מספיק שהיא תהיה בגמר והפיינליסטית השניה תזכה בכרטיס לאירופה דרך ליגת העל (מקומות 1-3) אז יפו תהיה במוקדמות הליגה האירופאית בעונה הבאה, בין אם תנצח ובין אם תפסיד. אבל עד אז הדרך ארוכה, אני אישית חושב שמציירים את יפו כסינדרלה באופן ברור כל כך שזה יכול לבוא לרעתה, מכיוון שעכשיו יש עליה ציפיות להכנס לנעליים של בית"ר שמשון ת"א במסעה המופלא בגביע המדינה לפני שתי עונות. איגור, יפו בהחלט נופלת מקבוצות הפלג העליון של הליגה הלאומית, נופלת מכל הקבוצות בליגת העל, מרמת האפסנאי במועדון עד לשחקנים על כר הדשא, הגביע הנפיק לנו הפתעות לא פעם ולא פעמיים, לא צריך להתרגש מזה, יפו עדיין נחותה מכל קבוצה בלאומית (פרט למרמורק) ובעיקר מליגת העל.
א) מזרחי אף פעם לא נחשב לאינטלגנטי, גם בנוף הכדורגלנים הישראלים ב) זה משחק מובהק בו השדר והפרשן בעד סינדרלה, מה עוד שזו קבוצה שממשיכה את המסורת של מועדון גדול בעבר. לפעמים הפרשן והשדר צריכים להתאים את עצמם לרמת המשחק. הרי ברור שלא היה שם כדורגל מי יודע מה. אז לוקחים את המשחק בקלות. הרבה יותר גרוע כשמביאים לך למשחק גביע הטוטו פרשן כמו שגיא כהן, שפשוט מעצבן שהוא לא מבין איפה הוא נמצא והוא מתחיל עם הניתוחים המורכבים שלו והתיאוריות שלו, כאשר זה כולה מפעל זניח שלא מעניין את 22 השחקנים שמשחקים. אז כשזו ליגת האלופות, זה מבמקום ומוסיף, וכשזה גביע הטוטו זה מרתיח.
אני חולק עלייך יפו במידה והיית עם הסגל הנוכחי בליגת העל או הלאומית היית מצליחה להביא זרים והיית כן קבוצה טובה ,יש לה שחקנים ששיחקו הליגות הבכירות ,יש להם ניסיון. ודבר אחרי יש תקדים בכדורגל הישראלי בליגות הנמוכות קבוצה שבכל המסגרות לא מפסידה 47 משחקים כולל היום?
http://img200.imageshack.us/img200/1535/14104168.Xxxמכבי תל אביב - מכבי נתניה http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/8.Xxx שלישי, ה-09/02/10. 21:00 בערב. אצטדיון בלומפילד. מכבי תל אביב מגיעה למשחק כשהיא נמצאת בתקופה הטובה ביותר שהמועדון זוכר בשנים האחרונות. בשבת האחרונה הקבוצה ניצחה בפעם החמישית ברציפות והפכה להיות הקבוצה השלישית בליגה שמגיעה להישג הזה, כשהיחידות שהקדימו אותה בעניין הן אלה שגם מקדימות אותה בטבלה. הקבוצה של אבי נימני לא מדברת על אליפות ועושה מצידה בצדק. כל זמן שהקטר הירוק דוהר בפסגה, אין שום סיבה לשים משקולת שכזו על המערכת. עם זאת, בסתר ליבם השחקנים יודעים היטב שהם מספיק איכותיים כדי לנצח כל קבוצה במשחק נתון ולכן ישנו רעב גדול לקראת המשחק מול היהלומים בגביע המדינה. אם את הליגה מכבי תל אביב פספסה מאחר והתחברה מאוחר מדי, הרי שבגביע המדינה היא מתחילה מהנקודה בה מתחילות כל הקבוצות והיא מאמינה שהיא מסוגלת לבוא מרוכזת לכל משחק מול כל קבוצה. אבי נימני יצר תלכיד מנצח, שבנוי על משחק קבוצתי ולא נשען על יכולת של שום שחקן יחיד. עם זאת, המאמן ודאי היה מרוצה אם היה יכול לשתף את רונלד רלדס, איביצה אילייב ודור מלול, שצפויים להעדר מהמשחק, מאחר והצוות הרפואי חושש מכך שיחמירו את פציעותיהם ויחמיצו את המשחקים הבאים בליגה, ביניהם הדרבי מול הפועלים. ליאור ז'אן ירד לשחק בהגנה ויובל שפונגין ימשיך לפתוח כמגן ימיני. הרכב משוער: לירן שטראובר; ליאור ז'אן, ניסו קפילוטו, יובל שפונגין, רוני גפני; אנדריי קומץ', גיז'רמו ישראלביץ', תמיר כחלון, יוסי שבחון; עמנואל מאיוקה, איליה יבוריאן. http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/990/301.Xxx לוהט בליגה, לוהט בגביע? איליה יבוריאן. מכבי נתניה מגיעה למשחק כשהיא נמצאת בתקופה לא טובה. הרבה פציעות, העדרויות והרחקות הקשו על הקבוצה בחודש וחצי האחרונים, כשלשני המשחקים האחרונים הקבוצה מגיעה כשהיא עם הלשון בחוץ. נראה שהמשחק בא לראובן עטר בזמן טוב. הקבוצה לא מזמן שיחקה באצטדיון בלומפילד מול הפועל תל אביב והראתה שגם בהרכב חסר מאוד היא לא מפחדת מיריבה עדיפה על הנייר. במשחק האחרון הקבוצה חזרה מפיגור פעמיים, מה שבשני המחזורים לפני כן קבוצות עשו לה, למרות יתרון כפול ומשולש, דבר שמראה על סוג של בגרות. יותר מכל, את ראובן עטר משמחת העובדה שהוא יהנה מסגל כמעט מלא, כשהנעדרים היחידים הם פבריציו קברל, טל מעבי ויגאל אנטבי, שהעונה חוסה בצילם של עמיתיו הצעירים, בעיקר בגלל פציעות ויכולת טובה של מתחריו. אולי מכבי נתניה נחלשה ביחס לשנים האחרונות ובליגה היא רחוקה מהצמרת, אך ישנם מספר שחקנים שנשארו מהשנתיים האחרונות, בהן הקבוצה הגיעה פעמיים למעמד חצי גמר גביע המדינה. ומעל כולם, על הקוים יעמוד האיש המתולתל, שזכה לטעום את גביע המדינה בשנה החולפת כמאמן ביתר ירושלים. הרכב משוער: אריסטד זוגבו; בוואן פרנסמן, אוראל דגני, קלמי סבן, עמרי בן הרוש; אלמוג כהן, רביד גזל, שלו מנשה, שניר גואטה; פירס מוגרבי, דיוויד גומז. http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/024/925.Xxx רוצה עוד גביע צהוב שחור. ראובן עטר.
הפועל כפר סבא - מכבי חיפה (שלישי, ה-09/02/10. 19:00 בערב. אצטדיון לויטה) הפועל כפר סבא נמצאת בתמונת העלייה לליגת העל, אך בשבועות האחרונים נראה כי הריצה שלה נעצרה. לצערה הרב, בגביע היא קיבלה את הקבוצה הטובה ביותר בכדורגל הישראלי כיום, האלופה והמוליכה, מכבי חיפה. הקבוצה של אלישע לוי תקווה לעשות עבודה יעילה כדי לא למצוא את עצמם מוקדם מהצפוי מחוץ למפעל שבו הם הגיעו עד לגמר בשנה החולפת, שם נכנעו לביתר ירושלים. הפועל אום אל פחם - בני סכנין (שלישי, ה-09/02/10. 13:30 בצהריים. אצטדיון השלום) הפועל אום אל פחם אמנם מגיעה מהליגות הנמוכות, אבל בשנים האחרונות היא נכנסה לתודעה של הציבור הישראלי לאחר שפעמיים נכנעה רק לאחר בעיטות הכרעה מול שתי יריבות מליגת העל, מכבי נתניה ובני יהודה, כשהמשחק מול היהלומים נחשב לאחד המשחקים הגדולים והמשוגעים בהסטוריה של גביע המדינה. אם כל הפחם חולמת להיות קבוצת הדגל של המגזר הערבי ובמשחק הגביע הקרוב יש לה הזדמנות לעשות צעד קטנטן בדרך לשם, כשהיא תפגוש את בני סכנין, קבוצת הדגל של המגזר הערבי כיום וזו שהצליחה לקחת את כל הקופה ב-2004 ותשמח לעשות זאת שוב. מכבי באר שבע - ביתר ירושלים (רביעי, ה-10/02/10. 18:30 בערב. אצטדיון וסרמיל) מכבי באר שבע הצליחה לתפוס מקום טוב באמצע הליגה הלאומית. רחוקה מקרבות התחתית ומהמאבק על הפסגה וזאת למרות שרק השנה העפילה אל הליגה השנייה. במשחק הגביע הקרוב תהיה לה הזדמנות לעשות הפתעה ענקית מול מחזיקת הגביע, שבעונה האחרונה לא עצרה מול אף קבוצה וניצחה בגמר את ביתר ירושלים. אותה קבוצה שהשנה העונה שלה נראית אבודה לגמרי ושהגביע יוכל להיות הנחמה והשמחה שלה בעונה מרירה עד כה.
אנחנו מגיעים לבלומפילד במצב הטוב ביותר מבחינתנו. מכבי תל אביב ניצחה 5 פעמים ברציפות, היא מצפה מעצמה להגיע השנה עד הסוף וכל הלחץ מצד כולם יהיה עליה, כי זה משחק בית שלה. אנחנו במחזורים האחרונים קיבלנו כמה סטירות ובמחזור האחרון דווקא הראנו שאנחנו מסוגלים גם להגיב ואחרי כמה שבועות אנחנו מגיעים עם הרכב שברובו יהיה בריא ועם מעט מאוד חיסורים. מה גם שבלומפילד בטוח לא מרתיע אותנו. נכון שברגע שתישמע שריקת הפתיחה כל מה שאני כותב כאן הולך לפח, אבל עד אז אני מסתובב בתחושה די טובה ומאמין בלב שלם שאנחנו יכולים לקחת את המשחק הזה. אני נורא רוצה שאוראל דגני יהיה המגן הימיני הקבוע של הקבוצה, אבל ליאוניד קרפניק בינתיים לא מוכיח את עצמו מי יודע מה. ב-2 משחקים הוא גרם ל-2 פנדלים שהיו משמעותיים לקבוצה. קלמי סבן עושה עבודה לא רעה ויחד עם אוראל דגני ואריסטד זוגבו יש לנו חזרה את הקו האחורי שהיה הכח של הקבוצה ברצף הנצחונות שלה. במרכז השדה אלמוג כהן ורביד גזל חוזרים וזו הבשורה הטובה ביותר שיכולנו לקבל. הלוואי ובהתקפה דיוויד גומז יתחיל לפרוע שטרות. לשמחתי הרבה, אני מגיע למשחק באותה השיטה שהגעתי בה למשחק הליגה והיא בהסעה של אוהדי מכבי תל אביב. לפחות בן דוד שלי יהיה שם. אני מקווה שהם לא יעשו לי את המוות במקרה של הפסד. לעומת זאת, אני מבטיח לשמור על השקט אם נזכה בכרטיס לשלב הבא. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx רק אהבה תנצח! http://www.la-familia.co.il/forum/style_emoticons/default/78716463hv5.Xxx
אם נשחק כמו במשחק נגד בני יהודה ויהיה לנו עוד קמצוץ של מזל אז העבודה תהיה קלה ונעלה בלי הרבה בעיות לשמינית. אבל בוסרמיל תמיד קשה ובטח ישארו אוהדי הפועל ב"ש שיעודדו את האחות הקטנה והשחקנים של מכבי ב"ש יעלו עם 200% מוטיבציה ונחישות אז עדיין קשה לי להגדיר את המשחק הזה כבאנקר. בכל מקרה צריך וחייב לעלות כדי לעשות עוד צעד לעבר הגביע השמיני. http://images.one.co.il/images/d/dmain/361_185/gg874690.Xxx
א. אני אוהב את הצמד מזרחי את יהונתן כהן, אני חושב שהם דווקא משדרים בצורה טבוה מאוד, ומזרחי עד כמה שזה מפתיע, דווקא בכל שידור פוגע בול בדברים שהוא אומר, וזה אלון מזרחי אחרי הכל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ב. צחקתי כשהוא אמר:"היי תראה הוא עושה אווירון" אבל בכלל אלון והיונתן שוב אני יגיד עליהם, אחלה של דירו, ובהחלט זה מתקבל על הדעת שהם יהיו בעד האנדרדוג, גם אני אפם הייתי במקומם הייתי בעד האנדרדוג, זה מה שעושה את המתח והשידור, לא שקרית שמונה תבוא ותדרוס 0:8. ג. לדעתי אום אל פאחם יכולה בזכות זה לשאוב עידוד ולדעתי יהיה משחק חם אני מקווה שיהיה מגרש מלא, זה הסיכוי הכי טוב של אום אל פאחם להפתיע. ד. לדעתי מי שיכולה להיות גם סינדרלה ביחד עם יפו זו מכבי נתיבות, עם איך שהפועל ב"ש נראית, זה מתבקש שהם יפסידו בוסרמיל לנתיבות, הלוואי. ה. גם בלי קטן, גולסה ושות', מכבי חיפה פייבוריטית ברורה לנצח, הסיכוי היחידי של כפ"ס לדעתי למרות שאמרתי שאולי יהיה להם מה למכור בעקבות ההיעדרויות של חיפה, זה להוציא 0:0 ולפנדלים. ו. המשחק של הסיבוב כמובן בבלומפילד בין מכבי ת"א למכבי נתניה, הגיע הזמן שאחרי 6 הפסדים רצופים בלי שער זכות, שננצח את מכבי נתניה, הגיע הזמן שנשנה את המזל הרע מולם, אני מקווה שבוזגלו ישחק 45 דקות לפחות. ז. מכבי קביליו יפו. שאפו, כל הכבוד, אין מילים. מודה, אמרתי שאין להם כמעט סיכוי לעבור, אמרתי שאני לא מאמין בזה שהם יכולים לנצח את קרית שמונה, ורון עמיקם ישב ועשה עם הידיים, חכה, חכה, אתה עוד תופתע. כל הכבוד ליפו, אני מקווה שיקבלו בסיבוב הבא אותנו בבלומפילד או בית"ר בטדי, זה יהיה מרגש עבורם. ח. אם שומי לא עובר את מכבי ב"ש, הוא צריך להישאר בב"ש וכל שחקן של בית"ר ירושלים צריך להחזיר את המשכורת שהוא קיבל מתחילת שנה למועדון.
מכבי יפו טובה יותר מרעננה לדעתי מעכו ומחצי מקבוצות הלאומית כי אני בטוח שאם היו לה זרים היא היית עוברת אותם. מכבי יפו לא קבוצה של פריירים.
אני לא מבין איך אתם משווים את יפו לשמשון?? שמשון התחילה את הגביע לא יודע איזה סיבוב אבל משהו כמו ז', או סיבוב ח'...יפו התחילה מסיבוב א'...תראו לי אי פעם מתי קבוצה מליגה ב' הגיעה לשמינית גמר...מתי קבוצה עברה 7 סיבובי גביע !!!! זה באמת לא ייאמן....ותאמינו לי, אני לא אוהד שלהם ולא ממש אוהב אותם, אבל מה שעשו באמת מדהים לא נעשה דבר כזה ולהשוות אותם לשמשון לדעתי רק מוריד בהישג שלהם
זו לא ממש השוואה אחד לאחד. שמשון מהליגה הארצית הצליחה לעלות לחצי הגמר, וזה, בלי קשר לליגה ממנה הגיעה הקבוצה, השג אדיר. אז מה? עכשיו שמינית גמר שווה כמו חצי גמר רק בגלל פער הליגות? שמשון גם ניצחה את מכבי ת"א בדרך, ספק רק אם קביליו מסוגלת לכך. כבוד לקביליו, אבל זה ממש לא מורדי מההישג שלהם, ההפך - זה מרומם אותו.
דברים כמו שמשון כבר קרו...קבוצות מליגה ארצית הגיעו רחוק...קבוצות מליגה לאומית זכו בגביע... אבל קבוצה מליגה ב' אף פעם לא הגיעה כל כך רחוק, ועוד הדיחה את המקום הראשון בליגה הלאומית בחוץ...זה חתיכת הישג בפני עצמו
הדרבי של המגזר מבחינת משחק מאכזב למרות המשקוף של אום אל פאחם. לגבי אסי בן מוחא וחליילה אחד מהם יקבל אדום אם לא שניהם ,זה משחק של כרטיס אדום ,ועוד דבר אני חושב שסכנין קופחה והגיע לה פנדל ,כי רואים ששחקן ההגנה של פאחם שם רגל וכן הכשיל. נסטיה צ'ה חלוד מאוד ומאכזב. אבל לא הכל רע במשחק הזה ,הדבר שאפילו לחלק גדול מקבוצות ליגת העל אין וזה קהל כמו של אום אל פאחם ,12000 כנראה במשחק גביע בצהרים באים למשחק מבטלים לימודים ,אין דברים כאלו. הדבר העצוב שאם נחבר את הקהל של רעננה,עכו ,מכבי פ"ת, הפועל פ"ת, אשדוד לא נגיע ל12000 במשחק זה דבר אדיר במחוזות שלנו כמות קהל כזאת במשחק כדורגל. נקווה למחצית שניה טובה יותר למרות שאני מריח כאן משחק עם ההארכה ורפי כהן חייב להכנס בפנים