אוי נו באמת. זו חתיכת חוצפה וכפיות טובה אם אוהד באר שבעי יטען את זה, וחתיכת ניתוק מהמציאות לומר את זה באופן כללי. זו קבוצה שממוקמת כרגע במקום השלישי בטבלה ותשחק באירופה בעונה הבאה, קבוצה שבשנה שעברה סיימה כסגנית. ולא מדובר כאן על מועדון זולל תארים - זה מועדון עם שתי אליפויות מתקופה בה מרבית שחקני הכדורגל הפעילים לא נולדו בה, שתארו האחרון היה לפני 18 שנה (כולל גביע הטוטו, לא כולל לאומית). יש מסורת נחמדה, היסטוריה וקהל, אבל הם הרבה יותר קרובים לקריית שמונה ובני יהודה מאשר למכבי תל אביב ומכבי חיפה. קצת כבוד, קצת צניעות.
המנותק היחיד מהמציאות זה אתה. קודם כל אפתח ואומר שמצחיק שאתה מדבר על צניעות אבל מגמד קבוצות לעומת הקבוצה שלך, גדולה ככל שתהיה. דבר שני, מה אתה דוחף לי היסטוריה או תארים? הבנאדם תמצת במשפט אחד עובדה גמורה שמתייחסת למצב הנוכחי של הקבוצה ולא להיסטוריה שלה מימי אנו באנו, המועדון הזה הוא קהל בלי קבוצת כדורגל. זה באמת משנה איפה באר שבע הייתה עד העונה הנוכחית? זה באמת משנה כמה גביעים יש לה בארון? האם היה לזה משקל או השפעה על אתמול או בכלל על העונה הנוכחית? מצד אחד אומרים שהמועדון הזה הוא בינוני ועם מנטליות של לוזרים ומצד שני לא נותנים צ'אנס לצאת מהבינוניות הזאת, אם כל עונה נצטרך להגיד תודה על איפה שאנחנו עכשיו לעומת איפה שהיינו פעם לא נצא מהבינוניות הזאת לעולם, חלאס כבר תשחררו. אני בטוח שאתה לא יושב ורואה את הקבוצה הזאת 90 דקות כל שבת, אתמול כל המדינה ראתה איך התפוצץ מה שאנחנו מדברים עליו כבר עונה שלמה ובגדר נס לא התפוצץ מוקדם יותר העונה, שהפועל באר שבע לא משחקת כדורגל ואתמול ברוב המשחק זה היה נראה כמו שתי קבוצות מענפי ספורט שונים. כבר שלוש שנים שאנחנו צועקים שהקבוצה הזאת לא נראית כמו קבוצת כדורגל מקצוענית אבל איש לא שומע כי הם רואים את התוצאה בין ריפרש לריפרש בלוח תוצאות של ספורט 5 וחושבים שיש כאן שיטה או דרך, אבל מי שבאמת רואה משחקים (ומדבריך אני יכול לשים את הראש שלי שאולי ראית את באר שבע פעמיים העונה להוציא את המפגשים מולכם) יודע כמה הקבוצה הזאת עלובה.
חביבי, הקבוצה שלך, זו שלאורך ההיסטוריה שלה (שהיא לגמרי חשובה. מועדון ומוניטין זה דבר שצריך לבנות) לא ממש הייתה מעורבת במאבקי צמרת בדרך כלל, ממוקמת במקום השלישי בליגה. לומר שאתם "קהל ללא קבוצה" זה פשוט מגוחך, ומצבכם היה טוב יותר מהעונה לאורך ההיסטוריה פעמים ספורות. אני לא מגמד אף אחד, זו המציאות, אלה העובדות. הקבוצה אולי לא משחקת טוב כל כך, ואני מסכים שאלישע לוי מאמן ישראלי ממוצע ובינוני במקרה הטוב, אבל אתם צריכים ללמוד להעריך את מה שהמועדון שלכם עושה בשנתיים האחרונות, בהתחשב במה שחוויתם בעבר. אתה רוצה קצת ניסוח שחצני - מי אתם בכלל שתתלוננו על בינוניות בעונה של מקום שלישי ומאזן שערים טוב עם גמר גביע? כשאוהדי מכבי חיפה מתלוננים אני מסוגל להבין וזה הגיוני לגמרי. כשאתם עושים את זה, זה גורם לי לתהות כמה זיכרון יכול להיות קצר, וכמה תרבות ספורט לא קיימת בארץ.
אתה כל כך ליצן שאתה לא זוכר כמה הקהל של מכבי עם הטיטולים אחרי הדרבי והביזיונות בליגה בעידן שלפני ג'ורדי ומיץ' "העריכו" את מה שהמועדון שלהם עשה באותם שנים, בגלל שמכבי הייתה רגילה לצמרת אז לה מותר לצפות ולבוא בטענות למה הם לא בצמרת ולנו אסור בגלל שעד עכשיו היינו במאבקי תחתית? לא זכור לי שאוהדי מכבי אמרו תודה ומחאו כפיים ללוני אלכס שניידר ושאר פראיירים תורנים ששפכו מיליונים רק בשביל לקבל רביעיות בדרבי ולסיים אחרי אריות הליגה, תעשה לעצמך טובה ותפסיק כי או שאתה חסר מודעות עצמית או שאתה פשוט טרול, כישלון זה כישלון ועם סגל כזה וקהל כזה מאחוריו שום ציפייה לא הייתה מוגזמת. להגיד שהקבוצה לא משחקת טוב כל כך ואלישע מאמן ממוצע\בינוני זה אנדרסטייטמנט על גבול הפאתטי, אפילו בעונות קלינגר עזורי בלבול גיא לוי וכל הליצנים לא נראינו כל כך מביך והעונה להבדיל משאר העונות היו את כל הכלים מ-א' עד ת' כדי לפחות לא להתבזות ככה. ואם אתה כן רוצה לדבר קצת היסטוריה (אספקט חשוב בכל קבוצה שמתיימרת להיות קבוצה גדולה, אבל אין לה שום קשר לדיון הנוכחי), אני לא יודע כמה עוד שטויות אתה מסוגל לשלוף בלי לחשוב מה אתה אומר אבל כדאי שתברר על ההיסטוריה של באר שבע, אולי הארון לא מלא בתארים אבל עד עידן ז'ינו את להב היינו קבוצת צמרת קבועה ומנוסים מאוד במאבקי צמרת, זה שהשנים האחרונות היו שחונות לא עושות אותנו למועדון קטן שצריך להגיד תודה על כל פירור של צמרת שזורקים לו.
הפועל ב"ש הראתה השנה שבכל מה שקשור לקהל ולכמויות אוהדים שהולכים עם הקבוצה לכל מגרש הם לא נופלים מאף אחת מה"גדולות" פה בארץ. בעונה הבאה זה יהיה ככה גם לגבי אצטדיון. לקהל שממלא את האצטדיון שעה לפני המשחק, שנסע מב"ש עד חיפה, מגיע הרבה יותר מתצוגת הנפל הספיציפית שהייתה בגמר. לגבי מקום שלישי-שני בליגה והגעה לגמר הגביע, אני מסכים שזה אחלה.
אתה בכלל משווה את מכבי תל אביב להפועל באר שבע? מכבי תל אביב זה המועדון הגדול והמעוטר בישראל, וככזה הציפיות תמיד גבוהות וכל דבר חוץ ממאבק על אליפות וגביע הוא לא ממש מתקבל על הדעת. זה כמו שאוהד של ריאל מדריד או ברצלונה, או מנצ'סטר יונייטד, או באיירן מינכן לעד יצפה לכך. הפועל באר שבע זה מועדון בינוני, בלי טיפת זלזול. אם להקביל להשוואות לעיל, אתם יותר ריאל סוסיאדד או סבייה או לה קורוניה, אתם ניוקאסל. אז התשובה שלי לשאלה המודגשת היא - חד משמעית כן. וזה לא הופך את אוהדי מכבי תל אביב לטובים יותר, זה עניין של מעמד של מועדונים. הסגל שלכם פחות טוב משל מכבי גם העונה, וההישגים לחלוטין תואמים את הציפיות הריאליות. התבזיתם בגמר, אין ספק, אבל זה קרה לקבוצות גדולות בהרבה מהפועל באר שבע (באיירן חטפו חמישייה מדורטמונד לפני שלוש שנים). ולגבי ההיסטוריה של באר שבע ששלחת אותי לברר לגביה, ביררתי כדי להיות ממש בטוח - באר שבע הוקמה ב-1949 והופיעה בליגה הבכירה לראשונה בעונת 65-66 (15-16 שנה אחרי הקמתה), וזו עונתה ה-41 בליגה הבכירה בסה"כ (תעשה את החישוב כמה עונות החסירה מהליגה הבכירה. לא הכל רציף, ב-50/51 לא הייתה ליגה וב-66-68 שיחקו עונה כפולה). המיקום הממוצע של המועדון בליגה הבכירה, כולל העונה שאני מחשיב כרגע כמקום שלישי, הוא 7.66, שאפשר לעגל ל-8 - מרכז טבלה. למעשה רק פעם אחת הצלחתם לסיים באחד מארבעת המקומות הראשונים מעל שנתיים ברצף - זה קרה בין 92/93 ל-94/95, 3 עונות, בהן פעם אחת סיימתם במקום הרביעי ופעמיים בשלישי. אין לי מושג איך קבעת שאתם מנוסים במאבקי צמרת והייתם חברים קבועים בצמרת, זה פשוט לא נכון מבחינה עובדתית. אולי כדאי שאתה תברר על ההיסטוריה של המועדון שאתה אוהד.
תרגיעו בבקשה עם כינויים כמו ליצן , מנותק וכד'. אני במיני-דיון הזה שהתפתח עם אורימור. אי אפשר להגיד שאין קבוצה השנה. ז'תומרת, קבוצה באמת לא הייתה, זה היה אוסף של טעויות הגנה/יכולות אישיות/התפוצצות על קבוצות נוראיות (הפועל חיפה, נתניה, עפולה). כקבוצה לא באמת שיחקנו, אבל להגיד שזה קהל ללא קבוצה? לא. מקום 3 וסגנית גמר גביע זה לא הישג שאפשר לגמד אותו. בטח לא אנחנו. אין ספק שאף אחד לא מסתפק בזה, וכולם רוצים יותר.
אני לא אוהד בש אבל הקטע הזה של מאמנים גונבי דעת מציק לי מאד. זה כמו שתגיד אורימור שאנחנו , הנבחרת, צריכים להגיד שעשינו קמפיין מצוין. סיימנו רק מקום 4 נכון אבל היי ניצחנו נבחרת מדרג 1 לראשונה משנת 93!!
מקום שלישי+גמר גביע זה הישג למועדונים קטנים באר שבע זה לא מועדון קטן קהל גדול=מועדון גדול. אלונה לא משקיעה עשרות מיליונים בשביל להגיע למקום השלישי
ליבי עם אוהדי הפועל ב"ש. חבר טוב אמר לי שזה היה היום הקשה ביותר בחייו כאוהד כדורגל ואני מאמין לו. זה היה נוראי. הייתי ברכבת האוניברסיטה בת"א בסביבות 18:00 בערב. רוב מוחץ של אוהדי מכבי ת"א שנראים כאילו בדרך לסתם עוד משחק... לעומת זאת כמה אוהדים בודדים באדום שהתרגשות גדולה ניכרת על פניהם. זה ההבדל ואין ספק שאוהדי ב"ש רצו את זה הרבה יותר ואם ב"ש היתה מנצחת, ואפילו אם 3 או 4 אפס, לאוהדי מכבי ת"א זה היה מכה בכנף ולא שבר כמו אצל הבאר שבעים. התרסקות מקצועית שלא מעידה על כלום בדרך שעשה אלישע לוי בהפועל ב"ש. כדורגל לא מדהים. מהנה לעיתים רחוקות מידי, אבל קבוצה שמתפרקת כך? לא ולא! המשחק הזה רק מדגיש את העובדה שהמועדון דורש שינוי. האם זה יקח אותו קדימה או אחורה? אני לא יודע... יתכן שעם ברק בכר בעונה הבאה הם יהיו במרכז הטבלה... יתכן שיעשו קפיצה... בדבר אחד אני מסכים עם אוהדי ב"ש- אם לא מנסים לא יודעים... וזה הזמן לנסות.
אז אתה רוצה להגיד לי שהיפוטטית, קבוצה שמעולם לא זכתה בתואר ומדלגת בין ליגה ראשונה לשנייה, יכולה להיחשב למועדון גדול? זה מגוחך. הפועל באר שבע לא מועדון גדול ויקח המון זמן עד שיהיו כאלה, אם בכלל. אתם עושים כאן זילות למעמד של מועדונים. כנסו לפרופורציות, תפקחו שהשתן רק ירד ויצא, תשמרו על צניעות ותבינו את מקומכם. גם מכבי חיפה, כרגע המועדון השני בגודלו בישראל ככל הנראה, לא היו כאלה. לא נראה לי שאוהדי הקבוצה התחילו לצאת בזמנו בדרישות אחרי עונות של סגנות. ולמכבי חיפה היה גם אז קהל לא קטן. וגם בנבחרת - אחת הבעיות הגדולות שלנו היא היעדר פרופורציות וחוסר הבנה בנוגע למקומנו.
טוב, לא צריך להגזים עם הקלישאות. לאף אוהד מכבי זה לא היה 'סתם משחק' ובמקרה של הפסד אף אחד לא היה מתנחם בכך שזו 'מכה קלה בכנף'. רצינו את זה, רצינו את זה מאוד.
אל תתיימר להבין הרגשה של אוהד שרץ שנים אחרי קבוצה, נוחל אכזבה אחרי אכזבה מגיע פעם ב לבאר ולא שותה... ובבקשה אל תיתן לי עכשיו כדוגמה את צ׳לסי...