גביע המדינה 09/10: הגביע של הפועל תל אביב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏2/12/09.

1. eran levy Member

זה נכון שמכבי ת"א ובית"ר מעניינות בכל מצב ושיש להן קהל אוהדים גדול יותר מלכל עשר קבוצות אחרות שהן לא "ארבע הגדולות", אבל זה לא סותר את העובדה שיש רק ארבע קבוצות גדולות (ולא שתיים, היכולת הנוכחית, כמו שאמרת, באמת לא משנה כשמדובר במשחק גביע) ושתיים מהן עפות לא נשאר יותר מדי עניין במפעל שכזה.
    לי כאוהד מכבי זכור גמר גביע המדינה, לא זוכר איזו שנה, בה מכבי ניצחה את מכבי פ"ת 0-3 והיו כמעט ארבעים אלף צופים. לדרוש כמות כזו של צופים במשחק בין הפועל ת"א לבני יהודה/אשדוד זו היתממות במקרה הטוב וטיפשות במקרה הרע.

2. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשחק בין בני יהודה למועדון ספורט אשדוד פתוח, אך עם יתרון קל לבני יהודה. הם הגיעו לגמר לפני כמה שנים, הם רגילים יותר לשחק מול קהל רב (גם אם לא בסדר גודל כזה) ויש להם את המסורת, גם אם מלפני המון שנים. גם ברמה המקצועית הם מגיעים בעמדה טובה יותר.
    אני, באופן אישי, מקווה מאוד לראות אותם עולים לגמר וגם מניפים את הגביע. זו קבוצה שיש לי חיבה רבה כלפיה, גם אם בשנתיים האחרונות היא נפגמה.

המשחק של הפועל תל אביב מול עירוני רמת השרון די סגור, אבל זה בכל זאת גביע המדינה, אז אי אפשר לדעת. ערן קוליק גורם לי להאמין שיש סיכוי להפתעה. בכל אופן, יש לי רק ציפיה אחת והיא לראות את עשהאל בן שבת מציג משחק טוב ומראה שבעונה הבאה מכבי נתניה יכולה לסמוך עליו.

3. Ariel Member

רק תיקון פצפון לקדימונים הנפלאים- המשחקים ישודרו בערוץ הספורט, ולא בערוץ הראשון.

נערך לאחרונה ב: ‏5/5/10
  4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

כצפוי, המשחק הראשון בין בני יהודה לאשדוד היה שקול, התוצאה בהתאם. לבני יהודה לדעתי יהיה יתרון בדקות ההארכה עקב כושר משחק עדיף, היות והם שיחקו באירופה בתחילת השנה לעומת אשדוד שבילתה לה בי"א, אצטדיונה העירוני, שהוא פחות או יותר מטר על מטר. מאמין שהכושר הגופני יכריע את המשחק.

5. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה רק במדינת המפגרים והמוגבלים אנשים שיש להם כרטיס לא מורשים להיכנס??

פשוט לא יאמן ל"תירוץ" של המשטרה שהיציע כבר מלא...אז אל תתנו לאנשים לקפוץ מעל לגדר ותכניסו את אלה עם הכרטיסים...מתי קורה בעולם דבר שאוהד כדורגל מגיע עם כרטיס ולא מורשה להיכנס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

הייתי תובע להתאחדות או למי שאחראי על זה את הצורה.

בינתיים גם הפועל מובילים,הפתעה...

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

השוער של רמת-השרון כ"כ שמן, זה פעמים ערן לוי ועוד יש מקום להכניס את ברוך דגו.
    הפועל כצפוי מטיילת ותסיים כנראה את המשחק הזה עם 3-4 חתיכות לרשת של קורצקי השמן, גם השער היפה של שחקן רמה"ש לא יעזור לשחקנים של קוליק.
    חבל לי על אשדוד ויוסי מזרחי שעפו בפנדלים, אבל אם יש קבוצה שיכולה למנוע מהפועל זכיה זאת בני יהודה למרות שגם הם יפסידו בגמר.

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

גל ניר לא כשיר? לא ברור איך ערן קוליק העדיף את השוער השני, שבלי שום קשר למשקל הרב שלו, נראה כמי שלא יודע את העבודה.
    עירוני רמת השרון עשתה כל מה שהיא יכולה ודווקא הצליחה מדי פעם לעשות דברים יפים, אבל קבוצה כמו הפועל תל אביב לא צריכה יותר מכמה טעויות כדי להכריע את המשחק.

גמר של בני יהודה מול הפועל תל אביב זהו אחלה גמר שבעולם. אין מה להתלונן בקטע הזה.

9. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

לפי מה שהבנתי מנחם קורצקי ביקש לעמוד בשביל לחוות את החוויה בפעם האחרונה, משום שזו עונת הפרישה שלו. אין ספק שגל ניר הרבה יותר טוב ממנו וגם מתהדר באחלה אישה אם יורשה לי לציין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אין הרבה מה להגיד על המשחקים, מברוק להפועל - תואר אחד יהיה להם(גביע), לגבי האליפות-אמן ואמן.

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

במידה וזה נכון, לא מתאים לערן קוליק. זהו שיקול חובבני שאין לו מקום בכדורגל מקצועני, עם כל הכבוד לרצונותיו של מנחם קורצקי. גל ניר היה נותן סיכוי גדול יותר (באופן יחסי) לעירוני רמת השרון לעשות הפתעה. עם מנחם קורצקי הסיכוי לא היה קיים.

הפועל תל אביב עדיין לא זכתה בגביע. בני יהודה במעמד של גמר תראה אחרת מכפי שנראתה במשחקי הליגה. אל תשכח שבמפעל גביע המדינה לא חובה לנצח כדי לזכות בתואר.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

חסכתי לןעצמי את ביזבוז הזמן לצפות בשני משחקי חצי הגמר בטח ובטח באחרון שבהם שהיה גמור לפני שהוא התחיל, בסופו של דבר טוב שבני יהודה והפועל עלו, בשיחזור הגמר מ-2006, יהיה הרבה קהל גם מבני יהודה וגם מהפועל אני מאמין ששתיהן ביחד יביאו 30 אלף איש ועוד כמה אלפים יבואו ויהיה מלא. הפועל פייבוריטית לגמר אבל ממש לא בטוח שהיא תיקח אותו בטח אחרי שבני יהודה שיחקה במשחק האחרון מול הפועל, אם עטר יהיה מפוקס, יש סיכוי לא רע שהגביע יהיה בשכונה למרות שגלבאן לא משחק, אחרי הכל גם נגד הפועל הוא לא שיחק במשחק האחרון בליגה. איך שאני רואה את זה 40-60 להפועל, אבל בכל יכול לקרות, במשחק אחד נתון, כמו שהפועל הוכיחה בקרית אליעזר הכל יכול לקרות, ועלז ה צריכים להישען שחקני ואוהדי בני יהודה.

12. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אם כך, אני מקווה שמכבי ת"א תסיים במקום השלישי, כך יהיו לנו ארבע קבוצות באירופה בעונה הבאה: מכבי חיפה, הפועל ת"א (אחת במוקדמות הצ'מפיונס והשניה באירופאית), מכבי ת"א ובני יהודה שבעקבות העפלתה לגמר הגביע, גם במקרה של הפסד, תזכה בכרטיס נוסף.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי תסיים שלישית גם אם תפסיד גם להפועל (מה שיקרה לאור היכולת מאתמול ואל תצפו שזה ישתנה, אי אפשר לשנות יכולת ב-180 מעלות ב-4 ימים) וגם לאשדוד במחזור האחרון מהסיבה הפשוטה, בית"ר לא תנצח בקרית אליעזר ותפסיד, ואז היא בעצם לא תוכל לעבור את מכבי גם אם תנצח את הפועל (ואני לא רואה את זה קורה לאור היכולת של הפועל כי בית"ר באמת נראית כמו צל של עצמה) כי מכבי מובילה עליה ב-4 נקודות כרגע, ובנוגע לבני יהודה יש לה משחק מול אשדוד, ואני מאמין שהרבה שחקנים ינוחו וגם אם ינצחו אז למכבי יש הפרש שערים יותר טוב מזה של בני יהודה ובהתחשב בעובדה שבמחזור האחרון מכבי חיפה תבוא לנצח במשחק שיהיה על כל הקופה, היא לא תעבור את מכבי כך שהמקום השלישי מובטח למכבי ת"א, והשאלה היא מי תסיים רביעית הפועל או בית"ר וכנראה שאם הפועל תזכה, אחת מהן תהיה באירופה, וכמו שבית"ר מתנהלת ונראית, כנראה שזו תהיה בני יהודה גם אם היא תסיים חמישית ותפסיד בגמר הגביע.

וסתם שתדע, אם מכבי לא תעשה חריש עמוק של עוד 4 שחקנים היא תסיים את העונה האירופאית כבר בסוף יולי. הכל בידיים של גולדהאר, ההגנה ביזיון וההתקפה עוד צריכה חיזוק.

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

כצפוי משחקי חצי הגמר לא עניינו הרבה אנשים, אני עצמי לא הצלחתי לצפות באף משחק יותר מ-10 דקות, מדי פעם זיפזפתי אבל באמת שהמשחקים היו כ"כ לא מעניינים על הנייר, אי אפשר להשוות אותם למשל לדרמות של השנים האחרונות בחצאי הגמר.
    לגבי הכרטיסים לאירופה, אם מכבי חיפה אלופה והפועל ת"א מחזיקת הגביע אז המקום הרביעי הולך לאירופה, אם הפועל ת"א אלופה וגם מחזיקת הגביע אז בני יהודה הפיינאליסטית באירופה, מה שאומר שלבני יהודה יש כרגע איזה 80% להיות עונה שניה ברציפות בליגה האירופאית גם דרך הליגה וגם דרך הגביע.
    אני מעריך שבית"ר ובני יהודה יפסידו למכבי חיפה והשאלה היא מה בית"ר תעשה נגד הפועל ומה בני יהודה תעשה נגד אשדוד כדי לדעת מי תסיים במקום הרביעי וחבל שהשחקנים שיחקו כמו תחת ביום שבת כי גם בני יהודה הייתה חלשה אבל אנחנו התעלנו עליהם והיינו יותר חלשים.

15. שגיא Guest

עקרונית, קורקצי הוא השוער הראשון של הקבוצה. גל ניר שיחק ב8 משחקי ליגה בקבוצה. מה שמוזר הוא שדווקא במשחקי הגביע לרוב גל ניר שיחק אבל הפעם קורצקי הועדף. בכל מקרה, קורצקי הוא השוער הראשון של הקבוצה וגל ניר, רוב העונה, משמש כשוער שני. גם היום הוא ישב על הספסל.