גביע המדינה 09/10: הגביע של הפועל תל אביב

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by עומר, Dec 2, 2009.

1. The best of The best Member

הייתי היום במשחק באשקלון ונהנתי מאד!
    האמת היא שחשבתי שנעבור את אשקלון היום אבל כבר בהתחלה הופתעתי מהרכב התלאים שרפי כהן העמיד בהתחלה דווקא מול קבוצה שנמצאת במומנטום חיובי, את כבדה שלחו ליציע את אופיר חמו לספסל את בבושוילי וצילדזה לספסל, בשביל מה מביאים זרים ? לשים אותם על הספסל? בשביל מה הביאו את כבדה ? לשים אותו ביציע ?
    המשחק בחצי הראשון היה דיי רגוע כאשר אשקלון שלטה מעט, ההגנה של נס ציונה שנחשבת לאחת הטובות בליגה היום ביום מאד רע עם 2 חורים שגרמו לשני שערים, בשער של צגאי זה פשוט בדיחה שהכדור עובר דרך 3 שחקנים לא האמנתי כמה טיפשות שעולה לנו ביוקר, אבל לא נורא הליגה יותר חשובה.
    מצד שני בחצי השני רפי כהן הבין (כמו נגד הכח) שנהיה מאוחר וזרק את צילדזה חמו ובבושווילי והתוצאות לא איחרו להגיע כאשר נס ציונה לוחצת את אשקלון לשערה שלה והתקפה רודפת התקפה בסוף זה נגמר עם כדור ברשת והחמצה שאין דברים כאלה, מי שמכיר אותי יודע כמה אני מדבר על ההחמצות של הכתומים העונה ההחמצה הזו שיש אותה בטלויזיה היא קטנה לעומת ההחמצות שהיו לנו מול הכח בליגה, זה לא להאמין כמה אפשר להחמיץ, מצד שני אמרתי לעצמי שאם את זה לא הכנסנו בסוף יעקצו אותנו ואכן טעות קשה בהגנה בדקה ה-82 עולה לנו ביוקר.
    נהנתי להגיע למגרש עם קהל למגרש שיש בו 150-200 כתומים ועוד איזה 600 אשקלונים.
    נהנתי מהמשחק ששטף והיה קצבי נהנתי לחזור הבייתה ולראות שפירגנו לנו גם לנו וגם לאשקלון ומעצבן אותי שעד היום לא שידרו את נס ציונה במשחק בליגה הלאומית בטלויזיה יונתן כהן ציין את זה והמשחקים שלנו תמיד מעניינים.
    חבל שנגמר הגביע כל כך מהר היה מאד נחמד הערב אחלה של משחק, בסופו של דבר למרות השער בחצי הראשון אפשר להגיד שהפסדנו את המשחק במו רגלינו אבל לא נורא נתנחם בליגה פלייאוף עליו יספק אותי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

Last edited: Feb 11, 2010
  2. Raulito Madridista

אקורד סיום נהדר למחצית ראשונה פושרת, אפשר להיות רגועים פחות או יותר ורק אם נתעקש לבעוט בדלי אז לא נעבור לשמינית הגמר(וגם נשבור בדרך את נאחס הקירייה שהמאחרת זו הפועל חיפה - הזדעזעתי כששמעתי את רמי וייץ מבשר על כך שהניצחון האחרון שלנו שם היה בספטמבר 94', וואו, זה באמת עצוב). חבל שתמיד אחרי שהשער הראשון מגיע במהירות, הפועל נרדמת ומאפשרת ליריבה לחזור למשחק. לאלא הבקיע שער יפה מאוד וכל הכבוד לו, זה שער שלישי שלו ברציפות במשחקי הגביע והוא מאוד אוהב את המפעל הזה. כמה דקות אחר-כך הייתה לנו התקפה פנטסטית שהתחילה בהנעת כדור רגועה והסתיימה בכדור רוחב של ורמוט שכמעט בישל, אבל פרט לכך ההתקפה לא עשתה יותר מידי, למרות שכל פעם שעברנו את החצי אז הייתה לי תחושה שאפשר להבקיע, כי ההגנה שממול חלשה מאוד. ירו בלו תמיד מחזיק את הכדור רגע אחד יותר מידי ורק ערן לוי הגיע לעבוד בהפועל חיפה. הוא הטריד את אניימה עם מספר בעיטות לא רעות, באמת שיש לו תותח ברגל, וקנדה אכן לא הסתדר איתו, אבל פרט לכך להפועל חיפה לא היה מה להציע. לא מובן לי למה דדי עלה לשחק אם הוא לא מרגיש טוב, טעות של גוטמן. ומשהו אחרון - תענוג לראות כדורגל ישראלי עם רמי וויץ ברקע וגם שלמה שרף בסדר גמור. השילוב ביניהם לא רע בכלל. התגעגעתי, זה בטח עדיף על מאיר איינשטיין.

3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

איכס משחק מגעיל מאוד בוסרמיל, התוצאה כל כך שיקרה.

הייתי כל כך מאחורי מכבי במשחק הזה שזה פשוט מדהים, איך קפצתי בגול-באמת דברים שכמעט ולא קורים במשחקים של הפועל בתקופה הזאת, מאלף ואחת סיבות. למכבי יש כשרונות מקומיים, מקבלים צ'אנס, נלחמים בשביל הסמל, בשביל המקום, כי אכפת להם.

כאב לראות 4:1 בלוח התוצאות הדמיוני בוסרמיל, ראיתי את זה מגיע, וחבל על ההתפרקות אחרי הגול השני.

מרגיז מרגיז מרגיז!

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפועל ת"א מובילה ומשחקת בהילוך שני בקרית אליעזר. אוהדי הפועל חיפה אולי יגידו שלא היה פנדל, אבל בגלל שבן לולו עמד בתוך תיבת החמש ליפת לא היה ברירה. שיגידו מזל שיפת לא הרחיק את החיפאי כי מבחינתי הכדור היה בפרוש לכיוון הרשת.

הפועל חיפה פשוט נוראית ואין לי מושג למה אחרי השער המהיר של הפועל ת"א רק ערן לוי וירו בלו רצו לעבור את החצי. האדומים מתל אביב משחקים בצורה מאד לא משכנעת, אבל לך תאשים אותם. היריבה באמת עלובה.

לדעתי הבעיה הכי גדולה של הפועל ת"א תהיה הפציעה של בן דיין. המגן הצעיר שנכנס ייצטרך עכשיו להכנס לנעליים מאד גדולות ואם אני מעריך נכון אז יש סיכוי לא קטן שבן דיין ייעדר בין שבועיים לחודש. מתיחה בשריר התאומים היא פציעה טורדנית.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסיבוב הבא יערך ב-23 במרץ, יום ג'. ההגרלה, אף אחד לא יודע מתי I:)

הקבוצות שעלו:

ליגת העל:

מכבי חיפה
    מכבי ת"א
    הפועל ת"א
    בית"ר ירושלים
    הפועל פ"ת
    מכבי פ"ת
    בני יהודה
    בני סכנין
    מ.ס. אשדוד
    הפועל ב"ש
    הפועל רמת גן

ליגה לאומית:

בני לוד
    עירוני רמת השרון
    הפועל אשקלון
    הפועל נצרת עילית

ליגה ב':

מכבי יפו

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמכבי חיפה מביסה קבוצות גם שהיא לא במיטבה אז כולם שותקים, גם לנו מותר לנצח במשחק לא טוב ואחרי כל ההחמצות נגד הפועל ב"ש ובני יהודה היום כמעט כל כדור נכנס וטוב שכך, אני מרוצה כי זה המטרה בגביע לעלות שלב עם כמה שפחות התקפי לב לאוהדים.
    דנין עם 4 בישולים(!) מאז שהוא עלה לבוגרים אולי רק איזה 5 כדורים שלו היו מדויקים והיום הוא תפס יום, כל הכבוד לו.
    מה שחשוב זה שיצחקי ותמוז חזרו לכבוש ואפילו ברוכיאן הבקיע עם הראש שזה כבר דבר שלא קורה כמעט.

עומר,

נגד מכבי חיפה אנחנו נמלא כמעט את כל המזרחי והמערבי ויהיו איזה 9-11 אוהדים צהובים-שחורים למרות שעם האוהדים של בית"ר אי אפשר לדעת ויכול להיות שפתאום גם יפתחו את הצפוני ונראה 15 אלף.

7. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

^ אם הפועל כפר סבא היו עושים משהו אתמול נגד מכבי חיפה, אז היו אומרים שהתוצאה שיקרה ושלא הייתם במיטבתכם. אבל כפ"ס הייתה תפאורה לעומת מכבי באר שבע שהייתה פעלתנית מאוד את השני של יצחקי וזה מה שחבל.

הסיבוב עבר בלי הפתעות מלבד קביליו. גם בלי הרבה דרמות, רוב התוצאות היו צפויות.

ההגרלה סביר להניח תערך בעוד כ3 שבועות, שיהיו לפחות שבועיים בין המשחקים להגרלה שיהיה אפשר לתכנן מבחינת הערכות, שידורים וכו'.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אדם, אתה מצחיק אותי. כמה משחקים טובים בית"ר שיחקה השנה? למה מיד להתחיל עם מכבי חיפה? מה זו האובססיה הזאת? המחנה הירוק מאד ביקורתי כשמכבי חיפה לא ממשיכה לדרוס, אז מה אתה רוצה? לא ברור לי.

בנתיים אני עסוק בדברים אחרים, אבל וורמוט קיבל אדום. מבחינתי בצדק, אבל מה עם יבוריאן? (עומר, אני יודע מה אתה הולך להגיד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ). בכל מקרה שכטר כובש עכשיו והאדומים מת"א בסיבוב הבא. שחם, רק תשמח שבארץ מרחיקים רק למשחק אחד כי בהולנד וורמוט היה יושב בדרבי ביציע...

אגב הרחיקו אי פעם בארץ שחקן יותר ממשחק אחד? האם הדין של בעיטה קטנה כמו של וורמוט שווה לעבירות הרבה יותר קשות? תגידו אתם אם יש הגיון בדבר הזה, אני לא מבין את זה.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההבדל בין זה שלא מדברים על חיפה ובית"ר במקרים שאתה מדבר אליהם הם ברורים, כפ"ס לא הגיע ל-40 מטר לפני השער בעוד בית"ר, אם לא הרוש, כנראה שהיתה מפסידה היום אחרי שהוא הציל אותם במחצית הראשונה, וגם בשניה עד שיצחקי עשה את ה-1:2.

10. alexshw Member

זכור לי לפני 3 שנים גם דקל וגם ניר הורחקו ל-2 או 3 משחקים עקב אדומים.
    דקל זרק כיסא על המגרש באותה תבוסה 4:0 להרצליה, ניר כביכול נגח באבוחצירא במשח גביע הטוטו.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה נראה לך שאני אובססיבי למכבי חיפה? אתם לא כאלו מעניינים, צאו מהסרט.
    הסיבה שהתייחסתי למכבי חיפה היא בגלל שאתה - אוהד מכבי חיפה ביקר את המשחק של בית"ר, אני מצדי הגבתי לך עם דוגמה שקרובה אליך אישית, זהו שום אובססיה.
    לא שיחקנו טוב היום וזה לא ממש מזיז לי כי עלינו עם רביעיה לרשת האורחת אחרי שבמשחקים נגד קבוצות טובות יותר ממכבי ב"ש (הפועל ב"ש ובני יהודה) שום דבר לא נכנס והיום קרה ההפך, יש ימים כאלו.
    מכבי ב"ש עם עזו(מרוב שנעלם שכחתי את השם הפרטי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx) ביציע ועם מיקי עטייה ותומר חליבה שני מגנים כושלים ששיחקו בבית"ר בעשור האחרון הפתיעו לטובה עם מספר שחקנים מעניינים.
    עטייה עשה במשחק הזה מה שלא עשה בבית"ר 3 שנים - פעולה התקפית טובה וגם שער.
    חליבה עלה יפה להתקפה אבל האגף שלו היה בית זונות ודנין חגג עליו.
    טאצ'י במכבי ב"ש ואדמו בהפועל ב"ש, די מצחיק בהתייחס ליכולת של שניהם ואני בטוח שאדמו מרוויח כפול מטאצ'י.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה נראה לך שירחיקו את ורמוט גם מהדרבי...

13. alexshw Member

איפה ראית שכתבתי שנראה לי שירחיקו אותו מהדרבי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה העניין, בהולנד מקבלים לפחות 2 משחקים בחוץ על עבירה שכזאת. היות שוורמוט שחקן הוגן הוא היה פה מקבל שני משחקים, שחקן עם רקורד יותר גרוע היה מקבל 3 עם משחק על תנאי. אני לא עוקב אחרי מה שקורה בליגות האחרות באירופה, אבל לא יכול להיות בעיניי שעונש של כרטיס אדום שווה לעונש של שני צהובים. גם יבוריאן וגם וורמוט היו בעיניי צריכים להיות מורחקים לדרבי, אבל אני לא מחליט בעניין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

15. Raulito Madridista

רק הכרטיס האדום המיותר של גילי ורמוט הרס חגיגה שלמה. גילי שחקן עם רקורד נקי לחלוטין, אחד שהדבר הכי בלתי-ספורטיבי שהוא עשה זה לצלול ברחבה פה ושם, כלומר הוא בחיים לא יכסח שחקן תוך כדי משחק או יפגע בו ללא כדור - אבל כל זה לא משנה. מהילוך ראשון, האדום מוצדק. צריך לברר מה הלך שם. בכל-מקרה - הפועל המשיכה לשחק טוב גם אחרי האדום. שכטר נגח למשקוף וכמה התקפות אחר-כך כבש שער נהדר - בשביל גול כזה היה שווה לראות משחק כה משעמם. כמה כישרון יש לו ברגליים והסיבוב הזה זו הטעייה קבועה שלו ובכל-זאת כל הבלמים בליגה נופלים אחד-אחד. התוצאה הסופית מאוד מרשימה - 3-0, אנחנו בשלב הבא והנאחס מאחורינו גם כן. אנחנו עם הפנים לליגה. חילוף אחד ביזבזה הפועל בשלב מוקדם של המשחק בגלל החלטה לא נכונה של גוטמן לפתוח עם דדי שלא חש בטוב, אבל בכל-זאת לטעמי היה מקום להכניס את החלוץ הקרואטי ולא את מרעי. ומי חשב בשנה שעברה שאבוטבול יהפוך לשחקן שמקבל בקושי פירורים...

מצחיק שהיו דקות שאפילו נגד קבוצה חלשה כמו מכבי באר-שבע - הקבוצה של שום הציגה כדורגל חלש. בשער השיוויון של מיקי עטייה(זוכרים מה קרה לפני שבע שנים - השחקן הבינוני ומטה הזה כבש את השער הרביעי כשבית"ר הביסה 4-0 את חיפה בטדי אחרי פסטיבל ליגת האלופות) כבר התחלתי לדמיין תסריטים לפיהם מחזיקת הגביע תודח מוקדם. אבל בית"ר לא נשלה במשימה, ובהחלט מגיע כל הכבוד לברק יצחקי על הצמד בכלל והשער הראשון בפרט - גול גדול זה לא מילה, וגם אלירן דנין היה נהדר ובישל ארבעה שערים במשחק - לא הולך ברגל, בטח לא למגן!; אם ריקן היה מבשל זה עוד היה נתפס, כי הוא יודע להרים, אבל דנין מבזבז התקפות פעם אחר-פעם. אבל הפעם הוא הצליח(משחק מילים נחמד). שום הרוויח שקט לשבוע נוסף, ובאמת שגם לבית"ר מגיע לנצח משחקים כשהיא בינונית.

אשדוד הצליחה לנקום בהכח שבשנה שעברה העיפה אותה במפתיע מהגביע ודימיטאר מקרייב כבש. לאט לאט הוא חוזר לעצמו למרות שהעונה הקישור של אשדוד נחלש משמעותית והוא לא מקבל כדורים כמו בשנה שעברה למשל. יוסי מזרחי הצליח להרגיע את השורות אחרי התבוסה הביתית הקשה להפועל, וניצחון בליגה ימזער נזקים.

אני מקווה שהניצחון של בני-יהודה, שהיה הראשון בשנת 2010, יחזיר לקבוצה את הביטחון גם למשחקי הליגה, הגיע הזמן שבני-יהודה תזכיר בקצת את הקבוצה המלהיבה(הכל יחסי) של פתיחת העונה. אלירן עטר כבש וזה סימן טוב.