גביע המדינה 08/09: בית"ר ירושלים שוב זוכה בגביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏31/1/09.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.vole.co.il/Upload/Articles/548.Xxx

רבע גמר גביע המדינה יוצא לדרך ו-8 קבוצות רוצות להרגיש את אצטדיון רמת גן מלא. יום רביעי, ה-21/04/09 - הטירוף חוזר!

רבע הגמר יפתח כשמכבי נתניה תארח את בני סכנין. הקבוצה של לותר מתיאוס איבדה את הסיכויים לזכות באליפות ונראה כי היא נמצאת בדעיכה שכבר נמשכת כמה שבועות. הגביע הוא המוצא האחרון שלה לזכות בתואר השנה. בניגוד ליהלומים, בני סכנין דווקא נמצאת בזמן האחרון בתקופה טובה. מאז הגעתו של ערן קוליק, הקבוצה נמצאת בתנופה, להוציא את התבוסה למכבי תל אביב, שבשלב מסוים במשחק שיחקה ב-9 שחקנים.
    מכבי נתניה מסומנת כמועדפת להעפיל לשלב הבא אך ורק בגלל המיקום בטבלה ובעקבות כך שהמשחק יתקיים בקופסא. בשורה התחתונה, נצחון אדום לא יפתיע אף אחד.

מועדון ספורט אשדוד, שלא זכתה בתואר מעולם, בטח תרצה לשמור לעצמה את הסיכוי לזכות באחד כזה העונה. הדולפינים כבר הגיעו השנה למעמד גמר גביע הטוטו, אך כשלו במבחן הבגרות ולכן יהיה מעניין לראות האם משהו השתנה שם. היריבה היא הכח עמידר רמת גן, שימי הזוהר שלה רחוקים מאוד.
    שתי הקבוצות עברו איחוד בשנים האחרונות וספגו מכה קשה במישור האהדה. נראה כי בנמל האיחוד מתחיל לתת את פירותיו, אך לא אצל הקבוצה מגוש דן. תואר יכול להחזיר לכל אחת מהן את הצבע.
    בעקבות המצב בטבלה של שתי הקבוצות, שמלמד שהקבוצה של יוסי מזרחי לא מתמודדת על משהו ואילו זו של דודו דהאן נאבקת על חייה, נראה כי למועדון ספורט אשדוד יש עניין רב יותר במשחק, בטח אם לוקחים בחשבון שהמשחק יתקיים בי"א ולכן היא המועמדת הבכירה לנצחון.

הפועל כפר סבא תארח את ביתר ירושלים לשחזור של רבע הגמר מהשנה שעברה, אלא שהפעם הירוקים הם אלה שיארחו את המשחק והם מגיעים אליו מהליגה הלאומית. אשתקד שער דרמטי של יואב זיו בהארכה נתן לביתר ירושלים את הכרטיס לחצי הגמר. הפעם יואב זיו לא נמצא שם, אבל סגל השחקנים של ביתר ירושלים עדיף בהרבה מזה של הפועל כפר סבא ולכן היתרון הוא שלה, למרות שהיא תשחק בלויטה. חשוב לציין שביתר ירושלים היא הדאבליסטית ומאחר ונראה שבאליפות היא לא תזכה השנה, אלא אם כן צפויה הפתעה סוערת בסיום העונה, היא תרצה לשמור על תואר מחזיקת הגביע.

מכבי אחי נצרת תארח את מכבי חיפה לקרב ירוק. שתי הקבוצות רחוקות כרגע מלהשלים את המלאכה בליגה. הקבוצה החדשה של אלי מחפוד נאבקת בכל כוחה על השישי, שמוליך לצמד משחקים שיכול להעלות אותה בסיום העונה לליגת העל. מכבי חיפה, לראשונה מזה המחזור ה-10, איבדה את המקום הראשון בעקבות יחס שערים נחות מזה של הפועל תל אביב. עבור הקבוצה של אלישע לוי, העונה עוד חיה ובועטת, בשתי החזיתות ועל הנייר, היא יכולה לחגוג בסוף השנה דאבל ולכן היא תעשה הכל כדי שהחלום לא יסתיים כבר ביום רביעי ולכן היא גם מסומנת במועמדת הבכירה להגיע לשלב הבא.

לוח המשחקים למשחקי רבע גמר גביע המדינה:
    מכבי נתניה (ליגת העל, 4) - בני סכנין (ליגת העל, 10) - [רביעי, הקופסא, 17:30]
    הפועל כפר סבא (ליגה לאומית, 7) - ביתר ירושלים (ליגת העל, 3) - [רביעי, לויטה, 18:45]
    מועדון ספורט אשדוד (ליגת העל, 8) - הכח עמידר רמת גן (ליגת העל, 11) - [רביעי, הי"א, 19:45]
    מכבי אחי נצרת (ליגה לאומית, 6) - מכבי חיפה (ליגת העל, 2) - [רביעי, עילוט, 20:50]

סיקורים נרחבים על שלב רבע גמר גביע המדינה יעלו בהמשך.

2. שער 7 Member

נתניה מעולם לא ניצחה את סכנין בקופסה, ולדעתי המסורת תישמר.

בפעם הקודמת שאחי נצרת אירחה קבוצה גדולה בגביע, היא חטפה שלישייה מבית"ר.
    נגד חיפה שמגיעה עם הראש בליגה, ולא לקחה גביע 11 שנה, יש לה לדעתי סיכוי גדול יותר.

אולי אשדוד מרגישה פייבוריטית מול הכח, אבל לדעתי נראה קרב שקול ביותר. גם נתניה הזיעה אשתקד כשניצחה רק בפנדלים בוינטר. לא אתפלא אם הכח תעפיל, אבל זה די יאכזב.

אני לא צופה שום בעיות לבית"ר. המגרש בכפר סבא אינו מאיר פנים לקבוצה הביתית, והוא בכלל לא מגרש ביתי ומאיים.

3. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא מזה שאנחנו לא באים כאנדרדוג המובהק מדאיג אותי.

כל פעם שהקבוצה עלתה למשחק שהיא הייתה זאת שאמורה לקחת את הנק' הקבוצה איכזבה.

מקווה שמחר נפתיע וניסע לר"ג,חבל שאני לא אהיה בקופסא עקב השעה המגעילה הזאת

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשחק המרכזי של המחזור הוא כמובן נתניה - סכנין , זה המשחק הכי פתוח והכי לא צפוי.
    אני מקווה שנתניה תעלה כי בחצי הגמר במידה ובית"ר תעלה נגד סכנין צפוי להיות משחק קשה יותר , השחקנים של סכנין מחויבים לאוהדים שלהם ולמגזר ויעלו בטירוף למשחק.
    למרות שסכנין קבוצה מסוכנת כאנדרדוג זאת תהיה בושה ואכזבה לנתניה אם היא לא תעלה , משחק בית נגד קבוצת תחתית זה משחק שחייבים לנצח.

אני מעריך שבית"ר תעבור את כפר-סבא למרות שמשחק קל לא יהיה , כפ"ס היא לא קבוצת בית חזקה וקבוצת אמצע-תחתית בליגה השניה וזה יהיה כישלון אם נודח ברבע הגמר מול יריבה חלשה.
    בית"ר בדרך כלל לא מתקשה בלויטה ולא הפסידה שם כבר 9 או 10 שנים אם אני לא טועה ואני מקווה שהסטטיסטיקה תישמר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

4 העולות לפי דעתי:

מכבי נתניה
    בית"ר י-ם
    מ.ס. אשדוד
    מכבי חיפה

5. henry1 Member

אכזבה כן, בושה לא. בגביע הכל יכול לקרות, בטח מול קבוצה מאותה ליגה. אחרי כל הדרמות בשנים שעברו וקבוצות בכירות שהודחו, אין דבר כזה בושה בגביע כשמדובר בשתי קבוצות מאותה ליגה.

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/12.Xxxהפועל כפר סבא- בית"ר ירושליםhttp://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/2.Xxx

רביעי, 18:45
    שופט: אלי חכמון

בית"ר ירושלים רוצה את הגביע, עונה לא פשוטה עוברת על הצהובים-שחורים, וכולם במועדון מצפים לפחות לדבר אחד- למצוא נחמה בגביע ולסיים את העונה הקשה הזאת בטעם מתוק, אבל כדי להגיע לאצטדיון רמת גן תצטרך בית"ר קודם כל לנצח בכפר סבא, ולא בטוח שזה יהיה פשוט, כפ"ס בסך הכל בתקופה טובה ותשמח לשמש כסינדרלה התורנית.

בית"ר ירושלים עדיין לא הרימה ידיים בקשר לאליפות, אבל היא יודעת שזה ממש לא תלוי בה והיא תצטרך לקוות להרבה מאוד דברים כדי לקחת את התואר, אבל בגביע הסיפור שונה, בבית"ר בטוחים שהכל תלוי בהם, בטח כאשר הפועל ת"א כבר בחוץ. אבל אף אחד בבית"ר לא רוצה לחשוב רחוק מדי, אף אחד לא מזלזל בכפר סבא, במצבה של בית"ר בטח שאין מקום לזלזל. בבית"ר מקווים מאוד שפערי האיכויות בין הקבוצות יבואו לידי ביטוי. אבל פשוט זה לא בטוח יהיה, קבוצות קטנות חולמות על משחקים כאלה, הקהל יגיע, רמת המוטיבציה תהיה בעננים, ואם בית"ר לא תהיה מרוכזת וחדה היא בהחלט עלולה להיתקל בבעיות. ראובן עטר מתייחס למשחק בהתאם, דריכות שיא במועדון כי אף אחד לא רוצה לפקשש במשחקי הגביע, בניגוד למשחקי בליגה פה לבטח אין דרך חזרה. אז כאמור ראובן עטר מכין את הקבוצה שלו בצורה רצינית, בקבוצה צפו בקטעי וידאו של כפ"ס והכוונה היא לפתוח חזק כדי למנוע את הסיכויים לטעויות, שער מהיר יוציא לכפר סבא את הרוח מהמפרשים ויקל על בית"ר את המלאכה.
    מבחינת ההרכב דוד אמסלם צפוי להחליף את אלירן דנין המוצהב ושמואל קוזוקין אמור להמשיך לקבל את האשראי במקומו של אלברז הפצוע.

http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/902/729.Xxx
    אוהדי בית"ר, רוצים סיבה לחגוג העונה

כפר סבא מגיעה למשחק הזה אחרי שבסיבוב הקודם הדיחה את הפועל פ"ת באורווה עם 2-1 מצויין ודרמטי. בעונה שעברה כפ"ס פגשה את בית"ר בגביע, המשחק היה בטדי ובית"ר נאלצה להזיע כדי לנצח 3-2 בדרך להנפת הגביע. למרות שכפ"ס שנה שעברה הייתה קבוצה אחרת לחלוטין, בקבוצה שואבים השראה מהמשחק ההוא ומקווים הפעם להתקדם צעד נוסף קדימה. כפ"ס בעיצומו של מאבק קשה מאוד על המקום השישי בליגה הלאומית, כפ"ס הייתה בתקופה מצויינת אחרי שניצחה 3-0 את הפועל חיפה וסחטה 2-2 בבאר שבע, אבל המומנטום נעצר מעט בשישי האחרון כאשר הקבוצה הפסידה להפועל עכו, וניצחונה של אחי נצרת בטח לא הוסיף נחת לדראפיץ'. בקבוצה מקווים שהשחקנים יוכיחו שזאת הייתה מעידה, וכפ"ס תמשיך במגמת העלייה של התקופה האחרונה, ואם זה יביא הפתעה על חשבון בית"ר אז מה רע...

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/9.Xxxמועדון ספורט אשדוד- הכח עמידר רמת גןhttp://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/19.Xxx

רביעי, 19:45
    שופט: מנשה משיח

אשדוד קרוב לוודאי סיימה את מטרותיה הרשמיות לעונה הקרובה בליגה, הקבוצה לא תרד, וכנראה גם שלא תצליח לשים יד על מקום שמוביל לאירופה, מה שהופך את הגביע למטרה האחרונה והרצינית, בטח שאנחנו מרחק נגיעה מאצטדיון ר"ג, מי שתעמוד בדרך של אשדוד היא הכח עמידר ר"ג, שלה יש עוד הרבה על מה לשחק וזה כנראה ימשך עד סיום הליגה. הגביע הוא בהחלט בונוס עבור 2 הקבוצות הללו, אבל בונוס שעל הנייר אשדוד צריכה להתקרב אליו יותר.

מועדון ספורט אשדוד עצרה בסוף השבוע רצף הפסדים שפקד אותה בליגה עם תיקו בבית נגד נתניה, באשדוד מקווים שהתיקו הזה יעצור את הירידה ביכולת ובצבירת הנקודות, והתהליך ימשך גם נגד הכח, באשדוד יודעים שהם פייבוריטים וצריכים להגיע לחצי הגמר, אבל אשדוד לא נראית טוב בתקופה האחרונה, בנוסף להגנה הלא יציבה, ההתקפה לא באה לידי ביטוי בשבועות האחרונים, צד שהיה צריך להיות החזק בקבוצה, ואחרי פציעתו של עידן שריקי זה בטח לא יהיה פשוט יותר. יוסי מזרחי גם יודע שהכח ר"ג היא קבוצה מאוד עיקשת, לאשדוד לא יהיה פשוט לפצח את ההגנה של האורחים והם יצטרכו לשחק בהרבה שכל וסבלנות, משהו שלא בהכרח מאפיין את אשדוד לאחרונה. היתרון של אשדוד הוא ברוך דגו... אם יש שועל גביע בישראל זה ברוך דגו, שבאמתחתו כבר 5 גביעים, 3 עם מכבי תל אביב ועוד 2 עם הפועל תל אביב, ללא ספק מאזן אישי נהדר. ברוך דגו ינסה לעשות את זה גם עם אשדוד, אבל ברור שזה יהיה קשה הרבה יותר, קודם כל אשדוד צריכה לעבור את הכח.
    כאמור עידן שריקי גמר את העונה, ומי שיחליפו מחר בהרכב זהו עידן שדה.

http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/028/218.Xxx
    שחקני אשדוד, רוצים לחזור ולחגוג

אם תשאלו את הכח ר"ג ודודו דהאן, אני בטוח שהם יסכימו לקבל מחר שמינייה מאשדוד בתנאי להישארות ליגה בסוף העונה. הכח ר"ג נמצאת במומנטום יחסית חיובי בליגה, למרות ההפסד לבני יהודה בשבת, הכח ניצחה לפני כן את קרית שמונה והורידה אותה למקום האחרון. יחד עם זאת, לא בטוח עד כמה משחק הגביע הוא בראש של דהאן, בשבת מחכה להם משחק תחתית סופר חשוב נגד בני סכנין, ובוודאי עולים המחשבות איך לשמור על שחקנים ובמקביל איך לתת את המקסימום בגביע. זה לא יהיה פשוט עבור הכח, אשדוד מוכשרת יותר אבל הכח הוכיחה כבר העונה שהיא קבוצה שלא פשוט להכניע. הכח תשחק כרגיל, זהיר מאוד, תנסה לסגור את המשחק ובעיקר לנצל את המצבים שיצליחו להגיע אליהם, בניגוד לשבת האחרונה שבה, עומר רפס במיוחד, החמיץ מצבים סופר נוחים והכח לבסוף שילמה על כך ביוקר. הכח לא תנצח אם לא תהיה עירנית, הם לא מרבים להגיע להזדמנויות ואין מקום לטעויות, קבוצה כמו הכח תשלם מהר על הטעויות שתעשה. בהכח מאמינים ביכולתם לעלות, אשדוד לא בתקופה חיובית ודודו דהאן מקווה ששחקניו יהיו מרוכזים ויעשו את העבודה.

8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

צריך לקרות משהו נדיר בכדי שבית"ר לא תנצח את כפר סבא ותעפיל לחצי הגמר, אמנם לגביע חוקים משלו אך אפשר לסמן על המשחק הזה באנקר 2.

לגבי אשדוד והכח, להכח יש את מטרה חיונית יותר והיא להישאר בליגה, הראש שלהם עסוק יותר במאבקי ההישרדות מאשר בגביע,
    מאידך אשדוד סיימה את העונה, אליפות היא לא תיקח וכמובן שגם לא תרד ליגה, השחקנים של יוסי מזרחי ישחקו פתוח ומשוחרר ואני מאמין שינצחו, 1.

המשחק בקופסא בין נתניה לסכנין על פניו נראה כמשחק הכי פתוח, אך אין לדעת איך יתפתח ואיך ישחקו הקבוצות,
    סכנין עדיין נאבקת על ההישארות בליגה, בעוד שנתניה מקרטעת בתקופה האחרונה וחלום האליפות התרחק לה מבין הידיים,
    קשה לתת תחזית על המשחק הזה, אך משום מה יש לי הרגשה שסכנין תעלה, אם זה ב90 דקות, הארכה או אולי בפנדלים ... 2.

ונעבור למשחק שינעל את שלב רבע הגמר, בעילוט בו תארח אחי נצרת את מכבי חיפה.
    מוקש לא קטן לחבורה של אלישע לוי, אני אישית מקווה מאוד שנעבור אך לא אופתע אם זה לא יקרה,
    אנחנו חוטפים שערים משום מקום ומול ההתקפה המסוכנת של נצרת צפויות לקינן ובעיקר לקרופניק בעיות רבות.
    חיפה פייבוריטית על הנייר, ידוע שבכדורגל לא תמיד הפייבוריטיות מנצחות, בטח כשמדובר בגביע המדינה, אני כמובן מקווה אך מצד שני גם מאמין שחיפה בסופו של דבר תנצח.

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/8.Xxx מכבי נתניה - בני סכנין http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/17.Xxx

רביעי, ה-22/04/09. 17:30 אחר הצהריים. אצטדיון הקופסא. שלב רבע גמר גביע המדינה.

מכבי נתניה מגיעה למשחק במצב רוח רע למדי. מאז הנצחון המרשים על ביתר ירושלים, הקבוצה נמצאת בדעיכה. דווקא המשחק המשכנע, בו מכבי נתניה טרפה את ביתר ירושלים, שעד לאותו משחק טרפה כל מה שנע מסביבה, סימל את סוף הדרך של היהלומים בכל מה שקשור למאבק על האליפות. למרות הגעתו המתוקשרת של לותר מתיאוס, נראה כי לצלחת יאלצו האוהדים לחכות לפחות שנה נוספת. בגביע הסיפור אחר. מכבי נתניה הוכיחה העונה שהיא מסוגלת לבוא למשחק נקודתי ולתת בו תצוגת כדורגל טובה. בליגה זה לא מספיק, אבל בגביע יש לה את היכולת להצליח ולהגיע רחוק.
    התואר האחרון שמכבי נתניה לקחה היה ב-1983. זו הייתה אליפות שחתמה את המשפט המפורסם בתולדות הכדורגל הישראלי, 'נתניה ועוד 15'. היהלומים רוצים לחולל הסטוריה ומול הקבוצה של ערן קוליק הם צריכים לעשות את העבודה, בטח לנוכח העובדה שהם ישחקו מול קהלם הביתי.
    לותר מתיאוס לא מתכנן שינויים בהרכב שפתח מול מועדון ספורט אשדוד, בעיקר משום שהוא היה שבע רצון מהמחצית הראשונה.

http://www.kufsa.co.il/pictures/year/06-07/g.medina1/8.Xxx
    לפני שנתיים בני סכנין מהליגה הלאומית הביכה את מכבי נתניה.

בני סכנין מגיעה למשחק במצב רוח טוב. מעז הגיע ערן קוליק לקבוצה, היא משיגה תוצאות מרשימות, להוציא הפסד חד פעמי למכבי תל אביב, כשהאחרונה שיחקה בשלב מסוים עם 9 שחקנים בלבד. למרות קצב צבירת הנקודות המעודד מבחינת בני סכנין, הקבוצה עדיין נמצאת במצב קשה בטבלה ורחוקה מלהבטיח עונת משחקים נוספת בליגת העל. ולמרות הקשיים, יתכן וזהו המשחק לו חיכתה בני סכנין. כזה שיצליח להוציא מתוק מעונה מרה, כזה שיכול להחדיר בשחקנים את האמונה שהם מתאימים ברמה המקצועית להישאר בליגת העל וכזה שיכול שוב להביא תואר לקבוצת הדגל של המגזר הערבי בישראל. לבני סכנין את המשאבים הדרושים כדי להאבק מדי שנה על האליפות, אך יש לה נפח מספיק גדול כדי לרוץ חזק בכל שנה בגביע המדינה.
    אולי משום כך, מחליט ערן קוליק לטרוף את הקלפים ולעלות למגרש עם הרכב התקפי, גם אם זה אומר לוותר על כח המרגז השדה. חאלד חלאיילה וחמאד גנאים ירדו לספסל, כשאת מקומם ימלאו סרחיו נובואה ויחיאל צגאי, שלא יתנגד להעניש את היהלומים בפעם השנייה העונה על כך ששחררו אותו. גם אוקוצ'ה ודאי ישמח לתקוע מסמר או שניים בארון המתפרק של דניאל יאמר.

10. שגיא Guest

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/16.Xxx מכבי אחי נצרת - מכבי חיפה http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/4.Xxx

יום רביעי, 20:50
    אצטדיון: עילוט

אחי נצרת תזכה מחר למשחק בית שלישי העונה במסגרת משחקי הגביע, כשתארח את מכבי חיפה בשלב רבע הגמר. מנגד, האורחת מחיפה תצא למשחק חוץ נוסף במסגרת הגביע, מה שאומר שכל משחקי הגביע שלה (גם אם תנצח) יערכו בחוץ. לפני שנתיים חיפה הודחה בשלב רבע הגמר עד ידי אותה הקבוצה שאותה היא הדיחה העונה כבר בסיבוב ט', הפועל רמת גן, שבתחילת השבוע הפסידה 0-1 לאחי נצרת

אלי מחפוד, מאמנה של אחי נצרת כבר הפסיד העונה בגביע, עם הפועל פתח תקווה, ודווקא עם אחי נצרת מהליגה הלאומית הוא ישתתף בשלב גבוה יותר. ניצחון הליגה האחרון של הקבוצה, שהגיע לאחר שלושה הפסדי ליגה רצופים שיחרר קצת אוויר ונתן לקבוצה כמה ימים שקטים כדי להתכונן לקראת משחק רבע גמר הגביע בו תנסה לעשות את מה שלא הצליחה מעולם - לנצח את מכבי חיפה. שלושה מפגשי ליגה (כולם בעונה אחת) ועוד שני מפגשי גביע ובכולם הירוק של חיפה גבר על הירוק של אחי נצרת. אלי מחפוד, מאמן הנצרתים יאלץ להסתדר ללא הקשר יקיר שינה שהורחק במשחק הליגה האחרון וירצה עונש הרחקה מחר. מי שיחליף אותה יהיה וואהיב בראכת שבעצמו חוזר לאחר שריצה עונש הרחקה במשחק הליגה האחרון. שחקן נוסף שיחזור לסגל הוא החלוץ איב ג'ידה שצפוי להמתין להזדמנות שלו על ספסל המחליפים. לא מעט פיקנטריה אופפת את המשחק הזה עקב מספר שחקני סגל באחי נצרת ששיחקו בחיפה, בינהם תום אלמדון (ששיחק במפגש הגביע האחרון בין הקבוצות בשנת 2005, 4-1 לחיפה), וחיים סילבס שהעביר כמה שנים טובות בכרמל. שניהם צפויים לפתוח בהרכב ואם נסתכל יותר עמוק אפשר למצוא גם את שלומי חנוכה, לוהב כיאל ואמג'ד סלימאן. בשלבים המוקדמים אחי נצרת כבר הדיחה את היריבה העירונית של מכבי חיפה כשגברה עליה 2-1 ובשמינית הגמר ניצחה את הפועל אשקלון 4-2.

http://mad.walla.co.il/w/18-200/128851-5.Xxx
    בוקולי בימיו באחי נצרת מול דקל קינן

במכבי חיפה, כאמור, יצאו למשחק גביע שלישי בחוץ, מה שאומר שזו הפעם הראשונה בהסטוריה שכל משחקי הגביע של חיפה בעונה יערכו מחוץ לקריית אליעזר, כולל כמובן חצי הגמר והגמר, אם תעפיל אליהם, שיערכו באצטדיון רמת גן. לאחר שאיבדו את המקום הראשון בליגה בעקבות התיקו מול מכבי תל אביב ביום ראשון, בחיפה ינסו לחזור לעניינים דרך משחק הגביע ואולי ללכת עד הסוף, לראשונה מזה עשר שנים. למרות האכזבה ממשחקה האחרון של הקבוצה, אלישע לוי לא צפוי לעשות שינויים מהותיים בהרכב שלו. חוליית ההגנה תישאר כמו שהיא, מה שאומר שאלון חרזי שוב יפתח על הספסל וגם פיטר מסיללה, שסבל מפציעה ביומיים האחרונים, כשיר ויפתח בהרכב. מי שיחזור להרכב לאחר היעדרות של מספר משחקים הוא החלוץ הדרום אפריקאי, פנטאני. פנטאני עלה מהספסל במשחק האחרון וכבש את שער השיוויון לזכות חיפה והוא צפוי לפתוח בחוד, לצידו של שלומי ארבייטמן. לשניים לא יצא לשחק הרבה ביחד העונה. מי שישלם את המחיר הוא ליאור רפאלוב, שגם הוחלף במחצית המשחק מול מכבי תל אביב. ואם עסקנו בפיקנטריה, גם לחיפה יש נציג ששיחק בעבר באחי נצרת. מדובר בגוסטבו בוקולי שגם כבש נגד חיפה את שני שערי הליגה היחידים שאחי נצרת כבשה לרשתה של חיפה. מכבי חיפה כאמור ניצחה את הפועל רמת גן 1-0 בהארכה בסיבוב ט' ובשמינית הגמר גברה על הפועל תל אביב בפנדלים.

הרכבים משוערים:
    מכבי אחי נצרת: תום אלמדון, אשרף סולימן, אלירן חודדה, ווהאב ברקת, אדהם האדיה, אמג'ד סולימאן, גל אדיר, חיים סילבס, רם סטי, סרג' איילי, צ'ם נטויה.
    מכבי חיפה: ניר דוידוביץ', אייל משומר, דקל קינן, ליאוניד קרופניק, פיטר מיסללה, בירם כיאל, ג'ון קולמה, גוסטבו בוקלי, יניב קטן, שלומי ארבייטמן, פאנטיני.

11. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני כל כך רוצה ללכת לראות את המשחק של סכנין מחר אבל השעה כל כךךך אנטי כדורגל !

לא יודע למה אבל יש התרגשות קלה,בגביע בשונה מהליגה יש הרגשה כזאת של רק תנו לי סיבה לנסוע לר"ג(ולא לוינטר כמו בשבת) וזה יהיה מדהים.

זה שנתניה באה בתקופה רעה ושהעונה שלהם נגמרה והם יתרכזו בגביע די מדאיג, אבל עדיין אפשר לחלום שניסע לר"ג.

התרגשות של גביעעעע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אפילו לא יודע אם אני אלך למשחק. אני אבוא מוכן לבסיס ואנסה כל היום לשכנע את כולם להחליף אותי שעתיים לפני כדי שאני אוכל לתפוס טרמפ מהיר לעפולה ומשם להספיק להגיע לנתניה. תאחלו לי בהצלחה.
    אני לא יודע איזו מכבי נתניה נראה מחר. הכל תלוי בשחקנים. במשחקי גביע הלב הוא זה שברוב הפעמים מנצח משחקים, בטח שהיתרון המקצועי נמצא בצד שלך.
    דדי בן דיין ישחק כעושה משחק. לא מגן, לא קשר כנף. פשוט שחקן חופשי. אני מקווה שהוא לא יהיה עצל וישתמש בטכניקה הטובה שלו בתבונה. למרות כל השינויים, העיניים שלי כרגיל יהיו נשואות לעברם של שני שחקנים, שהם בעצם היחידים בהתקפה שלנו שסיפקחו את הסחורה העונה. לאליפות זה קשה לסחוב קבוצה שלמה על הגב, אבל בגביע הכל אפשרי. איתי שכטר ושלו מנשה - אתם התקווה שלי.

יכול מאוד להיות שמחר אני נפרד מהקופסא. אולי בשנה הבאה נשחק בהרצליה וזה כנראה יהיה המשחק האחרון שלי העונה. אני לא מאמין שדוד שלי ירצה להגיע לעוד משחק בית העונה ובכל זמן אחר אין לי אוטובוסים חזרה, כשבשבתות אין בכלל. אני לא רוצה שבזכרון שלי יהיה צרוב הפסד על המשחק האחרון בקופסא. זו תהיה צלקת לכל החיים כאוהד כדורגל.

רק אהבה תנצח! http://www.super3.gr/forum/public_html/yabbfiles/Smilies/ari_ole.Xxx

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אשדוד - הכח
    קשה לי להאמין שאפילו במשחק גביע אשדוד לא מנצחת את הקרב הזה תוך 90 דקות, אבל דווקא בגלל שזה הגביע אני הולך על משחק שיכנס להארכה ולבסוף נראה קרב פנדלים. מנצחת? אין לי מושג, מי שיתפוס יום יותר טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נתניה - סכנין
    אבירם לא יאהב לשמוע את זה, אבל לדעתי נתניה לא עולה לשלב הבא. הקבוצה הביתית נראית כאילו כל האוויר יצא מהבלון. דווקא סכנין קבוצה מסוכנת ואני מהמר עליה.

כפר סבא - בית"ר
    המשחק הכי חד צדדי בשלב רבע הגמר. למרות שבליגה עדיין יש לה סיכוי, אני חושב שבבית"ר יודעים שזכייה בגביע הרבה יותר ריאלית מאשר לחכות למעידות של הפועל ומכבי חיפה. ניצחון קל לאורחת.

נצרת - מכבי חיפה
    בדיוק משחק בשביל הפתעה. אם אלישע לוי לא פותח עם 4-4-2 הוא פחדן, חד וחלק. נצרת בוחרת להסתגר ולעקוץ במתפרצות. לדעתי צמד חמד של כיאל את קולמה במרכז השדה עם עזרה רצינית של קטן ורפאלוב (פאנטני וארבייטמן ייפתו בחוד) אמור מבחינתי להיות מספיק בשביל לעבור את המשחק הזה בשלום. יש לי כבוד לנצרת, אבל אין סיבה שהירוקים לא יקחו את המשחק הזה תוך 90 דקות. הגיע הזמן קצת להתעורר ולהכנס לכושר ליישורת האחרונה של העונה!

14. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

לפי הפריוויו שהכין שגיא, על פניו זה נראה הרכב התקפי, השאלה הגדולה היא היכן הוא יציב את ארבייטמן ופאנטיני..
    מקווה שהשניים ישחקו בחוד וכך הסיכוי שלנו להבקיע יהיה גדול יותר ממשחקים קודמים.
    כל פעם אנו מקווים שהוא יפתח במערך של 4-4-2 ובסוף "מפתיע" מחדש ופותח במערך הקבוע שלו, 4-5-1.

15. Igi Member

דבידוביץ' אומר שבנצרת יש שחקנים שהגיעו ללאומית במקרה. לאיזה שחקנים הוא מתכוון מההרכב שלהם?