גביע המדינה 14/15 : מכבי ת"א זוכה בגביע לאחר 2-6 אדיר על ב"ש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏30/11/14.

1. Telkiyski Member

לדעתי להיות שחקן מוביל בעונת אליפות אחת בגנק זה להיות יותר ווינר מהליות שחקן מוביל ב-5 אליפויות של אנדרלכט, למשל.

בכל מקרה, אף פעם לא כזה החזקתי מברדה.
    מקווה בשביל ב"ש שהוא לא יהיה הקטן/נמני/בניון/אבוטבול שלהם.

2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני חושב שארון הגביעים של גנק קצת מעוות את ההיסטוריה והמעמד שלהם, אבל גנק מועדון שנחשב גדול בבלגיה ובמיוחד הוא נחשב גדול כי הוא קיים רק מ-88 והספיק לצבור כבר שבעה תארים ומעמד אירופאי מרשים יחסית. אם נגיד נשים אותו במקום אנדרלכט, שהוקם 70 שנה לפניי, אז לפי ממוצע התארים שלה, לגנק היו 28 תארים בארון.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אז לפי זה אבוחצירא ובדש ווינרים כי הם זכו באליפות בקבוצה כמו קרית שמונה?

זה לא עובד ככה. ברדה מנהיג, ברדה אישיות, ברדה דמות לחיקוי, ברדה נשמה, ברדה תמיד רוצה לנצח. ווינר? ווינר הוא לא.

oranfu, Sir Alex Ferguson, Civil ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  4. Telkiyski Member

לא טענתי שהוא ווינר, ניסיתי לשער מאיפה נוצרה לו התדמית הזו.
    מי בכלל אמר שהוא ווינר בתקשורת?

5. alexshw Member

יש שם רק 3 מועדונים גדולים באמת. גנק ברמה מתחת מזה. והוא מועדון שנוצר מאיחוד בין 2 קבוצות העיר משהו סטייל אשדוד. אחד מהמועדונים כבר העביר עונות בליגה העליונה והמועדון השני היה יותר בליגת המשנה.
    זה לא שגנק קמה מכלום.

6. hbs7 Member

הדרך של אלישע לקדם שחקן היא פשוט לתת לו לפתוח ושיסתדר לבד. הוא לא באמת מלמד או מכווין אותו.
    חמד? קיבל צ'אנס רק שלא הייתה ברירה (תקנו אותי אוהדי חיפה אם אני טועה).
    קהת עונה שלמה מתאמן לו מול העיניים, והוא לא מזהה את הכישרון.

ברדה מנהיג. הוא לוקח אחריות, רץ, מתאמץ, משקיע, צועק על הח'ברה. ווינר לא טענו עליו מעולם.

בצד המנטלי, מצד אחד לא עשינו מהפך אחד העונה (!!!) ובעונה שעברה עשינו כמה פעמים, מצד שני עונה שעברה עשינו במכנסיים מול מכבי והעונה זה נראה קצת יותר טוב (עזבו את אתמול). לא יודע ממה נוצר ההבדל, זה פחות או יותר אותו סגל.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. קשר שמאלי Member

אלישע לא ספר את חמד
    דבאלשווילי ושלומי אזולאי היו לפניו ברוטציה
    לחמד היה מזל שדבאלשווילי נפצע.

ל''מאמן'' הזה אין מושג בכדורגל
    בליגה הלאומית יש מאמנים יותר טובים ממנו

oranfu אוהב/ת את זה.
  8. alexshw Member

חמד היה כבר עם רגל וחצי בהפועל חיפה ו - 5 חודשים אחרי זה חתם במאיורקה.
    עוד דוגמאות ל"קידום צעירים" - כליבאת קיבל הופעת בכורה בקבוצה במשחק קריטי מול הפועל תל אביב בפליי אוף של 2009/10
    סלליך קיבל הופעת בכורה ב - 15.5 הארור

oranfu אוהב/ת את זה.
  9. Civil Anti Madridista

את עדן בן בסט בזמנו הוא לא ספר אבל את חן עזריאל הוא התעקש להביא.

10. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני קורא את הציטוטים של אלישע לוי אחרי המשחק ופשוט לא מאמין. "הפסדנו אבל לא עשינו אף פשע. אני ווינר".
    די כבר. אתה לא ווינר ולא נעליים והתצוגה של הקבוצה שלך היתה ביזיון, מבזה, משפילה. אין עוד מילים להוסיף איך הקבוצה הזאת ניראית בשבוע האחרון. הבן אדם ה "נחמד" שעושים ממנו בתקשורת פשוט מביך ומדהים כמה הוא חסר הבנה על גודל המעמד והציפיות של האוהדים ומה שקרה בפועל על המגרש. שימשיך להחמיא ליכולות האימון שלו אחרי עוד "תצוגה" מול איזו הפועל עפולה המסכנה.

Civil, alexshw, oranfu ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטיבן ג׳רארד הוא לא ווינר? הוא בעט כדור בפיגור מ40 מטר פנימה בתוספת הזמן בגמר הגביע האנגלי נגד ווסטהאם, וכפה הארכה. לאחר מכן הוא גם כבש לזכות ליברפול את הפנדל המכריע.
    בגמר ליגת האלופות מול מילאן, הוא היה זה שכבש לליברפול והחזיר אותם למשחק עם ה3-1, והוא גם היה זה שסחט את הפנדל שהוביל ל3-3 של ליברפול.
    אם סטיבן ג׳רארד היה ביונייטד במקום ניקי באט למשל, עם כמה אליפויות הוא היה מסיים את הקרירה? האם אז הוא היה נחשב כווינר?
    אני אוהד יונייטד ועדין יודע להעריך שחקן כמו ג׳רארד שידע ברגעי האמת להתעלות.

עצם העובדה שאמרת שברדה היה שותף לגמר הגביע ב2003 מראה שאתה לא מכיר את אליניב ברדה והקרירה שלו.
    אליניב ברדה בשנת 2003 היה כבר שחקן מכבי חיפה והוא לא היה שותף לאותו גמר גביע מול הפועל רמת גן.
    אליניב ברדה בבלגיה הגיע למועדון צנוע והיה בו שחקן מרכזי (סגן מלך השערים של המועדון בכל הזמנים, השחקן הזר שכבש הכי הרבה שערים במועדון) באליפות ושני גביעים. שער החוץ של ברדה מול מכבי חיפה היה שווה לגנק עליה לשלב הבתים של ליגת האלופות.
    היו לאורך השנים הרבה שחקנים ישראלים עם הרבה יותר כישרון מברדה. אפילו בהפועל באר שבע אלעד בונפלד ששיחק עם אליניב בקבוצת הנוער ולאחר מכן בבוגרת נחשב כישרוני יותר. אבל מבחינת מוסר עבודה, מבחינת מקצועיות, מבחינת אופי (מנהיגות, ווינריות, איך שתקרא לזה) מעטים בכדורגל הישראלי מאז ומעולם שהצליחו למקסם את היכולת שלהם כמו ברדה.

alexshw אוהב/ת את זה.
  12. alexshw Member

לא סגן, אבל מקום שישי גם מכובד.
    כמו כן לדעתי הוא גם היה שותף פעיל בעליית ליגה עם לופא ז"ל

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

דרך אגב, מישהו זוכר את הדיון שהיה לי כאן עם אחד מאוהדי מכבי ת"א לגבי פריצה מול בדש, שאשכרה הייתי צריך להסביר לו למה פריצה עדיף? אז אתמול...

Nigel de Jong אוהב/ת את זה.
  14. South Boy Member

הערב הכי משפיל שחוויתי בימי חיי.
    קצת קשה לאסוף את השברים אבל אולי לפרוק יוריד קצת מהכאב ויעזור לשכוח, כמה שלא נסה להתנתק ולשכוח שהערב הזה קרה זה תמיד יחזור ותמיד ישימו אותנו ללעג על אחד הביזיונות הכי גדולים בכדורגל הישראלי.
    רק מי שהיה אתמול בסמי יודע איזה טירוף היה, החצי האדום התמלא כבר שעות לפני המשחק וכבר בחימום הייתה אווירה מחשמלת, אוהדים התחילו לפרכס ביציע מרוב ציפייה למשחק רק שהם כמוני לא ידעו מה מחכה להם. כל הדרך בכביש החוף רואים מכוניות משלנו ומצפצפים אחד לשני, אפילו מחוץ לבסיס מזון שהחניתי לידו צעק לי הש.ג "כמה אני שונא אותם איך אני רוצה שתנצחו", ההרגשה הייתה פשוט מטריפה כל המדינה מאחורייך הלב דופק ואומר שאפשר אבל הראש מנקר ואומר שאין סיכוי.
    ואז התחילו 90 דקות של סיוט מתמשך, גהנום עלי אדמות, התסריט הכי שחור שאפשר לכתוב לאוהד כדורגל. אפילו לא טיפת מחץ, טיפה של נחישות ולו הקטנה ביותר למען הקהל המרגש שעזב הכול וכמו תמיד הלך כמו עדר של כבשים אחרי השוחט, 90 דקות של צחנה באדום והתבזות שכמוה לא ראיתי בחיים שלי, בדיוק כשחשבת שראית מהקבוצה הזאת הכול הם באים ושוברים שיא חדש של עליבות. 11 גופות בלי דם בגוף ובלי טיפת כבוד עצמי, חבורה של חדלי אישים מהזן הנחות ביותר, אשפה ספורטיבית ואנושית, אסופה של סמרטוטי רצפה, שעליהם מנצח שרלטן גנב דעת שקימבן תעודת פרו וקורא לעצמו בפומבי "מאמן כדורגל". שברו את הלב לאלפי אוהדים מסורים, ירקו בפרצוף לאנשים שהאמינו בהם בצורה עיוורת, לא מגיע להם לשחק מול קהל כזה. החיים לימדו אותי שטבעם של בני האדם לקחת דברים כמובן מאליו עד שהם נעלמים להם, השחקנים האלה צריכים לשחק מול 8 אוהדים של אשדוד או קריית שמונה כי זה מה שהם שווים. 5 דקות לפני הסיום אמרתי לעצמי שלראות את החגיגות זה משהו שלא אעמוד בו, ואז כשיצאתי ראיתי בכביש הכניסה לסמי עופר שיירה של אוהדי רולקסים עם צעיף צהוב יוצאים עוד לפני שראו את ההנפה, כנראה שאלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים.
    לא חושב שאי פעם ראיתי קבוצה כובשת שישה שערים בכזאת קלות, לא ראיתי מעולם קבוצה שמצליחה לאבד שלוש פעמים את הכדור בהתקפה אחת ועדיין הקבוצה השנייה מספיק גרועה כדי להחזיר לה אותו כל פעם מחדש כל הדרך לשער, זה פשוט לא יאומן איזה קהל מדהים יש לקבוצה כל כך מסריחה ועדיין מגיע כל פעם מחדש לראות את תצוגות הנפל האלה.
    ככה מרגישה בגידה אמיתית, זאת ההרגשה של תקיעת סכין מרוח בארס של מכבים עמוק בתוך הגב, ראשים חייבים לעוף במועדון החולה והרקוב הזה ולו רק למען הכבוד העצמי המועט שעוד נשאר לנו.
    הביאו אותנו עד לבאר כדי לירוק לנו לתוכה ולא לתת לנו לשתות, כמה חבל שלא גמרו את הסיפור כבר בחצי.

Telkiyski, hbs7, עידן444 ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  15. ייא Member

ב"ש-קהל בלי קבוצה.