האם עם ישראל הולך למשחקי כדוריד נשים באירופה? אחרת אני לא מבין את ההשוואה. צודק רוסיה רולס. אחלה מדינה בניתם לעצמכם שם עם החינוך הזה. ברור שכולם חשבו על "הקרבה" למען הקבוצה. ולא העובדה שפעם זה היה הבילוי היחיד של שבת בצהריים. בילוי מסורתי של אב ובן וצפייה בשחקנים שהם לא ערסים שימכרו את אמא שלהם בשביל עוד 10 אלף שקל לעונה.
או שמכבי תל אביב השתפרה באופן קיצוני מאוד מהמשחקים האחרונים או שמכבי נתניה חלשה להחריד, אבל היום באמת שזה היה לא כוחות. אם עטר היה פועל בצורה טובה יותר במצבים אליהם הגיע לדעתי היה בקלות יכול להיות כאן גם 4-5 לטובת גארסיה. אגב, בשער הראשון לדעתי היה חלק לא קטן לשוער נתניה, בעיטה לא חזקה במיוחד ממרחק כזה, לא אומר שזאת אשמתו הישירה אבל לדעתי היה יכול לעשות יותר. אגב, השערים היום של ערן לוי... וואו.
הפסד בגביע השוקו 3-2 לביתר, ערן לוי לא יודע איך תמיד נותנים לו לבעוט, כי חוץ מהבעיטות אין לו כלום. עד מתי טל חן, שבור את קו האופסייד ואז מרים את היד וצועק על השחקנים תזכרו את השם דיויד מנגה, הולך להיות הפתעת השנה. שוב פעם, כמה אוהדי ביתר התקיפו נער,(אני זוכר גם לפני שבועיים שאוהד ב"ש פה רשם שהם תקופו אותם גם), במקרה אני מכיר את הנער ואת אח שלו, ויודע שהם לא מחפשים להתחיל או לריב במחיוחד עם ביתר. מצד אחד אני מבין למה החליטו השנה שאיצטדיון רמת גן יהיה הבייתי, אבל רואים שקבוצה שעלתה צריכה לשחק הגנתי וסגור ובאיצטדיון גדול זה קשה יותר
מצד אחד ערן לוי בכושר מדהים וכנראה ביכולת שיא. מצד אחר- להיות תלוי בערן לוי... עדיף כבר להיות לוי על העץ. עכשיו צריך לאחל בהצלחה לאשדוד היום והעיקר זה לעלות לרבע הגמר. שאר העולות מכבי חיפה עירוני קרית שמונה הפועל חיפה מכבי נתניה מכבי תל אביב הפועל רמת גן הפועל באר שבע מה, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
בשני משחקים חסרי משמעות בבית בבית א' כי עירוני קריית שמונה, מכבי חיפה והפועל חיפה כבר עלו לשלב הבא, האלופה ומחזיקת גביע הטוטו עירוני קריית שמונה תארח את מכבי חיפה והפועל חיפה את הפועל עכו בקריית אליעזר. שני המשחקים ייערכו בשעה 19:00.
מעניין מתי יפסיקו כבר את השיטה הזאת של גביע הטוטו מילא ההתאחדות יוצרת טורניר חסר חשיבות שהכרטיסים בו משפיעים גם על הליגה, אבל למה לא לעשות הגרלה? הבית של "מרכז הארץ" עם מכבי, הפועל, בני יהודה ונתניה הוא חזק מדי. 4 קבוצות שכולן מסיימות בקביעות בפלייאוף העליון, ואין אף יריבה חלשה, ובנוסף, רק 2 קבוצות עולות שלב. לעומת זאת, בשאר הבתים, יש מספר קבוצות חלשות שמסיימות כל שנה בתחתית, ועוד עולות 3 קבוצות מהבתים הללו. זה עוד מבלי לדבר על החלוקה ההזויה של הקבוצות לאזורים שונים - איך נתניה נמצאת בבית המרכזי כאשר הפועל רמת גן ורמת השרון, שגיאוגרפית, צמודות לת"א נמצאות בכלל בבית הדרומי?
אני דווקא חושב ששיטת הבתים הגאוגרפית טובה. כולם מרוויחים. מועדון כמו הפועל ב?ש לא צריך לבזבז עוד נסיעה (לפחות אחת) בעונה לצפון, והאוהדים יכולים לנסוע למשחקים כאלה משום שהם קרובים, כך גם המועדון מרוויח כרטיסים וחוסך בעלויות הנסיעה.
צריך לשנות את הפורמט לדומה לזה של גביע וינר, כלומר טורניר קדם עונה ובמהלך העונה לעשות ליגת מילואים במתכונת כלשהי שתהיה יותר קצרה מליגת העל ועם מענקים על פי מיקום. גביע הטוטו מושך עניין כלשהו רק במחזוריו הראשונים כשהאוהדים מלאי געגועים לקבוצה שלהם. במהלך הליגה הוא הופך למטרד.
דווקא משחקי הנוק אאוט בגביע הטוטו הן הזדמנות לבחון זרים לקראת ינואר, ובכללי יותר מעניינים (גם מבחינת המענקים שהם נותנים). צריך רק לדאוג שכל שלב הבתים יתקיים לפני העונה והוא יהיה יותר נחמד.
עצם העובדה שבוחנים זרים במשחקי הנוק אאוט שאלו כבר שלבים מתקדמים, מעידה על הזלזול הרב שהקבוצות מתייחסות למפעל.
עוד שינוי בפורמט: השנה משחקי רבעי הגמר ייערכו בשיטת בית-חוץ. ההגרלה (הקבוצה מימין מארחת ראשונה) הפועל רמת השרון - הפועל רמת גן הפועל באר שבע - הפועל קרית שמונה הפועל חיפה - מכבי תל אביב מכבי נתניה - מכבי חיפה המשחקים ייערכו ב-27/28.11.12 ומשחקי הגומלין ב-11/12.12.12. --- לא מספיק המפעל מיותר.. עכשיו מוסיפים עוד משחק?! ברצינות?