לא יודע בקשר לרפאלוב, היום (בהארכה..) ראיתי אותו לפחות בא לכדור, מנסה, כל המשחק של חיפה עבר דרכו, בניגוד גמור ליניב קטן שדאג להתחבא כל ההארכה ופחד לגעת בכדור.
וואוווווווווווווווווווווווו איזה מלחמה של השחקנים שלנו!!!! ראו את האש בעיניים של כל שחקן ושחקן אצלנו! פתחנו את המשחק טוב יותר מחיפה עד רגע הפציעה של בוקסה שלאחריו חיפה השתלטו על המשחק, עד לפנדל שלנו היו הזדמנויות בודדות ל2 הצדדים כששחקני חיפה ובעיקר דוידוביץ' מעבירים את הזמן (כן כן!!!!) לא להאמין. בהארכה היו הרבה הזדמנויות ב2 הצדדים כשאנחנו יכלנו לגמור את המשחק כמה וכמה פעמים. מכבי חיפה נראו כמו בלוף אחד גדול, הפועל ר"ג נתנה מלחמה של החיים וגם שיחקה כדורגל טוב לפרקים. פרגל וחרמון נתנו הופעה הירואית, מוסא עלה המון פעמים ודי חגג שמה בצד של מסיללה, שי חדד אדיר כמו תמיד. איילי דאטורו וגולן שלישייה לא רעה בכלל. איזה כיף שוב להדיח את מכבי חיפה! נקווה שהניצחון הזה ידחוף את השחקנים גם בליגה. החלמה מהירה לעומר בוקסנבוים.
קטן בתקופה רעה, אבל הוא השחקן הטוב ביותר של מכבי חיפה(חוץ ממסיללה) ואני לא הולך בדרך הזו של לגמור שחקן בגלל תקופה רעה שלו. רפאלוב לעומת זאת, כבר שנתיים אני טוען שצריך להביא שחקן לעמדה שלו והתקופה הטובה הזו לא שינתה את הדעה שלי, הוא צריך להיות שחקן רוטציה. יכול להיות שעם גולסה זה יסתדר.
הניצחון של רמת גן היום לא שווה כלום, אם לא ננצח בשבת את רעננה. עומר בוקסה סובב את הרגל. בספק גדול לשבת וכל העונה.
חוסר מזל - זה מה שמנע ממכבי ת"א לעלות לשלב הבא. הם היו בעיניי טובים יותר מבית"ר, לא מבין למה שטראובר התעקש לבעוט את הפנדל הזה, חבל מאוד.
איזה שיעמום בטדי, משחק מביש ביותר. למכבי ת"א הגיע יותר, מה לעשות שלבית"ר יש את הרוש שהיה היום אגדי ביותר. בכל מקרה, כל עוד בית"ר לא תצליח להעיר את מרכז הקישור שלה היא תמשיך להיות תלויה בימים של עידן טל שהיה חלש ביותר בניגוד למגמה שלו בחודש האחרון. כמו כן לציין לרעה את יצחקי, ברוכיאן, בן שושן וטוטו שלא באו לשחק כדורגל. בעצם אני לא יכול להצביע על שחקן אחד בבית"ר שהיה סביר היום.
למרות ההדחה אני לא מאוכזב, כרגע אנחנו נשחק רק במפעל אחד בזמן שהיריבות שלנו תשחק בשתיים ככה שזה לא מאוד חשוב לי, רק שני דברים מטרידים אותי: 1) הכושר של הקבוצה לאחרונה 2) טיישירה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx.
מאוכזב? אולי קצת, אבל אני יותר דואג לגבי המשך הליגה. אנחנו צריכים להתעשת ומהר כי אחרת העונה הנפלאה בליגה תסתיים במפח נפש ענקי ואליפות אדומה! דבר אחר - בוזגלו סירב להכנס למשחק בטדי. הוא פחד לקחת פנדל או שמה מישהו קרוב אליו ליחש לו לאוזן מה לעשות? לי יש הרגשה שאנחנו עומדים בפני התפוצצות בין הקבוצה לחמנה בוזגלו. אני מאחל לאוהדי מכבי לקחת את הצד של הקבוצה כי יעקב בוזגלו הורס כל מה שעובר דרכו! כנראה שהבן לא מסוגל להרחיק את האידיוט הזה מקריירת המשחק שלו ולכן אולי כדאי שמכבי ת"א תמכור אותו ל'ברצלונה'...
ההדחה של חיפה מאוד מפתיעה על אף הכושר הלא טוב בו היא נמצאת, בטח בהתחשב בכך שמשומר העלה אותה ליתרון בדקה קריטית - סמוך לשריקה להפסקה, וחשבתי שהפיגור של רמת-גן, על אף שלא נפלה מחיפה - ישבור אותה סופית. חשבתי שזה יהיה עוד אחד מהמשחקים בהם חיפה מנצחת למרות יכולת טובה, אך מסתבר שטעיתי. זה השבוע הראשון העונה שאפשר להגדיר אותו כשחור מבחינת מכבי חיפה, הקבוצה של אלישע הוכיחה שהיא אנושית סוף-סוף. קטן ברח היום מהכדור והוא לא לקח אחריות. העיקר שבחדר ההלבשה הוא קישקש יותר מידי אחרי המופע המבזה נגד סכנין. דבר נוסף - אי-אפשר להתעלם ממה שארע אם טישיירה. הוא בלם פנטסטי שעושה את עבודתו נאמנה, אבל הוא התנהג כמו פרא אדם לפי מה שהבנתי והוא בהחלט ראוי לעונש כבד. שחקן צריך לדעת לשלוט ביצר שלו. דרמה אדירה ארעה הערב בטדי, בידיוק כפי שרציתי. המשחק עצמו היה מאכזב - היה קצב טוב אולם שתי הקבוצות לא יצרו מספיק מצבי הבקעה וניכר חוסר הדיוק ואף פחד בזמן מסויים, אולם הפנדלים היו שווים את הכל. לפי איך שאני ראיתי את זה - שטראובר לקח אחריות בתור שחקן עם ניסיון וקור-רוח אבל הוא בעט בצורה גרועה. גפני לא היה נעול האם הוא רוצה לבעוט או לא. פנדלים זה אכזרי ואני מבין שבמכבי מאוכזבים - מכבי הייתה יותר טובה מבית"ר והייתה ראויה לניצחון, פשוט היה חסר לה משהו במשחק. לטעמי בוזגלו היה צריך להיכנס בערך בדקה ה-60, אבל אתם יודעים איך זה נגמר הסיפור איתו - תמוה מאוד, לטעמי השתן עלה לבוזגלו לראש והוא התחיל להקשיב יותר מידי לאבא שלו. מעניין כיצד מכבי תתמודד עם העסק הזה. בית"ר יכולה להיות מאושרת על העלייה לרבע הגמר, העונה שלה נראית יותר טוב עכשיו והיא מקבלת כוחות מחודשים. אפשר לציין לטובה את גרשון ובנאדו על משחק הגנה טוב. מה שכן - בית"ר הייתה חלשה היום. למרות האנרגיות מהקהל שעודד נפלא וגם על אף המערך ההתקפי - בית"ר לא עשתה כמעט שום דבר והמשחק הזה מעמיד בסימן שאלה את היכולת שלה לתפקד נגד הגדולות בפלייאוף העליון. מספר שחקנים בשתי הקבוצות, שהאמנתי שיחמיצו, הפתיעו - הראשון זהו בנאדו, וגם קאפילוטו ושבחון עמדו בלחץ יפה מאוד מצידה של מכבי. לדעתי לבעוט ראשונים זה יתרון. לבית"ר היה הרבה מזל וגם את אריאל הרוש, כרגיל. יש כאן קבוצה עם תשע נשמות והיא מועמדת לזכות בגביע לטעמי.
אם הפועל ת"א לא מקבלת את אשדוד או מכבי פ"ת בחוץ בשלב הבא, הגביע כנראה יהיה שלה. לגבי המשחק היום, מכבי ת"א שיחקו יותר טוב ממה שציפיתי. איפה הם היו בדרבים? משחק ההגנה שלהם נראה הרבה יותר טוב, אבל כרגיל הם ספגו שער די מטופש. שטראובר לא לקח אף פנדל וגם בשער שיוויון הוא לא נקי לגמרי. הוא נותן לפעמים משחקים טובים אבל בגדול הוא שוער לא מספיק טוב לטעמי. לא לאליפות לפחות. בגול של בית"ר לא הבנתי למה המגן של מכבי לא מתקרב ליצחקי. הוא עשה כאן טעות כפולה: 1. נתן ליצחקי המון זמן לבדוק את האופציות שלו 2. יצחקי עמד מחוץ לרחבה ומגן תמיד צריך לנצל את זה ולאצת אל המגן כדי למנוע מגע בתור הרחבה. זה גם לא שיצחקי כזה מהיר שצריך לתפוס ממנו כזה מרחק. על הטעויות הקטנות האלה עפים מהגביע. ואם הסיפור עם בוזגלו נכון אז הוא פשוט מטומטם. זה לא יאמן שקבוצה משקיעה בשחקן מליונים של דולרים וזה מה שהוא מחזיר לה (ורוב הכסף הלך אליו ישירות לכיס).
היתה חוויה אדירה אתמול בטדי למרות שהפסדנו באמת שנהניתי... שיחקנו מצוין, פשוט מצוין, יום גדול של הרוש מנע מאיתנו את המשחק, בקשר לפנדלים אני רק יגיד שמי שנשאר זה גפני ושטראובר, לא היו אפשרויות אחרות, וגפני סובב את הקרסול כך שהוא ביקש שלירן יבעט קודם, זה לא באמת משנה...הבעיה היחידה שלי עם לירן זה שהוא לא יודע לעמוד בפנדלים. בכל אופן בקשר למשחק עצמו אני חושב שהיה משחק עם קצב טוב ועצם העובדה שבשתי המחציות יחד יפת הוסיף 3 דקות שזה כבר מראה שכמעט לא היו עצירות במשחק גם אם זה אומר שלא היה קצב ריצה כל כך גבוה. ומה שמדהים אותי זה שבמשך 120 דקות בית"ר עשתה התקפה אחת! אחת! וניצחה, גול שכולו טעות של יובל שפונגין, שלא יצא ליצחקי ופשוט אמר לו בוא תבשל, היה עדיף שהיה מכשיל אותו באמת, מגן פח. מבחינה התקפית באמת יום אדיר של הרוש, לקח מאבידור כדור לא קל גם אם לא הכי חזק, משבחון לקח גול בטוח, מאיוקה עדיין צריך לעבוד על החדות (הוא ואבידור, אולי לשלוח אותם לכמה שיעורים אצל האווירון?) ובאמת שלא היינו רחוקים מלהביס אתמול את בית"ר, כן, להביס את בית"ר, שטראובר באמת שלא נגע בכדור פרט לפה ושם כמה הרמות. משחק מעולה של ראלדס וקפילוטו, שיתקו את טוטו טמוז וברק יצחקי שבקושי נגעו בכדור (מי אמר שקפילוטו לא מסוגל לשחק במשחקים גדולים?) וכל הכבוד לכל השחקנים שידעו לעמוד בלחץ בפנדלים פרץ לקומאץ' ושטראובר. בקשר לבוזגלו, בא לי להקיא, איך הוא לא מתבייש? זה מזכיר לי את מקרה בניון לפני איזה 11 שנה אבל הפוך, כשהיה דרבי הוא לא פחד לעלות ואז אחרי 5 דקות לבעוט נכון? איך שגיא כהן אמר אתמול? אם שחקן לא מסוגל להיכנס ל-5/6 דקות בהארכה ולבעוט פנדל אז מקומו לא במכבי ת"א, מבחינתי אם מגיעה באיזושהי דרך פוקס הצעה על סך מיליון יורו מקבוצה מחו"ל בקיץ, אני מתנדב גם להטיס אותו משם, אני מעדיף להעיף את הפררבלומט הזה ואת אבא שלו ובמיליון יורו להביא שחקן/שניים שישפרו את הקבוצה וגם לא יעשו בעיות משמעת. אפס שכמותו. בקשר לקהל של מכבי, חוויה.
כולי תקווה (למרות שזה בטח לא יקרה) שמכבי תשעה את בוזגלו עד סוף העונה + קנס כבד. די כבר נמאס מחוצפה של הסמרטוטים הישראלים.
בסופו של דבר, משומע נתן - משומר לקח. עבירה כל-כך מטופשת ברחבה ומשחקן שמשחק במכבי חיפה אתה מצפה לקצת יותר חוכמה וקריאת משחק. זה לא מסיר את האחריות משאר שחקני חיפה במהלך ההארכה, כמו למשל יניב קטן שברח מהכדור, אבל משומר וודאי לא הצליח להירדם אתמול בלילה. ואני חייב גם להעביר ביקורת על דוידוביץ שפשוט יצא כמו דחליל בשער השני ואיפשר לשחקן של רמת-גן לחלוף על פניו בקלות. חיפה צריכה לדעת לשמור על קור-רוח גם במשחקים שלא בידיוק הולך לה, זו לא חוכמה לשחק ולחייך ולדרוס כשאתה עושה משולשים וקל לך. בשבוע האחרון חיפה לא הצליחה לגרד שום דבר בשיניים. מצד שני - אני באמת לא רואה משבר, אלא פשוט תקופה פחות טובה. שני משחקים חלשים זה לא משבר, וזה מדהים כי זה עדיין לא קרה לחיפה העונה. ואני בטוח שהפסקת הדיבורים עם אלישע על הארכת חוזהו לעונה הבאה - וודאי לא עושים טוב יותר למועדון. חיפה כאילו מעמידה אותו במבחן. מה שאלישע כן צריך לעשות זה לספסל את דבאלשווילי. עוד משהו על בוזגלו - התנהגויות מהסוג הזה והחלטות כל-כך מטופשות, יכולות למנוע ממנו להפוך לאחד מהשחקנים הכי טובים בפרק הזמן שלו. יש לבוזגלו הכל, אבל הראש לא בידיוק במקום. קראתי שאבא שלו מגנה את המהלך והפעם יעקב בוזגלו הגיב נכון לשם שינוי. אני מבין את המצוקה של בוזגלו ואת האכזבה מכך שהוא מתחמם כבר 45 דקות ולא נכנס, אבל הוא ממש לא שחקן מעל הקבוצה והמהלך הזה וודאי לא יתרום לו לגבי העתיד. אם ג'יזרמו ישראלביץ ושיבחון היו נראים ככה בכל משחק גדול של מכבי - הקבוצה הייתה פשוט יותר טובה. ישראלביץ עשה דריבלים מבריקים וכמעט הבקיע, ושיבחון גם עשה סיבוב גדול ברחבה ושיחק בצורה חכמה. נמני צריך להמשיך לתת קרדיט לשניהם + תמיר כחלון(אילייב סיים את העונה ובוזגלו צריך לקבל עונש), כשכמובן כשמאיוקה מקדימה - כמובן שלא בכל משחק מכבי תעלה עם שלושה קשרים אחוריים.
עיבוי מרכז השדה של אבי נימני עשה עבור מכבי את העבודה, היא הייתה טובה יותר מאיתנו והגיע לה לנצח אבל בטח שלא להביס כמו שעומר כתב, רוב המצבים של מכבי היו מטעויות קשות של הקישור האחורי שלנו שפשוט לא היה קיים וגם גרשוןן היה במחצית הראשונה חלש, ומנגד טוטו אם היה פחות טיפש יכל לעזוב כדור מצויין של אבירם לברק שבטוח היה עושה מזה מצב לגול, במחצית השנייה פתחנו בסערה וכבשנו שיוויון מהיר שעזר לנו להירגע וגם הביא אותנו לכמה דקות לא רעות בכלל שאם היינו בהם יותר מרוכזים במסירות אז גם היינו יכולים ליצור משהו מסוכן אבל זה לא קרה והקצב שלנו התחיל לרדת כי בבית"ר ירושלים של השנה אין דבר כזה שנקרא "כושר גופני" ומול קבוצה שרצה כל המשחק כמו מכבי אתמול זה מביא מהר מאוד את אותותיו, מהדקה 55 ואילך כל מה שהיה לנו על המגרש זה לב ונשמה של כל השחקנים שאתמול לא שיחקו טוב אבל כמו תמיד בתקופת אמסלם נתנו מעצמם מעל ומעבר והגענו להארכה ולפנדלים מורטי העצבים שם הראנו המון אופי, בגרות ובעיקר ריכוז של כל הבועטים מלבד ואסקס שהחמיץ ברשלנות ואני מוכרח לציין גם את פאולו דה לה האסה שנתן משחק מלחמה אדיר.
אעתיק את הסטטוס שלי מהפייסבוק: "הפנדלים אתמול הם תרגום מדויק למילה 'מתח' במילון אבן-שושן, אבל אין שום מילה שתתאר את הרגע שאחרי הפנדלים!!!" זהו.