ואוהדי ליברפול דרסו למוות כמעט 40 אוהדי יובה באסון הייזל. אני לא מכיר אוהדים יותר טובים באנגליה. כל מה שאתה מתאר הם מקרים מאוד מבישים מיציע מסוים שלאו דווקא מייצג את כל הקהל. אבל אצלכם כל המאמנים שעבדו בשנים האחרונות דיברו על אווירת טרור, ככה שזה כבר לא מקרה אחד וזה גם לא תקשורת. למה הם כולם בקנוניה נגדיכם וכל המאמנים משקרים בכוונה?
שמת לב מה עשית עכשיו? כשמדובר בקהל של מכבי חיפה אתה אומר זה קומץ, כשמדובר בקהל של באר שבע זה כולם. למה כשמדובר בנו אתה מכליל וכשאצלכם זה קומץ? הקהל של באר שבע השנה הוא מהטובים בליגה. למרות שמבזים אותנו מידי שבוע, למרות שאנחנו לא קרובים להגיע ליעדים שקלינגר ואלונה הציבו (1-5 ומינימום פליאוף עליון) אנחנו באים במספרים גדולים ותומכים בקבוצה כל העונה. בוא תעבור איתי דיון דיון כאן בשנה האחרונה אפילו במפלות הגדולות שלנו. בוא נלך לדיון של המשחק לפני שלושה שבועות מול הפועל פתח תקווה בחוץ כשהושפלנו ותראה איך אוהדי הפועל פתח תקווה מדברים על הכמות המתפיעה שהבאנו ואיך בפיגור 2-0 שמעו רק אותנו. בוא נקח אותך יותר אחורה לביזיון 5-1 בטדי ולתגובות של אוהדי בית"ר על העידוד הנפלא שלנו גם בפיגור. בזמן שאתה מדבר באוויר אני מדבר על המציאות ותגובות לא של האוהדים שלנו אלא של אוהדים של הקבוצות היריבות. אחרי הביזיון בחודש האחרון אתה יודע מה העסיק את האוהדים שלנו בימים האחרונים? לא לבוא לאימונים ולעשות בלאגן, לא היכולת כל החודש, לא החוסר מחויבות של השחקנים, אלא איך להגיע למשחק. זה הגיע למצב האבסורדי שההנהלה שלנו לא מוכנה להוציא אוטובוס לאוהדים כי זה עולה לה יותר מידי כסף. רק אחרי לחץ של האוהדים והתערבות של מישהי מההנהלה יצאה הסעה. במקום שהם ירדפו אחרינו, שיתנו לנו הסעה בחינם, שיפצו אותנו על עוגמת הנפש, אנחנו רודפים אחריהם, לוחצים אותם ומביאים באמצע השבוע למגרש הכי רחוק מאיתנו בישראל 200 אוהדים. אז תמשיך לדבר בסיסמאות ולהכפיש את הקהל שלנו, תמשיך לחשוב שאנחנו מציפם לקחת אליפות ולא להבין שגם להפסיד יש דרך, אני אמשיך להגיד לך שהקהל שלנו הוא נפלא השנה.
כי האלטרנטיבה זה להגיד שהם נכשלו. עובדה שלא כולם כאלה, לא שמעתי את קלינגר אומר מילה על הקהל כי לזכותו יאמר שהוא אדם הגון ולא בורח מאחריות. שים לב שכל המאמנים ש"התלוננו" הם כאלה שלא הצליחו בשום מקום, כמו גילי לנדאו וגיא עזורי שבכלל הוא איש קטן שמתחילת העונה הריץ קמפיין עם התקשורת נגד הקהל כדי שיהיו לו תירוצים. גיא לוי זה מקרה מיוחד, של איש מקצוע מעולה אבל עם יחסי אנוש מאוד בעייתיים בכל מקום שבו עבר, וגם איתו מערכת היחסים בסופו של דבר היתה מעולה והרוב רצו שיישאר. אני לא מתבייש להגיד שיש לנו את הקהל הכי מסור בארץ, ועוד שמשווים אותנו לקהלים כמו מכבי חיפה, התל אביביות ובית"ר שגם בתקופות הכי רעות שלהם רואים אליפויות, גביעים ואירופה. אנחנו מ97 רואים רק השפלות, ועוד חלקן בליגה שנייה. אני מאוד אוהב את מכבי נתניה והפועל פ"ת, אבל אנחנו רואים טוב מאוד את ההבדלים שבשנים רעות ואפילו בטובות הם לא מצליחים להביא אפילו 4,000 איש למשחק, בעוד שבבאר שבע זה מינימום של המינימום גם בלאומית. בגלל זה אנחנו מסתכלים עלינו כקבוצה גדולה, לא כזאת שמצפים ממנה לרוץ לתארים כל עונה, אבל כזאת שמצפים ממנה למחוייבות ולכבד את האוהדים שלה.
הדוגמאות שדיברתי עליהם - התבוסה 3-1 ברמת גן לפתח תקווה: התבוסה 5-1 בטדי - ואלה הם משחקים שהושפלנו בהם. alexshw, תן לי מאמן אחד שנכשל כהגדרתך בגלל הפועל באר שבע והקהל שלה בעשר שנים האחרונות. כלומר מאמן אחד שאחרי שהיה בבאר שבע ונכשל בה "בגלל הקהל" לדעתך הצליח במקום אחר? חוץ מגוטמן שגם הצליח אצלנו ולקח איתנו גביע ועבר שינוי גדול באופי בקפריסין לפני שחזר להפועל ת"א אין אחד כזה. כל הגילי לנדאו, גיא לוי וגיא עזורי למיניהם נכשלו וממשיכים להיכשל גם אחרי שעזבו את באר שבע. יתכן שתחת הניהול החובבני של זינו והניהול חסר הניסיון של אלונה עדיין לא הגיע לבאר שבע מאמן איכותי כמו גוטמן בזמנו? יתכן שמאמנים כמו גילי לנדאו או גיא עזורי פשוט לא מספיק טובים? קחו כדוגמא מובהקת את עזורי. עכשיו שהוא לא בבאר שבע האם הוא מצליח באשקלון? נתנו לו שם יד חופשית, הביא אין ספור שחקנים, ושיחרר והחתים והוא מוביל אותם למרחק נקודה מהירידה כשהם נאבקים מול סכניין ורמת גן חסרות התקציב שהם אולי הקבוצות החלשות ביותר שהיו בליגת העל בשנים האחרונות. כמעט בכל עונה אחרת אשקלון ביכולת של העונה הנוכחית מתחת לקו האדום. לחשוב על קבוצות כמו כפר סבא שירדו פעם ליגה כשהם ביכולת של אשקלון היום מסיימים 10 נקודות מעליהם.
חבל על ההפסד אתמול כי אני לא חושב שנפלנו מאשדוד עד השער הראשון שהגיע מטעות מיותרת של השחקן הטוב ביותר בקבוצה העונה. היה נחמד לפנטז על חזרה לרמת גן, אבל נחכה קצת. מעדיף להצליח בליגה.
שער גדול של כריסטיאן גונזאלס. איך הוא העביר את הכדור מרגל ימין לשמאל ותוך שנייה בעט לרשת. שער שלא היה מבייש שום חלוץ. מצד אחד באמת שער גדול ומגיע לו כל הכבוד אבל מצד שני זה מראה את כל המצב של בית"ר... היא צריכה פעולות טובות של הבלם שלה ברחבה על מנת להבקיע בזמן שברוכיאן(האוברייטד הכי גדול בכדורגל הישראלי) ושאר שחקני ההתקפה לא עושים כלום כל המשחק.
אינני חושב שגיא לוי נכשל בב"ש וגם עזורי אולי הפסיד לכל הגדולות, אבל לא היה המאמן הגרוע ביקום וזה שלא הוא היה מוריד את הקבוצה ליגה. למה שיגידו שנכשלו?
הסברתי את המקרה של גיא לוי. גיא עזורי הפך את הקבוצה לשוק, עם כ-20 שחקנים חדשים שהגיעו ממקומות מגוחכים (חלוץ שכבש 10 שערים באזרייבג'אן ב4 שנים), שחקנים שהוא הביא לחודש והלכו וכו'. בנוסף הוא רוב הזמן התעסק בדברים שלא קשורים לאימון כמו לעשות שיחות "הבהרה" עם עיתונאים ואוהדים שהעבירו עליו ביקורת, בדלת פתוחה מול שחקני מחלקת הנוער. עזורי נהנה מעונה נדירה של מליקסון שלבדו סחב קבוצת תחתית למקום 8-9, זה לא שהיה שם משהו מעבר. חוץ מזה שמעבר לפן המקצועי, יש דרישות מינימליות מהתנהלות של מאמן. מאמן לא יכול מהיום הראשון של העונה לצאת נגד הקהל בתקשורת.
לצערי בדרגים האלה בכדורגל שלנו רוב הקבוצות חיות בשוק כל עונה, כי לא באמת משקיעים מחשבה בסקאוטינג נכון. הכל נראה כמו קומבינה אחת גדולה. אפילו לא רק בדרגים האלה. תראה את מכבי חיפה, כל נושא הזרים כאן שוק אחד גדול בשנים האחרונות וזה עוד נקרא "ניהול אירופי".
http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/9/Black354X281/214989.Xxx דדי ורבע. משחק בית ראשון שאני מפסיד בגביע מאז בני יהודה ב-08\2007. יריבה לא אטרקטיבית בכלל וגם שעה לא נוחה. אחרי השער המהיר של טוטו הייתי בטוח שנפרק אותם אבל המשחק הלך קצת קשה וגזל וגואטה דאגו להבהיר שמשחק ההגנה שלנו רחוק מלהיות משביע רצון. בכל-אופן - קשה לשמור על רמת מוטיבצייה אחרי הקונצרט ביום ראשון, ואם לא ירידת המתח הטבעית - אשקלון הייתה חוזרת הביתה עם חמישייה כמו במחזור השני. חיכינו קצת יותר מידי זמן לשער הבכורה של דדי בן-דיין העונה, הוא היה צריך למעלה מ-30 משחקים וחבל שהעונה התרומה ההתקפית שלו לא באה לידי ביטוי. אבל השער שלו היום - גולאסו אמיתי. רק חבל לי על כך שיותר מידי שחקנים בכירים לא קיבלו את המנוחה הדרושה כמו באדיר, ידין ובן-דיין שהשלימו משחק שלם ו-ורמוט שיחק 73 דקות שזה יותר מידי. היה מקום לשלב את פאצ'לקה הרבה לפניכן, עם חמש דקות פה וארבע דקות שם הוא לעולם לא יכנס למערכת מה שנקרא. לגבי אלרואי כהן אין לי ספק שהוא ישחק בעתיד אבל עם משחקים כאלה הוא צריך לבנות את הביטחון.
שער עצמי אומלל של דווידוביץ' והפועל ירושלים עולה ראשון ליתרון. אני כבר רוצה לדבר על מה יקרה אם נפסיד והנה תוך דקה משווה חמד עם שער אופייני. בכל מקרה לדעתי השער של ירושלים לא בא במקרה, מכבי חיפה צריכה עכשיו להזהר שהיא לא מאבדת את כל העונה כמו לפני שנה! הקבוצה הזאת נראית בנתיים מנטלית מאד שבירה ומעניין לראות עד כמה המאמן שלנו יכול להתמודד עם הקטע הזה. בנתיים 1-1 בקרית אליעזר.
אוי דוידוביץ'... אבל תמיד מכבי חיפה נעזרת עם השחקן ה-12 שלה, הלא הוא השופט, שממציא עבירה שלא היתה ולא נבראה ב-16 בשביל שהם ישבו. שחר פתח את הכיס אחרי הרביעייה בבלומפילד בשביל לדאוג שעד המחזור ה-35 ומחזורי הגביע הכל ידפוק כמו שעון. אימפריה!
עומר, הפסק לחמם סתם את הדיון. אתה יודע שאתה סתם מדבר שטויות. הפועל ירושלים גם יכולה להגן קצת יותר טוב...
האמת שלפני הדיון רציתי לכתוב שאני מתלבט אם יש מקום לתת לדוידוביץ מנוחה או להמשיך לתת לשוער הבכיר שלנו לפתוח גם במשחק גביע מול קבוצה חלשה, אבל לבסוף אלישע החליט שהוא פותח איתו, ולדעתי עשה טעות. לא בגלל הטעות שלו במשחק, אבל בגלל שדוידוביץ העונה בירידה, והאמת שבירידה די דרסטית. אני משער שבעונה הבאה הוא ימשיך לפתוח בין הקורות שלנו, אבל צריך להתחיל לחשוב קדימה. לא רואה בכך שום בעיה שאדרי היה פותח הערב. בקשר ליתר השחקנים, איך עותמאן? רפאלוב? ורד?
לא מחמם ולא כלום, ומכבי חיפה ממש לא צריכה המצאות מהשופטים בשביל להביס את הפועל ירושלים...אבל כשהשופט איתך אז למה לא...