גביע המדינה 08/09: בית"ר ירושלים שוב זוכה בגביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏31/1/09.

1. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה נק':
    האנטי כדורגל בישראל מרקיע שחקים,הפעם דנין גמר אותי כבר. לבחור אין טיפת ידע,מושג,יכולת או כל דבר אחר שקשור לכדורגל.
    בירם כיאל-לי אין שום מושג,ידע,יכולת או כל דבר אחר להבין מה הבחור הזה עושה בליגה הישראלית.
    היום שחקני בית''ר,במילים הכי עדינות,פירקו אותו. לא נתנו לו אוויר ויתרה מכך,לא עזבו אותו בשקט עם כל המכות והכניסות הקטנות.
    אלישע הוכיח שוב שהוא לא מאמן ברמה גבוהה,חילופים מפוקפקים,הרכב מפוקפק,לא עומד במצבי לחץ.
    האליפות של חיפה? כי היא הכי פחות חלשה משאר הליגה.

הניצחון היום הוכרע עקב טעות,ועקב חוסר אופי של חיפה.
    חיפה שלטה במשחק שהיה יכול להיגמר לזכותה בהפרש גבוה,טעות קטנה בהגנה,מה לעשות גרמה לשער. האופי החלש של חיפה לא נתן לה את היכולת לצאת מזה,מ1-0 במשחק שהיא השולטת העיקרית בו,עד לאותו שער.
    גולסה-יש עתיד לכדורגל הישראלי,אבל כמו שחיפה דעכה אחרי השער הראשון,גם הילד,שמדי פעם נתן לנו תצוגות כדורגל יפות ועשה ריקוד פרטי לדנין,שיחלום עליו מדי פעם.(כבר בדקה ה40 שדנין עם צהוב,הוא נכנס בצורה מגעילה באייל והיה צריך לצאת כבר אז באדום)
    דוידוביץ,לא זכור לי משחק כזה רע שלו.
    קאלה,לא נגע בכדור כל המשחק,וגם בפנדל לא נגע בכדור.
    עידן טל הפתיע אותי לטובה,כמו גם עידן ורד.
    המשחק היום של יצחקי מראה לכולנו מה שווה שחקן של 14 שערים בעונה בליגה הישראלית.

לילה טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

2. Beitar Member

איזה גביע מתוק, ואחרי הרבה מאוד רגעים מלחיצים ומכעיסים העונה - אפשר סוף סוף לחגוג... =] (מתנה מושלמת ליומולדת)
    המחצית הראשונה הייתה לדעתי אחת הטובות שראינו העונה, ובטוח הכי טובה של בית"ר. אמנם ברגעים הראשונים היה אפשר לראות קצת חשש ולחץ, אבל בדקות השער הראשון ואחריהן - בית"ר השתחררה והשתלטה על המשחק - כשגם שער שלישי או רביעי היו יכולים בקלות להגיע (יצחקי ופרננדז). במחצית השנייה היה טבעי שבית"ר תלך לאחור - והאמת? אחרי כ"כ הרבה פעמים שהגיע לנו ואיבדנו את זה, היה מוצדק לנסות לשמור על זה כמה שיותר. אחרי ההרחקה של דנין נלחצתי כמובן, אבל מזל שהשער המצמק הגיע מאוחר והסוף טוב, בעיקר אחרי הלחץ שהורגש אצל האוהדים כשחפה כמעט והגיהע למצב של בעיטה מסכנת לשער, ומי יודע - אולי שיוויון דרמטי בתוספת הזמן.
    טברטקו קאלה שוב הגיע למאני טיים, ובאמת אפשר להכתיר אותו סופית "כשוער גביעים". אריק בנאדו שוב הוכיח שהוא הימור בטוח בהגנה, וכמובן שהיו עוד הרבה שחקנים שהצטיינו היום (ורד למשל היה צריך להישאר עוד קצת כי הוא באמת נתן משחק טוב היום).
    מילה אחרונה על ראובן עטר - אם אני לא טועה זהו תואר ראשון שלו בקריירה, ולמרות שהוא לא נחשב לסמל בבית"ר (שיחק במועדון מעט מאוד זמן), הוא נתן את הנשמה שלו לאורך העונה - וראו את זה בבירור. אני לא יודע איפה הוא יהיה בעונה הבאה - אבל אני אישית מחזיק לו אצבעות בהמשך הקריירה.
    יאללה בית"ר!

נערך לאחרונה ב: ‏27/5/09
  3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין את ההתרגשות של הזכייה בעונה שעברה אבל עדיין זה גביע שמסיים את תקופת גאידמק, 4 שנים שבהם עברו 8 מאמנים ואינספור כותרות בעיתונים אבל עדיין 2 אליפויות 2 גביעים ב-4 שנים וניצחון צודק על מכבי חיפה האלופה.

המחצית הראשונה הייתה אחת הטובות של בית"ר העונה ביטלנו את מכבי חיפה לגמרי והשארנו את המחצית השנייה לפרוטוקולף אם יצחקי היה כובש(כל היציע לא הבין איך הוא לא כבש) זה היה הופך לתבוסה עבור מכבי חיפה שקוז'וקין הנאחס כמעט והרס את הגמר, אבל הגיע לחיפה שער לפחות בגמר.

ביום שבת יתקיים הסופר-קאפ הישראלי בין האלופה למחזיקת הגביע במשחק שבו בית"ר תיפרד מרוב הסגל ותלך לעידן צנוע יותר ותנסה לבנות את עצמה מחדש, בעוד מכבי חיפה תנסה לחזור להיות האימפרייה המפחידה של תחילת העשור.

ראיתי עכשיו שבדפים הקודמים שי ביקר את השופט על-כך שלא הרחיק את בנאדו אבל שי אתה טועה, במשחק גמר גביע השופט צריך להפעיל שיקול דעת ובעבירה הראשונה של בנאדו הצהוב היה גבולי וגם קינן היה צריך לקבל אדום על מכה שהוא נתן ליצחקי כך שאי-אפשר לומר שהשופט הכריע את הגמר.
    בית"ר הוכיחה שהיא יותר מוכשרת וטובה ממכבי חיפה אבל לבית"ר אין את ההמשכיות ואת האופי שהיה למכבי חיפה העונה בליגה ולכן היא תסיים שלישית.

חל יל לך תחגוג בחוף דדו עם עצמך, טחנת כאן על הדאבל שלכם והחגיגות בחוף דדו אבל ניחסת כנראה את הקבוצה שלך.

תודה לכל השחקנים שמסיימים עכשיו 4 שנים מתוקות שאותם התחלנו עם לואיס פרננדז על הקווים ומשם לאליפות של יוסי מזרחי והדאבל של שומי ועכשיו הגביע של עטר.

תודה לך בית"ר ירושלים !!!

4. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

קודם כל, מי שדיבר על צהוב שני אפשרי לבנאדו - אולי הצהוב ה2 הגיע, אבל הראשון לא.
    מוזר שכל ענייני הכרטסת נשלפו לחובת בית"ר וחיפה עם פאולים מאוד דומים לא זכו ליחס כזה [למעט שריקה, במקרה הטוב].
    גם הצהוב הראשון של דנין מבין ה2 היה צהוב מטופש ואידיוטי מבחינת יפת, זה שדנין מטומטם ולא נזהר כשיש לו כבר צהוב באמתחתו - זה משהו אחר...

היה משחק שהתחלק ל-2; מחצית ראשונה מעולה של בית"ר, שיכלה להסתיים בשער של יצחקי בדקה ה43', מה שהיה מוביל ל3-0 במחצית שהיה גומר את המשחק, ועוד הבעיטה שלו מ10 מטר לידיים של דוידוביץ', אבל בית"ר [ויצחקי בפרט] לא השכילו לנצל.

במחצית השנייה זה לא שחיפה הייתה כ"כ טובה [שכן היא בקושי הגיעה למצבים ממשיים], זה פשוט שבית"ר הלכה אחורה ו-ויתרה לגמרה על מרכז הקישור וההחזקה בכדור, מה שלא ברור לי, אבל חזיתי שזה יקרה עוד בהפסקה בין המחציות.

בשורה התחתונה, הקבוצה הטובה יותר היום ניצחה. מי יודע, אם לבית"ר לא היו את כל הכאבי ראש מסביבה וההורדת נקודות שהתנהלה באופן ביזיוני מצד ההתאחדות המכורה, אולי - היה יוצא אפילו מהעונה הזאת, דאבל מתוק.
    אבל... בואו לא נהיה חזירים - גביע !! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

5. מיכל3 Member

אין לי מושג למה אני כל פעם מוצאת את עצמי באצטדיון המגעיל הזה, בין אם זה בחצאי גמר, גמרים, משחקים במסגרת מוקדמות ליגת האלופות, ויוצאת ב-99 אחוז מהפעמים בהרגשה מגעילה ומאכזבת.

מלבד ה-5 הדקות הראשונות שבאמת הגענו למשחק ולחצנו על השער היינו מאוד אנמים ולא טובים היום. אומנם שלטנו יותר במחצית השניה, אבל כמו ברוב ההתקפות של מכבי חיפה השנה אין רגל מסיימת, גם מקבוצה שבפיגור ובאה בהצהרות שהיא רוצה דאבל צפיתי להרבה יותר לחץ בהתקפה. מלבד 2-3 הזדמנויות רציניות במהלך כל המשחק השליטה הייתה אופטית בעיקר. גם ההרמות לרחבה היו פשוט קטסטרופליות, בין אם זה מאגף ימין ובין אם זה מאגף שמאל.

כנראה שגביע וחיפה לא הולכים ביחד ואני מתחילה להפנים את העובדה הזו. 10 שנים כמעט אני אוהדת את מכבי חיפה וכל פעם צופה לנו אכזבה אחר אכזבה במפעל הזה. בין אם זה בשלבים המוקדמים ובין אם זה במאוחרים. חבל, מאכזב, אבל אין מה לעשות.. העובדה המנחמת והמשמחת היא שאת התואר החשוב ביותר העונה הקבוצה שלי לקחה, בניגוד לכל הציפיות והסיכויים שנתנו לה בתחילת העונה.

6. AronB Member

אחרי שעברה האופוריה, אחרי שעברה השמחה, אחרי שעבר הלילה החלומי הזה - בא לי לדבר על איצטדיון ר"ג.
    אמנם זה לא היה כמו בשנה שעברה, אבל גם השנה ישבתי וחשבתי לעצמי, למה?
    למה לנסוע למזבלה הזאתי, לשלם מחירים אסטרונומיים, לעמוד בפקקים בדרך ועוד ועוד ועוד...
    הגיע הזמן לבנות איצטדיון חדש במדינה שלנו.

7. Don Joan Roman Member

אז אחריי כ"כ הרבה זמן שלא הייתי בבית(עבודה, משחק, חגיגות ושוב עבודה למרות שהחגיגות המשיכו גם במשרד(אין משהו יותר כיף מלקום בבוקר לעבודה מלאה באוהדים אדומים שמאחלים לך דברים רעים אחריי שלקחת תואר)) נכנסתי לפניי רבע שעה מאושר ושמח עד הגג, התחלנו את המשחק ממש לא טוב, קטן עשה מה שהוא רוצה על המגרש ונראה שבית"ר הולכת לאבד את זה אבל פתאום עידן טל ודאריו פרננדס התחילו להתעורר וכשהם מתעוררים הם הכי טובים בתפקידם בליגה הזאת והתחילו להניע כדור כמו קבוצה שרוצה לקחת תואר, ההתקפה של הגול של כריס הייתה ההתקפה הכי יפה במשחק והיה רשום עליה "שער", בסיום המחצית הובלנו רק 2:0 כשבפועל התוצאה הייתה צריכה להיות 3:0 שהיה סוגר את הסיפור לגמריי והיה יכול בסיטואציה מסוימת להטיל על מכבי חיפה תבוסה שלא תישכח לדורות אבל ברק החמיץ ברשלנות מצב אדיר שעמית הכין לו(וכמה חבל שדווקא בעונת השיא שלו מבחינת כיבושים אין לו אף גול במשחק גדול) וירדנו למחצית עם חשש גדול אבל עם יתרון מבטיח ובאמת במחצית השנייה קרה מה שחשבתי שיקרה: חזרנו אחורה, כרגיל בתקופה של עטר יותר ממחצית טובה בית"ר לא יכולה לתת ונתנו לירוקים להניע כדור בצורה חופשית וכאן בעצם התגלה הבלוף של מכבי חיפה, היא לא נתקלה בהתנגדות חזקה של בית"ר אבל הטיפשות של השחקנים שלה החל מיניב קטן וכלה בגולסה זעקה לשמיים, בדקה ה-50 סוף סוף נכנס להם מישהו חכם למשחק: בוקולי רק שאז התעורר סופר דאריו והתחיל לרוץ כמו משוגע מימין לאמצע לשמאל ולא נתן לירוקים ולבוקולי שום אופציה לבצע מהלך מפתיע, הזמן עובר וקוז'אק נכנס, אני באמת אוהב את הילד ואני באמת חושב שככל שהוא ישחק יותר כך הביטחון שלו יגבר, הוא ילמד מהטעויות שלו וייהפוך לבלם ברמה גבוהה אבל הגליץ' הזה היה כ"כ מיותר, בן אדם אתה רואה שלא ארבייטמן ובטח שלא פנטאני מסוגלים להכניע את הענק הקרואטי, מה גם שהם מכוסים על ידי בנאדו(משחק גרוע שלו אתמול) וגרשון אז בשביל מה לתת להם מצב לגול? פשוט חוסר אחריות משווע שנתן לירוקים החלשים תקווה שהם יכולים עוד לגנוב מבית"ר את הדאבל אבל אני שמח שהלחימה של השחקנים נתנה את אותותיה וחזרנו לירושלים עם עוד גביע בתקווה להגיע למעמד הגמר שוב בעונה הבאה ולעשות היסטוריה נוספת למועדון שלנו.

תודה רבה לך בית"ר!

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל הכבוד לבן שושן...
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3722779,00.html
    מצידי שיחייבו אותו לשחק שנה בסכנין. כדורגלן משמש כדמות ציבורית ומבחינתי הוא מאבד לאלתר את המקום שלו בנבחרת ישראל. מה קורה אם בחו"ל צועקים דבר כזה על יהודים? יש לי בעיה קשה עם אחמד טיבי, אבל בן שושן היה צריך לדעת יותר טוב. שיחשוב מה שהוא רוצה, אבל לשיר דברים כאלה במסיבת הכתרה? בכלל, אפילו באירועים כאלה צריכים להתחיל עם זה? מה קרה, השנאה כל כך גדולה?

מצטער אוהדים טובים כמו אדם ואחרים, אבל בגלל זה פיתחתי יחס שלילי ביותר לקבוצה שלכם. אנחנו במלחמה תמידית עם הערבים, אבל אין הצדקה לליבוי היצרים האלה, לא מבחינת הקהל הרחב ובטח לא מבן שושן. לא מערבים ספורט ופוליטיקה ושוב הוכח שיש בעייה קשה עם גזענות כלפי ערבים בבית"ר. אחר כך אתם כועסים שההתאחדות נטפלת אליכם, מצטער, אבל אתם בעצמכם תורמים את המקלות בשביל שמישהו ירביץ לכם...

אני מאד אוהב את התגובה של סלים טועמה, והגיע הזמן להתחיל לתת הרבה יותר כבוד לביראם כיאל, וואליד באדיר, וחבר'ה אחרים שלבטח לא נמצאים במצב קל. מבחינתי שחקני הערבים שמשחקים בקבוצות יהודיות צריכים לקבל פרס על הרצון אפילו לשחק בשביל מדינה יהודית. חבר'ה כמו בן שושן מראים בדיוק שאנחנו לפעמים לא יותר טובים מאויבינו!

נערך לאחרונה ב: ‏28/5/09
  9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

הוא יודע שהמשפט הזה הוא מנייה בטוחה אצל האוהדים, יש חלק לא קטן ביציע הבית"רי שלא משנה איך השחקן ישחק, אם הוא שונא ערבים ועוד מכריז את זה, יש לו פינה חמה מאוד בליבם.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי במקרה כמו של בן-שושן המועדון עצמו צריך לבחור את העונש, השיר זה שיר שהאוהדים שרים ובן-שושן הצטרף אליהם, את העונש המועדון עצמו צריך לקבוע.
    במהלך חגיגות זכייה בתואר שחקנים רבים נתפסים בקריאות כנגד קבוצה יריבה כמו יוסי אבוקסיס ששר בית"ר זונה אבל שכח שהוא שיחק עבור בית"ר 6 שנים, אגב אוהדי הפועל ת"א מכנים אותו "סמל" ו"שחקן נשמה" :aaarofl: :aaarofl: :aaarofl:
    אחמד טיבי יכול לשבת בצד ולשתוק, לא מספיק שהאיש הזה הוא נגד מדינת ישראל והוא משמש כשר בה משום מה וישר הוא קופץ להרחיק את בן שושן מהנבחרת, הוא לא שר הספורט והוא לא אובייקטיבי במיוחד אז מי הוא שיתערב בספורט?

11. Raulito Madridista

CityOfManchester,
    אתה באמת לא מבין את ההבדל בין מה שעשה עמית בן שושן לבין השיר של יוסי אבוקסיס?;
    בן-שושן קודם כל התנהג בגזענות ושר נגד חבר שלו בנבחרת ישראל. אבוקסיס לעומת זאת שר כנגד המועדון, דבר שגם שחקני בית"ר עשו אתמול ומי שפתח את המקהלה על השירים על הפועל, היה איציק קורנפיין.
    בן שושן הספיק להתנצל בפני טועמה לפי אתר ספורט 5, אבל זה לא משנה את העובדה שהוא מטומטם שלא יודע מה נפלט לו מהפה. חבל שזו הדרך של שחקני בית"ר להתקרב לקהל שלהם. גם אדון קורנפיין הוא אחד שכל הזמן 'מלקק לקהל' (לא אוהב להשתמש במונחים האלו) לפי הדברים שעשה העונה ובשנה שעברה, בין השאר הוא לעולם לא יודה שהקהל של בית"ר לא בסדר, אבל זה כבר לעניין אחר. ואני חייב להוסיף גם שטועמה התנהג בצורה יוצאת דופן, לא כל אחד היה מבליג על דברים כאלה, למרות שהם נאמרו לא במתכוון.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אדם, אין ספק שמטומטמים יש בכל קבוצה, יוסי אבוקסיס גם לא בן אדם הכי חכם שיש, אבל אם יש דבר שמרתיח אותי זה גזענות. אני מניח שאתה מבין מצויין את הרעיון מאחורי המשפט: "אני שונא ערבים". אין לזה מקום בטח בחגיגה שכלל לא קשורה לסכנין או לאחמד טיבי (...). לרדת על קבוצה יריבה מאד מקובל בחגיגות האלו, אבל ברקע שאתה מצטרף כשחקן לשירה כל כך מגעילה ומיותרת אז מישהו צריך להעניש את בן שושן.

בינינו אדם, בית"ר לא תעניש את בן שושן, למה היא תעשה את זה? בשום מקום מענישות קבוצות את האוהדים/שחקנים שלהם על התנהגות שכזאת? רק לפני כמה חודשים נראה שחקן בליגה השנייה בהולנד על המגרש עושה 'הייל היטלר' נחמד. מה אתה חושב שהוא קיבל? נדמה לי שהקבוצה הרחיקה אותו למשחק אחד (ההתאחדות הוסיפה עוד שני משחקים). בליגה הבכירה בהולנד היתה תקרית בין שחקן טוונטה ממוצא אוסטרי ובחור מסיירה לאון. ההתאחדות לא הענישה את השחקן מטוונטה בגלל 'חוסר ראיות'. טוונטה בכלל לא עשתה דבר.

אז גם בית"ר לא עשתה דבר, אבל אני כיהודי ובן לניצולת שואה דווקא רוצה לראות שבארץ מטפלים בעניינים האלה. מצב המלחמה בארץ עם שכינינו הערבים לא מצדיקה התנהגות כזאת של שחקן . זה שהאוהדים שרים את זה זה כבר מספיק גרוע בדיוק כמו החבר'ה בבלומפילד שמאחלים לאוהדי מכבי שואה או משווים אותם לנאצים. גם הקבוצות הערביות שמביאות דגלים של החמאס וחיזבאללה למגרש צריכים לעמוד לדין ולא מזיז לי מה אחמד טיבי חושב על זה.

תשמע, אולי אני רגיש לעניין הזה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
    בנתיים דור כבר פרסם הודעה שאיתה אני מסכים, אבל מה תגיד על החבר'ה בקבוצה שלך ששרים בדרבי את מה ששרים על אוהדי/אנשי מכבי ת"א? אני מניח שזה גם לא מקובל עליך מה שרים שם, לא?

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא בעד כל השירים הפוליטיים האלו ובטח שלא בחגיגות זכייה בגביע שמי יודע מתי שוב נחגוג תואר...
    אני גם לא מבין למה השיר נגד טועמה היה בחגיגות הזכייה בגביע, טועמה משחק בישראל? הוא שיחק בגמר?
    כל אוהדי הקבוצות הגדולות ובנוסף בני-סכנין לא מחונכים ומקללים קריאות גזעניות כך שלהתמקד בבית"ר זה לא רציני כי כבר בשבת יהיה אפשר לראות דגל פלשתין או דגל חמאס בדוחא.
    בן-שושן צריך להיענש אבל בואו לא נצלוב אותו הוא עשה טעות ואני מניח שלכל אחד כאן נפלטה מתישהו הערה גזענית או פוגעת כלפי מישהו.

14. Don Joan Roman Member

אנשים קטנים כמו הכתב הזה ואחד טיבי מנסים למצוא כל דבר כדי להרוס חגיגה, עמית בן שושן אמר את הדברים כחלק משיר של האוהדים, באסקטזה וסערת רגשות כשהוא דיי שיכור מכמות האלכוהול שהוא שתה באוטובוס מרוב אושר ואין שום טעם לתפוס על זה טרמפ ולחפור במוח, בן שושן הוא אחד האנשים הכי נחמדים שיש בעולם וגם אם יבוא אליו אחמד טיבי ויבקש לשבת איתו על כוס קפה עמית לא יסרב, למרות שהחמור הזה מזיין במוח בכל הזדמנות.

נ.ב לא איציק קורנפיין, לא דוד אמסלם ולא עמית בן שושן צריכים לשיר שיר נגד ערבים כדי להתקרב לקהל, כל אחד ואחד מיושבי היציעים ב"טדי" מעריכים את התרומה הרבה שלהם למועדגון אם בעבר ואם בהווה כי נשמה לא קונים בכסף וקורנפיין הוא אכבר נשמה ולפניי שאתה פותח עליו פה "מר נאור", בניגוד לאיציק שאף פעם לא עודד אלימות, "הסמל" שלך טען שלזרוק רימון הלם על שחקן זה בסדר אז בבקשה ממך.

15. Dimitar Berbatov Member

זה לא תירוץ לשום דבר וזה מביש שאתה מנסה להשתמש באלכוהול ובסערת רגשות כתירוץ למה שיצא לבן שושן מהפה. אם הוא היה מקלל קבוצה יריבה או משהו, בסדר.. היתי מבין אותו, כל האוהדים האלה, השמחה על הזכייה, האדרנלין אבל כזה דבר? והדבר הכי נורא שהקהל המופרע והגזען של בית"ר (אני כבר הפסקתי להגיד קומץ, זה 70% מינימום וזה לא קומץ) מקבל לגיטימציה מהכוכבים שלו. זה התחיל מקורנפיין ועכשיו בן שושן.