גביע המדינה 08/09: בית"ר ירושלים שוב זוכה בגביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏31/1/09.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי ההגנה וחוסר הריכוז של מכבי חיפה גורמים למשחק הזה להראות כך. בסה"כ היו דקות שבית"ר נראתה מבוהלת (ראייה העבירה של בנאדו על קטן שחייבה בפרוש שליפת צהוב שני), אבל דווידוביץ פשוט קורע תחת העומס. 3 טעויות גדולות ובנס רק שער חובה אחת. בכל הבעיטות דווידוביץ היה צריך לדעתי לקלוט את הכדור. הכדור של יצחקי היה חזק וטוב, אבל מחר לא תראה שוער שישמוט כדור שכזה.

אני בסה"כ מתוסכל מהעניין שאלישע לוי כבר סגור לעונה הבאה. אם המשחק הזה ייגמר בתבוסה מה יגיד שחר? האליפות הגיעה אלינו בצדק, אבל המשחק הזה מראה בדיוק למה אנחנו השנה לא קבוצה גדולה. בית"ר כמו מכבי נתניה בנצחונות עלינו מראה בדיוק איפה הבעיה הגדולה של מכבי חיפה. לדעתי רק אחרי השער השני בית"ר התחילה ממש ללחוץ על ההגנה שלנו, אבל זה כרגע כבר לא אומר דבר. ברק יצחקי במקרה הכי גרוע היה פשוט מכניס את השלישי לרשת שלנו.

בסה"כ משחק נחמד, אבל אני מתרשם מבית"ר רק אחרי השער השני. אני צופה גם אדום למכבי חיפה כי יפת לחלוטין שינה את המשחק אחרי שהוא הבליג לבנאדו. הקבוצה שלי כנראה נהנתה העונה יותר מדי מהשופט, כי עכשיו אני מבין למה שחם חודשים כבר מתוסכל. רק מה, בסופו של דבר דווידוביץ וההגנה של הקבוצה שלי לא אשמים שיפת שופט היום רע.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יאללה לירן, בוא נריב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    ממש לא מסכים עם העניין הזה, מכבי חיפה הגיעה להזדמנויות והיתה בטח לפני השער השני של בית"ר ראויה לפחות לתיקו. העניין הוא שראויה לא מביאה לנו בטיח. דווידוביץ וההגנה נראים לא חדים ושילמנו על כך.

מישהו שמע אתמול את דברי אלי אוחנה? הבחור צודק. למרות שמכבי חיפה בטח בחצי השעה הראשונה שיחקה טוב קשה להטעין מחדש את הבטריות אחרי שזוכים לפני 3 ימים באליפות. בגלל שהקבוצה שלי לא בדיוק הכי טובה בכל הזמנים בית"ר מנצלת את זה.

3. Raulito Madridista

שי,
    לפי דעתי אלישע לוי עשה חילופים נכונים עכשיו(רפאלוב וחרזי החוצה - ארבייטמן ומשומר פנימה), ובכלל קשה להאשים אותו במה שקורה עכשיו. יש לחיפה העונה סגל בינוני ואני חושב שאלישע בסופו של דבר עשה את שלו השנה עם האליפות, הרי קבוצות הרבה יותר טובות שחיפה העמידה בשנים האחרונות, כשלה במשימה לזכות בדאבל. צריך לבחון את אלישע לגבי העונה הבאה.

מכבי חיפה העונה לא הראתה מספיק אופי נגד קבוצות הצמרת, אני חושב שלשם אתה מכוון. תראו נגד הפועל במאני-טיים, חיפה שיחקה נהדר, אבל אני באמת חושב שהפועל באה מפוחדת. אותו דבר בקריית-אליעזר, אז הפועל הובילה פעמיים(ונבהלה כנראה) וחיפה הצליחה להשוות בעזרת הקוון ופחות או יותר היה משחק שווה כוחות. במשחק הגביע נגד הפועל, טופוזאקוב היה שם כדי לעזור לחיפה. נגד נתניה, חיפה לא הצליחה לחזור מפיגור והפסידה לה פעמיים, ובמשחקי הליגה נגד בית"ר - חיפה מאוד לא הרשימה. חיפה בסופו של דבר השיגה תוצאות לא גרועות, אבל היה לה גם מזל.

מה שאותי באמת מעניין זה לראות האם מחר בעיתון, אנחנו נקרא ליכלוכים של שחקני מכבי חיפה על חבריהם, או של מישהו מההנהלה על אלישע. כי אז זה יהיה אבסורד. לפני שלושה ימים הוא היה עם הכתר(לא כתר האליפות אלא כתר של מלך) ופתאום הוא לא טוב.

בקשר למשפט האחרון שאמרת בתגובה האחרונה ששלחת - אני בטוח שאם חיפה הייתה מובילה היא גם הייתה משיגה את השני. אבל כשאתה בפיגור, אז אולי פתאום יש תחושת שובע משום מה ואין מספיק אמונה.

* פאנטני כל העונה החליק, בטח שברגעי האמת, אז למה שדווקא בגמר הגביע הוא ייבעט כמו שצריך ממוקפץ(המצב שהיה ממש לפני שנייה).
    * יש הרבה שחושבים שקטן מפריע לחיפה. אני חושב שהוא פתח את המשחק הזה מצויין. עכשיו בואו נראה אם בלעדיו הקבוצה תצליח לעשות משהו. אם מישהו ייקח אחריות(אני מקווה שזה יהיה בוקולי). אני בספק.

נערך לאחרונה ב: ‏27/5/09
  4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

שי, חוץ מאיזה בעיטה של רפאלוב בתחילת המשחק... לא זוכר מצב רציני.

בכל מקרה, קטן בחוץ, בוקולי במקומו. קטן סובל ממתיחה, קטן יודע להבריק מדי פעם, למרות שזה לא קורה יותר מדי זה עדיין די מכה לחיפה.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חבר'ה, אני נוטש את הספינה. מכבי חיפה ללא יניב קטן יכולה לשחק עוד 180 דקות, בכל העונה היא לא דרסה והיא לא הולכת לעשות את זה ברבע השעה האחרונה. מצטער, יש לי מחויבויות אחרות. בעונה כזו אליפות וגמ גביע זה מאד יפה ומאד מכובד. יהיה בסדר!

ברכות לבית"ר... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

6. REAL MADRID Member

לא שזה היה משנה משהו אבל מתוך 3 דקות תוספת הזמן (שערורייה בפני עצמה, היה צריך להיות לפחות 5 דקות) רק דקה באמת שוחקה.. לא בפעם ראשונה שזה קורה בארץ, שופטים לא מוסיפים את הזמן שמבוזבז במהלך תוספת הזמן.

מזל טוב לבית"ר.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מכבי חיפה קיבלה קצת תקווה מקוזוקין... אבל בת'כלס, שום איום רציני על בית"ר, התקפות לא חכמות, חיפה לא באמת סיכנה את היתרון של בית"ר ירושלים.

מכבי חיפה הציגה כדורגל כזה, שאליפות זה המקסימום שמגיע לה, בלי ציניות או זלזול, דאבל מגיע לקבוצות שמרשימות, סוחפות וגורמות הנאה לקהל בבית.
    מנגד בית"ר עברה עונה קשה, ואולי עומדת בפני תקופה קשה הרבה יותר, מזל טוב.

8. ori76 Member

הגיע לנו לפחות תיקו, ולא משנה שלא סיכנו כל כך הרבה את השער של בית''ר. חבל חבל חבל, לא היינו רחוקים משיוויון.
    שבוע הבא חגיגות אליפות, ועוד נגד בית''ר, מקווה לנקמה קטנה.
    ברכות לבית''ר.

9. Raulito Madridista

תראו, יש שני דברים מאוד מצחיקים שאי-אפשר להתעלם מהם:
    1. קולמה כל העונה לא ניסה את כוחו מחוץ לרחבה, אז דווקא בגמר גביע, כשיש לו כל-כך הרבה אופציות מסירה - דווקא אז הוא כן מנסה?; הבעיטה שלו פשוט הייתה בושה וחרפה, הייתי תופס את הראש אם הייתי אוהד חיפה.
    2. קוזוקין נכנס ורק הזיק לבית"ר, איזה פאול מטופש. אני מחכה לשמוע מה יש למירו להגיד על זה. כמו נגד הפועל ת"א, קוזוקין נכנס ולא היה צריך יותר מידי זמן כדי לעשות פאול מטופש.

בית"ר מסיימת עונה קשה עם טעם מתוק ומעניין מה ייקרה איתה בעונה הבאה. כמה סמלי שבעונה משוגעת כמו שיש לבית"ר, גם זכייה בגביע אחרי יתרון מבטיח כמעט מסתבכת.
    חיפה הייתה צריכה לעשות הרבה יותר במחצית השנייה - הקבוצה של אלישע לוי לא הרשימה אותי. בדקות האחרונות מסיללה היה זה שעלה למעלה(גם קינן) ובעט כדורים כמה שיותר רחוק, ומה שלא ברור לי זה למה משומר לא תרם כלום מבחינה התקפית כאשר נכנס לשחק, אולי היה מתאים יותר לשלב את עומרי אפק.
    אצל חיפה ראויים למחמאות שלושה שחקנים. הראשון הוא בוקולי שאי-אפשר לא להעריץ את הלחימה הרבה שלו וגם היו לו כמה מהלכים טובים. השני הוא כיאל שנתן מאתיים אחוז מעצמו וניסה לדחוף קדימה ככל האפשר. השלישי הוא דקל קינן שהשקיע המון גם הוא ועלה לשחק כחלוץ בתוספת הזמן. אני באמת חושב שחיפה סבלה מחוסר מזל שדווקא בזמן הזה קטן נפצע. אבל אין מה לעשות.

היה נחמד לראות בקלוזאפים כל מיני מפורסמים כמו אייל גולן, אלון מזרחי, משה סיני ועוד.

האמת שאחרי המשחק שראינו אני מרגיש עוד יותר תחושת פספוס עם הפחדנות העלובה שהפועל הפגינה בקריית-אליעזר.

נערך לאחרונה ב: ‏27/5/09
  10. oFiRzZz Member

מזלך טוב לביתר ,גם בעונה כזו מצליחים לצאת עם תואר .
    הגיע להם , שיחקו יותר טוב ברוב שלבי המשחק .

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב שהלכתי לעשות סיבוב עם הכלב...
    בסופו של דבר הבנתי שבית"ר נשארה עם עשרה שחקנים ולבסוף גם קיבלנו פנדל. אפילו אם זה בעיניי עושה אולי שיוויון לגבי העניין שבנאדו כבר היה צריך לעוף אחרי 30 דקות אני לא נכנס לדיונים מיותרים. עד הדקה ה-75 מכבי חיפה לדעתי הראתה נכונות לתקוף ובגלל שוער/ההגנה בסופו של דבר הפסדנו. אני לא מאחל דבר לבית"ר, אבל לך תדע מה יקרה איתה בעתיד...

עונת הכדורגל נסגרה היום סופית. בהולנד כבר הלכו לים (לא לחופי הים בהולנד אלא לחופי ספרד) ועכשיו גם בארץ סגרו את העניין. המשחק האחרון בליגה לא מעניין 'את האימא שלי', סביר להניח שבית"ר תעשה טובה ותפתח רגלים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

בסה"כ לשתי הקבוצות מגיעות תארים.

12. JR-Riquelme Member

חשבתי שקוזוקין הוא מוכשר אבל אני אוכל את הכובע.
    הספיק לי לראות אותו 3\4 משחקים שלמים כדי לקבוע חד משמעית שהוא יותר מזיק מאשר מועיל.

בית"ר שיחקה מגעיל ביותר במחצית השנייה. שום כלום. רק הסתגרה מאחורי החצי. אבל לקבוצה כמו חיפה לא מגיע דאבל כמו שלירן אמר. פשוט לא מגיע!

תגידו, לא נמאס לכם לשמוע את המחמאות על בנאדו? איך אפשר לתת לו מחמאות על משחק גדול? הוא פשוט בלוף, רק עבירות מלוכלכות שנובעות מחוסר יכולת להתמודד עם המצב.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

קוזוקין שחקן טיפש וחסר כל כישרון.
    אין לו את הבסיס של שחקן כדורגל, לא יצא מהילד כלום.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאני מסכים איתך. אפשר עכשיו להתווכח שנים על מה ואיך, אבל מכבי חיפה של העונה הזאת לא היתה ראויה לדאבל. אני מרוצה עם אליפות וכמו שאמרתי לך תדע מתי בעתיד הקרוב בית"ר עוד תראה גמר גביע או אליפות. אני לא חושב שהיא נעלמת מהמפה שלנו, אבל אין ספק שכמו שזה נראה עכשיו הקבוצה לא משחקת בעונה הבאה עם קבוצה יותר חזקה.

אז יאללה, עכשיו צריכים לחכות כמה שבועות מרגיזים עד לפתיחת העונה הבאה...אין בקיץ גם לא מונדיאל/א"א אז יהיה משעמם. יש אולי קופה אמריקה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

15. ACBenb Member

איפה 'יל חולון' הזה שצעק כל החודש "דאבל דאבל" "חגיגות בחוף דדו כולם לבוא" ? מעניין לשמוע אותו