גביע המדינה 09/10: הגביע של הפועל תל אביב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י עומר, ‏2/12/09.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנשים שוכחים דבר מאוד פשוט בכל הסוגיה של גבי בורשטיין - שלא רק הפועל תל אביב משחקת תפקיד. ישנה גם מכבי יפו ולאותה קבוצה יש קהל אוהדים מאחוריה, שיש לו רגשות, שרעב להצלחה, שרוצה להצליח ולנצח בדיוק כמו בצד האדום. אם אנחנו מתעסקים כאן בספורט מקצועני, אז ברור שהוא צריך לשחק עם מכבי יפו. הוא יכול להכין את וינסנט אניימה בצורה הטובה ביותר ולתת תצוגה בשער מכבי יפו, אין קשר בין דבר אחד לשני. אם מתעסקים החארטות, אז שלא ישחק ושהפועל תל אביב תמשיך לשחק אותה כאילו היא עושה את זה לטובתו של גבי בורשטיין, כי אם חס ושלום ידיח אותה, "איך יוכל להסתכל בעיניהם של אנשי הפועל תל אביב לאחר מכן?", כשבעצם האנשים באדום פוחדים מהרגע שבו כל אחד יצטרך להסתכל בעיניי עצמו כשהוא מביט במראה.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

בסיטואציה כזו הקלישאה המתאימה היא: "כשר אבל מסריח", אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש בזה טעם נפגם, תחשבו שבמשך שנה שלמה הוא מכין ומאמן את אניימה על הצד הטוב ביותר ופתאום הוא מוגרל נגדו בגביע המדינה, קל בתור נייטרלי להגיד שזה בסדר ושיתנו לו להנות מהרגע, אך אם זה היה קורה בקבוצה שאותה אתם אוהדים אני בטוח שהייתם חושבים אחרת.

3. אלי מתחן Member

למה רק מול הפועל ת"א יפו לא תעלה עם הרכב מלא?
    לא יכול להיות מצב שקבוצה תשחק מול קבוצת הבת שלה, בשום סיטואציה ושום הרכב.
    אין סיבה שהפועל ת"א תהנה מהקלות מול קביליו, בין אם זה בכך שמועסק שלה אמור "לנסות" להדיח אותה מהגביע או בין אם הקבוצה היריבה לא יכולה לשחק עם בהרכב הראשון שלה.

אדם לא אמור להיות שותף באותו מפעל עם 2 קבוצות שונות, במקרה כזה הוא היה צריך לפסול את עצמו לגמריי מהשתתפות בגביע המדינה עם יפו. כמו גם כל שאר השחקנים של יפו שיש להם תפקידים בקבוצות אחרות (אבוקסיס, אולי עוד מישהו)

וד"א ההתנהגות של הפועל ת"א היא בכלל ביזיון. הם נתנו לו לשחק עד עכשיו, שיישאו בתוצאות. טוב שהם לא מאיימים עליו שלא יעצור בעיטות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/3/10
  4. Ariel Member

פנדלים זו הבעיה הזניחה, גם אם הוא ידע לאן ילכו 20 פנדלים, הוא יצליח לעצור אולי 2 מתוכם.

באתר הרכילות וואן נכתב שבורשטיין כביכול מעדיף לשחק במדי יפו למרות פיטורים מהפועל, ראוי להערכה רבה על ההחלטה הזו. עמד בסיטואציה לא קלה מאז בקעו ביצי הקינדר בהגרלה שנערכה לפני חודש.

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו ברור שהפועל עושה את זה לטובתו, לא משנה איך המשחק יתפתח, במידה והוא ישחק זה ייראה מסריח. אם הוא יעשה טעות יתחילו הדיבורים(וזה שוער שעושה המון טעויות על פי מה שהבנתי מרון עמיקם), אם הוא ימנע מהפועל לעלות אין לדעת איך הקהל באדום יגיב(אותי אישית זה כבר מעצבן שהוא לא מכבד את ההחלטות של גוטמן, למרות שמהתחלה רציתי שהוא ישחק). הוא נדפק מכך לגמרי. וממה שהבנתי הוא גם משיג מענק גביע בהפועל, מה שגם כן עושה את זה מסריח.

הוא ידע, כמו שאבוקסיס ידע, הפועל מסרו להם מההתחלה שהם לא ישחקו נגדהם במפעל הגביע. אבוקסיס החליט לפרוש לגמרי מהמפעל, הוא לא, ומגיע לו.

נערך לאחרונה ב: ‏23/3/10
  6. Raulito Madridista

אם גבי בורנשטיין יהיה ההבדל בין הפועל לבין שלב רבע הגמר - לא מגיע לנו להיות שם, ומעבר למה שכתב אביעד פוהורילס במעריב הבוקר - זו תיהיה בושה וחרפה. אוי ואבוי לשחקנים שלנו אם יפו תיהיה הסינדרלה על חשבונם, זה יהיה ביזיון. יפו חולמת על סנסצייה וברור שהשחקנים שלה יפתחו את המשחק באטרף, אבל הפועל תצטרך לנצח בגלל שהיא פשוט הרבה יותר טובה מקצועית - יש הבדל של שלוש ליגות! וגם בשלבים מאוחרים של המשחק, חלילה אם לא תיהיה הכרעה לטובתינו עוד לפניכן - הכושר הגופני העדיף של האדומים צריך לבוא על-ידי ביטוי. אבל מה שכן, אם יפו תוביל, המצב-רוח והביטחון של השחקנים יהיו בריצפה אז אסור להיקלע למצב כזה. בחזרה לעניין עם מאמן השוערים - זו אולי החלטה מוסרית לא יפה של הפועל, אבל ההחלטה במקום. אני לא רואה מצב כזה קורה באף קבוצה אחרת - אפשר לחשוב שבית"ר הייתה מאשרת למאמן השוערים שלה לשחק נגדה. חזרה לצד המקצועי של הפועל - וורוצ'ינה פותח בהרכב לראשונה מאז נחת בארץ ואני מצפה שינצל את הצ'אנס ויראה משהו. כנ"ל לגבי שי אבוטבול, שלטעמי במידה וישחק טוב - ידיח את זוראב מההרכב כי הגיאורגי לא נראה טוב. שי יוכל לתת לנו עוד גיוון במשחק ההתקפה. אל לנו להיות שאננים מידיי.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בכלל המצב הזה לא היה אמור לקרות, ההתאחדות לא יכולה להרשות לבן-אדם לעבוד ב-2 מועדונים שונים ולא משנה באיזה ליגה.
    גבי בורשטיין צריך להחליט - מאמן שוערים בהפועל ת"א/שוער מכבי יפו, לא צריך להיות כאן אמצע.
    הפועל ת"א מצידה צודקת, לא יכול להיות שמי שמקבל ממנה כסף יעלה לשחק נגדה על מנת למנוע ממנה לעלות שלב.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

על פי מה שהבנתי בעקבות המקרה החוק ישתנה בעונה הבאה.

9. אלי מתחן Member

מה שאבוקסיס עשה צריך להיות המעשה. בגלל ששני המועדונים משחקים באותו מפעל אסור לו להיות מעורב בשניהם. הוא היה חייב לפרוש כדי לא לתת להפועל יתרון לא הוגן או כדי לא ליצור חוסר ספורטיביות, למען האמת, כל מעשה שהוא היה עושה לא היה בסדר.

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

כעת בדרבי ההנהלות המאפיונריות (הלוזונים .vs. אבו סובחי) לוד באופן מפתיע עולה ליתרון 1:0 על מכבי פ"ת, אפשר להגדיר את המשחק במילה אחת - שיממון. מאמין שהמשחק הערב בראשון לציון יציל את יום המשחקים הלא מעניין בעליל הזה, בתקווה שתצא ממנו סינדרלה.

11. הפועל_כפר_סבא Member

איזה שטויות, המשחק בלוד ברמה סבירה ובני לוד פשוט ענקיים! לדעתי היא כיום אחת הקבוצות הטובות בארץ מבחינת כושר ומומנטום עם סגל של שקל וחצי, שאפו לניסן יחזקאל!

12. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אם תפרגן להם אז תעשה את זה עד הסוף, הם מסוגלים להוות יריב לאריות אירופה. נו באמת, קבוצה מסכנה שנקלעה לתקופה טובה, אבל זה זמני, יעבור להם, חבל שהיא לא נעלמה ממפת הכדורגל הישראלי ואבו סובחי יחד איתה, היה הרבה יותר טוב. לא צריכים מאפיונרים בכדורגל הישראלי, הם עוד עלולים להתרבות.

13. הפועל_כפר_סבא Member

עזוב טופי אני לא אתוכח איתך על בני לוד.
    בינתיים הם מתפרקים וחוטפים שלישייה ב-10 דקות, חבל לי עליהם, נתנו מחצית גדולה..

14. קרלס פויול5 Member

א. דה יונג, זה יפה אתה אומר שאסור לאדם לעבוד בשני מועדונים אבל זה קורה כ"כ הרבה בליגות הנמוכות אז שבאמת בורשטיין זה קצה הקרחון.
    ב.שחם, אחת הסיבות שלדעתי גוטמן מתעקש כ"כ על זה זה שהוא מתעצבן מזה פי 5.
    ג.ברור ששניהם ידעו על זה אבל אבוקסיס אמר שהוא בכלל לא משתתף בגביע ובורשטיין רצה כן להשתתף, אם המועדון היה רוצה שהוא לא ישחק נגדם הוא צריך לטפל בזה שיפו הייתה בשלבים הנמוכים ולא פתאום שהם הוגרלו נגד הפועל.
    ד. ראוליטו, אם הייתי מאמן של קבוצה הייתי מאשר לעובד צוות שלי לשחק נגדי במקרה שאני אשחק מול קבוצה שלהם, בטח ובטח אם אישרתי להם לשחק כל השנה ופתאום רק שהם שיחקו נגדי אני אומר להם לא לשחק, זה טיפשי.
    ה. וזה הדבר הכי חשוב, אם כבר לבחור מקצועית הוא צריך לבחור ביפו, שם הוא שחקן ששיחק כל חלקי הגביע וגוטמן חייב להפסיק להתנהג כמו תינוק ולתת לו לשחק, הוא כבר ילד גדול אם הקהל ישנא אותו אחרי זה זה בעיה שלו ולא צריך להשתמש בפרובקציות זולות(אני יפטר אותך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ) ואם הוא ישחק יש לי דבר אחד להגיד עליו(על גבי) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx. ואם זה יקרה אז הפרצוף של גוטמן יהיה ככה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx ואת האמת מגיע לו, הוא התנהג כמו תינוק מגודל.

15. שלו Guest