גביע המדינה, 05\06- הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה, ‏23/1/06.

1. d3fton3s Member

דוקא היו יותר ממספיק אנשים אתמול.
    לא נוכחות מאסיבית, אבל אל תשכחו את השעה.
    מעריס וידיעות עם ההערכות של 3-4 אלף איש טועים, היו 5 בערך.. פשוט היה לחץ אטומי בקופות, הרבה נכנסו אחרי 15-20 דקות משחק.

2. נדב מיכאלי Member

שום אליפות לא אבדה ולא בטיח.
    העונה התחילה מצויין לחיפה אבל תיגמר עם טעם מר בפה.
    תקראו את הטור של רון עמיקם במעריב על השובע שיש בחיפה : http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/064/104.html

נערך לאחרונה ב: ‏23/3/06
  3. Melixon 15 Member

זה שטויות, נגיד שחיפה תפסיד והמשחק בין הפועל לבית"ר לא יגמר בתיקו..
    גם אחרי שלושה הפסדים רצופים של חיפה הפער יהיה 7-8 נקודות, תוך 7 משחקים אני לא מאמין שנצליח לסגור פער כזה.
    גם אם חיפה בכושר לא טוב וגם אם הם מאוד שאננים, זה לא אומר שהם הופכים להיות מעכשיו בני סכנין הם עדיין קבוצה טובה, קצת הגזמתם.
    האליפות סגורה מהמחזור השני.

4. לא מצאתי כינוי Member

הפועל ת"א נגד הפועל בני סכנין
    חיפה נגד בני יהודה
    משחקי חצר הגמר בהגרלה כרגע

5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

כל הדרכים מובילות לחיפה נגד הפועל בגמר.

הגרלה טובה אני מניח.

6. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה מזל יצא בהגרלה הזו , יצא בדיוק מה שההתאחדות כל כך רצתה .

חיפה שמסוגלת לעבור את בני יהודה והפועל ת"א שיכולה לעבור את סכנין.

אם היה מפגש בין בני יהודה להפועל , לא כל כך בטוח שהפועל הייתה עוברת.
    אבל עכשיו יצא מה שהתאחדות רצתה ואת האמת מה שכולנו רצינו , סוף סוף יהיה גם עם הקבוצות הגדולות שלנו.

עכשיו צריך לקוות שסכנין ובני יהודה לא יעשו בעיות יותר מדי , שיסתפקו בכבוד ובהגעה לרמת גן

7. Raulito Madridista

הגרלה מאוד מאוד קשה להפועל ת"א נגד בני סכנין, כמה חבל, הם קבוצה עם הרבה מוטיבציה ויש לי תחושה שהפועל באים שאננים, הרגשתי העונה שהולכים עד סוף הגביע, כמו לפני 6 שנים.
    אני לא שכחתי את ההפסד שלנו להפועל חיפה בחצי הגמר אחרי 3,000 החמצות והם גנבו גול מכלום, וזה עוד אחרי שבאותה עונה (04\2003) עברנו לפניכן את הפועל באר-שבע ומכבי חיפה בתצוגות נהדרות. רציתי לקבל את בני יהודה כי להם סף שמירה נמוך והעונה לא נראה לי שהם יצליחו לנצח אותנו יש לנו מאזן נפלא איתם, מתוך 5 משחקים כולל גביע הטוטו, 4 נצחונות ותיקו, הפרש השערים הוא 13-1 לנו!!!!!!
    לא יודע אם הייתי מעדיף את מכבי חיפה, אבל היא בתקופה רעה ולדעתי גם אותם היינו יכולים לעבור תוך 90 דקות. יש לי הרגשה מלמעלה ששייע יעבור אותנו בגלל ההתנהגות המבזה כלפיו אחרי שהשאיר אותנו ליגה.
    בכל מקרה מהצד השני, לבני יהודה נשאר רק גביע, היא רוצה להגיע לאופ"א ואת בית"ר או הפועל היא לא תשיג, לדעתי, ניצן שירזי חייב לדבר מנטלית עם השחקנים, תמיד שהם חוטפים הם לא חוזרים. אם חיפה עולה להיתרון, הם בגמר.

8. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

בני סכנין זאת הגרלה קשה ???
    זו ההגרלה הכי קלה שהיה אפשר לקבל מהקבוצות האלה , מכבי חיפה ובני יהודה הרבה יותר טובים מסכנין זה בטוח

9. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

תשמעו בני סכנין ובני יהודה יכולות לעלות לגמר ואני לא צוחק איתכם, סכנין בעצבים אחרי המון הפסדים גדולים ומכבי חיפה לקחו אליפות והם מתרכזים בה יותר, אני לא יופתע אם סכנין ובני יהודה יעלו לגמר

10. השחקן ה-13 Member

חיפה בקלילות עולה לגמר לאחר 2-0. זנדרק יכבוש
    הפועל תעבור בקושי את בנס

11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אז כן,אחד מהערבים היותר ססגונים בכדורגל שלנו,ההצגה הכפולה של חצי גמר גביע המדינה,עומד בפתח.
    בשנה שעברה היו אלה מכבי הרצליה מהלאומית והפועל אשקלון מהארצית,שהפתיעו והגיעו למעמד זה,השנה יהיו הן קבוצות ליגת העל בלבד.
    שתיים מתוכן הן הפייבוריטיות לעלות לגמר,כמובן אלו הן המדורגות 1 ו2,מכבי חיפה והפועל ת"א. בני סכנין שנמצאת עם שתי רגליים בליגה הלאומית,ובני יהודה הססגונית,ינסו למנוע זאת.

כמובן שאחת מהשאלות היא האם בני יהודה תצליח לעצור את המכונה הירוקה ממשחק אחד מהיסטוריה וזכייה בטרבל? או שם מה חיפה תעשה ותגיע לקרב אחד על כל הקופה?. כמובן שבהצגה השנייה,האם הפועל ת"א תעשה את מה שמצופה ממנה ותעפיל לגמר,או דווקא הקבוצה המרוסקת של שייע פיינגבוים תעשה את הבלתי יאמן ותעפיל לגמר שני תוך 3 שנים?

הרבה שאלות,קדימה לפריוויום:

הפועל ת"א - בני סכנין (המשחק הראשון, 17:15) ר"ג

הפועל תל-אביב ובני סכנין יפגשו היום ב-17:15 להצגה הראשונה בחצי-גמר הגביע.

הפעם האחרונה שהפועל תל-אביב זכתה בגביע היתה בשנת 2000. בסיום עונת הדאבל ההיסטורית הזכורה לטובה כמובן לאדומים, עמד על הפודיום שמעון גרשון ולצידו יעקב הילל הותיק.

על הקווים היה גם אז המאמן, דרור קשטן, שיעזוב בתום העונה לטובת הנבחרת. בהפועל, שעשתה השנה עונה יחסית טוב, ירצו לסיים את חורף 2006 ואת תקופת קשטןן,כשבידם גביע המדינה, מתנת פרידה הולמת ביותר מאחד המאמנים המוערכים בתולדות הכדורגל שלנו.

קשטן לא מקל ראש ביריבה, וכבר אמר בסיום משחק הליגה האחרון, שסכנין תלחם בעיקר על כבודה, מה שיהפוך את ההתמודדות מולה לקשה הרבה יותר ממה שהרבה חושבים.

יוסי אבוקסיס, הקשר שלא ישחק בשל עונש הרחקה וגם החמיץ את האימון המסכם בשל ההופעה בוועדת המשמעת של ההתאחדות (שם נקבעה ההרחקה), הגיע לקראת סיום האימון על מנת לעודד את חבריו לקראת ההתמודדות מול סכנין.אין ספק שחסרונו של אבוקסיס מהווה מכה קשה לאדומים.

עוד על ההכנות למשחק החשוב מעיבה מעט פציעתו של הקפטן, שמעון גרשון. הבלם ערך אימון מלא, ואמר שהוא "מעריך שישחק, למרות שזה עדיין לא בטוח. נראה לפני המשחק".

גם החלוץ, זיטו אוגבונה, ערך אימון מלא ויעמוד לרשותו של קשטן לאחר שקיבל זריקה שאמורה להקל על הכאבים שמהם הוא סובל בגב.

קשטן לא ערך ביומיים האחרונים משחקי אימון פנימיים, ולא תרגל הרכב לקראת המשחק. ההערכה היא כי ההרכב שפתח במשחקים האחרונים, ימשיך לקבל קרדיט, כאשר אבוטבול יחליף את אבוקסיס המורחק בקישור האחורי.

במידה ושמעון גרשון לא יפתח, יחליף אותו הבלם, אסי דומב. בחוד צפוי המאמן האדום להעדיף את ברדה ויברויאן על פני עומר פרץ ואוגובנה, שמתאמן באופן מלא רק ביומיים האחרונים.

בסוף האימון המסכם תרגלו שחקני הפועל בעיטות מ-11 מטרים, כהכנה לאפשרות שהמשחק לא יוכרע ב-120 דקות.

הרכב משוער: שביט אלימלך, ג'ון פנטסיל, טל חן, שמעון גרשון (דומב), יגאל אנטבי, שי אבוטבול, וואליד באדיר, גילי ורמוט, ברוך דגו, אליניב ברדה, אילייה יברויאן.

http://images.one.co.il/images/d/gg91164.Xxx
    האם הפועל יכולה לעלות לגמר גם בלי הקפטן?. גרשון.

מול הפועל תתייצב הקבוצה המרוסקת של בני-סכנין, שקיימה את האימון המסכם שלה לקראת חצי-גמר גביע המדינה היום,כאשר כל שחקני הסגל ייעמדו לרשותו של המאמן, שייע פייגנבויים.

בסכנין קיימת אדישות רבה כלפי המשחק הזה, להבדיל אלף הבדלות מהתכונה הרבה שהיתה במגזר הערבי בכלל ובסכנין בפרט במסע הקסום של הקבוצה לזכייה היסטורית בגביע המדינה. זה פשוט לא קרוב להיות אותו דבר.בהחלט עצוב.

כמובן שלא צריך להסביר את האדישות המובנת.הדבר הזה משפיע גם על פני השחקנים, שבעיקר נראים מיואשים בעקבות תצוגות הנפל במהלך כל משחקי הסיבוב השלישי בליגה שבהם השיגה הקבוצה רק 2 נקודות.

בנוגע להרכב, המאמן מתכוון לפתוח עם פסקל קונדופוני בהתקפה לצדו של אחד משניים רמיק יז'רסקי או יניב אברג'יל.

פייגנבוים מודע היטב למצבם של השחקנים ואמר לקראת המשחק: "כולנו יודעים שאין שמחה בקבוצה בעקבות המצב הקשה בליגה.אני מאוד מקווה שלא יהיו בושות ושכל שחקן אשר יעלה לשחק ייתן את הנשמה שלו על המגרש כי למעשה זהו משחק שיכול לקבוע גם את עתידם המקצועי של חלק גדול מהשחקנים".

בסכנין מעריכים שלכל היותר 1500 אוהדים בלבד ילוו את הקבוצה למשחק באצטדיון ר"ג.

הרכב משוער: מאיר כהן, עבד רבאח, סלאח חסארמה, גבע ברקאי, בסאם גנאים (שוקי נגר), אחמד קסום, חאלד חלאילה, עבאס סואן, אדריאן פיטו ופסקאל קונדופוני(רמיק יז'רסקי).

http://images.one.co.il/images/d/gg95081.Xxx
    כבר הגיע למעמד ואף זכה. אבל היום, איש לא מאמין שזה ישוחזר. גנאים.

---------------------------------------------------------------------------------------------

בני יהודה ת"א - מכבי חיפה (המשחק השני,19:30) ר"ג

הקבוצה מהכרמל,שניצבית על סף היסטוריה של זכייה בטרבל,תפגוש את בני יהודה הצנועה לקרב המרכזי בחצי גמר הגביע.

במכבי חיפה אחרי החגיגות ערוכים,מוכנים ומזומנים להשלים את המטרה האחרונה שלהם בעונה הנוכחית,אחרי הזכייה בגביע הטוטו ובאליפות.

לקראת המשחק מתכנן רוני לוי שינויים קלים-
    המגן אדורם קייסי, והקשר עדן בן-בסט, לא יהיו בסגל למשחק. בן-בסט, שכבש צמד במשחק האליפות מול הפועל נצרת עילית ביום ראשון, סובב את הקרסול ולא יהיה כשיר. היום נעדר בן בסט מהאימון המסכם לקראת המשחק.

רפאל אולארה ומיכאל זנדברג, שלא פתחו במשחק מול נצרת עילית, יחזרו להרכב. אולארה ישחק על חשבון אלון חרזי, שיוסט לתפקיד המגן הימני וזנדברג יפתח במקומו של עדן בן-בסט.

אדורם קייסי התאושש מהפציעה, אבל הוא צפוי לחזור לסגל רק לקראת משחק הליגה מול הפועל פתח-תקווה בשבת.
    מי שימשיך למלא את מקומו של קייסי, הוא חיים מגרלשווילי.

המאמן, רוני לוי, הראה לשחקנים קלטת וידאו של בני-יהודה וניתח את היריבה מבחינה טקטית.

לקראת המשחק אמר לוי: "חשוב לנו להביא את הגביע לחיפה, אחרי כל-כך הרבה שנים שהמועדון לא זכה בתואר הזה. בני-יהודה עשו דברים יפים השנה, אבל לנו יש את המטרות שלנו. אחרי שזכינו בגביע הטוטו ובאליפות, נותר לנו לזכות בגביע המדינה".

הרכב משוער: ניר דוידוביץ', אלון חרזי, רפאל אולארה, אריק בנאדו, חיים מגרלשווילי, חאבייר דירסאו, לורפיסה, עידן טל, גוסטבו בוקולי, מיכאל זנדברג ורוברטו קולאוטי.

http://images.one.co.il/images/d/gg79227.Xxx
    רחוק מרחק 2 משחקים מהיסטוריה.האם יהיה חתום על הטרבל ההיסטורי?.לוי.

מול חיפה תתמודד הקבוצה שתנסה לקלקל לירוקים את הטרבל,בני יהודה ת"א.

גם בבני יהודה מודעים וערוכים לקראת חצי הגמר וההזדמנות הגדולה שלהם להחזיר את הגביע לשכונה אחרי 26 שנות גלות.
    במהלך האימון המסכם היום של בני-יהודה לקראת חצי-הגמר הפעילו את מערכת הכריזה במגרש בשכונת התקוה והשחקנים התאמנו לקולות הדקות האחרונות של דו-קרב הפנדלים בזכייה האחרונה של בני-יהודה בגביע המדינה בשנת 80 לאחר שניצחה את הפועל ת"א בפנדלים.

למאמן הקבוצה,חזי שירזי,יש לא מעט בעיות בסגל.
    הקשר הקרואטי, מטה בטורינה, לא התאמן והוא לא יכלל בסגל. אימורו לוקמן, שסובל מפציעה בשריר, ערך אימון חלקי בלבד וסמוך לשעת המשחק יערוך בדיקת כשירות לבירור מצבו. גם הקפטן רוני גפני, שלא חש בטוב, התאמן בחלק מהזמן ביחד עם מאמן הכושר בצד דרור שמשון אבל הקפטן של הזהובים לא חושב אפילו לוותר על המשחק החשוב.
    בסיום האימון היתה בהלה לאחר שהשוער וינסנט אניימה סובב את הקרסול בדיוק ברגל בה הוא מושך פציעה ארוכה. לקח כמה שניות לצוות המקצועי של הקבוצה, שנכנס ללחץ מהמקרה, להזעיק את אחד הפיזיותרפיסטים, שנתן לניגרי טיפול קטן שכלל קרח, וכולם חזרו לנשום לרווחה.

שירזי,לקראת המשחק:"היו לנו הרבה משחקים גדולים בתקופתי אבל הפעם אנחנו נהיה במעמד שבני-יהודה לא היתה בו זמן רב. בשנים האחרונות לא זכורה לי כזאת דריכות במשחק כל-כך חשוב למועדון. הניצחון על מכבי ביום שבת עשה לנו טוב והגיע בזמן. אני מקווה שזה יבוא לידי ביטוי במשחק".

הרכב משוער: וינסנט אניימה, איציק עזוז, יאיר אזולאי, ארנסט אטצ'י, רוני גפני, הרוויה קובאצ'ביץ', אלי אברבנל, קובי דג'אני, אסי בלדוט, ראובן עובד, משה ביטון.

http://images.one.co.il/images/d/gg29707.Xxx
    יצליח לקלקל לירוקים?שירזי.
    -----------------------------

הרבה שאלות,הרבה תהיות,ר"ג מלא,חיפה,הפועל,סכנין ובני יהודה. על כל הערב המרתק הזה נדון כאן.

שיהיה לנו אחלה ערב http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx .

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/4/06
  12. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

הערב הכי חגיגי של הכדורגל הישראלי למעט משחקי הנבחרת, ושימו לב שלראשונה אחרי שלוש שנים לא תהיה לנו נציגה מהליגה הלאומית בגמר, בכל מקרה, אני מאמין שאפשר לצפות להפתעות גם הפעם, לא נגיד מי כדי לא לנחס אבל בואו רק נגיד שהיא זכתה באליפות לאחרונה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx

13. ניר חן Member

בני יהודה וזהו.
    לא חיפה שונא אותם,לא הפועל אני כבר מעדיף את לאציו עליהם,וסכנין גם לא בגלל עניין דמוגרפי.

14. משוגע בירוק Member

אללה טירוף היום אני בר"ג התגעגעתי לגביע.... מקווה לניצחון של חיפה שסוף סף נחזור לגמר הגביע לתקן את השטויות בגמר הגביע ב-2002...

15. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

כולם מקווים ומצפים לגמר קלאסי , רק שסכנין ובני יהודה לא יהרסו ע ל הדרך