גביע המדינה 08/09: בית"ר ירושלים שוב זוכה בגביע

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Number 8, Jan 31, 2009.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מסכים עם שי לחלוטין, בסך הכל להפועל ת"א יש את הפוטנציאל לשחק התקפי, הרי זה לא סוד.
    מחצית ראשונה נפלאה של האדומים, התעלו בכל פרמטר בכר הדשא על שחקני מכבי תל אביב.
    אך שינוי מאוד קיצוני בין שתי המחציות, גוטמן חושב הגנה ועושה חילוף הגנתי כדי לשמור על שער היתרון המינימלי.

במהלך המחצית השניה, כפי שציין שי, נפסל שער חוקי למהדרין של מכבי תל אביב בטענה לנבדל,
    טוב נו, אין לדעת אם זה היה נכנס כי השריקה באה לפני כיבוש השער, בל נשכח מי עומד בין הקורות של הפועל,
    אך עדיין הזדמנות של אחד על אחד, רוב הסיכויים שהכדור היה חודר לרשת ובתוצאה של 1:1 לשחקני מכבי יכלה להיות מוטיבציה לעשות את השני.

לא הבנתי את ההחלטה של נמני להוציא דווקא את מגרלשווילי, השחקן אולי הכי מסוכן על כר הדשא מצד הצהובים,
    עם המהירות שלו וכוח הפריצה הוא יכל לעשות צרות להגנת הפועל ת"א ואולי לבשל מצב לשער, החלטה תמוהה ולא מובנת.

אז הפועל תל אביב, כאמור, מעפילה לשלב הבא ואין העפלה מתוקה יותר מניצחון בדרבי על היריבה העירונית.

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

להפועל ת"א אכן יש את הבעיה המאוד רעה מבחינתם שברגע שהם כובשים הם נעלמים, וזה לא כי גוטמן מבקש את זה, זה בראש המעוות של השחקנים.

אבל בכל מקרה, מכבי ת"א קבוצה מוגבלת, הסיכוי שנראה ממנה משחק מרתק די דטן, בתור אובייטקיבי לחלוטין, מעדיף לראות את הפועל בשלב הבא.

תראו את סקוט סילי... קיבל מצב של 200 אחוז, מכבי יכולה בהחלט לבכות על השער שנפסל לה, אבל אם שחקניה היו מרוכזים יותר הם לא היו צריכים להגיע למצב הזה בכלל, המוגבלות של השחקנים בצהוב עלתה להם ביוקר.
    מצד שני.. יבואה קיבל מתנה.. וראינו איך ניצל איתה, כמו חלוץ אמיתי.

3. Raulito Madridista

גם בגביע - ת"א אדומה

http://images.one.co.il/images/d/dmain/nz/gg856866.Xxx

הפועל נעלמה היום בעיקר בגלל אלי גוטמן, שמשום מה הוציא את טלקיסקי בדקה ה-60(הבולגרי דווקא נתן משחק לא רע היום בהשוואה להופעות הקודמות שלו. הוא רץ הרבה, לפעמים בלי מחשבה. מה שחשוב זה שהוא בישל את השער של לאלא)ובמקומו הכניס את אביחי ידין - קשר אחורי על חשבון קשר התקפי - המגמה הייתה ברורה לחלוטין. במשחק נגד בית"ר למשל הפועל הורידה הילוך רק אחרי שכבשה את השער השני, וזה דבר שגרתי. היו כמה דקות שהפועל התקשתה לצאת מהרחבה באותו משחק, וזה עבר. מה שכן, בהחלט יש לקבוצה בעייה עם פתיחת המחציות, הפועל לא מספיק מרוכזת.

בגביע לא חשוב איך עוברים, העיקר לעבור. מלכתכילה אמרתי שאסתפק גם בניצחון דחוק ועם מזל. אחרי ההצגה נגד בית", היה ברור שתבוא ירידה מסויימת, אין מה לעשות, אנחנו לא ברצלונה. למרות שהנענו את הכדור יפה מאוד ודיי שגענו את שחקני מכבי, אחוזי השליטה בכדור היו נוטים לטובתינו בבירור, מדובר במשחק פחות טוב שלנו משום שלא הגענו למספיק מצבי הבקעה. ובכל-זאת, אני לא בטוח שמכבי היו טובים יותר. היו להם שלוש התקפות מסוכנות, זה נכון, ואני כולל גם את השער הפסול של ז'אן(אני מהעמדה בשער 5 חשבתי שהיה נבדל, והתברר לי שהשופט טעה ואני מקווה שבעתיד הטעויות ייפחתו. אגב, לדעתי אם הקוון לא היה מרים את הדגל אז שחקני הפועל לא היו מוותרים על הכדור ולא בטוח שזה היה נגמר בגול, לא במאה אחוז), אבל גם הפועל החמיצה מצבים טובים, מה שבעיקר זכור לי - באדיר החמיץ מנגיחה מצויינת כאשר היה בודד.

השחקן הזה ראוי להערכה על עוד משחק נפלא שלו. באדיר היה ראשון לכל כדור גובה, חילץ מלא כדורים וגם ניהל את המשחק טוב מאחורה. לפעמים הוא קצת היה איטי במסירה, אבל היא תמיד הגיעה לכתובת. באדיר נמצא בכושר טוב מאוד, הוא וטופוזאקוב שפשוט מראה איך בלם צריך לשחק(אם זו הדרך בה הוא לוחץ את השחקן, העלייה לכדור גובה או העמידה שלו בכל מיני מצבים כמו גם הרחקות כדורי רוחב), יוצרים קו הגנה מצויין. היום דגלאס היה קצת פחות טוב והתעייף, ואנטבי גם היה מתחת ליכולת הרגילה שלו, הרבה דהירות קדימה היו לו. חייבים לציין לחיוב גם את אניימה שבישל את השער ליבואה ומעבר לכך הציג משחק טוב בשער עם שתי הדיפות גדולות. מה שכן, הוא שיחרר מידי פעם בעיטות מהירות קדימה בלי מחשבה ודיוק.

גם בדרבי הקודם, שהסתיים בתוצאה זהה למשחק היום(3-0), לאלא ויבואה כבשו, אבל בסדר הפוך. השער של לאלא זו פשוט הברקה, כל המהלך היה יפה מאוד. לאלא ממשיך להגיע למשחקים גדולים. לפעמים הסיומת שלו כל-כך עלובה, ולפעמים היא כל-כך טובה. או שהוא בועט מושלם או גרוע, אין באמצע אצלו. אבל מה שבטוח - הוא תמיד רץ ומשקיע המון. השער של יבואה מבדר. אניימה מבסוט מהבישול. גם אני האמת. המהירות של יבואה פשוט פנומנלית. הוא צריך לקבל יותר כדורים באמצע ולא ריצות באגף.

בקישור אני לא יכול לציין אף אחד שהיה מעל ומעבר. אבוטבול היה הכי טוב. וורמוט לא מספיק מעורב, טלקיסקי בסדר בהשוואה למשחקים הקודמים אבל לפחות הוא בישל, ונאתכו לקראת הסוף לא הפסיק למסור לשחקני היריב. הקהל מאוד היה שמח לקבל את בן-לוז, כמה אוהבים אותו. ידין שנכנס קודם מאוד השתדל, אבל רואים שחסרות לו דקות משחק, הוא לא כל-כך ידע מה לעשות והתרוצץ על המגרש.

אני חושב שנמני עזר להפועל עם ניהול המשחק שלו היום. מגרלשווילי היה יכול לעבור לעמדת המגן השמאלי במקום שטרית שלא תרם הרבה להתקפה, ואז שטרית היה מוחלף בקשר שמאלי, דור מלול למשל. לא מובן לי למה בוזגלו שיכול להכריע משחק במהלך אחד, יצא מאוד מוקדם. שבחון גם שחקן שהייתי משאיר על הדשא. מתן לוטטי החמיץ מצב טוב, אבל ההחמצה של סקוט סילי נוראית יותר. טומאסיץ הוכיח שמול קבוצות טובות, הוא לא יכול לשחק כקשר אחורי, בטח לא עם ג'ונסון שנימנם.

בפעם הקודמת שבה היה דרבי תל-אביבי בגביע, המנצחת זכתה בגביע(מכבי עברה בחצי הגמר את הפועל ובגמר הביסה את מכבי פ"ת), וגם בדרבי בשנת 2000 הפועל העיפה את מכבי בסיבוב ט' וזכתה בגביע אחרי ניצחון על בית"ר. האם זה אומר משהו גם לגבי העתיד?; את זה נדע בהמשך. בינתיים, השחקנים צריכים לנוח הרבה, הם עבדו קשה ולא מעט מהם היו באפיסת כוחות. אני מקווה לא לקבל את חיפה או בית"ר בגביע, כל השאר בסדר. גם נתניה בקופסא היא יריבה קשה מאוד.

היה תענוג לגמור למכבי את העונה -
    'אין גביע, אין אירופה, אין אליפות...'
    'הנה, זה מגיע, תנו לאבי להניף את הגביע...'
    'מכבי לא בשלב הבא, מכבי לא בשלב הבא...'
    מחמאות לקהל של מכבי על עידוד מעולה בפתיחה, וגם אחרי ספיגת השער. מה שכן, אחרי כל בעיטה לשער של מכבי, גם אם היא סתמית ביותר, אתה שומע 'יואו!' מטורף מהקהל, קצת הגזמה. בכל-מקרה, חבל שיש את אלו שהורסים כאשר הם הולכים הביתה לפני הסיום, גם לפני השער השני שלנו מרגלי יבואה.
    גם הקהל האדום היה יוצא מן הכלל, עידוד מצויין שלנו. יאללה הפועל!

Last edited: Feb 17, 2009
  4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

השופט קיפח את מכבי ת"א אבל גם השחקנים של מכבי קיפחו אותה.
    אני לא מבין איך סקוט סילי בועט בכזו רשלנות מול אניימה , אבל ההחמצה הגדולה ביותר היא של מתן לוטטי אם אני לא טועה בשם.
    דקה 85 הוא במצב מצוין 7 מטר אלכסונית מהשער , אם הוא נותן כדור רוחב אלכסוני או שמאיוקה שם את זה ברשת או שאחד המגנים האדומים כובש שער עצמי , אבל לוטטי לא האשם העיקרי נימני הוא האשם , מה אתה מכניס ילד שלא מסוגל לבעוט לדרבי עם איצטדיון מלא?
    נימני הוציא את שלושת השחקנים הכי טובים שלו - בוזגלו , שיבחון ומגרלשווילי , אם בוזגלו ושיבחון לא יכבשו את השערים מי יכבוש , לוטטי?

5. henry1 Member

לא ראיתי את המשחק, אבל התוצאה לא מפתיעה אותי. מכבי ת"א קבוצה מאוד חלשה, ומולה שיחקה הקבוצה בכושר הטוב בארץ היום (וזה לא אומר שהיא לא יכולה להפסיד בשבת). דווקא רציתי שמכבי ינצחו (ככה אולי היינו מקבלים אותם בשלב הבא. בכל זאת, עדיף לקבל קבוצה יותר חלשה), אלא שכנראה הכושר הטוב שהם נמצאים בו, די גדול על קבוצות מהדרג היותר בכיר.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דור אוהד הפועל ת"א והוא אוהד עם שכל, את זה אני אוהב. אני גם אוהב שהוא דווקא מאשים את גוטמן במגננה כי לדעתי השחקנים מקבלים הוראות מהמאמן (או מעוזרו הקירח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ).

לי אין בעיה עם זה שאי אפשר לתקוף 90 דקות, הגנה זאת לא בושה, אבל במחצית השנייה ראיתי דקות ארוכות של 20 שחקנים בחלק המגרש של הפועל. מבחינתי אם אתה מגלה עדיפות ברורה כמו שראיתי במחצית הראשונה למה הבהלה הזאת? אגב לא ראיתי את משחק הליגה של מכבי חיפה בבלומפילד נגד אותה מכבי ת"א, אבל אז הצדק כן הגיע...

לגבי השער שנפסל, לדעתי מכבי ת"א אחרי פסילת השער יכלה עוד לקבל 180 דקות משחק בשביל לאזן, אבל ברגע שנימני עוזר בצורה תמוהה ליריבה השנואה אז אני מקבל גם את ההערה של adamy. שתי ההזדמנויות של סילי פשוט גמרו לצהובים את העונה. את האמת? בתוך כמה משחקים כבר יפתח על הספסל. החלוץ הזה לא שווה הרבה. אני מסכים שאולי ז'אן לא היה כובש אם לוי לא היה שורק, אבל אחרי שהכדור נחת בשער ההרגשה היתה לפחות אצלי שאניימה אכן ספג שער.

לסיום אני דווקא רוצה לסגור ברצון של חיבה. למה שחקנים כמו להלא, נאתכו או אפילו בן לוז (שהיום היה חולה) לא מתקרבים לנבחרת? קשטן ישב ביציע ואני לא יכול להבין למה להעדיף את בוזגלו על פני החבר'ה מהפועל? האם זאת החלטה פוליטית של קשטן? האם יש לו רגשות טינה לכיוון הבוסים הקודמים שלו? לא ברור לי, אבל מבחינתי בטח להלא ונאתכו צריכים להיות בנבחרת.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני יודע שזה ילדותי, אבל בכל פעם שחלוצה של הפועל ת"א נוגע בכדור אני חושב עליו...:

http://s.bebo.com/app-image/7925952752/5411656627/PROFILE/i.quizzaz.com/img/q/u/08/04/01/teletubbies_laa_laa.Xxx

אתם יודעים מי זה לא?

האם יש בכלל התייחסות של אוהדי הקבוצות היריבות של הפועל ת"א לשם המשפחה של החלוץ המוכשר הזה? אין שירי הקנטנה או משהו? חייבים לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

Last edited: Feb 17, 2009
  8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

בשיר מקריאים את שמות הטלטאביז, אז יש את טינקי ווינקי, דיפסי, ללה ואז את פה.
    צירוף מילים של ללה פה בהחלט מתאים לגול הראשון של הפועל, ללה אכן היה שם. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

9. A.M.7 Member

כל הכבוד למהראן לאלה שתמיד עושה את שלו במשחקים החשובים..

בדרבי של הליגה היתה לו מילה ובישל ליבואה והבקיע ב 2-0 ..
    וגם שהאדומים הביסו את בית"ר במחזור שעבר הוא כבש צמד..

וגם בדרבי עכשיו הוא מבקיע..

אני מצפה שהפועל ת"א תסיים את הליגה לפחות במקום שני וגם תזכה בגביע המדינה..

10. הפועל_23 Member

מה זה החילופים האלה? למה להוציא את מגרלשווילי,בוזגלו ושבחון?
    נמני שיכור?

11. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

מה קרה לך? נימני הוא ה :aaa8:

12. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

ציניות לשמה.. נימני לא מאמן.

13. The best of The best Member

מחר 19:30 הגרלת שמינית גמר הגביע בשידור ישיר.

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל העולות לשמינית הגמר:

ליגת העל-
    מכבי חיפה
    הפועל תל-אביב
    מכבי נתניה
    בית"ר ירושלים
    בני יהודה
    מ.ס. אשדוד
    בני סכנין
    עירוני קריית-שמונה
    הכח עמידר רמת-גן

ליגה לאומית-
    הפועל עכו
    מכבי אחי-נצרת
    הפועל כפר-סבא
    עירוני קריית-אתא

ליגה ארצית-
    הפועל אשקלון
    סקציה נס-ציונה
    בני טמרה

ההגרלה מחר (יום ד') 19:30 , שידור ישיר בספורט 5.

15. King Kenny Member

איזה ניצחון מתוק, לא רק שניצחנו בדרבי ועלינו שלב בגביע המדינה, העפנו את מכבי מהגביע. מחצית ראשונה טובה של הפועל, בעיקר עד הגול, אבל אחרי הגול ובעיקר במחצית השנייה השחקנים שיחקו באדישות מטורפת. לאלה עם סיבוב מדהים בגול, תגלית העונה ללא ספק.

ציונים:
    אניימה 8-איזה שוער גדול, איזה חתול. לא רק שהוא הביא כמה הצלות גדולות אתמול הוא גם בישל שער.
    אנטבי 5.5-משחק לא רע של אנטבי מבחינה התקפית אבל מבחינה הגנתית כרגיל הוא לא היה טוב, כמו בכל הקריירה הוא נתן מרווח של 5 מטר לשחקן ששמר עליו והכי גרוע עלה להתקפה וחזר בריצה קלה והשאיר חורים בהגנה.
    טופצ'ו 7-משחק מצוין של הבולגרי, הראה למה כל כך התגעגעתי אליו.
    באדיר 7.5-יחד עם טופצ'ו עשה הגנה מצוינת, אך הוא קיבל חצי נקודה יותר מטופצ'ו על הגליצ'ים המדהימים שהוא הביא במשחק.
    דה-סילבה 6.5-במחצית ראשונה טובה הוא הצטרף בצורה טובה להתקפה והיה טוב מבחינה הגנתית ולא עשה שטויות. לעומת זאת, במחצית השנייה הוא הצטרף פחות להתקפה, היה פחות טוב בהגנה (שחקני מכבי פחות התקשו מולו) ועשה שטויות ואיבד כדורים בצורה מפגרת.
    ביבראס 5.5-משחק לא טוב של ביבראס, לא עשה מה שציפו ממנו וגם לפעמים פחד להיכנס לתיקולים.
    שי אבוטבול 6-היה בסדר, לדעתי היה צריך להיות מעורב במשחק ההתקפה של הפועל יותר.
    ורמוט 6-מחצית ראשונה לא רעה בכלל, עשה דריבלים טובים אבל במחצית השניה הוא פחד יותר ולשם שינוי הוא מסר כשהיה צריך לעבור (בדר"כ זה ההיפך). מה שמפריע לי במשחק שלו מתחילת העונה זאת הרכות הבלתי נסבלת שלו, הפחד שלו להיכנס לתיקולים, שיפסיק לפחד כבר.
    טלקיסקי 6.5-לא עשה שטויות, עזר מאוד בהנעת הכדור והכי חשוב שלרוב הוא היה על האגף לעזור לדה-סילבה.
    יבואה 6-משחק אנמי מדי של הסקורר שלנו. הגול שביא שוב הראה על החוש המצוין שלו לשערים, איזו פתיחת מבערים, מי יעצור אותו.
    לאלה 6.5- גול גדול של מי שמסתמן כשחקן של משחקים גדולים. חוץ מזה הוא גם הציל את הפועל כמה פעמים כשירד לעשות הגנה. תגלית העונה.

הקהל האדום היה מדהים, עודד כל המשחק, ושער 7 הצטרף בצורה טובה ואפילו שער 2 נתן את שלו. כמובן שהחלק שהיה הכי כיף בעידוד היה החגיגות של אחרי והירידות על מכבי ("הנה, זה מגיע, תנו לאבי להניף את הגביע").

יאללה הפועל. :aaarse: