למה להתעצבן? למה להתנצל? אמרתי שאני אוהב את המפעל! למה תמיד להתעצבן?? פשוט אמרתי זאת כי בעיקר בארץ, יש את אלה שנוטים להתייחס אליו כגביע הטוטו. יש קבוצות שמעלות בו הרכבים משניים. אני באתי לערער על כך. ואני מבקש, הייתי בגן רינה.
מי התעצבן ? בחיים שלי לא התעצבנתי ,ככה אני כותב כשאני רגוע ,אני אדם רגוע ,כולם יודעים את זה ,אני אוהד סיטי ,אני אדם רגוע ,בחיים לא מתעצבן ,ועוד מכדורגל ,בסך הכל משחק .
איפה היית איסטלנד כשהתווכחתי פה עם אוהדי ארסנל על גביע הליגה שזילזלו בו כאילו היה אוויר, וגם הטענה שלי שלארסנל יש היסטוריה מרתקת עם סיפורים משוגעים מגביע הליגה לא שיכנעה אותם, והלוואי והמשחקים באירופה יחזרו למתכונת של פעם, אני לא זוכר איך קראו לגננת שלי.
אני מזלזל במפעל הזה, לדעתי הרלוונטיות שלו לקבוצות הצמרת היא אפסית, גביע לקבוצות קטנות יותר, אם אתם מרוצים מזה אז סבבה, אני בקושי מחשיב את זה כתואר. ומה הקשר ההיסטוריה של המפעל? אתה בעצמך ציינת בהודעה שלך את ההיסטוריה של גביע אופ"א וגביע האלופות, מה שהיה אז זה לא מה שהיום. אני שמח שוונגר מעלה ילדים במפעל הזה, שנה שעברה זה הספיק עד הגמר שלו, חבל על הרגליים.
כמו שכתבתי לך בויכוח שלנו בזמנו,אתה מזלזל בתואר,במפעל שהוא חלק מההיסטוריה של הקבוצה שלך,של הכדורגל האנגלי. כתבתי שאני מתגעגע למתכונת הישנה של המשחקים באירופה,שיטת בית חוץ ולא בתים,של אלופה באלופות וזהו, מה הקשר בין זה לבין גביע הליגה?
סטראטפורד, עניתי לתגובה הראשונה של איסטלנדס, לא לך. ומה הקשר להיסטוריה עכשיו? אני מעריך את ההישגים של הקבוצה של במפעל הזה, בfever pitch יש התייחסות נרחבת למשחקים של גביע הליגה בתור משחקים מרגשים ונוסטלגיים שהרטיטו את האוהדים, אבל היום זה מפעל לקבוצות בינוניות-קטנות, לגדולות אין מה לשרוף רגליים שם.
אה, בכל אופן,תסתכל על הרשימה של הזוכות בגביע הזה בשנים האחרונות,יונייטד,ליברפול,צ'לסי, ככה שהגדולות "שורפות" את הרגלים שלהם במפעל הזה ועוד איך.
דווקא רוב הגדולות שורפות רגליים במפעל - חוץ מונגר שחושב שכאן זה סנט אטיין... אפילו בניטז הבין שאי אפשר לזלזל בגביע הליגה.
אני לא שותף לדיעה הזו ודווקא אותי איסטלנדס לא הבין. אני באתי לצאת נגד הגישה של רבים (בעיקר אוהדי ארסנל ממה ששמתי לב) שמזלזלים במפעל הזה. באותה מידה יכולת לומר "בשביל מה צריך גביע אנגלי? יש ליגה". זה מפעל, יש בו סמנטיקה, יש בו היסטוריה, למה לא לשרוף בו את הרגליים? מה נחות בו? קח את הזוכות האחרונות - צ'לסי ומנצ'סטר יונייטד. קבוצות קטנות? ממש לא.
2005\2006- הדחה בדקה האחרונה של חצי גמר. 2006\2007- הגעה לגמר. 2007\2008- רבע גמר לבינתיים עם עובדות קשה להתווכח- גביע הליגה עם כל הכבוד לא בראש מעינייהם של הטופ4, יש 3 מפעלים חשובים יותר והוא נועד להעניק דקות וניסיון לצעירים או לשחקני הספסל שמקבלים פחות דקות במפעלים החשובים. אני לא מזלזל בו, אבל בהחלט אין שום מקום לעלות בו עם שחקני הרכב ראשון(לפחות עד הגמר)- יומיים אחרי צ'לסי ארסנל יוצאת למשחק גביע הליגה בבלקבורן, ושבשבת יש דרבי מול הספרס- הרכב ראשון? נו באמת... וכמובן שמה שכתבתי תקף רק לגבי הטופ4- כל השאר ובעיקר הקבוצות הקטנות מתייחסות למפעל הזה ברצינות ובצדק.
יש הבדל מאוד גדול בין לשחק עם הרכב משני ללשחק עם הנוער. רוב הקבוצות משחקות עם הרכבים חסרים יותר וחסרים פחות - אני לא זוכר דוגמא לקבוצה שעולה עם 11 כל כך לא מוכרים כמו פראנסנל. וההישגים שלהם לא רלוונטים. מה גם שאין שום טעם לעלות בגמר עם הרכב טוב יותר - אחרת, איפה כאן כל הניסיון שדיברת עליו? פתאום יש דברים יותר חשובים?
ההרכב נגד ליברפול באנפילד בשנה שעברה: אלמוניה, הוייט, ז'ורו, טורה, טרוארה, ססק, סונג, דנילסון, וולקוט, בפטיסטה ואליידייר. ההרכב בגמר נגד צ'לסי: אלמוניה, הוייט, סנדרוס, טרוארה, טורה, וולקוט, דנילסון, ססק, דיאבי, בפטיסטה ואליידייר. ההרכב נגד ניוקאסל השנה: פאביאנסקי, טראורה, הוייט, סנדרוס, אבואה, סונג, דנילסון, דיארה, וולקוט, בנדטנר ואדוארדו. לי זה נראה כמו הרכבים מאוזנים ביותר. שילוב של שחקנים צעירים שצוברים נסיון ברמות הגבוהות ביותר, לבין שחקני הרכב ראשון. אדוארדו, בנדטנר, סנדרוס, ססק, וולקוט, בפטיסטה, אבואה- אלמוניים לגמרי. אם החישוב שלי נכון, ממוצע הגילאים של הרכב ארסנל בגמר גביע הליגה נגד צ'לסי היה 21.5, כש8 מהשחקנים היו שחקני הרכב שני ומטה.
בדיוק הוכחת את הנקודה שלי. מאוזנים או לא - ההרכבים הללו של פראנסנל כוללים שני שחקני הרכב. זה נראה לך מאוזן? בקשר להערה לגבי ההרכב בגמר - זו הייתה תגובה לאבו שכתב שאין טעם להעלות הרכבים חזקים עד הגמר.
אני הבנתי אותך,זה אתה שלא הבנת אותי ,זה שכתבתי שתתנצל לא אומר שהתכוונתי שתתנצל ,אתה בסדר ,והכי חשוב מעריך ואת המסורת ואת המפעל . אני מבין את העומס שנוצר על הגדולות ,ועוד יותר מאוכזב משיטת הבתים באירופה שגרמה לעומס .