גביע המדינה 08/09: בית"ר ירושלים שוב זוכה בגביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏31/1/09.

1. מיכל3 Member

אבי לוזון חתיכת אידיוט (לא שזה חדש..)
    40,000 מקומות מכיל אצטדיון ר"ג- מתוכם אוהדי מכבי חיפה קיבלו 11,000 כרטיסים ואותו מספר אוהדי בית"ר. אין לי מילים, גם אם יתנו עוד 2000-3000 כרטיסים לאוהדים שלנו זה עדיין ביזיון.. זה שיש לו קשר לבנק דיסקונט זה לא אומר שאוהדי הקבוצות צריכים להדפק בגלל זה, בקושי הצלחתי להשיג כרטיס למשחק ופעמיים הייתי צריכה לנסוע לחיפה בגלל הטירוף שהיה. אם היו נותנים את הכמות המשוערת שאמרו מראש בחיים לא היה בלאגן כזה בהזמנות. מעצבן, לא פייר, טמטום.. ובנוסף, גם לא היו כמעט כרטיסי נוער.. תוך שעה הם אזלו. אבל העיקר שלוזון עובד על החזרת האוהדים למגרשים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏21/5/09
  2. Don Joan Roman Member

סתם בן טיבוגה מגעיל ומסריח, כדי לקבל עוד דבידנד שמן מהבעלים של דיסקונט הוא ביקש מלאן לסגור איתם דיל, ועל חשבון מי? על חשבוננו, הכי מצחיק ומציק זה שיש מצב שאיצטדיון רמת גן יהיו רבע ריק וזאת למרות שיש ביקוש אדיר אדיר ב2 מחנות האוהדים לקראת גמר הגביע ושאוהדים מסורים כמוני יאלצו לצפות במגרש אחריי ששילמו לספסר 400 שקל לכרטיס.

3. 69mor Member

ימכרו רק הזוג ולא יחיד שער 4

תנו הצעה למייל בלבד- ימכרו עד היום בערב: destiny@012.net.il

4. אלי מתחן Member

שלחתי הודעה למייל
    eladweller@gmail.com

5. Number 8 Member

http://www.vole.co.il/Upload%5CArticles%5C548.Xxx

מחר ייערך רגע השיא של הכדורגל הישראלי - גמר גביע המדינה בין מכבי חיפה לבית"ר ירושלים. תסתכלו על המפגש הזה באיזו דרך שאתם רוצים, האלופה הנכנסת נגד האלופה היוצאת, אחת רוצה דאבל בעוד שהשנייה רוצה לשמור על התואר, האלופה הנכנסת מול מחזיקת הגביע לפחות עד מחר, הדאבליסטית החדשה מול הדאבליסטית היוצאת? בקיצור ישנם הרבה דרכים לתאר זאת, וזה רק מראה כמה הקרב הולך להיות גדול בין שתיים מהקבוצות הגדולות בכדורגל הישראלי, בקיצור הגמר הקלאסי.

אז השאלה הגדולה היא מי תהיה מחזיקת הגביע לעונת 2008/2009? האם זו תהיה מכבי חיפה שתרצה לחגוג דאבל או בית"ר ירושלים שתשמור על התואר? תהנו.

פריויו יעלה בקרוב! :aaa031:

נערך לאחרונה ב: ‏25/5/09
  6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי הכל פתוח. לבית"ר יש התקפה מצויינת שביום טוב יכולה לפרק את ההגנה שלנו. מכבי חיפה קבוצה עם מומנטום וכמו שכולם יודעים מאד יציבה. אני לא קונה את העניין שבית"ר ב'כושר טוב', משחק אחד טוב נגד סכנין לא עושה את ההבדל. מכבי חיפה מפרקת את הפועל ת"א, מנצחת אחר כך את נתניה בביתה ובית"ר פייבוריטית? (בטח לדעת דני נוימן...)

הבעיה של מכבי חיפה היא בניצול ההזדמנויות שלה, פה לדעתי יש יתרון לבית"ר. הירוקים מגיעים לשער היריב, אבל מרבים להחמיץ. אם הם בצורה סיטונית כמו נגד הפועל ת"א למשל אני חושש.

אני מהמר על לפחות הארכה, אבל לא 0-0...

נערך לאחרונה ב: ‏25/5/09
  7. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

לא משנה מהו הכושר הנוכחי של הקבוצות, לא משנה מי יותר מוכשרת ובאיזה מקום בטבלה נמצאים.
    בגביע כמו בגביע בחיים אבל בחיים לא תהיה שום פייבוריטית, נוימן הוא פרשן עלוב שלא ראוי להזכירו ...
    אני מאמין שפערי הכוחות על כר הדשא לא יורגשו, זה יהיה משחק של מומנטום לכל צד, הימור שלי - הזוכה תנצח בבעיטות עונשין.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/5/09
  8. Beitar Member

מגיע לנו לקחת את הגביע ולו רק בזכות הקאמבק המרשים בתקופה האחרונה. עם כל הקשיים לקראת העונה הבאה, עם אי-הודאות הזו, עטר והשחקנים הצליחו מאז אמצע הסיבוב השני פחות או יותר, לשמור על יציבות - משחק ברמה טובה. גם המשחק מול סכנין נתן לקבוצה הרבה ביטחון לדעתי, אבל אני לא חושב שדווקא המשחק הזה הוא שקובע. לאורך כל התקופה האחרונה (למעט המשחק מול ק"ש בעיקר וגם ההפסד לנתניה בתחילת הסיבוב ה-3) - לא היו שינויים גדולים מדי ביכולת של השחקנים, וברוב הפעמים הם הופיעו למשחק ונתנו את שלהם - בייחוד קאלה שנמצא בתקופה מצויינת.
    אני מקווה שהמשחק יוכרע ב-90 או ב-120 דקות, כי בד"כ פנדלים מול חיפה הם לא כ"כ טובים לבית"ר. בפעמיים האחרונות למשל, הן בסיבוב ט' בגביע המדינה לפני 3 שנים והן בחצי גמר גביע הטוטו לפני שנתיים - דוידוביץ' וחיפה ניצחו. אפילו עם היכולת המצויינת של קאלה לאחרונה והפנדלים מול סכנין והפועל ת"א בשנה שעברה - אני מעדיף שהמשחק יוכרע קודם. לטובת בית"ר כמובן.
    לגבי העונה הבאה העניינים עדיין לא ברורים ונראה שהקבוצה אכן תלך לפירוק בשלב ראשון. אם כך, אני מעריך ששחקנים כמו בנאדו, גרשון, יצחקי, ברוכיאן, בן-שושן, קאלה ואחרים שנתנו את שלהם בשנים האחרונות בבית"ר - ירצו לסיים את התקופה המוצלחת הזו עם תואר אחרון.

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://radiohaifa.mediacast.co.il/SiteFiles/Image/SPORT/gaviaa.Xxx

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/4.Xxx מכבי חיפה - ביתר ירושלים http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/2.Xxx

שלישי, ה-26/05/09. 19:00 בערב. אצטדיון רמת גן. שידור ישיר בערוץ 1.

גבירותיי ורבותיי, זה שוב קורה. גמר גביע המדינה. 2 קבוצות, כל אחת חמושה בעשרות אלפי אוהדיה, תנסה להאבק קשה על הזכות להניף את הגביע. האם לאחר שלקחה לה את האליפות, תהיה מסוגלת מכבי חיפה לקחת לביתר ירושלים את גביע המדינה?

הפרטים הפיקנטריים:

בעונת 1988/89 נפגשו שתי הקבוצות לגמר בלתי נשכח, שדרכו יצאה בשורה לכדורגל הישראל - הפרק של מכבי תל אביב, מכבי נתניה והפועל תל אביב מסתיים ועידן חדש, בו מכבי חיפה וביתר ירושלים שולטות בכדורגל הישראלי, למעט פריצות קטנות של מכבי תל אביב, הפועל חיפה והפועל תל אביב.
    בשנה שעברה ביתר ירושלים נפגשה מול הפועל תל אביב למשחק שבעצם היה בין האלופה למחזיקת הגביע. בעקבות הבטחת האליפות של מכבי חיפה בשבת האחרונה בקופסא, גם השנה יהיה ניתן להגיד שמדובר במפגש בין האלופה למחזיקת הגביע. נתון מעניין נוסף הוא שבשנה שעברה ביתר ירושלים הדיחה את מכבי נתניה כאלופה ופגשה בגמר את מחזיקת הגביע, כשהשנה מכבי חיפה הדיחה את מכבי נתניה בחצי הגמר ותפגוש בגמר את ביתר ירושלים, שמכהנת כמחזיקת הגביע.
    ביתר ירושלים הצליחה להיכנס אשתקד לרשימת הקבוצות שהצליחו לזכות בדאבל, שעד אז כללה 4 קבוצות בלבד: מכבי תל אביב, הפועל תל אביב, מכבי נתניה ומכבי חיפה. למעט מכבי תל אביב, לה 4 זכיות בדאבל, לכל קבוצה יש דאבל אחד בלבד. גביע ירוק יסדר למכבי חיפה את המקום השני ברשימת הדאבליסטיות.

הדרך לגמר הגביע:

מכבי חיפה - סיבוב ט' זימן למכבי חיפה הגעה נוספת למכתש, שנתיים בלבד אחרי אותו סיוט שהצית מחדש את האמירה בציבור הישראלי 'אש במכתש'. האדומים נראו טוב, אבל לא הצליחו להדהים בשנית את הירוקים ויניב קטן סידר למכבי חיפה כרטיס לשמינית הגמר בתוספת הזמן.
    כשהיה נדמה למכבי חיפה שלעבור את האדומים מהמכתש זו משימה קשה, זימן לה הגורל מפגש מול האדומים מבלומפילד, שהיו בטוחים מאוד נוכח הדחת היריבה העירונית שלב קודם לכן והיכולת הטובה שגילו מחזור אחרי מחזור בליגה. שער לקראת הסיום קבע הארכה, הפעם גם לפנדלים הגיעו ושם מכבי חיפה לקחה בענק.
    כשהסיוט האדום הסתיים, פגשה מכבי חיפה את מכבי אחי נצרת לדרבי מכביסטי ירוק. הפעם הקבוצה של אלישע לוי לא התקשתה וטיילה עם רביעייה לשלב הבא.
    בחצי גמר פגשה מכבי חיפה את הסיוט שלה בשנים האחרונות, מכבי נתניה. הירוקים, שהתקשו מאוד לנצח את מכבי נתניה בשנים האחרונות ולרוב ספגו הפסדים, לא נבהלו ואף עלו ליתרון. גם שער שוויון של היהלומים בתוספת הזמן לא הבהיל אותם ואחרי הארכה הגיעו הפנדלים, שם הצליחה מכבי חיפה לנצח בפעם השנייה מהנקודה הלבנה.

ביתר ירושלים - סיבוב ט' זימן לביתר ירושלים את עירוני קריית שמונה. לא החלום הרטוב, אך גם לא משימה קשה מדי. בצל כל הפרשות עם ארקדי גיידאמק והדיבורים על הקיצוצים, הצליחו שחקני ביתר ירושלים להשיג את הכרטיס לשלב הבא, תוך כדי שהם מוחקים פיגור של 2 שערים בדרך לנצחון 4-3.
    בשמינית הגמר ביתר ירושלים אירחה את הפועל עכו, שמבחינתה ניסתה לעשות הכל, אך פערי הרמות בלטו, למרות משחק מנומנם משהו של החניכים של ראובן עטר.
    רבע הגמר זימן לביתר ירושלים את הפועל כפר סבא. שוב באותו המעמד, שוב באותו האצטדיון. הקבוצה של סלובודן דראפיץ' נראתה טוב מאוד והתעלתה על רמתה, אך זה לא הספיק מול ביתר ירושלים, שאז כבר התחילה להבין שהיא כנראה לא תזכה באליפות.
    בחצי גמר ביתר ירושלים פגשה את הכח עמידר רמת גן. על הנייר זו נראתה הגרלה נוחה, מכיוון שמדובר בקבוצת תחתית בליגת העל, שמצד אחד לא תגרום לשחקנים להיכנס לשאננות, עקב היותה קבוצה בליגת העל שהצליחה להגיע עד שלב חצי הגמר ומצד שני לא תבוא לשחק לגמרי חזק, כי המטרה האמיתית שלה היא להישאר עונה נוספת בליגת העל. יתרון של ביתר ירושלים נתן לה מקדמה, אבל הקבוצה של דודו דהאן השוותה. בסופו של דבר, רגע לפני השריקה האחרונה, שער עצמי של ישראל רואש נתן לביתר ירושלים את הכרטיס לגמר.

מצב רוח:

מכבי חיפה - מגיעה למשחק במצב רוח מצוין. הקבוצה מתחילה להתגבש וכבר יש דיבורים על יצירת שושלת חדשה, שתכה שוב בכדורגל הישראלי בשנים הקרובות. את הקוף שנדבק לה לגב עקב אי יכולתה לנצח קבוצות צמרת היא הסירה בנצחון מוחץ במשחק העונה על הפועל תל אביב וכרגע, כשהיא כבר הבטיחה את האליפות, נראה שכל מה שחסר לה זה עוד שעה וחצי-שעתיים של כדורגל שיגרום לה להשלים עונה חלומית שהתחילה עם כוונות צנועות להתברג בצמרת.

ביתר ירושלים - מגיעה למשחק כשהיא לחוצה. האליפות כבר לא תגיע בשנה השלישית ברציפות לבירה וגביע המדינה נראה כמו החבל היחידי שיכול לספק הצלה. גם העתיד הלא ברור של הקבוצה, שיכול מאוד להיות שלא תוכל להתקיים בעונה הבאה במצב מסוים, גורם לשחקנים להאמין שזכייה בגביע המדינה עשויה איכשהו להציל את המועדון. מבחינתם, אלה יהיו שעה וחצי-שעתיים שיכול לקבוע לכל העתיד של ביתר ירושלים בשנים הקרובות.

הרכבים משוערים:

מכבי חיפה - ניר דוידוביץ'; דקל קינן, לאוניד קרופניק, אייל משומר, פיטר מסיללה; ג'ון קולמה, בירם כיאל, גוסטבו בוקולי, ליאור רפאלוב, יניב קטן; טמבינקוסי פאנטיני.

ביתר ירושלים - טברטקו קאלה; שמעון גרשון, אריק בנאדו, כריסטיאן אלבארז, אלירן דנין; דריו פרננדז, עידן טל, עידן ורד, אבירם ברוכיאן; עמית בן שושן, ברק יצחקי.

http://www.beitar-jerusalem.org.il/images/ppl/uri/uri7_sm.Xxx
    אורי מלמיליאן וציון מרילי. מי יהיו הגיבורים של המחר הפעם?

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני עדיין לא מתרגש לקראת הגמר כמו בשנה שעברה, אולי מחר זה יעבור כשאני יגיע לאיכסטדיון.
    אחד הדברים שחשובים לי במשחק הוא לנצח את חיפה בתום 90 דקות ולהראות להם מי הטובה מבין השניהם(לפחות כשהיא רוצה).
    שחקני המפתח בבית"ר הם ברוכיאן ויצחקי כמובן, אם שניהם יהיו בכושר טוב אני מאמין שהטובים ינצחו בכל מקרה שמח שהגמר מול מכבי חיפה, היא היריבה הכי ראוייה וללא ספק זהו הגמר הקלאסי.

כמה משחקי עבר בין המועדונים:

הגמר ב-89:

http://www.youtube.com/watch?v=8uynSXPvZFc

המשחק העונה בטדי:

http://www.youtube.com/watch?v=Qon5NVY-tAc

וב2006 משחק העונה:

http://www.youtube.com/watch?v=Yc8_6YAMiFI

11. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

דווקא איך שזה נראה באימון המסכם היום, יהיה לא נכון להגיד שבבית"ר לחוצים.
    הייתה אווירה מאוד שמחה וחברית בין כולם, וחיוכים בלי סוף.
    אולי זאת רק הטעייה ?

12. Raulito Madridista

אחרי שלושה גמרי גביע רצופים, מחר יהיה לי פחות עניין במה שהולך לקרות על הדשא ברמת-גן. בכל-אופן, לפחות יש גם הפעם גמר מרתק כמו זה של השנה שעברה(היה ברור שבמשחק גביע הפערים בין בית"ר להפועל יצטמצמו). אני מקווה שגם מחר נזכה לראות גמר שיוכרע בפנדלים. כל השחקנים מחובקים, האוהדים בקושי נושמים וכולם מתפללים. חיפה ניצחה ניצחה כבר פעמיים השנה בפנדלים במהלך הדרך שלה לגמר ונראה שיש לה הזדמנות גדולה לזכות בדאבל, דבר שהקבוצה האדירה של גרנט למשל לא הצליחה לעשות וזה יהיה קצת מוזר. יש תחושה כזאת שאם חיפה הפעם לא תיקח גביע אז זה ייקח עוד זמן. בית"ר מנגד תוכל לסיים עונה קשה בצורה מתוקה. לפי משחקי הגביע האחרונים ובכלל, להבקיע פנדל זה כאילו משהו מסובך. מעניין אם גרשון ייקח אחריות מחר למשל.

מבחינת הצד המקצועי, מעניין אותי בעיקר לראות כיצד יישחק אייל גולסה. גמר גביע נגד בית"ר הוא לא משחק כמו בבית נגד הפועל ת"א מפוחדת(באותו משחק ספציפי לפני שבוע), וגולסה יצטרך להתמודד עם הרבה מאוד לחצים וגם לא יהיה לו הרבה שטח לתפקד. אני חושב שבוקולי עם הניסיון והחוכמה, יותרמתאים למעמד ואם הוא כשיר לחלוטין אז אין סיבה לא לפתוח איתו. מהעבר השני יש את בית"ר שמשחקת עם אותו הרכב קבוע כמעט לאורך כל החצי השני של העונה. יצחקי לא התעלה נגד הקבוצות הגדולות ואולי הגיע הזמן מבחינתו. שני המשחקים הקודמים בליגה בין השתיים היו מאוד משעממים ונטולי אירועים. אני מאמין שמחר זה יהיה אחרת. נכון הפתעתי אתכם עם ההודעה הקצרה?;

נערך לאחרונה ב: ‏26/5/09
  13. AronB Member

עוד מעט יוצא לרמת גן.
    סובלים שמה , גועל נפש. אבל גמר גביעעע
    נקווה לזחרו שוב עם הגביע , אמן ואמן. ואמן.

14. Hen Cohen Member

למישהו יש שני כרטיסים שהוא מעוניין למכור לאחד היציעים של חיפה??

15. חל יל Member

הערב הדאבל הירוק יושלם, העונה המזל הולך עם חיפה בכל מקום ואין סיבה שזה יגמר הערב

הפעם האחרונה בה חיפה היתה ע'ס דאבל הייתה ב21.5.02, רוסו החמיץ בכה וחיפה הפסידה דאבל.
    7 שנים רעות חלפו ולכן הערב יניף קטן יניף גביע ויכבוש את שער הניצחון לירוקים 1-0

אין סרט שזה לא קורה.
    כי ''חיפה דאבל באנקר'' רק איש אחד אמר ביולי 08 והוא הולך לפגוע!