אתם משהו. אולי תפסיקו להתעסק באיזה קבוצה אני אוהד ולהתחיל לדבר ענייני? אתם מוזמנים לעקוץ, זה לא מזיז, אבל שאוהד מכבי חיפה אומר שהקבוצה שלו לא באה להגעיל את המשחק ובעצם כל החצי הראשון (ויותר מזה) של העונה הם שיחקו בצורה מגעילה, אומנם לא הגנתית אבל מגעילה, ותמיד סמכו על פוקס או מבצע אישי אחד ויחיד ויצאו מנצחים למרות שלא הגיע להם זה פשוט מצחיק.
מי שעוקץ ראשון, סביר להניח שיעקץ חזרה.. איך אתה בתור אוהד כדורגל יכול להצדיק בונקר כזה? זה הדבר המצחיק כאן.. אנחנו לא שיחקנו בונקר מגעיל כזה העונה, אמנם לא שיחקנו הכי מבריק ואפשר להגיד גם אפור, אבל בטח שלא מגעיל. אנחנו יצאנו מטראומה שאני בספק אם קבוצה אחרת הייתה יוצאת ממנו בצורה שיצאנו. לקח לנו זמן לחבר מחדש את השברים, פציעות ושחקנים שעזבו, אבל הוכחנו במאני טיים שאנחנו ראויים לתואר הזה. אתמול נתקלנו בפעם המיודע כמה בדבר שהפועל יודעים לעשות הכי טוב בארץ - להתגונן, ולא הצלחנו לפרוץ את החומה של ה-8-9 שחקנים שהם שמו ב-30 מ' שלהם. ו-Los Che צודק, הגיע הזמן שנשתפר בדבר הזה כי הרבה קבוצות באות לעשות את זה מולנו בקריה.
הודעה ילדותית ומיותרת. מה זה משנה בכלל מה היה לפני חצי שנה? אם אני אגיד שאין לך זכות ליכתוב דברים כאלה, בגלל שמכבי חיפה של 2002/2003 הייתה הקבוצה האטרקטיבית ביותר שראה הכדורגל הישראלי, אתה לא תחשוב שאני טיפש? זה לא משנה בכלל מה היה לפני חצי שנה, מה שמשנה זה הכדורגל המצויין ששיחקה חיפה בסופה כשכולם חזרו והקבוצה היתחברה ואין קשר בין זה לבונקר שהזהבי הטיפש וחבריו שיחקו אתמול. אה והאמת שמגיע כל הכבוד להפועל על הגביע. כי מגיע להם משהו וכשצריך לפרגן אז מפרגנים, לא מזיק. משחק ההגמנה שלהם העלים את רפאלוב לחלוטין וזה הדבר המרכזי שהם עשו אתמול לדעתי. חוץ מזה, חיפה לא הצליחה ליתקוף את השער ולא ראינו את אותה קבוצה שלקחה אליפות כה מוצדקת העונה, כפיצוי על האליפות הגנובה מהעונה שעברה.
אני לא עקצתי, אתה אמרת שלא היה משחק שחיפה שיחקו כמו הפועל, אז אמרתי שבוודאי שלא היה, כי חיפה לא שיחקו העונה במעמד כזה. ואז כתבת שלא באופי שלכם להגעיל ת'משחק ואני בטוח שאם רצים פה אחורה באשכולי המחזור המילה 'מגעיל' או 'לא יפה' או כל וויראציה אחרת תופיע לא פעם ולא פעמיים, ולא רק ממני. נגיד שאני חושב שזה היה בונקר 'כזה' כי לדעתי לא, אבל אם כבר אמרת, אז איך אנחנו יכול להצדיק? "המטרה מקדשת את האמצעים", אולי? מה היה בחצי השני של העונה בסדר, ועם כמה שקשה לי לפרגן לכם, עשיתי את זה לא פעם ולא פעמיים בחודשיים האחרונים כי מגיע לכם. אבל להגיד שלא שיחקתם מגעיל בחלק הראשון של העונה..כמו שכתבת או מישהו אחר איפשהוא באשכול, מועדון גדול שחקנים טובים תשתית ביתית ובכ"ז קבוצות קטנות עמדו מולכם שווה בשווה אבל תמיד המזל שיחק לצידכם ושזה קורה יותר מדיי זה מגעיל. ולא תגיד "שיחקנו טוב והכדור לא נכנס", שיחקתם חרא והכדור נכנס.
מה, בדידים? אורי ציין בהודעתו שהפועל לא הייתה חלק ממאבק האליפות באף-אחת מאותן שנים. אני הראתי לכם שבעונת 2002-03 הפועל הובילה את הטבלה במחזור 30. עכשיו בוא נעשה חשבון ביחד על-מנת שלא תתבלבל - אם הליגה נמשכת 33 מחזורים ובמחזור ה-30 הפועל הוליכה את הטבלה - סימן שהיא שמטה את המקום הראשון שלושה מחזורים לסוף - ובמילים אחרות היא הייתה חלק ממאבק האליפות. נו קלטנו שהפועל זכתה רק בשני דאבלים ב-20 השנים האחרונות. ובכמה אליפיות זכתה מכבי חיפה עד 1980? כנ"ל לגבי בית"ר. אם אני אתחיל לפרט את משחקי הלכלכוך של מכבי חיפה זה לא יגמר אז נעצור כאן. בראש הרשימה עומד הניצחון 2:1 על מ.ס אשדוד כשצ'קול מחמיץ לי שם בשער ריק במצב שאשדוד מוליכה. היו גם משחקים מביכים נגד הפועל פ"ת, בני-סכנין, מכבי פ"ת. בתור אוהד בוא תגיד לי בכמה משחקים נהנת השנה מכדורגל טוב? אולי 4-5. אף-אחד לא אמר שאתם לא ראויים לזכייה באליפות. אבל דאבל? בשביל דאבל צריך לתת עונה גדולה, עונה הירואית. מכבי חיפה הזאת? נו באמת. הפועל יודעת לעשות הכי טוב בארץ זה להתגונן? בגלל זה ספגנו כמעט בכל משחק? רוב הגולים היו בהתקפות מתפרצות של היריבות שניצלו את זה שתמיד תקפנו עם כל-כך הרבה שחקנים. גם אם שיחקנו אתמול הגנתי זה לבטח לא משקף עונה שלמה או שנתיים ליתר דיוק בהם הפועל כבשה למעלה מ-150 שערי ליגה ושיחקה את הכדורגל הכי יפה בארץ. אתה מדבר על פציעות - למה הפועל לא סבלה מפציעות של שכטר ו-ורמוט? אצל חיפה כל שחקן בשלב מסוים נפצע לחודש ואצל הפועל זה התנקז במכה אחת לשכטר שהוא רמה מעל הליגה. אבל כבר 'סיכמנו' שחיפה ראויה לזכות באליפות. מי גנב מה? דאבל קלאסה של הפועל, עונה שתישזכר לעד. פעם אחרונה: חיפה הייתה ראויה לכך שבמחזור האחרון הכל יהיה תלוי בה. אבל כשמצב 1:1 דקה 70 חיפה העדיפה לסמוך על בית"ר שתעשה את העבודה. כמו שהפועל של העונה כשלה בכל הפלייאוף ככה מכבי חיפה בעונה שעברה. ואני עדיין אגב לא שמעתי תגובה על הקהל 'הנאמן' מחיפה - בא בהמוניו אחרי זכייה באליפות ודקה אחרי שריקת הסיום כולם כבר ברכבת חזרה הביתה. מה עם להודות לשחקנים על עונה טובה(אתם בעצמכם אומרים)? איפה העידוד כשהקבוצה נלחצת וזקוקה לכם?
אם אתה מדבר על משחק יחיד, אני יכול לדבר על משחקים רבים. זה לא חוכמה. כן, הפועל ת''א זה מועדון קטן, שלא עשה עוד כלום, בטח ביחס לגדולות בכדורגל הישראלי. אני האחרון שמתוסכל, אני גאה לאהוד את מכבי חיפה. לא הגענו למצבים? מה לעשות שהיו הרבה חצאי מצבים שפספסנו אבל זה לא משנה את העובדה שלא היינו טובים יותר, ובטח שזה שלא היינו טובים משנה את העובדה שהפועל דפקו בונקר מסריח שהרס את המשחק. זכותם? ברור שזכותם. מותר לי להגיד שזה מגעיל וגם אתם לא אוהבים בונקרים. הפועל ת''א שחצנים ברמה הגבוהה וגם אוהדיה, והנה דוגמא לזה.
nave, שוב פעם, להגיד ששיחקנו מגעיל, מלוכלך וכל המילים המבישות הללו, זו הבושה. אולי לא שיחקנו הכי יפה בעולם כמו שאולי מצפים/חושבים שאלופה צריכה לשחק, אבל לא שיחקנו בונקר עם 8-9 שחקנים ב-30 מ' שלנו. רב הקבוצות באות להתגונן מולנו בקריה, אז לפעמים זה נראה לא הכי יפה לעין שאנחנו מנצחים בעזרת מהלכים אישים אבל זה מה שקורה שמשתמשים בכזה סיגנון של משחק. דור, אני נהנה מכל ניצחון שלנו שמושג בדרך חוקית ולא ע"ס טעויות של שופטים. אני נהנה גם מהשחקנים הצעירים שלנו שעלו מהנוער וסוף סוף מראים את יכולתם בבוגרים. וכן, הפועל יודעת לשחק הגנתי בצורה הכי טובה בארץ מאז שגוטמן המאמן שלה, כמובן כשהיא רוצה וצריכה את זה. וכשזה מצליח כמו אתמול, זה הדבר הכי דוחה שאפשר לראות בכדורגל. שכטר רמה אחת מעל הליגה? למה בדיוק? כי הוא נתן עונה וקצת טובים? זה שוב זילזול בשחקנים שלנו שנפצעו וכאילו החשיבות של שכטר אחד גדולה משל כולם ביחד..
ב02/03 התמודדתם על האליפות נכון אבל בפועל אני זוכר שהמאבק העיקרי היה בין חיפה למכבי בעיקר בגלל הפרש השערים,הוא טעה אבל הסיכוי שלכם לזכות באליפות באותה עונה לא היה גבוה. אבל מה זה משנה מאבק על האליפות או לא?אתם פשוט לא לוקחים אליפויות,ואל תזיין לי את השכל סליחה על הביטוי על שנות ה80 וה70 שהכדורגל פה היה עם כדורים מסמרטוטים.
נווה לא לוקח בחשבון שעד מרץ סבלנו מפציעות מרובות. זה גם פגע באיכות הקבוצה וגם לקח זמן להתחבר אחרי מאורעות הקיץ. את האליפות בסופו של דבר לקחנו דרך משחק נאה לעין. היה שיפור גדול במשחק מאז המחצית השנייה של הדרבי השני.
^ לקחתי בחשבון, וכמו שאמרתם - אתם מכבי חיפה אני הפועל באר שבע. עם כל הכבוד לספסל האיכותי שלנו, שלכם הרבה יותר. בנוסף יש שחקני נוער. וחוץ מזה לא מדובר בפציעות, אתם מספיק איכותיים גם בהרכב כביכול שני. זה לא משנה את העבודה שגם עם הרכב ראשון אתם שיחקתם בצורה מאוד מעצבנת ומגעילה שלא מתאימה לכם. "סגנון של משחק". למה מועדון מכבי חיפה צריך לשחק 'בסגנון' כזה נגד קבוצות כמו אשדוד, פתח תקווה, עכו, באר שבע ורמת ג? ועל איזה סגנון מדובר? 'להרדים את המשחק, לשלוט שליטה אופטית ולסמוך על רפאלוב/חמד/ורד/דאבלשוילי שכבר יכניסו את הכדור כי כל ההגנות כאלה גרועות'? אז ניסיתם, וזה לא עבד נגד הפועל ת"א. ואל תשווה לי משחק ליגה רגיל לגמר גביע. כמו שאמרתי, אני בטוח שאם המצב היה הפוך, הקבוצה שלך לא הייתה נזרקת על השער של אניימה ומפקירה את כל ההגנה במטרה להכניס את השני. ככל שהדקות נוקפות במשחק כזה גורלי, הקבוצה רק הולכת אחורה יותר. זה קורה בכל העולם אבל לאא שהפועל ת"א עושה את זה, אז זה מגעיל, מכוער, גוטמן הבונקריסט.
התכוונתי לסיגנון משחק של הקבוצות שבאות לשחק מולנו בקריה, אבל אלו הצרות של קבוצה גדולה. לצערנו אנחנו חייבים לדעת לשחק יותר טוב נגד סיגנון כזה, ושזה לא יראה 'מגעיל' עבורכם.. אולי היינו הולכים אחורה כי זה דבר טבעי שקורה בכדורגל, אבל בטח שלא היינו משחקים בצורה כזאת.
דווקא לדעתי כן. אבל בסדר, מי ידע. כמו שאמרו כאן, אתם לא קבוצה של דאבל. אליפות, מברוק, הליגה הייתה מאוד חלשה העונה. גביע? קצת יותר מדיי. כל הכבוד על ההישג ובהצלחה באלופות, בקיץ אתם חייבים שינוי רציני אחרת אתם לא תגיעו לבתים...