צודק הייתה אווירה מחשמלת אחרי הפיגור לא הפסקנו לעודד הקבוצה שיחקה מעולה ..חבל על הטעות הנוראית...כול הכבוד לקהל שבא...היה משחק הכי טוב שלנו השנה והעידוד היה מעולה כיף גדול..חבל על התוצאה.
2500 כרטיסים שהוקדשו לאוהדי אום אלפחם ביום שני בלילה , מה שגרם לנתניה לעשות טובה ולתת לקבוצה עוד 250 כרטיסים - ז"א 2750 כרטיסים כבר נמכרו ביציעים אנחנו מצנחים , אני מקווה גם בנגרש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx מי יודע
מסכנים אוהדי מכבי ת"א (למרות שאני במצבי לא בסיטואציה לרחם על אף אחד) עד שנראה להם שהם יוצאים לדרך טובה יותר מגיעה ההשפלה בדרבי, עד שנראה להם שוב שהם יוצאים לדרך חדשה מגיעה ההודעה הרשמית שתמה מבחינתה העונה עם נוק אאוט כואב מאוד בגביע. אני במקום אבי נימני או כל מי שמחליט שם מעיף כבר עכשיו את ניר לוין (בהנחה שניר לוין לא מאמן שם בכל מקרה בעונה הבאה), ומשחק רק אם השחקנים שצפויים להמשיך, כל מי שמאכזב וצפוי להיבעט מהמערכת, לבעוט בו כבר עכשיו או לספסל או ליציע. להתחיל לבנות דברים לעונה הבאה. וחבל על נימני, אני משוכנע שהוא כל כך רצה ודמיין את עצמו נכנס בדקה ה-80 העונה בגמר גביע, מניף את הגביע ופורש. באר שבע עם עוד הצגת גועל נפש, חבל שלא עפנו עכשיו, אולי זה היה מונע פאדיחות יותר גדולות בהמשך. מדהים עד כמה השחקנים לא מתפקדים בזמן האחרון במיוחד בבית.. גם נגד קבוצה מליגה נחותה, אבל כמו שראינו, ממש אין הבדלים בין הפועל באר שבע להפועל מרמורק עד כמה שזה עצוב. כל הכבוד למכבי חיפה שעשתה את שלה באורווה, ציפיתי שהם יתקלו שם יותר בעיות אבל מסתבר שהמכונה של גיא לוזון כבר לא מה שהייתה פעם, העסק שם לא עובד. לרוני לוי כל מה שנשאר זה הגביע והוא יודע שאם הוא עף אז הוא נראה בדיוק כמו מכבי ת"א ולא משנה מי מדיחה אותו.
אני לא יודע עד כמה פיטורי ניר לוין כעת הוא פיתרון חכם. נכון, לוין לא ימשיך בעונה הבאה, אין על כך ויכוח, אך עדיין יש לו מטרה, להשאיר את הקבוצה בליגה. אחרי הזעזוע שהשחקנים קיבלו אמש, הם צריכים שקט, משהו שירגיע את הרוחות, לא זעזוע נוסף בדמות פיטורי מאמן. לוין צריך לסיים את העונה במכבי, ורק לאחר שהקבוצה תבטיח את השארותה, יהיה אפשר לחשוב קדימה.
אל תשתמשו בפיתרון הקל - להפיל הכל על המאמן. במשחק כזה, מול קבוצה נחותה בעיקר מבחינת כושר גופני, אסור לשחקנים כאלה לפשל. הטענה העיקרית צריכה לבוא אליהם. הם מקבלים מספיק כסף כדי לנצח משחק כזה גם בהליכה ובלי מאמן על הקווים. הטענות הן לניר לוין על כך שבחר את השחקנים שיעלו על המגרש וקבע את שיטת המשחק, אבל באותה מידה אפשר לבוא כנגד אבי נמני, שהביא את השחקנים לקבוצה ולא שם לב שאין לו מנהיג אחד לרפואה בכל הסגל הזה. כמובן שניר לוין הוא מטרה נוחה הרבה יותר מהשחקנים, ועל אחת כמה וכמה מאבי נמני. ולכל מי שהגדיר את ניר לוין כ"לוזר": ברכות על הזיכרון הקצר. גם לי יש הרבה השגות על צורת האימון שלו ועל האופן בו הוא קופץ על כל משרת אימון בידיעה שהוא "המורה המחליף הנצחי", אבל הבנאדם לקח 3 גביעי מדינה ככה שמוניטין במפעל הזה כבר יש לו. מכבי, מנגד, צברה בשנים האחרונות מוניטין של אחת שמסדרת לנו סינדרלות. כך שהבעיה נעוצה קודם כל במכבי ת"א כמועדון, רק אח"כ בניר לוין. זה מה שאמרנו מהרגע שהוא נחת פה. קשר אחורי יחיד, כזה שנלחם ומתקל בלי הפסקה, הוא לא היה ולא יהיה. מצד שני, היכולות הטכניות שלו מעולות יחסית לרמה פה בארץ ומספיק לראות איך במשחק אחד הוא נכנס לרחבה יותר ממה שבירם כיאל נכנס במשך כל העונה. ועדיין, אם לימה נכנס להרכב אסור בשום אופן שזה יפגע בבירם כיאל. ההחזרה של בוקולי לאגף הייתה מחויבת אתמול, ובמידה והאגף מאויש (כשרוסו יחזור או אפק יעלה שוב לקישור) בוקולי יכול לשבת קצת על הספסל ולהשאיר את האמצע ללימה וכיאל. אוהדים שמקללים את המאמן בזמן שהקבוצה שלהם עומדת בפני המשחק הכי חשוב שלה העונה, מבזים במידה רבה את המערכת. חלק מאותם אוהדים התנהגו כמו חביתה אמיתית (יותר ברמה של אומלט) כשהריעו בסיום לרוני לוי אחרי שקיללו במשך רוב המשחק. אבל כמו שנאמר פה, התרגלנו. לצערנו.
אתה חכם בדיעבד, על הנייר השחקנים היו צריכים לנצח בלי מאמן, אך זה הכדורגל, ואני יכול להביא לך המון דוגמאות שקבוצות הרבה יותר גדולות באירופה הפסידו לקבוצות מליגה ז', כך שזה לא העניין כאן. השחקנים משחקים על פי שיטה, הם לא זזים על המגרש כעולה על רוחם, ובשביל זה יש את המאמן שקובע את שיטת המשחק. כאשר השיטה לא עובדת, מן הראוי שהיא תשתנה, שחקנים יעברו צדדים או כל דבר אחר, וזה המצב שהיה אתמול. אחרי מחצית אחת שלא הגענו לאף הזדמנות, ניר לוין עדיין לא שינה כלום, וכאשר נפל לו האסימון, הוא החליט להחליף את דור מלול שהיה מבין היותר טובים על הדשא, ולהכניס את עומר פרץ, שבאמת עדיף שלא אדבר עליו. הדקות חלפו, ועדיין לא היה שינוי משמעותי. גזל נכנס לצד אסוס וזו הייתה טעות, כי שניהם שחקנים טכניים ואף אחד מהם לא יכול לתת מסירות חכמות. לכן, על פי כל הטעויות האלה ואחרות, ניר לוין האשם העיקרי. אין ספק שאשמה גדולה גם מוטלת על השחקנים שביזו את הסמל והמועדון, ואמרתי זאת מספר פעמים, אך אם היה מאמן יותר חכם ודינמי על הספסל, הכל היה אחרת. יש שני שחקנים שיכולים להיות מנהיגים באופי שלהם, יוסי שבחון ורודי חדד. שבחון הובא במיוחד למכבי כדי להיות מחליפו של נמני, אם זה ביכולת על המגרש או ביכולת המנהיגות, אבל עד היום הוא לא הראה אף ניצוץ מאותם דברים. גם לרודי חדד לא חסר, אבל כנראה שהוא עסוק בדברים אחרים. קאמאנן יודע על המוניטין הזה? אסוס יודע? מה עם יבריץ? אל תשכח את עומר פרץ. לא יותר מסטיגמה מפגרת.
תודה לך בית"ר שמשון על ערב קסום. ומאיזה מזל וצירופי מקרים נולד הגול הזה, מאמן הקבוצה יפתח הלוי רצה שחיים שאבו הוא זה שיעלה להתחמם וייכנס למשחק על מנת לבעוט בבעיטות ה-11 (שאבו ידוע באיכות בעיטות העונשין שלו). אך האחרון סירב ואמר להלוי שייתן לצעיר אחר את הצ'אנס לשחק. יפתח הקים את אדם מזרחי להתחמם וזה השיב לו בגול ניצחון בלתי נתפס. למרות הניצחון המאוד קשה הזה (ואוףףף..כמה שזה היה קשה ומותח) והסנסציה הגדולה אסור לזלזל במועדון כמו מכבי ת"א. המעידות האלה יקרו מדי פעם לכל קבוצה, אין מה לעשות, אבל מכבי ת"א זה מועדון עם כוח ועוצמה שסבל אתמול מ-11 מתחזים שלא באמת רצו לנצח (כך זה נראה לפחות). אני משוכנע שבכל מקום וזמן אחר ידה של מכבי ת"א הייתה על העליונה בעימות הזה. לא נשכח שלשמשון המזל שיחק תפקיד לא קטן. יום שישי חוזרים למאבקי התחתית האפרוריים של הליגה הארצית למפגש עם טירת הכרמל בשכונה.. נמשיך לחלום לפחות עוד שבועיים כשישוחק שלב שמינית הגמר. בינתיים נקווה מחר בהגרלה לקבל משחק ביתי (לא חשובה היריבה..באמת שלא..).
וזה (מילים שלך) לא בדיעבד??? אמרתי את אותו דבר גם כשאנחנו הפסדנו להפועל ר"ג בשנה שעברה. משחק כזה לא קשור לשום מאמן, רק למוטיבציה ולמנטליות של השחקנים. אתה מייחס למאמן יותר מדי חשיבות, במיוחד במשחק כזה בו לקבוצה אחת יש יתרון התחלתי כל כך גדול. עם כל הכבוד לשבחון, שהוא שחקן ליגה טוב מאוד, מנהיג הוא לא היה גם בהפועל פ"ת ואתה מוזמן לשאול את כל מי שאימן בקבוצה הזאת או היה חלק מהצוות המקצועי שם. אם נמני חשב ששבחון יהיה מנהיג (על רודי חדד אין מה לדבר בכלל בהיבט הזה), אז יש לו בעיה קשה בהבנת התפקיד. זו לא סטיגמה, אלא מה שהמועדון משדר. כבר יום לפני היה ברור שמכבי תצטרך לעבוד קשה מול בית"ר שמשון כי הגיעו כל מיני דיבורים על לחץ מתוך המועדון. מועדון שמשדר לחץ (וגם התנשאות, אבל זה היה תמיד במכבי ובד"כ זה עבד לטובתם) מושפע גם מדברים כאלה, ולא משנה אם השחקנים היו במועדון כשזה קרה או מודעים בכלל להיסטוריה. במכבי חיפה הייתה אותה תופעה עם ההפסדים בדו-קרב פנדלים - זה הושרש לאורך השנים והשפיע גם על קבוצות שלנו בהן היו שחקנים שכלל לא נולדו כשכל המיתוס הזה נולד. אתה קצת סותר את עצמך. שחקן טכני אמור לדעת לתת גם מסירות חכמות. ואם אסוס נחשב טכני, אז אני מלכת אנגליה.
תומר22, אלו ממש לא מילים בדיעבד, כי אם ניר לוין היה עושה את השינויים במקום הנכון ובזמן הנכון, ולא עושה דברים שטותיים, התוצאה הייתה אחרת. אם רק היה משאיר את דור מלול... לא היה מכניס את גזל... התוצאה בהחלט הייתה אחרת. לשבחון יש את היכולות להיות מנהיג, ובדיוק בגלל זה הביאו אותו, או יותר נכון, נמני הביא אותו. המהלך לא קרה היום ולא אתמול, אלא עוד בסיום עונצ הגלאקטיקוס הידועה לשמצה, כאשר נמני עוד היה שחקן פעיל. נמני לא סתם נלחם עליו כל כך הרבה, ואמר שיש לו את האופי להיות מנהיג, ומי אם לא הוא יודע מה זה אומר. עד היום אנחנו מחכים שהוא "יפרוץ", ואם זה לא יקרה, כנראה שאין יותר מנהיגים בדור של היום, דבר דומה שקורה אצל הפועל. בקשר לעניין המוניטין, אני לא מאמין בזה ובטוח שזו לא הסיבה להפסד, כך שצריך להתמקד בדברים יותר חשובים שגרמו להפסד.
נימני לא אלוהים, גם הוא יכול לטעות. לשיבחון אין תכונות של מנהיג. מנהיג הוא גם קילר, אחד שכשצריך הוא לא רואה בעיניים, אתה יכול להגיד על שיבחון שהוא כזה? השחקן הכי חננה בכדורגל הישראלי.