http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/233/94...?hp=71&cat=7101 דבר, יואב, דבר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
אז מה אתה מזיין בשכל? "פצצה מהכדור" ממתי כדור עושה שריטות? ואם הוא בעט עליו את הכדור זה לא פחות חמור.
לא בעיטה מכוונת, ניסה לבעוט מרחוק והכדור פגע בו חזק, נשכב על הרצפה 3 דקות אחרי זה, לא ברור לי איך אתה לא זוכר את זה. יש איזה תמונה עכשיו שרצה ברשת שרואים את מויאל עם שריטות, התמונה ההיא בכלל מטדי לדעתי ששם לא היה אף אירוע, כמו גם אתמול. האפשרות שמה שקרה למויאל זה מהבעיטה ההיא של ידין היא בעלת סבירות הרבה יותר גבוהה מאשר מכה של באדיר שאף אחד לא ראה חוץ מקובי מויאל, שגם אם הייתה אמיתית לא הייתה מביאה לשריטות.
ולגבי הקטטה, כרגיל ממשיכים לראות דברים איך שנוח לכם. קובי מויאל בטדי בא ומתגרה באוהדי הפועל בדיוק באותה צורה בה ידין נהג אתמול, אבל ידין לא בסדר והוא פרובוקטור. למה? ככה. שחקני בית"ר מתגאים ב"פצצה ששי חדד נתן לבן שהר", וואו כל הכבוד לכם, בבונים. את זריקת החפצים של אוהדי ביתר למגרש והנסיון של הבבונים לפרוץ לכר הדשא אף אחד לא יזכיר, זה הרי בסדר גמור.
כמו בכל משחק בחודשים האחרונים, אנחנו מגיעים למשחק שאין ממנו דרך חזרה. אסור לנו למעוד עכשיו ואנחנו צריכים לקחת את המשחק בכל דרך ובכל מחיר. מועדון ספורט אשדוד קבוצה טובה יותר מכפי שהטבלה מראה והפחד הגדול ביותר שלי הוא שעכשיו, לאחר שהוחלף שם הצוות המקצועי ועם הגעתו של יוסי מזרחי, הדברים יתחברו להם. אין ספק שאם אני עובר על השמות בהרכב שלהם, אני מוצא סיבות רבות לדאגה. זה לכאורה נראה לא קשה במיוחד - קבוצת פלייאוף עליון מול קבוצת הפלייאוף תחתון, כשהמשחק בקופסא - אבל הנייר מרמה במקרה הזה. אנחנו נצטרך לבוא נחושים, להאבק על כל כדור ולהראות שאנחנו רוצים את זה יותר. אם יאיר לי המזל, יזדמן לי לנסוע לקופסא. תחזיקו לי אצבעות. http://up203.siz.co.il/up3/zhzqq1tzmbnx.Xxx
מתוך ישראל היום: בסיום המשחק אנשי הספסל של בית"ר ירושלים - מאמן השוערים ואיש המשק, התגרו במהראן לאלא ואמרו לו - "לך מפה, ערבי" ואח"כ המשיכו עם קללות גזעניות שהוציאו אותו מדעתו. באמת צריך להוסיף משהו? אחרי האקט המכוער של קובי מויאל אני לא ראיתי שאף-אחד מהפועל בא להתחיל במכות ובסגירת חשבונות - הפסדנו כמו גברים וירדנו עם הראש באדמה לכר הדשא. הפועל לעולם לא תתחיל במכות ובאלימות, אבל כשמדובר בבית"ר - עדר פילים, גועל נפש, בושה, כל מילת גנאי אפשרית. בסיום המשחק אביחי ידין עשה בידיוק את אותו אקט שביצע קובי מויאל לפני חודש במשחק בטדי - מדוע אסור להפועל להחזיר לבית"ר באותו המטבע? ועוד מעמידים אותנו לדין - בושה. איציק קורנפיין עושה הכל כדי למגר את תופעת האלימות בקרב היציעים - קודם כל שיסתכל איך השחקנים שלו נראו אתמול אחרי המשחק ואח"כ ידבר על אחרים או יעז להזכיר את הפועל באותה נשימה. מן הסתם בבית"ר יקחו קשה את ההפסד אבל את העצבים שיוציאו על מישהו אחר ובטח לא על הפועל - מה ציפיתם, שלא נחגוג את הניצחון? אלי גוטמן צבוע? הוא אמר אחרי המשחק - "הבנתי שכנראה לא היה פנדל, חכמון בוודאי לא חיפש לטעות. לא תראו יותר מצד שחקני הפועל ת"א דברים כמו שארעו אתמול אחרי המשחק". מה רציתם שהוא יגיד? שלא יחגוג את הניצחון? שיבקש משחק חוזר? בשנה שעברה כשגוטמן הלין על שופט הוא לעולם לא התפרץ ככה למגרש וזה ייאמר לזכותו, לא כמו הילדה רוני לוי שכנראה למד מאוחנה שעוד רגע הרביץ לשופט בגמר בשנת 2000. אחלה, אתמול השופט טעה ולא היה פנדל. אל תעיזו בכלל להזכיר את הצהוב השני לבן-לולו כי היה לו כבר כרטיס צהוב וזו עבירה ששווה צהוב. זה שבן-לולו פעל מתוך אינסטינקט זה משהו אחר. יש שופטים שלא מוציאים על זה צהוב שני אבל זו בטח לא שדידה או פריצת דרך. כמוכן, במחזור הסיום בעונה שעברה עומרי קנדה קיבל כרטיס אדום אחרי שלא נגע באלירן דנין, אבל החבר שלכם נפל, כמו תמיד - מהרוח. קנדה הורחק וסיפור האליפות כמעט נזרק לפח. מעניין שאחרי האקט הזה אף-אחד לא דיבר. "שופטים באדום" - ממש.
עם האדום של בן לולו אפשר לחיות (למרות שאם זה היה הפוך הוא בחיים לא היה שולף) כי זה שיקול דעת של השופט אבל הפנדל הוא ביזיון מארץ הביזיונות וכל ניסיון לגמד את הבושה וצחנה שנדפו מהשריקה הזאת הם עלובים לא פחות מאביחי ידין ובן שהר שהתחילו את המהומה ובכו בסופה לכלי התקשורת, אי אפשר להשוות טעויות שנעשות במשחקי גביע לטעויות שנעשות במשחקי ליגה, בגביע כל שריקה היא קריטית ובגלל זה צריך לשבץ למשחקים הללו את השופטים הטובים והמנוסים ביותר ועצם זה ששיבצו את המסומם לנהל את המשחק זה ביזיון לא פחות גדול מהשריקה שלו והכתובת הייתה על הקיר, האוהדים האדומים לעולם לא יבינו מה זה לבוא בנחיתות לתת משחק נהדר גם בעשרה שחקנים ובסוף להפסיד מפנדל שרק שופט מסומם יכול לשרוק כי זה פשוט מעולם לא קרה ולא יקרה להם, יש מי שדואג להם שם. נ.ב קובי מויאל, שי חדד, אבי ריקן, אריאל הרוש, סטיבן כהן תודה וכל הכבוד על הכל, שהר והחברים השחצנים והפחדנים שלו לא ישכחו כל כך מהר את נחת זרועכם וגם אתם וגם אנחנו מחכים להם בשנה הבאה ב"טדי" ושם קובי יביא לנו רגל וראש של מחבלים, מבלומפילד אנחנו כבר לא מפחדים כי אנחנו יודעים ששם השופט כבר יסדר אותם. והנה חלק קטן מכתבה על המשחק מילא חיסלת לדסה את המשחק הנוכחי למה לחסל לו גם את הבא?!
Don Joan Roman, לצערי, הקלות הרבה שבה לוחצים המנהלים על ההדק ומוחקים תגובות רק כי התפתח דיון בשרשור לא מתאים (אי אפשר להעביר אותן לשרשור הנכון? ואם לא, למה לא לתת לדיון לחיות במקום להרוג אותו בצורה כזו?), מחקה דברים שהתפתחו בשרשור התקשורת, אבל בתגובה לטענתך האחרונה שם - נראה שבעולם שלך, החיים בנויים משני קצוות. או שאתה מוצא תירוץ "הולם" להתנהגות כזו, או שאתה מסרב לקבל טענה שיש תירוץ לדבר כזה ואז אתה "יפה נפש". העובדה שחכמון טעה לא רלוונטית, העובדה שהשריקה שלו הובילה לניצחון של הפועל תל אביב לא רלוונטית. בוא נוציא את זה מהדרך. שום שריקה של שופט לא מצדיקה דבר כזה. העובדה שהיה בהפועל מי שהלהיט יצרים בהחלט רלוונטית וצריכה להיענות בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל. אבל זה עדיין לא תירוץ עבור הצד השני, שגם הוא צריך לענות לבית הדין.
1. הפנדל להפועל ת"א לא היה צריך להישרק, על זה אני מניח אין ספקות. אבל מה שבאמת הפך את ההחלטה למופרכת היה האדום לדסה. נגיד וחכמון מהזווית שלו ראה מה שמתפרש כעבירה, נגיד, על מה ולמה להשאיר את בית"ר י"ם ב9 שחקנים? דסה לא היה האחרון, העבירה לא הייתה קשה, הרוש היה קרוב לכדור והיה כניראה מגיע אליו ללא העבירה וכשלוקחים בחשבון שבית"ר י"ם נשארה בעקבות ההרחקה ב9 שחקנים אז באותו רגע גם הערך הספורטיבי של המשחק נפגע. איפה שיקול הדעת של חכמון? 2. ואם כבר שיקול דעת, אני בדעה שאסור היה להוציא לבן לולו צהוב שני ואדום, בדיוק כמו שלא היה צריך להוציא צהוב שני לואן פרסי מול ברצלונה. נכון, החוק היבש אומר שהעבירה של בן לולו מחייבת צהוב, אבל מכיוון ששופט הוא בשר ודם, הוא יכול, בניגוד למכונה, להפעיל שיקול דעת. אם אופ"א/פיפ"א/הגופים האחראים החליטו לא להכניס כל מיני טכנולגיות חדשות כדי לעזור לשופטים להתגבר על החסרונות שלהם כבני אדם, אני אומר בואו לפחות ננצל את היתרונות בעובדה שמי שלוקח את ההחלטות הוא בן אדם שמסוגל לחשוב ולהבין את הסיטואציה. שופטים שונים ישפטו בצורה שונה ויאכפו את החוק בצורה שונה. בדיוק כמו שיש שופטים ששורקים לסיום כבר בדקה ה90 במשחקים ללא ערך ספורטיבי (כמו כשקבוצה א' מובילה 6-0 על קבוצה ב'), או שיש שופטים שמחליטים מתחילת המשחק להחמיר ולהוציא צהובים כדי לא לתת למשחק להתחמם בעוד שופטים אחרים מעדיפים לתת הרצאות ולהימנע בתחילה מהוצאת כרטיסים. במילא שופטים מפעילים שיקול דעת כזה או אחר במהלך המשחק ולכן לדעתי גם במצבים כמו של ואן פרסי או בן לולו אפשר היה להפעיל שיקול דעת. 3. לא יודע אם צריך לחפש אשמים על אירועי המשחק אתמול אבל בעוד את הכעס של אנשי בית"ר אפשר להבין לאור העובדה שהחלטת שיפוט עלתה להם בעליה לחצי הגמר, את ההתגרות של אנשי הפועל פחות אפשר להבין. מה יש לאביחי ידין לחפש ביציע של אוהדי בית"ר י"ם? ומי שחושב שרק שחקני הפועל אשמים שיזכר בעובדה שמי שהלהיטו את האווירה הם גוטמן את אבוקסיס שלפני המשחק תלו כתבות על המשחק הקודם בחדר ההלבשה. ולכן גם היה מצחיק לשמוע את גוטמן בסוף המשחק. קודם כל כי קל להיות שקול כשאתה לא הצד מקופח, שנית כל אם גוטמן חושב שזה לא צריך להגיע למקום הזה אולי כדאי שבפעמים הבאות ידע לדרבן את השחקנים שלו בצורה אחרת. 4. מילה טובה לאיציק קורנפיין ודוד אמסלם שראו סדרנים מפעילים כוח מופרז נגד אוהדי בית"ר ולא פחדו להתערב. אין ספק שאותם אוהדים שנעצרו צריכים להיענש אבל זה לא אומר שהסדרנים יכולים לפגוע פיזית באותם אוהדים. 5. ברוח הסופר קלאסיקו שאנחנו עוברים בתקופה האחרונה, אם יש סופר קלאסיקו בישראל, לאור ההיסטוריה בין שתי הקבוצות והדם הרע, אין ספק שהמשחקים בין בית"ר י"ם להפועל ת"א יכולה להיכנס לקטגוריה הזאת.
אתה צודק. זה לא הגיוני בכלל ששופט שהורשע בשימוש בסמים,ידוע כמהמר עם עבר בעייתי וכשופט עם עבר בעייתי ימכור ויחבל במשחקים. ממש תסריט הוליוודי. טעות שיפוט אחת? כנראה שאתה אוהד של הפועל או סתם התחלת לראות כדורגל החל מאתמול. את אלי חכמון והתעויוט חצי מהמדינה מכירה ולא מאתמול. ולאדון שחם היקר, לפני שאתה מתנפל על שחקני בית"ר אולי כדי שתסכל על הזבל האנושי שמשחק בקבוצה אותה אתה מעודד. קפטן שלא יודע לכבד את המעמד שלו או את הלאום שהוא מייצג ורק מחפש פרובקציות בכל משחק. שתי חלוצים חסרי אופי שבוכים לאמא כל פעם שמישהו זורק להם מילה. קשר שמצפצף על הנבחרת ועל הקבוצה שלו. ומגן ימני שמעורב עם גורמים עבריינים שגנב כספים לחברים שלו מהקבוצה. שלר לדבר על שכטר ודה סילבה שכבר עזב. ממש לתפארת מדינת ישראל.
יש הבדל גדול בין מויאל שרצה לשמוח לאידם של אותם אנשים ששרפו את הבית של הקבוצה שלו ועוד האשימו את האוהדים של בית"ר, לבין ידין הצבוע(אם הוא כל-כך בן-אדם "גדול" בשביל לבקש ממויאל לא לעשות דברים כאלה,לפחות שיוכיח שהוא גם לא כזה) שבא לעצבן את הקהל והשחקנים של בית"ר כשהוא יודע טובה מאוד שהניצחון הזה גרם להתרגשות אדירה אצל בית"ר.
משה אוחיון, האדום לדסה בהחלט היה שגוי. נראה לי שהשופט פשוט לכוד במה ש-90% מהאוכלוסיה חושבים - שיש דבר כזה אדום על "שחקן אחרון בדרך לשער". שיילך ללמוד את ספר החוקים... לא היתה כאן כל מניעת מצב כי הנגיעה של תמוז בכדור היתה גרועה והוא פשוט לא היה מגיע למצב לכלום. אין פה אפילו מקום לשיקול דעת כי זה לא 50/50 ולא 30/70. זה 100%. לעומת זאת, הרעיון ששיקול דעת אמור לשחק תפקיד במקרה של בן לולו מרגיז אותי. כרטיס צהוב ראשון לא אמור להוות פרס לשחקן. הוא לא אמור להוות מסר בסגנון - טוב, יש לך כרטיס צהוב, זה אומר שמעכשיו אתה קצת יותר חסין מפני הצהוב הבא. הוא אמור להוות אזהרה - דיר באלאק, אתה צהוב אחד מאדום. מי שלא קולט את המסר, בעיה שלו. אני פשוט לא מבין מהי המשמעות של שיקול דעת בדברים האלה. כמו שאמרת, שופטים הם בשר ודם, החלטות ששופט אחד מקבל יהיו שונות מהחלטות של אחר, זה בלתי נמנע. אבל המינימום שאפשר לעשות כדי למנוע לפחות חלק מכך הוא לדבוק בחוקה. עבירה של צהוב היא עבירה של צהוב. במשחק רבע גמר הגביע, במשחק גמר ליגת האלופות, בסיבוב הראשון במוקדמות הליגה האירופית ובמשחק ליגה ג'. הדבר הכי מעצבן בשיפוט זה לא טעות, אלא אי אחידות. אי אפשר למנוע לחלוטין את חוסר האחידות, אבל בוודאי צריך לצמצם בתופעה ככל הניתן - לא להרחיב אותה.
די נו. אני בניגוד אליך(כי היית במשחק)שמעתי את הראיון עם גוטמן אחרי המשחק,זה היה ככה: "אלי,נהניתם מטעות שיפוט נוראית היום" גוטמן ענה: "אה כן?(היתממות הזויה),טוב נו,זה חלק מהמשחק הרי,לא?" בשונה מהלינק שהבאתי.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx