גביע המדינה 07/08: הגביע של בית"ר ירושלים

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by הפועל אום אלפחם, Jan 9, 2008.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

שוב, הפואנטה היא לא ביחס לשאר הקבוצות, אלא ביחס לשאר האלופות שהיו פה בעבר שבהחלט נתנו עונות הרבה יותר יפות ממה שנתנה בית"ר.

ביחס לשאר הקבוצות בליגה, בית"ר ב-6 רמות מעל ואין שום ספק שאם היה פה עוד 3 מפעלים אז ביחס לשאר הקבוצות 5 תארים בעונה היו משקפים את העליונות שלה מעל כל הליגה. הנקודה היא שהכדורגל שלה לרוב בינוני, כנראה באשמת הרמה הכללית של הליגה, וחבל.

2. Alejandro Rodriguez Member

בעבר הליגה הייתה ברמה הרבה יותר גבוה, האלופות היו צריכות לשחק את הכדורגל הפתוח בשביל לנצח משחקים.
    כיום, המצב שונה. מספיק שער-שניים במחצית השניה בשביל לנצח את המשחק ולעבור הלאה בעוד בעונות קודמות, האלופות היו צריכות להתאמץ ולירוק דם בשביל לנצח את המשחקים, ברוב חלקי העונה לפחות, כמובן שלא תמיד.
    כרגע ירושלים משחקת את הכדורגל הכי משכנע בליגה וזה מה שהכי חשוב בשורה התחתונה.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

פה אין ספק, מסכים איתך. רמת הליגה משפיעה על הבית"ר ואי אפשר לברוח מזה.

4. Messinho Member

נעשה צדק אתמול כשהפועל הפסידה, היא לא הייתה ראויה לזכות בגביע בעונה המגעילה הזאת. אפשר לומר שהיא הגיע לגמר הזה בזכות הגרלות קלות והרבה מזל.

בקשר למשחק,
    במחצית הראשונה עד הדקה ה40 בערך בית"ר שלטה שליטה מוחלטת במשחק והחזיקה המון בכדור. את המחצית השנייה בית"ר פתחה רע אבל ככל שהדקות עברו השליטה שוב חזרה לידיים שלה.

כשברוך דגו ניגש לבעוט את הכדור היה לי כל כך ברור שהוא יבקיע כי הוא לא אחד שמתרגש מהמעמדים האלה, אבל בזכות עצירה ענקית של קאלה הוא לא כבש בסוף.
    אגב, כשבואטנג ניגש לבעוט ידעתי שהוא יחמיץ, ראו על שפת הגוף שלו את חוסר הביטחון. בכל מקרה, דרק היה הטוב במגרש אתמול, במיוחד במחצית הראשונה.

בית"ר צריכה להתחזק בשני ויגנרים וחלוץ לעונה הבאה כי ברוכיאן לא ויגנר, זנדברג חלש מתחילת העונה ורומולו מהמחזור ה10 בערך גרוע מאוד.
    בית"ר מנצחת את כל המשחקים שלה בזכות ההגנה החזקה (זיו, גרשון, בנאדו, אלבארז) ומרכז הקישור המפלצתי שלה (אלברמן, בואטנג ועידן טל).
    אם בית"ר תתחזק בשלושת העמדות האלה אני מאמין שהיא תהיה קבוצה באמת מלהיבה בכל שלבי העונה ולא רק בחלק מהמשחקים.

נ.ב:
    כל כך סימלי שברוך דגו הגועלי, שלא הפסיק להתחזות ולסחוט עבירות במשחקים מול בית"ר, יחמיץ את הפנדל המכריע וששמעון גרשון יכניס את פנדל הנצחון.

5. Frank Serpico Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

מכל בליל המלל האינסופי שנשפך פה, זאת הנקודה האחת והיחידה שבאמת משנה ורלוונטית.

שמועות מדברות על חזרה לעידן סגול-תאומים, כשתאומים חוזר לעמדת היו"ר, וסגול לעמדת הקמצן עם היד הקפוצה.

בכל מקרה תם עידן מוני הראל.

אם זה נכון - אני מצטרף לקריאתו של שער 7 : אנחנו יכולים לשכוח מר"ג בשנים הקרובות.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

נתחיל עם מזל טוב לבית"ר ולאוהדים הנפלאים שלה שהגיעו אתמול לרמת גן וצבעו אותה בצהוב.
    אנשים לוקחים את זה כמובן מעליו, אבל להביא מעל 20 אלף צופים לרמת גן, ולהביא יותר צופים מהקבוצה היריבה, בטח שהיא מהעיר ת"א ולאוהדים שלה אין את הדרך הארוכה כמו שהשיירה מירושלים עשתה, אז רק בשביל הקהל, מגיע לבית"ר לזכות בגביע.

לגבי המשחק, בושה וחרפה, זה ההגדרה שלי למשחק שהיה אתמול ולעונה הנוכחית בכדורגל הישראלי.
    מילא הפועל ת"א, קבוצת תחתית לכל דבר שלולא עזרת השופטים לא הייתה בכלל מגיעה לגמר, ממנה ציפתי להתגונן ( בטח עם גוטמן על הקווים ) ולנסות לגנוב גול, אבל איזה תירוץ יש למשחק של בית"ר?

שימו לב לסגל של בית"ר:
    לפני שגאידמק נכנס לכדורגל היו 4 קבוצות שסימו לרוב במקומות 1-4 בליגה, מכבי חיפה, מכבי פ"ת , מכבי ת"א והפועל ת"א.
    מה בית"ר עשו, לקחו את 3 הבלמים שהיו מעוז ההגנה של אותם קבוצות ( גרשון מהפועל, בנאדו מחיפה, בן יוסף מבית"ר ), כשממכבי הם לקחו את קאלה, השחקן הטוב במכבי שנה שעברה והבורג החשוב בהגנה.
    גם בקישור הדבר חזר על עצמם עם אלברמן ( מכבי פ"ת ), עידן טל וזנדברג ( מכבי חיפה ).
    בהתקפה הם צירפו את השחקן שבזמנו עשה את הפריצה הגדולה בין הצעירים, טוטו טמוז ( הפועל פ"ת ).
    אין רע במה שבית"ר עשו, ולקחת את 7 השחקנים הבולטים בליגה בעמדות שלהם זה דבר שכל אדם שיש לו את האפשרות והאמצעים היה עושה.
    תוסיפו לסגל הזה זרים שרק בית"ר יכולה להרשום לעצמה כמו בוטאנג, אלברז ורומלו, ותקבלו קבוצה שאמורה לקחת אליפות, לא לדבר על דאבל, בסטייל.

בשנים עברו קבוצות מוגבלות יותר בישראל שיחקו טוב יותר ולקחו אליפות מול יריבות קשות יותר ביותר סטייל.
    אני לא מקבל את התירוץ של רמת הליגה היא שגרמה לבית"ר לשחק את הכדורגל שהיא משחקת.
    הפועל ת"א אתמול לא הכתיבה ליצחק שום לשחק עם חלוץ אחד אמיתי ( רומלו ). היא גם לא הכתיבה לו להכניס את זנדברג במקום בן שושן ואת תמוז במקום רומלו, בחילופים פחדנים שלצערי מלמדים יותר מכל על הדאבליסטית העלובה שלנו.

בית"ר ירושלים ראויה לאליפות כי היא הקבוצה הכי פחות גרועה בליגה גרועה וחלשה מאוד.
    כשאני מסתכל אחורה על הקבוצות שלקחו דאבל במדינה, בית"ר היא אולי הקבוצה החלשה ביותר מבחינת כדורגל שלקחהדאבל מאז שאני רואה כדורגל.
    יש לבית"ר כבר 4 הפסדים העונה ו7 תוצאות תיקו, כשברגעים שהקבוצה השנייה נתנה לבית"ר פייט ( סכניין בטדי, הפועל ת"א בבלומפילד, הפועל ת"א אתמול, מכבי נתניה בחצי הגמר ) בית"ר לא התעלתה לא ב90 דקות וגם לא ב120 דקות.

אני מקווה מאוד שהגדלת הליגה, הורדת מס' הזרים תעזור להחזיר לליגה את התחרותיות והרמה שאבדו לה מזמן. אני אפילו בעד קביעה של תקציב מקסימום בליגה כי כרגע, למרות האוהדים הנפלאים שמילאו אתמול את רמת גן, זה היה עוד שלב בהתדרדרות הכדורגל הישרלי שבקצב הזה יגווע לאט ולאט עד שיעלם...

נ.ב
    למי שעדיין טוען שהיכולת של בית"ר זה בגלל הרמה בליגה שיחכה למוקדמות ליגת האלופות בשנה הבאה ולכישלון נוסף של בית"ר באירופה שביכולת הזאת, כמו השנה, לא תעבור קבוצות מדנמרק ונורבגיה, לא לדבר על קבוצות מהדרג הראשון או השני באירופה.

7. ביובית 2010 Member

אין שום דבר "גזעני" בלא לאהוב (ואפילו לשנוא) את האויב שטובח בעם שלך כבר מאות בשנים (זה התחיל מימי מוחמד שרצח יהודים שסירבו לקבל את חלומותיו).

אתה אוהב את האויב הנאצי? אתה לא אוהב אותו? אז לפי ההגיון שלך אתה "גזעני" כלפי הנאצים!

8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשחק לא ממש עניין אותי, אבל תהרגו אותי - מדבר אחד בא לי להקיא. מהכמות העצומה של אנשי בית"ר ירושלים שקיבלו מדליות אחרי המשחק. בסדר, שחקנים, מאמן, עוד 2-3 אנשים, לגיטימי. אבל היו שם משהו כמו 20 אנשים עלומים שהם לא שחקנים ולא מאמן שקיבלו מדליות. למה לעזאזל יו"ר המועדון מקבל מדליה? שכונה. ההתאחדות צריכה להעניק מדליות לשחקנים+מאמן בלבד. אם בית"ר רוצה לארגן איזו מזכרת לכל אנשי המועדון, שתעשה את זה על חשבונה.

9. ביובית 2010 Member

אני חושב שזה תקנון של אופ"א ולהתאחדות אין הרבה מה לעשות בנדון.

Last edited: May 14, 2008
  10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אה? איזה תקנון של אופ"א? מה לאופ"א איכפת מטקס חלוקת מדליות בגמר הגביע בישראל? תסתכל היום בגמר גביע אופ"א או בגמר ליגת האלופות בשבוע הבא, ותראה בדיוק מי מקבל מדליות. זאת שכונה ישראלית בלבד, בלי שום קשר לאופ"א.

11. ביובית 2010 Member

אופ"א קובעת איך ייראה הטקס ולמי יוענקו מדליות, הבנת? וישראל חברה באופ"א.

ההתאחדות הישראלית לא המציאה שום דבר. זה תקנונים של אופ"א.

היום בגביע אופ"א יחולקו מדליות בדיוק לאותם האנשים שאתמול ההתאחדות הישראלית חילקה להם.

Last edited: May 14, 2008
  12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

גמר הגביע הישראלי לא מעניין את אופ"א, הטקס בסיומו לא מעניין את אופ"א, וכך גם זהות מקבלי המדליות. ראיתי מספיק גמרי גביע במדינות באירופה ובמסגרת של אופ"א ואף פעם לא ראיתי שכונה כזאת. זה ישראלי אסלי.

13. oFiRzZz Member

גם אני שמתי לב לזה ..
    בטח גם האספנאים ומביאי הכדורים קיבלו מדליה .

14. קרקווין Member

קבוצה שלא משתפת שחקן בגלל מוצאו בלבד היא קבוצה גזענית,חשוכה,פאשיסטית שלפי תקנות אופ"א צריכה להסגר.

לגבי המשחק-כואב מאד.משחק חלש מאד של הפועל,בית"ר לחצה בחצי השעה הראשונה,הגענו לכמה הזדמנויות מכלום.טלקיסקי היה חלש מאד,קנדה חיפה על זה אבל זה לא היה מספיק.
    דגו כרגיל לא יודע להוציא מתפרצת,גם באגף ההוא אנטבי חיפה איכשהו.

מקצועית מגיע לבית"ר,היא הקבוצה הפחות גרועה.מבחינת ההרכב האנושי שמהם מורכב היציע שלהם(עשו את זה דרכם מירושלים?חצי מהם לפחות באו מהמרכז)-כול כך לא הוגן,אבל מה לעשות.מספיק היה רק לעבור ליד 11 ולהעיף עליהם מבט.

15. oFiRzZz Member

אם אתם אומרים שהמשחק הזה היה נוראי , משעמם ומגעיל כנראה שלא ראיתם 90% מהמשחקים של נתניה העונה .

ומזל טוב לביתר , מגיע להם .