גביע המדינה 10/11: זכיה רביעית להפועל ת"א בשש שנים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה, ‏15/12/10.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

תן לי עם מאמן בינוני לזכות כל שנה באליפות, במשך מצידי 10 שנים ברציפות, בלי לזכות בגביע, בלי להצליח באירופה.
    וואלה יופי, מכבי חיפה זוכה באליפות ואתה מתלונן שהפסדנו שלוש פעמים ב 35 משחקים, ושלא הצלחנו כמה פעמים בקרית אליעזר לפרוץ בונקר של קבוצה עם 10 שחקנים בהגנה.

קצת פורפוציות.

2. Mellow29 Kopite

אוך....אני אנסה עוד פעם, ואח"כ אני מרים ידיים.

אני לא דורש מהמאמן של מכבי חיפה דאבל.
    הטענות שלי נגד אלישע הן לא בגלל הישגים או חוסר הישגים כאלה ואחרים. הטענות הן על כך שהקבוצה לא מתקדמת! אותה אימפוטנציה שסבלנו ממנה לפני שנתיים וחצי בליגה עם פאנטיני, אותו דבר גם עכשיו. אין שום התקדמות. המגנים לא למדו להרים למרות שאלישע כבר 3 שנים עובד איתם. 3 שנים יניב קטן תוקע לנו לחלוטין את המשחק באמצע ואלישע לא עושה כלום בנידון. ליאור רפאלוב בשיטתיות מחרב לנו את המשחק אבל במקום זה הוא מחליף את בוקולי! השחקן שמשקיע הכי הרבה by far על המגרש.
    בקיצור, מצידי עכשיו לסיים עוד כמה שנים טובות בלי תארים, אבל אם יהיה מאמן שידע לנצל ולמצות את הפוטנציאל מצעירים מוכשרים שיש לנו (גולסה, גאדיר, ורד, סיידו, פילאבסקי, טוואטחה, סולליך - זאת קבוצה שעם עוד כמה חיזוקים שווה אליפות). אם נפסיד את התארים בגלל קבוצות מוכשרות מאיתנו - אין דבר....אבל אם אנחנו לא מצליחים לעשות כלום כבר שלוש שנים נגד קבוצות לא מוכשרות יותר בגלל שהשחקנים שלנו מוגבלים - יש בעיה. מישהו חייב לקחת על כך אחריות.

אני באמת מנסה להבין מה עושים באימונים. לומדים מהטעויות שלנו? עובדים על הליקויים שהמאמנים בנוער נתנו להם יד כמו חוסר יכולת להגביה כדור או לבצע תנועה? לומדים מקבוצות אחרות איך לנוע נכון ולהניע כדור? על מה לעזאזל הצוות המקצועי שלנו מקבל כסף, אם כל משחק שלנו נראה בדיוק כמו הקודם - אותם בעיות, אותם ליקויים, אותו חוסר יכולת להתאים את שיטת המשחק שלנו לתוצאה. אז על מה לעזאזל יענקלה משלם כסף?
    הטענה שלי היא לא בגלל שהפסדנו את הגביע. גם אם היינו זוכים הייתי רוצה שאלישע ילך. אפשר לטעות פעם אחת, פעמיים זה בעייתי, שלוש זה גבולי - אבל המנגינה נמשכת כבר 3 שנים ודי לעצום עיינים בנוגע לכך!

נערך לאחרונה ב: ‏25/5/11
  3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

בוא תסביר לי מה זה לא לעשות כלום.
    כי עם הכלום הזה זכית באליפות עם מספר הפסדים כמעט מינימלי, זכית באליפות, וכמעט לקחת דאבל.

4. alexshw Member

כנראה שהפסקת לראות את הקבוצה בדיוק לפני הדרבי השני, אם אתה כותב שהיא לא מתקדמת.
    הקבוצה התקדמה משמעותית בחודשייםפ האחרונים ובגלל זה לקחה את תואר האליפות.

חוסר היכולת שלנו להתרכז בגביע מוכרת כבר מזמן. אז מה הקטע? זה לא עניין של מאמן זה או אחר.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מזל טוב להפועל ת"א http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx (לא ראיתם את זה מגיע ממני אה?)

גביע מספר 14, יושבת לה בניחותא במקום השני בטבלת הזכיות, אחרי מכבי כמובן עם 22 גביעים.

מכבי חיפה? תחפש את הגביע בשנה הבאה, 14 שנים בלי גביע. הם עוד יזכו.

עמי, גוטמן החליט שהוא עוזב? החלטה נכונה שלו, העונהה הבאה כמעט בוודאות היותה מורידה מעוצמת ההישג שלו. עם כל מה שהוא עבר עם הלב, שינוח טיפה לקראת קבלת הנבחרת בחודש אוקטובר הקרוב.

6. Mellow29 Kopite

לא לעשות כלום = לא להגיע למצב נורמלי משחק שלם. לא משחק אחד - אלא כמעט כל פעם שההגנה של היריבה היא פחות או יותר מתואמת והיא מצופפת ומונעת מאיתנו משחק אגפים סביר. במצב כזה אנחנו נחשפים במערומינו - קישור קדמי מאוד מוגבל - עם קטן שצריך לצאת לפנסיה, ורפאלוב שפעם על כל משחק טוב היה נותן 3 רעים, עכשיו היחס השתווה בערך אבל הוא עדיין רחוק מלהיות ברמה להוביל אותנו.

לקחנו אליפות כי היינו קבוצה גדולה? אתה רוצה לחתום על המשפט הזה? לקחנו אליפות כי חוץ מאיתנו הייתה עוד קבוצה אחת, וזה היה בערך 50% שאנחנו נצליח להגיע לפלייאוף יותר טובים מנטלית ו-50% שהפועל תצליח. אז שנה שעברה הם, השנה אנחנו. איזה עוד אתגרים משמעותיים הציבו לנו?

אני מחזיר אותך למשחק לפני כ-חודש בקריית אליעזר מול מכבי נתניה. אותה פאניקה כשאנחנו בפיגור, אותה אימפוטנציה בחלק הקדמי, הזכיר לי ימים יפים לפני כמה שנים כשבמקום דבאלשווילי היה פאנטיני ובמקום משומר היה משומר ובמקום קטן לא-זז היה קטן-חצי-זז.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי, אנחנו אלופים, אבל הפועל ת"א הביכה אותנו היום שוב. שיחקנו נגדה העונה 4 משחקים, שניים מהם היא לקחה ב'שיטת מוריניו'. במשחק השלישי אנחנו עשינו מעצמנו צחוק (במחצית השנייה בבלומפילד). אני נורא שמח על האליפות, אבל אחרי העונה שעברה אני למעשה לא מאחל לאדומים את התואר הזה בטח אחרי תצוגה הגנתית מבישה בגמר.

נכון, אוהד מכבי חיפה מפונקים מדי כי אנחנו דורשים גם משחק יפה. אצל האדומים כל ניצחון זה ניצחון, עובדה שהיום לא נראה שום מילה רעה על ההופעה העלובה שלהם בגמר. קבוצה שמוריניו היה מתגאה בה. לצערי אלישע לוי הוא בדיוק מאמן שכזה, הוא הביא אותנו בשנים האחרונות להשגים, אבל ברב הזמן שיחקנו כמו הפועל ת"א הישנה והטובה של אלי גוטמן. אין מה לעשות, הקהל של מכבי חיפה (ובית"ר) לא מקבל את זה.

אני כרגע באמת לא משוכנע שאלישע לוי צריך להמשיך. כל המשחק צעקתי מול הטלוויזיה אחרי עוד מהלך 'מבריק' של משומר. איך שחקן שכזה מקבל הארכת חוזה ועלי עותמאן מתייבש כבר חודשים על הספסל? אם הוא לא היה פצוע הוא גם ככה לא היה משחק. אגב, אני מתקשה להגיד את זה, אבל תודה לאל שיש לנו מגן שמאלי צעיר ורענן. מסיללה לא צל של עצמו. מאז הפציעה הבחור לא הראה 50 אחוז מהיכולת הנהדרת שיש לו.

לדעתי שחר בבעיה רציני למרות שברור לי שהוא ימשיך לתת לאלישע לוי את המפתחות. אני רק חושב שהקהל שוב יפגין אם במהלך העונה הבאה שוב נשחק באותה הצורה כמו העונה. לדעתי גם אתה יודע שאם ראובן עטר ימאן את הקבוצה הקהל יפרגן במשחקים לא משכנעים יותר לקבוצה. שחר הולך על קו מאד דק והוא בקמצנות שלו.

נכון, יש לנו אליפות, אבל אנחנו לא שכנענו העונה. אין לי חשק להיות אוהד 'הפועל ת"א'...

8. riquelme1 Member

עומר, שאתה רוצה אתה יכול, תמיד אמרתי.

לגבי גוטמן, אני מת שהוא ימשיך, ואני חושב שהוא יכול להמשיך ולבנות קבוצה חדשה, אבל כנראה המצב הבריאותי משפיע ואי אפשר לשפוט אותו אלא רק לכבד אותו, הבריאות קודמת לכל. מאז שגוטמן חזר, ראו שמשהו עובר עליו וזה לא היה אותו דבר, אפילו היום החילופים שלו היו קצת מאוחרים.

המאמן הכי טוב בארץ, שבנה קבוצה שהייתה בצרות צרורות ושניצלת מירידה, ותוך שנה בנה את אחת הקבוצות הטובות שהיו כאן, הקבוצה הכי מהנה לפחות שיצא לי לראות בכדורגל הישראלי אולי מאז מכבי חיפה הגדולה של 2004, דאבל ענק, 3 גביעים. המאמן הבא הוא ללא ספק אבוקסיס, ואני חושב שכרגע הוא הכי מתאים.

הפועל מנצחת את חיפה 4 מתוך 5 המשחקים האחרונים, אני חושב שזה יותר ניצחון של גוטמן על אלישע, אלישע לא מאמן רע, אבל הוא עדיין לא ברמה של גוטמן.

גוטמן כנראה באמת ינוח ויחכה להצעה מהנבחרת, אני מאחל לו את כל ההצלחה בעולם בכל מקום אשר יהיה(פרט למכבי ת''א).

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז קורה שקבוצה לא מגיעה לגמרי למשחק, זה לא פעם ראשונה שזה קורה, זה קרה לקבוצות/נבחרות במעמדים הרבה יותר גדולים מזה...אפשר לחשוב, אז היתה ירידה ביכולת...קורה. מה יגידו שחקני מידלסבורו שאכלו רביעייה מסביליה בגמר באיינדהובן? לסגור את המועדון. לא הגיעו למשחק, קורה. אבל להביע על זה ביקורת ועוד על קבוצה שב-11 שנה לקחה 7 אליפויות כולל השנה! למה לזרוק את אלישע, ועוד אחד שזכה ב-2 אליפויות? תזרוק את שחר גם...

10. alexshw Member

למה שחר בבעיה רצינית?

11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

הפסד מאכזב מול האנטי כדורגל מתל אביב. התרגלנו שהגביע לא מאיר לנו פנים כבר שנים, אבל תחושת התסכול גדולה, מכיוון שכבר הגענו לבאר אך השחקנים לא שתו ממנו. הייתי מפרגן לאדומים מכל הלב, אילו הם היו מנסים לשחק כדורגל מאשר מתבנקרים ברוב שלבי המשחק.

97-98 והספירה נמשכת...

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

13. alexshw Member

בסדר, אבל עד עכשיו זו לא הייתה בעיה בשבילו. הוא בעצמו לא כיוון לכך שתהיה קבוצה טובה שתשחק כדורגל. בזכות אלישע והשחקנים יצא לו עוד פעם מעל מה שהוא ציפה.

עכשיו צריך להחתים את אלישע מהר על הארכת חוזה ולהתחיל להתכונן לצ'מפיונס. מקווה שילמדו הלקחים מלפני שנתיים ונפסיק עם הקמצנות על כל דבר.

בתכלס התנהלות של שחר העונה דומה לזו של העונה שעברה ובהחלט היה גם מרכיב של מזל בינואר בניגוד לשנה שעברה.
    גם לא היה אירופה, למעשה.

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

שי, אתה כנראה לא מבין את הנקודה שלי.
    אין לי בעיה שתתנו ביקורת על האליפות הזאת, כן, לא שיחקנו העונה כמו אלופה שרומסת את הליגה, אגב, בשנה שעברה דווקא כן עשינו את זה עד הפלייאוף, אבל העניין מבחינתי הוא שאתם קודם כל בחשיבה של "אליפות זה בסדר אבל אנחנו לא משחקים יפה", כאילו שאנחנו זוכים באליפות כמו שמכבי בכדורסל מנצחת ב 40 הפרש בכל משחק.
    ההבדל היחידי בינינו, זה שאני מעדיף להשאר עם ה"בינוניות" הזאת ולקחת אליפות עם כדורגל שמכנע ברק חלק מהעונה, ואתם רוצים לזכות באליפות "נוצצת" עם עטר על הקווים, אבל לא לוקחים בחשבון שאולי בכלל לא תהיה אליפות. כי עטר, לפחות כרגע, הוא סוג של סימן שאלה, מבחן.

15. Mellow29 Kopite

אפשר לחשוב שמה שמכוונים זה מה שיוצא, תראה את מכבי ת"א. במצב שנוצר שבית"ר לא רלוונטית יש בערך 3 קבוצות שיכולות להתמודד על משהו בארץ, מכבי ת"א נפלה די מהר אז נשארו שתיים.

מה זה משנה אם במקום חמד יתנו לך את יעקובו אם אין לנו קשרים קדמיים? אם יניב קטן מחליט לשחק כשהוא פצוע או סתם לעמוד באמצע ולתקוע את המשחק? אותה אימפוטנציה מלפני עונותיים הייתה בדיוק היום. אז למה שהקמפיין הפעם יהיה יותר מוצלח?
    לא צריך להסתתר מאחורי תירוצי קמצנות. אני מאוד שמח שיענקלה לא נגרר למאבקים כלכליים עם גולדהאר או הליצנים שמנהלים את הפועל ת"א כי זה המתכון להתרסקות. אני שמח שויתרנו גם על קולאוטי בשכר מנופח וגם על תמוז, ככה לא היינו מגלים מחדש את חמד.
    אתה גם מנפח יותר מדי את עניין הקמצנות. תבדוק כמה כסף שילמנו על קאנוטו ועל דבאלשווילי ותוסיף לזה את כל הכסף שבזבנו על כל מיני נבחנים או אנדרסון ווסטים למינהם. הוצאנו גם מיליון דולר כשצריך על צעיר מוכשר כמו ורד. לא יגיע לפה יעקובו או פראליה עוד פעם, אלא זמנים אחרים. אם יתמזל מזלנו נדוג בחינם איזה שחקן כמו סרגיי טרטיאק שראובן צד בחינם ועכשיו בטח שווה לפחות חצי מיליון. אין מה לעשות, יש לי חשד כבד לגבי טביעת העין של המאמן שמעדיף את משומר על פני עות'מאן גם כשהראשון היה כשיר (בלי קשר להתקדמות של משומר העונה) ולגבי אחד שקולמה רץ אצלו בהרכב שנתיים וחצי בלי שום מחשבה לשנות.

Alon Harazi - אין שום קשר לברק ולקבוצה נוצצת, אפילו אין קשר לאליפות. כמו שאני רואה את היריבות שלנו ומי שעומד בראשן אני חושב ששוב פעם נהיה הקבוצה הכי סולידית וככזאת יש לנו סיכוי לזכות בתואר. יש פה קשר לכך שהקבוצה שאלישע קיבל היא בדיוק אותה קבוצה, עם שמות טיפה אחרים, היום. לליגת האלופות זה לא יספיק, אם מיטשל גולהדאר יתן קצת שקט לצוות המקצועי במכבי ת"א אז גם הם יחזרו להיות רלוונטים, בעוד אצלנו עדיין אין לאף אחד ביצים להושיב את יניב קטן על הספסל כשהוא פצוע או כשהוא סתם תוקע לנו את המשחק. בכך, ולא באובדן תואר זה או אחר, אני מאשים את אלישע.