גביע המדינה 08/09: בית"ר ירושלים שוב זוכה בגביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏31/1/09.

1. Igi Member

תנתק את הטלוויזיה מהחשמל!

נערך לאחרונה ב: ‏14/5/09
  2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

תבוא לישראל לראות איתי במיוחד את הפנדלים אני יממן את הכרטיסים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    סתם...אתם לא תגיעו לפנדלים, אתם תפסידו ב-90 דקות.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

להגיע לארץ בשביל לראות באיצטדיון עלוב את מכבי חיפה מנצחת בדו קרב פנדלים את בית"ר? וזה עוד ממומן על ידך ידידי (שאת שומ אני עדיין לא יודע)? תזהר אני עלול עוד להגיד בסדר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

ובינינו, אל תדאג, מכבי חיפה לא לוקחת את הגמר בתשעים דקות, היא כבר לוקחת אותו בפנדלים... :aaa021:

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

די שי... אני ולירן רגישים לנושא. מישהו חייב להעיר אותי ולהגיד שהמשחק הזה מעולם לא התרחש.

נערך לאחרונה ב: ‏14/5/09
  5. Number 8 Member

שי, איך אתה כאוהד מכבי חיפה, שכחת את ההפסד בפנדלים בגמר למכבי ת"א בעונת 01/02... התמונה של ג'ובאני רוסו שוכב על הדשא חקוקה טוב טוב במוח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצטער עידן, אבל אני במרץ 2001 עזבתי את ישראל ולמעשה עד לפני שנתיים בכלל לא הצלחתי לעקוב אחרי הליגה הישראלית . האירוע שאתה מתאר בכלל לא נמצא ב'דיסק הקשיח' שלי...

ארז, אל תדאג, עדיין מחפשים את הכדור של סתאם באזור הארינה :aaarofl:
    לירן? אוהד כזה שרוף של ארץ מולדתי? לא ידעתי.

7. חל יל Member

היית קרוב עד מאד בהימורים
    מה שבטוח שחיפה לוקחת דאבל באנקר העונה!

8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

למה לצאת סתם בהצהרות? בואו נבוא קטנים ונצא גדולים,
    להכריז מעכשיו שנזכה בשני התארים שאנו מתחרים בהם זה די יהיר ...

9. חל יל Member

אין
    העונה זאת שנת חיםפה לא יעזור כלום
    לנצח פעמיים בפדנדלים באותה שנה ולעלות לגמר...
    דווקא בעונות הכי גדולות של חיפה הם לא לקחו דאבל אז דווקא בעונה הכי פח של ישראל היא תזכה לקחת אותו

ברכות על הזכיה
    26.5 חגיגות בחוף דדו, כולם מוזמנים!

10. דקו Member

מה שמוזר שיש לנו השנה אופי.
    עם רוני לוי הגול של נתניה היה הורג תקבוצה והיינו מוציאים תדרך להפסיד.
    הרבה מצבים השנה היו כאלה שפעם לא היינו חוזרים מהם.
    זה מאוד קשור לאלישע הוא לא הביא כדורגל יפה אבל הוא הביא אמונה, שמחה, משמעת, הנאה.
    וזה מאוד משמח אותי...

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי השם הוא אדם.
    וגם אני התאכזבתי שהולנד הפסידה לאיטליה(יש לי משום מה חולצה של הולנד מיורו 2000) אבל הייתי בעד צרפת בעיקר בגלל זידאן.
    וחבל שלא ראית את ההחמצה של רוסו, זאת ההחמצה הכי אירופאית שראינו בגביע המדינה בפנדלים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

השנה נוכחתי לדעת שיש דברים שכנראה חזקים יותר מכל האהבות והרצונות בעולם - הבדלי המעמדות בין קבוצות. כל אירופה רצתה את הגמר בין מנצ'סטר יונייטד לברצלונה וקיבלה. צ'לסי ניסתה כל מה שהיה לה ולא הצליחה למנוע מהגמר המיוחל להתקיים. כל המדינה רצתה את הגמר בין ביתר ירושלים למכבי חיפה וקיבלה. מכבי נתניה נתנה כל מה שהיה לה וזה לא הספיק.

הגעתי למגרש כשהתחיל המשחק של ביתר ירושלים מול הכח עמידר רמת גן וחשכו עיניי. הבטיחו 15,000 אוהדי מנורה. היכן הם? להם עוד יכולתי לעשות הנחות. השעה הייתה לא נוחה ולזכותם יאמר שאפילו במחצית השנייה היציעים שלהם התמלאו. הגיעה שעת המשחק שלנו ושוב חשכו עיניי. הבטיחו 15,000 ירוקים. היכן הם?
    לא ברור לי מי פרסם את כל הנתונים השקריים בתקשורת, אבל המספרים היו רחוקים מהמציאות. מלבד היציע שלנו, לא היה אף יציע אחר שהתמלא. את שער 2 כבר סגרו למכירה בערך שבוע לפני צמד המשחקים והוא לא היה מלא, כמו יתר השערים. וזה מוזר, כי מכבי נתניה וביתר ירושלים היו שם בשנה שעברה. הכח עמידר רמת גן הביאה את אותה הכמות שביתר שמשון תל אביב הביאה ואני יוצא מתוך נקודת הנחה שמכבי חיפה יכולה וצריכה להביא כמות זהה לזו של הפועל תל אביב.
    בסופו של דבר, שוב הייתה תפאורה מדהימה של היהלומים. שוב עשינו בית ספר לכל האצטדיון. שוב נתנו תוקף למשפט "הר הגעש עכשיו מתפרץ". חכו - הוא עוד יתפרץ.

זה לא היה משחק טוב של אף אחד מן הקבוצות. כמעט ולא היה מרכז שדה ולמרות שלשתי הקבוצות היה קל להגיע לרחבות, אף אחד לא ידעה איך להמשיך משם. היחידי שהצליח לעשות פעולה ברחבה הוא איתי שכטר, אך הכדור שלו עלה מעט מעל השער.
    בירם כיאל היה צריך לצאת בכרטיס אדום בערך בדקה ה-60 ואיתן תבריזי נהג בפחדנות וריחם עליו כיסוח אחר כיסוח.

בהארכה לותר מתיאוס עשה שגיאה חמורה. במקום להתקיף את מכבי חיפה מוכת התדהמה, הלכנו אחורה. באופן אירוני, עדיין היינו מסוכנים מהם, אבל לא עשינו מספיק כדי לכבוש ופה הייתה הטעות של המאמן. זה הרי ברור שלירוקים יש יתרון ברמת הנסיון עלינו, אז למה לנסות ולהגיע לפנדלים? הוא היה צריך לנסות לנצח את המשחק ב-120 דקות, כשעוד היה לנו סיכוי טוב יותר. הרי כל העונה אנחנו מחמיצים פנדלים ברשלנות ומכבי חיפה הצליחה לנצח את הפועל תל אביב מהנקודה הלבנה, אז מאיפה הבטחון והרצון להגיע לפנדלים?

ה-26 הופך להיות 27. וזהו. ב-27 זה יעצר. אם רק תאמינו!

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש משהו בדבריו של חל יל.
    בשנות התשעים למכבי חיפה היו כמה קבוצות שבקלות היו צריכים לזכות ביתר תארים, משום מה המנטליות לא היתה החלק החזק של אותן הקבוצות ומכבי ת"א בראשות איציק זוהר, אלי דריקס, ניר קלינגר ואבי נימני (וצריכים להזכיר גם את אובארוב, פולוקארוב, הברומרים ואמיר שלח) לקחו לבסוף יותר תארים.

מכבי חיפה של העונה הזאת לא מתקרבת לקבוצות של העשור הזה שהדהימו באירופה. אני יכול לאשר את זה מבחינה עובדתית נטו כי כאמור לא ממש עקבתי אחרי הקבוצות מאז 2001. הקבוצה הנוכחית של מכבי חיפה לא דורסנית, אבל משום מה כן מצליחה עכשיו לקחת שתי סדרות של בעיטות הכרעה. זה חייב להגיד לנו משהו, לא?

אין ספק שלמזל יש גם חלק נכבד בהצלחה הנוכחית של מכבי חיפה, שאר הליגה באמת לא יותר טובה מהירוקים, אבל איכשהו אני קצת מרגיש שמכבי חיפה הפכה קצת 'גרמנית'. לדעתי העונה הזאת יכולה עוד להגמר במפח נפש כי יש מספיק סיכויים שנשאר ללא תואר, אבל חל יל מעלה בהחלט נקודה טובה. אם מכבי חיפה זוכה בדאבל אנחנו לא צריכים להיות מופתעים. בכל מקרה עדיין לא הגענו לקו הגמר...

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבירם, מסכים איתך שכיאל היה צריך לצאת באדום, אבל לא בדקה ה-60 אלא רק אחרי תפיסת חולצה של שחקן נתנייתי ולדעתי זה היה בהארכה. מבחינתי ראיתי לקראת סיום המשחק גם שתי עבירות גסות של שחקניך על הירוקים שנועדו לעצור מתפרצת. באחד מהם איתי שכטר קיבל צהוב, בשידור החוזר ראו בבירור שהוא גלש באיחור רב לכדור ועשה עבירה על שחקן חיפאי מאחור ללא שום ניסיון להגיע לכדור. לדעתי השופט לא הכריע את המשחק למרות שתבריזי גם הרגיז אותי ברגע שכל שחקן בצהוב נפל בחצי של מכבי חיפה הוא קיבל מיד עבירה ומצד שני הוא בקושי נתן לירוקים להנות מנפילות לא פחות משכנעות משל שכטר וחבריו. שוב פעם, לדעתי תבריזי שפט לא טוב, אבל בסופו של דבר הוא לא הכריע את המשחק.

דבר שמאד בלט לרעתי היתה המגמה של הטלוויזיה לנסות לדפוק את דקל קינן. אני חושב שאלישע לוי צריך בשבוע הקרוב להזהיר מאד את קינן כי בשבוע הבא השופט נותן להפועל פנדל. ללא ספק קינן החזיק פעמיים בחולצות של שחקן נתנייתי, אבל כולנו יודעים שבכל הרמה לרחבה הדברים האלה קורים. מבחינתי אם תבריזי היה שורק לפנדל הייתי חייב להודות שלמרות שהכדור לא היה באיזור קינן בהחלט תפס מספיק חולצה בצבע צהוב.

15. מיכל3 Member

אבירם, אתה בטוח שהיינו באותו אצטדיון? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    אוהדי בית"ר לא מלאו לגמרי את היציעים זה נכון, רק שער 1 היה מלא לגמרי מכל היציעים שלהם. אצלנו 8-10 היה מפוצץ עד אפס מקום, אפילו העבירו חלק לשערים 5-7. שער 4 גם היה מלא כמעט לגמרי מלבד כמה קצוות למעלה.. ולמען האמת בקושי שמעתי את האוהדים שלכם במהלך המשחק. רק אחרי הגול שמעו כמה דקות ולפני הפנדלים. האוהדים שלנו סיפקו את הסחורה, הייתה אחלה אווירה.. והכי חשוב, לא יאומן- פעם שניה ברציפות שהצלחנו לעלות אחרי פנדלים. דווקא בעונה הכי פחות מרשימה (במידה ונזכה באחד מהתארים..) אולי נשבר הנאחס סוף סוף?

סה"כ במחצית הראשונה היינו יותר טובים, תקפנו יותר, גם בתחילת המחצית השניה.. עד הגול של משומר וכמה אופייני פתאום חזרנו אחורה, הרבה הודות לפחדנות של אלישע לוי כמו שציינו פה. למרות הכל, העיקר שעלינו לגמר לאחר 7 שנים. את אותו גמר אני מנסה עדיין לשכוח.. אני מקווה שהפעם התסריט יהיה "קצת" יותר אופטימי.