גביע המדינה 09/10: הגביע של הפועל תל אביב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏2/12/09.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי את המשחקים הקודמים של עירוני רמת השרון בשידורים חוזרים בחמ"ל (מוזר לדבר על הצבא בזמן העבר) ונדמה לי שהוא שיחק גם מול הפועל באר שבע וגם מול מכבי פתח תקווה. אני לא זוכר באיזה משחק בדיוק, אולי בשניהם, הוא דפק שם הצלות. רק באותו משחק/ים היה אפשר לעשות אחלה סרטון של לפחות 3:00 דקות.
    באמת שלא ברור לי איך שוער כמו מנחם קורצקי מועדף עליו.

ונגיד שמנחם קורצקי מקבל תמיד החלטות נבונות והוא קורא משחק בחסד עליון - שורה תחתונה, ערן קוליק בנה על התבצרות והגנה לפנדלים. עם מנחם קורצקי הוא חלם לעשות הפתעה? לא רוצה לדבר בגנותו של השוער, כי אני לא יודע איך הוא תפקד ביתר המשחקים העונה ואיך הוא היה בשיאו, אבל כמו שזה היה נראה מול הפועל תל אביב, זה רחוק מלהיות זה.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

לא שעם גל ניר בין הקורות לרמת השרון היו יותר סיכויים, הפועל ת"א עולה עליה בכל פרמטר וזו עובדה.

3. Raulito Madridista

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/4/Black354X281/167274.Xxx

היה מאוד משעמם אתמול, כצפוי, אבל העיקר הוא להגיע לגמר. אני שמח שגוטמן גם יכל להחליף את שכטר ו-ורמוט ולתת להם קצת מנוחה. הפועל לא התרגשה מהבונקר של רמת-השרון ושיחקה על מי מנוחות וזה הצליח. מה שכן, עם כל הכבוד לרצון הנחמד לתת למנחם קורצקי לסיים את הקריירה - הוא היה חלש מאוד אתמול וגרם להדחה מהגביע. ברור שהפועל הייתה מתגברת גם על גל ניר, אבל לפחות איתו היה יותר קשה. כל בעיטה לשער, אפילו סתמית ביותר, הפכה לאיום גדול באשמתו של השוער השמנמן והמגושם. הפועל קבוצה מספיקה טובה והיא לא צריכה את העזרה שלו כדי לנצח את רמת-השרון. אם אורן ניסים היה מקבל כדורים טובים יותר מהקשרים שלו, אני משער שהוא היה מבקיע. אתמול ניתן שוב היה להבחין בשחקן הנפלא שקוראים לו אביחי ידין, שדפק ספרינטים גם כשהכל היה גמור. שכטר אומנם חזר לכבוש אבל לא נהנתי ממנו. הוא מאוד לא מרוכז וחסר אכפתיות. השבוע הזה עבר בקלות, אבל זה עוד כלום ביחס למה שמחכה לנו עד סיום העונה...

היה ברור שהיריבה של הפועל בגמר תיהיה בני-יהודה. אשדוד תמיד עושה במכנסיים במעמדים כאלה, אין לה את האופי. לא בטוח שזה קשור למספר הצעירים, הרי גם לפני המהפכה הזאת, אשדוד כשלה שוב ושוב והשיא היה כשהפסידה בשנה שעברה בגמר גביע הטוטו למכבי ת"א אנמית מאוד. הופתעתי שאשדוד הצליחה לקום מהקרשים ולהשוות את התוצאה, ועוד דווקא משער של סטפן קינג. היו 120 דקות מאוד משמימות והמתח היחידי הגיע בפנדלים. חבל לי שדווקא צ'קול בעט גרוע מאוד את הפנדל האחרון. אז כאמור, יהיה שחזור של הגמר מלפני ארבע שנים...

4. המבין Member

אמן בני יהודה תנצח את הפועל. די קבר, נמאס מפסטיבל הפועל בתקשורת, וגם שהם משחקים לא כל כך טוב טוב מול רמת השרון, עדיין מהללים אותם. הלוואי שורמוט,שכטר,ידין,דה סילבה ואניימה יעזבו אתכם בעונה הבאה.

5. 1982 Member

בהצלחה לבני יהודה.

חוץ מאוהדי הפועל ת"א - כל המדינה רוצה לראות את אסי בלדוט מקבל את הגביע.

תקבלו השראה מהדרבי,

בני יהודה מלחמה

בהצלחה בשם כל אוהדי הפועל כפר-סבא

6. אלסנדרו דל פיירו Member

חברים יקרים , הטירוף כבר התחיל !!!
    שכונת התקווה צבועה כולה בכתום הדגלים והבלונים תלויים בבסאטות ובחלון של כל בית..
    אם זה יהודים, סודנים, פיליפינים ושאר קיבוץ הגלויות שיש ...
    כולנו נרתמנו למשימה הקשה מכל - גביע !!
    כולל ססהר מזרחי שחקן העבר שלנו שגם בחצי גמר בא לעזור ולתת יד!
    ממחר בשעה 12 הקרנבל האמיתי יתחיל והלב כנראה שלא יניח לרגע החל מהלילה..
    כרכרות עם סוסים, משאית עם די ג'יי למעלה, רקדניות ברזילאיות , והרבה הרבה כאבי ראש עד הערב.
    לקראת הצהרים נתכונן לשיירה ארוכה (מין תהלוכה) של כמעט מעל 100 רכבים שניסע בשיירה אחת עד לרמת גן.
    אני יודע שרובכם מחזקים אותנו עומדים מאחורינו ומחזיקים אצבעות.
    זה יהיה קשה מאוד וכולי תקווה שאחרי משחק מעייף ומותח נצא שידינו על העליונה.. !
    הלב לא נותן מנוחה , הראש חושב רק על הגמר החברה לא מעיזה להתקשר , ההורים מפחדים להכנס לחדר והמעפרה היא החברה הכי טובה כרגע!

דלה איינגובה ,דין מורי ,איבן גרידו,איציק עזוז,כפיר אדרי,עוז ראלי,מיכאל זנדברג ,עומרי אפק,לירוי צעירי
    ליניץ',מהרן ראדי ,חסן אבו זייד,ג'ורג' אמסיס,משה ביטון,אלירן עטר ,פדרו גלאבן (מהיציע )
    ובמיוחד אסי בלדוט! אנחנו רוצים גביע הגיע הזמן שלכם וגם שלנו...
    עומדים מאחוריכם 15000 אוהדים בכתום!
    ורוב אוהדי קבוצות ליגת העל האחרות!
    בהצלחה!

7. שער 7 Member

אני לא רוצה לפתוח פה לשטן, אבל גם לפני 4 שנים בגמר נגדנו הבאתם רקדניות ברזילאיות, ואיך זה נגמר? כולם יודעים. איך זה נגמר עם הרקדניות הברזילאיות? אי אפשר לדעת. אני מופתע שהן נשארו בארץ 4 שנים מאז. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/222/944.Xxx

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/5.Xxx הפועל תל אביב - בני יהודה http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/11.Xxx

שלישי, ה-11/05/10. 21:00 בערב. אצטדיון רמת גן. שידור ישיר יחל כבר בערוץ הספורט בשעה 20:30.

הפועל תל אביב - מה הם עשו עד כה?

בסיבוב ח' של גביע המדינה קיבלו האדומים הגרלה לא נוחה על הנייר בדמותה של הפועל חיפה בחוץ, אך נייר לחוד ודשא לחוד. הפועלים מתל אביב לא התקשו מול אלה מחיפה וניצחו 3-0. בשלב שמינית גמר גביע המדינה הגורל זימן לאדומים הגרלה פיקנטית בדמותה של מכבי יפו בחוץ, אך למרות חלומותיהם של הבולגרים על הפתעה, הקבוצה של אלי גוטמן הצהירה מהר מאוד על כוונות וניצחה 5-0. בשלב רבע גמר גביע המדינה קיבלה הפועל תל אביב את ביתר ירושלים, אך הפעם היה מדובר במשחק ביתי, שבסופו של דבר נגמר בנצחון 2-0. בשלב חצי גמר גביע המדינה קיבלו האדומים את עירוני רמת השרון, שאמנם הפסידה להפועל תל אביב בדיוק כמו האחרות, אך זכתה להבקיע מולה שער, במשחק שנגמר 3-1 למועדון התל אביבי.

בני יהודה - מה הם עשו עד כה?

בסיבוב ח' של גביע המדינה הכתומים קיבלו את הפועל עכו ניצלו את יתרון הביתיות והאיכות כדי לנצח 2-0. בשלב שמינית גמר גביע המדינה קיבלה בני יהודה את הפועל אשקלון מהליגה הלאומית, שוב במשחק ביתי, וניצחה 1-0 קטן גדול. בשלב רבע גמר גביע המדינה קיבלו הכתומים את הפועל רמת גן בחוץ, במה שנחשב על הנייר למשחק הקשה ביותר דאז, אך גם אותו צלחה בני יהודה, כשניצחה 1-0. בשלב חצי גמר גביע המדינה פגשה הקבוצה את מועדון ספורט אשדוד וסיימה את המשחק מולה בתיקו 1-1 בתם 90 דקות, בו ספגה את שער החובה היחידי עד כה. גם לאחר הארכה התוצאה נותרה זהה והקבוצה העפילה לגמר רק אחרי 4-3 על הדולפינים מהנקודה הלבנה.

הפועל תל אביב - באיזה מצב רוח מגיעים לגמר?

בשבת האחרונה הפועל תל אביב סיימה בתיקו מאופס את הדרבי מול מכבי תל אביב ונצחון ביתי של מכבי חיפה מול ביתר ירושלים גרם למהפך בצמרת - מכבי חיפה טיפסה למקום הראשון על חשבונם של האדומים שירדו למקום השני. אם עד לפני כמה שנים היה נראה שהאדומים הולכים בכל הכח על שני התארים הגדולים, הרי שעכשיו גביע המדינה נראה כסוג של פרס ניחומים עבור הקבוצה של אלי גוטמן. האליפות עדיין לא אבודה, אך בהפועל תל אביב מבינים שמכבי חיפה נחושה, עם כל הנסיון והמסורת וגם במשחק קשה על הנייר מול קבוצת צמרת כמו בני יהודה בחוץ, כנראה לא תאבד את האליפות. ובכל זאת, הפועל תל אביב יודעים שהאיכות נמצאת בצד שלהם ולכן מדברים בעיקר על הצד המנטלי ועל להרים את הראש.

בני יהודה - באיזה מצב רוח מגיעים לגמר?

הכתומים מגיעים למשחק במצב רוח טוב. לפני יותר משבוע היא ניצחה את ביתר ירושלים ועוד בטדי ובכך נפטרה מהתוית של אחת שלא מסוגלת להתעלות מול קבוצות חזקות ממנה על הנייר. במחזור האחרון בליגה היא ניצחה את מועדון ספורט אשדוד בחוץ והראתה שהיא עדיין בכושר טוב ולמעשה גיא לוזון השיג את מבוקשו והקבוצה שלו מגיעה למשחק במצב רוח טוב, כזה שמאפשר לה להאמין ביכולותיה לנצח. כמובן שהוא גם בונה על מצב הרוח הירוד של האדומים.

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_55x50/5.Xxx - וינסנט אניימה; דגלס דה סילבה, וליד בדיר, עמרי קנדה, דדי בן דיין; אביחי ידין, ערן זהבי, גילי ורמוט, דניאל דה רידר; מהרן לאלה, איתי שכטר.
    http://images.one.co.il/images/teams/Logos_55x50/11.Xxx - דלה איינוגבה; אביב חדד, דין מורי, איבן גרידו, עוד ראלי, כפיר אדרי; לירוי צעירי, איציק עזוז, אסי בלדוט, מיכאל זנדברג; אלירן עטר.

http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/176/293.Xxxhttp://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/025/533.Xxx
    כל קבוצה צריכה את הכוכב שלה בכושר שיא. גילי ורמוט ואלירן עטר.

נערך לאחרונה ב: ‏11/5/10
  9. wings Member

וואלה יש גמר גביע היום. סוף סוף משחק שאפשר לשבת ולצפות בכיף.
    אני כמובן אשמח אם בני יהודה תיקח, אבל בגדול לא ממש משנה לי. יותר חשוב
    שישחקו 120 דקות... הזדמנות טובה לבחון את עטר היום.

10. מיכל3 Member

עם יד על הלב, החלוקה הצודקת תהיה גביע להפועל ואליפות לנו. אבל בכדורגל היו הפתעות מעולם ואני כמובן לא אזיל דמעה אם בני יהודה תפתיע ותזכה היום. סה"כ הקבוצה נמצאת בפורמה טובה כרגע ואני לא מאמינה שזה יהיה עוד טיולון ל4-0 קליל של הפועל. אם כי אני חושבת שרוב הסיכויים נוטים לאדומים. והכי חשוב שהמשחק יימשך 120 דקות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

ד"א..השידור לא אמור להיות בערוץ 11? (אני יודעת שחצאי הגמר שודרו בערוץ הספורט, אבל ממה שהבנתי הגמר אמור להיות משודר כמו תמיד בערוץ 11).

11. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

השידור יהיה בערוץ הספורט.

הפועל תל אביב קבוצה טובה יותר וגם בני יהודה יודעת את זה ולפי מה שאתרי הספורט מספרים, גיא לוזון יעלה בשיטה זהה לזו שאבי נימני עלה איתה בדרבי, אם כי אני חושב שהכתומים ינסו ב-10 הדקות הראשונות לצאת בכל הכח להתקפות מסודרות מעט יותר, שאולי יתנו יתרון שבהמשך ינסו להגן עליו בחירוף נפש. האדומים יצטרכו להיזהר מאוד מהמתפרצות של הכתומים, כי מול ביתר ירושלים, שגם שיחקה פחות או יותר באותה השיטה, היא כמעט חטפה והיה לה מזל.

מי אני רוצה שתיקח את הגביע? למרות שזה יציק לי לראות קבוצה נוספת שהיא לא מאריות הכדורגל בישראל לוקחת תואר בזמן שמכבי נתניה לא, תמיד הייתה לי חיבה לבני יהודה (גם אם השנה הם אכזבו אותי באופן אישי מלא פעמים) ואני אשמח בשבילם אם הם יצליחו לקחת גביע. אולי זה יתן השראה ליהלומים.

12. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

יותר מדי קשה להתבנקר באצטדיון רמת גן עקב גודל המשטח. לצערי שחקני בני יהודה לא יעמדו בזה במשך משחק שלם. הלב הולך עם הכתומים, ההיגיון אומר - גביע נוסף לארון של הפועל ת"א.

13. אלסנדרו דל פיירו Member

איזה לחץ אדיר... בערך 3 אלף איש נמצאים בתקווה עם המשאית...
    מי שלא נמצא בתקווה לא מבין מה הולך ואיזה תמיכה השחקנים מקבלים מאוהדי בני יהודה לפני 45 בערך
    השחקנים הגיעו לרחוב האצ''ל והיום בהלם מכמות האוהדים שבאו לתקווה נדמה היה שמיכאל זנדברג מעולם לא חווה את זה ...
    התגרשתי לראות את כולם , וזה הזכיר במעט את זכרונות איינדהובן...
    התהלוכה כנראה בשעה 4 תצא לכיוון רמת גן..
    הפועל ת''א מכונה משומנת שגם ביום חלש הם כובשים שערים
    אני מקווה שלא נפחד ונעלה כמו גברים כי הבמות בגן התקווה כבר מוכנות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

גם אם יקרה הגרוע מכל , היה שווה את כל זה !!!
    יאאלה שיהיה לנו בהצלחה

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממש לא צריך להתבנקר בטח על המגרש הגדול ברמת גן...במשחק האחרון בבלומפילד בני יהודה אומנם פתחה עם 5 בלמים אבל הפועל לא עברה את החצי במשך 90 דקות ובני יהודה ועטר בפרט החמיצו 0:3 בהפסקה במצבים של אחד על אחד, אם ישחקו כמו ששיחקו במשחק הליגה האחרון ועטר יהיה בפוקוס אין לי ספק שיהיה גביע כתום, אבל ממש לא בטוח שזה יקרה, והפועל עם כל השטויות שנכתבים באתרים, באים חצי שבורים, אם בני יהודה תלחץ על הגז היא תיתן לה בראש, השאלה אם השחקנים של לוזון מספיק חזקים מנטאלית בראש בשביל להבין את זה. היום זה לא משחק של יכולת, היום זה משחק של מנטאליות ומי שיותר חזק בראש. זה משחק אחד, על כל הקופה, ולכן ליכולת המקצועית אין פה תפקיד במשחק.

נערך לאחרונה ב: ‏11/5/10
  15. ארסנל ונגר Member

שבוע שעבר הייתי מכבי, היום אני בני יהודה. איזו צביעות איכסה.