גביע המדינה 08/09: בית"ר ירושלים שוב זוכה בגביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏31/1/09.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדש חייב 4 שערים! להכח לא פחות!

2. שגיא Guest

כמה אכזרי מבחינתה של הכח. היא לא נפלה מבית"ר בהרבה דקות במחצית השניה ולא ניצלה את ההזדמנויות שהיו לה. מנגד, טעות אחת בהגנה ודווקא בדקה כלכך קריטית מנעה ממנה להמשיך לחלום. לא שאני חושב שהם היו מנצחים אם היו הולכים להארכה, אבל גם לא בטוח שהגיע להם לספוג את השער הזה. הבעיה הייתה שלא היה לראש הרבה יותר מה לעשות. אם הוא לא יודע נדמה לי שברק יצחקי חיכה שם והיה שם את זה בפנים. מצד שני, אולי זה היה עושה את זה פחות כואב עבורו.

דרמה אחת עברה. אני מתחיל כבר להילחץ לקראת המשחק הבא.

3. Igi Member

גם פה וגם במחזור האחרון בליגה...פשוט לא עמד בלחץ. ועם זאת אסור לשכוח שהוא זה שהביא להם את הגול עם הבישול היפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הגיע לנו פשוט לא הגיע לנו..
    ניצחנו היום בזכות מספר 8 שבשתי הברקות הביא לנו 2 שערים אבל למה הוא לא עושה את זה יותר, לברוכיאן אסור לצאת לאירופה בקיץ הוא צריך להישאר עוד עונה בליגת העל.
    בדש בהחמצה ענקית מנע מהכח ניצחון עם הדיפה ענקית של קאלה, מהרגע שבדש החמיץ ידעתי שאיכשהו נעלה בלי יופי בלי אופי עם 2 הברקות ולא יותר.
    ישראל ראש לא אשם בשער העצמי כי הוא לא יכל להרחיק ויצחקי עמד מאחוריו וחיכה לכבוש(לא מגיע לברק משחק איום ונורא למספר 9).
    לא האמנתי שנגיע העונה לגמר אבל אנחנו רחוקים משחק אחד מגביע שביעי לארון ויאללה בית"ר! :aaa021:

5. מקסים לנגו Member

מהפרסומים בתקשורת עולה שגם מכבי חיפה וגם מכבי נתניה יפתחו את המשחק בינייהן עם חמישה קשרים וחלוץ אחד. מצד אחד, אלישע לוי ינסה להרגיע את ההתלהבות של נתניה ולשמור על שער ריק לפחות בחצי השעה הראשונה של המשחק. מנגד, נתניה תנסה להקשות על הנעת הכדור של חיפה ולצאת להתקפות מתפרצות.

תקוותי שאמצע המגרש המעובדה לא יוביל למשחק עקר משערים.

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לברוכיאן אין מה לצאת לאירופה, אפשר אומנם להכין יופי של קלטת, עם 2 ביצועים טובים מכל משחק. אבל אם הוא יוצא לאירופה הוא הולך להיות אחד הבלופים הגדולים. הוא לא מוכיח שום עליונות על פני האחרים, ז"א הוא מוכיח... אבל פעם-פעמיים במשחק, בשביל לפתוח בהרכב של בית"ר זה מספיק טוב, אם באירופה הוא יעשה מהלך ויילך לישון 80 דקות הוא לא יראה דשא. שישאר בארץ וינסה להפוך להיות שחקן כדורגל טוב יותר, יש לו הרבה מה להשתפר.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מסכים שבית"ר קבוצה 'עלובה, מגוכחת וחלשה' אולי היום היא נראיתה כמו אחת כזאת אבל משחק אחד חלש לא משפיע על עונה שלמה.
    בית"ר לא נופלת ממכבי חיפה ובטח שלא ממכבי נתניה, להפועל ת"א יש הנעת כדור טובה יותר ומעבר טוב יותר מהגנה להתקפה מבית"ר.
    בית"ר לא אלופה או יותר נכון לא במאבק האליפות בגלל בית-הדין והמתנות שהפועל ת"א ומכבי חיפה קיבלו מהשופטים במהלך העונה.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ראיתי שנייה מהמשחק, אבל ממה שאני קורא עכשיו פה ובמקומות אחרים הבועה של בית"ר קצת התנפצה היום, הא? "לשחק הכי יפה", אולי במשך כמה דקות במשחקים מסויימים, אבל לא היום מול קבוצה שנלחמת על חייה בליגה!

זה לא רלוונטי לדבר היום על הנקודות שבית"ר איבדה בגלל ההתאחדות, אבל אני חוזר ואומר שאם בית"ר באמת היתה כל כך טובה היא היתה היום במקום הראשון מובילה בקלות את הליגה. משום מה מכבי חיפה והפועל ת"א כנראה לא ממש נופלות מ'הקבוצה הכי אטרקטיבית במדינה'...אותם חבר'ה שאומרים את זה שוכחים שבכל הסיבוב הראשון הקבוצה מעיר הבירה לא ניצחה סיבוב שלם בבית...גם זאת האשמה של לוזון?

במעמדים כאלה הניצחון הכי חשוב, אבל אוהדי בית"ר לא צריכים לעשות כאילו כל העונה שלהם היתה תלויה בעונש שהם קיבלו...בסה"כ יש בליגה 33 מחזורים בשביל להחזיר את המינוס שלוש נקודות...(אני כן חייב להודות שהעיתוי של הורדת הנקודה לפני כמה שבועות היתה עיתוי גרוע ממש לא במקום!)

נערך לאחרונה ב: ‏14/5/09
  9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בית"ר הייתה "מגוחכת, עלובה וחלשה" היום, זה מה שרשמתי. רק החלשה תקף לכל העונה, מעטים המשחקים שבית"ר נראיתה הרבה הרבה הרבה יותר טוב מהמשחק היום, זאת לא פעם ראשונה שבית"ר נראית כך העונה, אז היא לא תקח אליפות בגלל היכולת.

אפשר לומר שבית"ר טובה יותר מחיפה.. אני לא יחלוק עליך, אבל גם ללא הורדת הנקודות מכבי חיפה 4 נקודות מעל בית"ר.

אבל זה לא המקום לדיון הזה, טבעי שאוהדי בית"ר יטפסו טרמפ (בצדק מבחינתם) על הורדת הנקודות, אני מהצד ממש לא תופס את הראש שבית"ר לא מתמודדת על האליפות, מספיק לנו בינונית אחת (חיפה) ועוד אחת שמתקרבת לבינוניות כל שבוע (הפועל ת"א), זה מספיק.

נערך לאחרונה ב: ‏14/5/09
  10. Alejandro Rodriguez Member

כן, גם זה אשמתו. כל ההורדת נקודות השערוריתיות הללו מורידים את האוויר מהמפרשים. נכון, הם לא כאלה גדולים (מאמן דמיקולו), אבל הם הכי טובים בארץ, ללא שמץ של ספק. מכבי חיפה די עלובים והפועל מרשימים פעם בסיבוב.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי בית"ר אמנם לא ניצחה סיבוב שלם משחק בית (הרבה חוסר מזל אבל זה לא הנושא) אבל גם מכבי חיפה שלך לא ניצחה העונה קבוצה שמעל מקום 5 וזה הופך אותם לטובים יותר?
    אם הפער היה 4 נקודות בית"ר הייתה עדיין במירוץ לאליפות ויש גם את המשחק בפתח-תקווה(הורידו לנו נקודה יומיים לפני וגמרו את השחקנים).
    לגבי המשחק היום אמרתי לא הגיע לנו לנצח אבל עלינו בסופו של דבר עם יכולת מחפירה שגם קבוצות כמו מכבי חיפה והפועל ת"א הציגו בלא מעט משחקים העונה, יש ימים שלא הולך ולכן גם אין לי האשמות לשחקנים שמשקיעים העונה מעל ומעבר.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

את האמת? כשאני מסתכל על זה ככה העובדה ששני המשחקים ברמת גן, איצטדיון כזה מגעיל לא יודע טיפה מוציא את העוקץ למרות שזה חצי גמר כזה, לדעתי היה גם אפשרי לעשות את המשחקים בטדי או בלומפילד, אפילו אם זה אומר פחות 10-15 אלף איש, כי האווירה היתה יותר טובה. אני מקווה שכאשר המגרש החדש בחיפה יהיה עד שיהיה איצטדיון נורמלי במרכז יעשו את החצאים שם. 34 אלף מקומות זה מספיק.

13. שגיא Guest

איכס. איזה מחצית מגעילה. שתי קבוצות מוגבלות שכל חצי הזדמנות שהייתה להן היא מקרית ביותר. לא היה לי ספק לפני המשחק שיהיה משחק כזה, כי מתיאוס תמיד ידע לנצל את החולשות הרבות של חיפה. בינתיים הוא הצליח לעשות את זה, ואלישע לוי לא השכיל להבין שמשחק עם שתי חלוצים הוא הרבה יותר תכליתי, בטח מול חמישה שחקני הגנה. אני ממש בשוק שההתקפות היחידות שלנו היו מתפרצות ואני לא יכול לחשוב על התקפה אחת מסודרת שעשינו במחצית הזאת. פנטאני לא יכול לשחק לבד בחוד, הוא כל הזמן יורד לאחור או הולך לאגף כדי לקבל כדור. אם ארבייטמן ישחק איתו בחוד הפעולות האלו יהיו הרבה יותר אפקטיביות.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

זה משחק רע. אם לא הייתי יודע והייתם אומרים לי שעל כר הדשא רצים שחקני קרית אתא ובני לוד הייתי מאמין. קצב שמקצב... חארטה, גם זה בקושי יש. אין במשחק הזה כלום.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשביל הרמה הישראלית המחצית הטובה היתה בסדר. דני נוימן אומר בצדק ששטכר מתקשה לבד מול 4 שחקני הגנה, אבל אולי בשביל נתניה טוב שהתחילו עם ההרכב הזה. לדעתי ראינו שתי התקפות של מכבי חיפה שיצאה מצויין מההגנה מהר קדימה, אבל חוסר ריכוז פשוט הרס הזדמנות אמיתית. ברגע שאתה מגיע למצב של 2 מול אחד, רפאלוב מוסר כדור לא הכי טוב לבוקולי שגם לא בדיוק ידע מה לעשות ההגנה הנתנייתי עצרה את המהלך לפני שהיה יכול להיות באמת מסוכן.

בסה"כ נתניה רוצה לשחק, יזמה בחלק הראשון במשחק ומשתתפת יפה במשחק. שתי הקבוצות מפחדות ללכת 'על כל הקופה' ולצערי אני מפחד מ-120 דקות ללא שערים. שוב פעם, בשביל משחק צמרת בליגה הישראלית הרמה בסה"כ די בסדר. תמיד במעמדים כאלה אף קבוצה באמת לא רוצה ולכן לא צריכים להיות מופתעים אם משחק החתול ועכבר הזה ממשיך.

(אלון חזן אומר את זה ממש עכשיו במלים אחרות מאחוריי בטלוויזיה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx )