גביע הטוטו 12/13: הפועל חיפה זוכה במענק הנכסף

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏28/7/12.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לכו תבינו את העולם הזה... שנים שאנחנו מודחים כבר בשלב הבתים, למרות שאנחנו מוגרלים לבתים קלים במיוחד, כשמדי שנה ישנה לפחות קבוצה אחת שירדה בסוף העונה ליגה. והנה, השנה, הוגרלנו עם שלושת התל אביביות ועברנו שלב עוד לפני ששיחקנו את המשחק האחרון.

2. yedidel Member

אביב חדד, 3 פנדלים בשבוע, מה?

3. alexshw Member

רגע זה לא כל בעלים של קבוצה ככה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

4. Ice Cream חסה

את מה שאני חושב על מחירי הכרטיסים כבר אמרתי הרבה פעמים בפורום (אתה חדש- אז בקצרה: 1. אם לא טוב לך אל תקנה, תחרים. ברגע שהוא ייראה שהביקוש יורד והוא לא מרוויח כמו שהוא רוצה הוא יוריד את המחירים כדי שיותר אוהדים יבואו, כרגע משתלם לו שהכרטיסים יעלו 60 שקל. גם זה שמעט מאוד אוהדים באים למשחקי כדורגל אז הנטל (ההכרחי) של מילוי הקופה נופל על מספר מצומצם של אנשים שכ"א צריך לשלם הרבה. אם יבואו הרבה אוהדים אז הם ישלמו פחות. 2. ג'קי בן זקן משקיע מדי שנה מיליונים כדי להחזיק קבוצה בליגת העל לטובת הכדורגל כולו בלי שהוא יוכל להרוויח עליו- וכל זה בין היתר למען האוהדים והקהילה. הוא צריך שמישהו יעזור לו להשתתף בתקציב, חלק מזה צריך לבוא מהאוהדים שישלמו עבור הזכות לראות משחק כדורגל. 3. עם סייג לאלה שחיים מהיד לפה, 60 שקל זה לא הרבה וכניסה בתשלום זה לא משהו שקיים רק בכדורגל ולא משהו שקיים רק בישראל, כשברוב העולם אתה תשלם גם יותר. (ולא, איכות זה לא פרמטר- כמו שלא תדרוש לשלם פחות על סרט ישראלי מאשר סרט של WB). 4. לפני שאתה בא בטענות לבעלים- תסתכל קצת על האוהד הישראלי: ערסים, מפרי סדר*, שמחפשים איך לרמות ולתחמן. ביום שבו האוהד הישראלי יהיה אוהד למופת גם היחס כלפיו יהיה יותר טוב).
    היה אמור להיות קצר, יצא ארוך משום מה... לא משנה.

אז לפני שבוע מול בית"ר הכרטיסים עלו 20 או 30 שקל (לא זוכר, אני נכנסתי בתור מנוי), וזה בכלל לא היה משחק בית של אשדוד אלא של בית"ר
    זה שלגולדהאר יש מיליונים ויש איצטדיון טוב (וגדול יותר) שמביא יותר אוהדים זו בדיוק הסיבה למה בן זקן צריך לגבות 60 שקל מאוהדים.

קודם כל, אני לא מבין מה הבעיה בזה שהוא דואג לאשדוד. דבר שני- כמו שהסברתי ל"ילד הדרום", הוא לא יכול להרוויח כסף מכדורגל ע"פ החוק אלא רק מבזבז כסף. דבר שלישי- ג'קי בן זקן הוא מהבודדים בכדורגל הישראלי שבנה ומחזיק בפנימייה ובבית ספר לכדורגל עבור נוער ועוד בית ספר באיכות גבוהה. אז אפשר לתת לו כבוד.

5. South Boy Member

לי זה לא נטל כספי יותר מדי גדול, אבל מה עם אבא שבא לבילוי עם הילדים שלו? דלק זה לפחות 100 שקל ופתאוםא חד הילדים רעב והשני רוצה נקניקייה והשני רוצה גרעינים ובנוסף להכול גם בכרטיסים שוחטים את הצופה הישראלי, מה עם חיילים שחיים על 400 שקל בחודש ורק רוצים בשבת אחת שהם יוצאים אחרי הרבה זמן לבוא לראות כדורגל כמו בנאדם בלי לבזבז חצי מהמשכורת רעב שהם מקבלים? חשבת עליהם?
    1. שום עסקן מלוכלך ומטונף לא ימנע ממני להגיע לראות את הקבוצה שלי, וחוץ מזה גם אם אחרים מה זה יעזור? אוהד אחד מקסימום עשר לא יגיעו ממש מזיז לו את הביצה.
    2. הוא רוצה להחזיק קבוצה ולתרום לקהילה כל הכבוד לו למה אני צריך לממן את זה? כמובן שהוא צריך להרוויח מכספי הכרטיסים אבל איפה השיוויון שאת אוהדי בית"ר אתה מכניס בחינם ולאוהדי באר שבע אתה לוקח 60 שקל כרטיס? בכל פעם שאנחנו מגיעים לאיצטדיון הסרוח הזה הוא משנה את מחירי הכרטיסים כי האוהדים שלנו מגיעים, מילא היה שיוויון לא היינו מדברים אבל קהל אחד אתה מכניס בחינם וקהל שני שוחט במחיר? וגם זה ניחא, אבל את היוצא לתקשורת עם דיבורים כמו חול "צריך להקים מנהלת לשנות את הכדורגל להחזיר את הקהל להוזיל את המחירים של הכרטיסים" איפה כל זה בשטח איפה?! רק בשביל שתבין כרטיס היום למשחק עלה רבע ממחיר מנוי שנתי למשחקים של הקבוצה העלובה הזאת, זה נורמלי לדעתך?
    3. ברוב העולם כרטיס למשחק עולה קצת יותר יקר מפה, אבל ברוב העולם יש איצטדיונים נורמלים, כדורגל ברמה גבוהה ואין משטרות ביציע, יחי ההבדל הקטן כמו שאומרים. איכות זה כן פרמטר, כי בכדורגל שלא כמו בבית קולנוע המחיר נקבע לפי טיב המשחק, כי אולי מחיר של סרט הוא קבוע אבל כרטיס לסופר קלאסיקו לא יעלה 60 שקל כמו שכרטיס להפועל באר שבע מ.ס אשדוד לא יעלה 300 יורו.
    4. בכל מקום בעולם יש אנשים שמפרים את הסדר יש חוליגנים ואולטראס אז מה זה קשור? אנשים באים לתחמן כי מישהו מנסה לסחוט אותם אחרת לא תהיה להם שום סיבה! במגרשי הכדורגל כל ילד בן 18 חוזר לגיל 10 כי לשלם עליו 60 שקל למשחק כזה זה בושה! זה גניבה!

אני לא מבין למה מגנים על הגנב הזה, לא הייתי בא אליו בטענות אם הוא לא היה יוצא בהצהרות לתקשורת כאליו הוא מינימום המשיח של הכדורגל הישראלי, בסופו של יום אתה יכול לקשקש עד מחר ג'קי בן זקן זה אותו ג'קי שאמר שיוזיל את הכרטיסים, זה אותו ג'קי שבכל פעם שנותנים לו מיקרופון הוא מדבר רק על כמה הכדורגל רקוב וכאילו הוא מלאך משמיים שאין לו יד בדבר, אבל עושה בדיוק את ההיפך.
    אפשר לחשוב שבליגת העל יש כל כך הרבה קהל בכל משחק, כל העסקנים מדברים רק איך להחזיר את הקהל למגרשים. הם רוצים קהל? שיתחילו לתת מחירים הוגנים לכל כיס, שהכדורגל לא יהפוך למותרות כי הכדורגל זה הדבר הכי עממי שיש.
    בנאדם בא לראות כדורגל ויוצא בנזק כולל של 200~300 שקל, ובמצב הכלכלי של הרבה משפחות היום כדורגל זה יותר ממותרות.

נערך לאחרונה ב: ‏18/8/12
  6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

חייב להגיד, אחרי שנים של כתיבה בקהילות השונות באינטרנט, שאתה אחד מהכותבים הכי מנותקים מהמציאות שנתקלתי בהם. אין לך שום יכולת לבחון את הדברים לרוחב או לעומק, ואתה בוחר להסתכל על הדברים מנקודת מבט צרה שאין לה ולו קשר קלוש לספורט שנקרא כדורגל.
    לקרוא את התגובות שלך גורם לי להבין עד כמה אתה לא מבין מהו מהות הספורט שנקרא כדורגל.

7. Ice Cream חסה

0(?). ולאותו אבא לא אכפת לשלם 13 יורו רק כדי להיכנס לקאמפ נואו לראות אותו מבפנים, ולאותם ילדים יהיו אייפונים 4S ומכנסיים ונעליים ב-300 שקל שעוד שנה ילכו לפח. לגבי אוכל- מסכים איתך שההיצע, האיכות והמחיר שערורייתים (וזה הכל נובע מזכיינית שההתאחדות כופה על כל האיצטדיונים בארץ, במקום לאפשר לכל איצטדיון לבחור לבד למי למכור ובאילו תנאים...)- אבל הבעיה הגדולה של עמישראל זה שהוא לא קיבל חינוך רוסי. אותי לימדו שאפשר גם להתאפק ולא כל מה שאני רוצה אני ישר אקבל, ושיש דברים שזה בכלל בושה לבקש.
    לחיילים (שגם להם בכלל אין אייפונים ואייפדים ובלקברים...) באמת מגיעה כניסה במחיר זול יותר, אבל שוב- לפני שמאשימים את העסקנים בוא נבדוק את האוהדים. כמה מתוך החיילים שמגיעים הם צעירים חמומי מוח שבאים להתפרע?

1. בימינו יש רשת חברתית, וארגוני אוהדים, ואם מחליטים אפשר לארגן חרם. לגבי הגישה של "אני חייב לראות את הקבוצה שלי והקבוצה שלי חייבת אותי"- לגיטימי ומובן. אבל אוהדים כאלה צריכים להבין שהם משלמים על זה מחיר. זה הגיוני שמעריצות של ג'סטין ביבר יבכו שיומן שלו עולה יותר מדי?

2. הסברתי לך שזה היה משחק בית של בית"ר בכלל, ולא בן זקן קבע את המחירים (שעמדו על 20-30 שקל)! באופן כללי- ערך השיוויון זה חרטא שאני לא מאמין בה. מעדיף לשלם 100 שקל לכרטיס כניסה ושאחרים ישלמו רק 20 מאשר שכולם ישלמו 100. לגבי הצביעות שלו בדיבורים על זה שהוא תומך להוריד מחירים- אתה צודק בעיקרון (חסרים אבל סמולנים שמטיפים לאחווה וסובלנות לאחרים אבל לא מוכנים שליד הוילות שלהם יסתובבו או יגורו אותם "אחרים")- אבל יכול להיות שעם כל הרצון הטוב שלו, זה או להוזיל מחירי כרטיסים או לפתוח את הכיס. והכיס מנצח את הרצון הטוב...

3. גם בישראל אין משטרה ביציע, לא מבין איך זה קשור בכלל למחיר. איכות מתקנים אתה צודק (למרות שבשנות ה-70 וה-80 האיצטדיונים היו גרועים יותר והיו יותר אוהדים, כי האוהדים אז הבינו שהם צריכים להקריב מעצמם למען הקבוצה ברמת המזוכיזם), אבל אל תשכח את זה שכשיש לך איצטדיון של 30 אלף שמתמלא בחציו כל משחק- אז אתה עושה רווחים גדולים יותר ממה שאפשר לעשות באיצטדיון של 6000 איש. נניח שרמת המשחק בין בולטון לווסט ברומיץ' אלביון מעמידה את הזין יותר מאשדוד-באר שבע, אבל מה הסיבה שאתה בא לראות את באר שבע? רמת המשחק הגבוהה שלה? או שאולי כי אתה קשור ומחובר לקבוצה הזו?

4. אז בגלל שיש חוליגנים ומפרי סדר- לקהל אסור לבוא בדרישות. שקודם יבוא לעצמם/ חבריהם מפרי הסדר שנדרשות עליהם הוצאות אבטחה ותיקון גבוהות שנופלות על... בעלי הקבוצות המניאקים. ואני שונא את הגישה "דופקים אותי אז אדפוק אתכם בחזרה ואקמבן אתכם". תמצית הסיפור של הישראלי המכוער. קודם תתקן את האדם ואחר כך את העולם.
    והמילה "גניבה" לא יוצרת מספיק עוצמה. תנסה "אונס!", "רצח עם!" או אפילו את המילה האסורה...

גם אני רוצה יותר קהל, ואני רוצה שעמישראל יפסיק לראות ריאליטי, לנהור לקאמפ נואו ולהיות אוהדי מכבי אלקטרה ושיפסיק גם לשמוע מזרחית- כי אלה הכל רעות חולות. אבל מה לעשות- עמישראל החליט שזה מה שהוא רוצה והוא יודע הכי טוב בשבילו מה הוא רוצה ואף אחד לא צריך להתערב לו בהחלטות.
    ולמה כל ההקדמה הזו? כי עמישראל לא אוהב כדורגל או לא רוצה לבוא למגרשים, וזה מה יש. בדיוק כמו שאין אוהדים בכדוריד ובכדורסל הנשים (ועוד כניסה חינם!) למרות שבעבר כן היו צופים (לפחות בכדוריד) ואלה היו דברים שנחשבו לעממיים. זה יפה שאתה החלטת שכדורגל זה דבר עממי שצריך לשמר את הקהל והאווירה שבו (ושמעתי לא פעם טענות על זה שהאיצטדיונים החדשים המהודרים הורסים את זה...) ויכול להיות שאתה לא היחיד- אבל עמישראל החליט להזניח את המגרשים לטובת הפזלמה 98 אינץ' וגם בפלזמה הזו הוא רואה ליגה ספרדית/ הישרדות ולא כדורגל ישראלי. כי זה מה שעושה לו את זה, וזו זכותו.
    כמו שאתה תחליט שלראות כדורגל זה דבר עממי שחייב להיות נגיש לכל- למה לא התזמורת הפילהרמונית הישראלית? איך רוצים שישמעו מוזיקה קלאסית מתוצרת קומית אם קונצרט עולה מאות שקלים?
    מה פילהרמונית? דברים בלי צל של ספק הרבה יותר עממיים כמו השלג בחרמון, מערת הנטיפים, חוף האלמוגים, עבדת, הכינרת וכו' לא נגישים לכולם, וגם בגלל האגו של אנשים ששמים זין גם דברים עממיים כמו הכינרת וים המלח ייכחדו. אז אפשר לשים את הכדורגל בפרופורציות...
    את הטענות קורעות הלב על משפחות ש200-300 שקל עבורן זה נזק כלכלי, מותרות (שוב, אתה חייב ללמוד מהשמאלנים ולהתחיל להשתמש במילים עוצמתיות יותר- כמו "גזירות") אתה יכול לשמור לעצמך כל עוד לילדים בני 14 יש אייפון ואייפוד, קפה בארומה וסושי זה חלק מהשגרה היומית שלהם ויש להם בדרכון חתימות מ-20 מדינות.

נ.ב.: העסקנים לא צריכים יותר קהל במגרשים, כלומר ברור שהם כן צריכים, אבל יותר מזה הם צריכים כסף. וזה הכי לגיטימי ונכון שיש. אם אין קמח אין תורה.

נהדר, במקום כמו ש-bensh אוהב להביא איזה מם ולכתוב מתחת לזה שאני הזוי כל פעם שאני לא חושב כמוהו, אתה עושה את זה ב-3 משפטים עם כתיבה מעודנת יותר. לא הולך ככה.
    גם אני יכול להגיד שכל פעם שאני קורא תגובות שלך אני חושב שאתה ליצן הזוי חסר מושג ומנתוק מהמציאות וכל קשר בינך לחיים מקרי בהחלט*- אבל ככה לא מנהלים דיונים.
    אתה מוזמן חופשי להסביר (אם לא בא לך לחפור על דפי הפורום אז בפרטי) את המהות של הספורט שנקרא כדורגל, ולמה יכולת בחינת הדברים שלי היא לא נאורה וקדמתית כמו זו שלך.

*כמובן שאני לא באמת חושב ככה, רק לצורך המחשה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/8/12
  8. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

בגלל שהטורניר הזה מאוד מעניין פה את כולכם ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ), נעדכן שמכבי ת"א ניצחה את נתניה 3-0 מצמד של גל אלברמן ושער של גונזאלו גארסיה.

9. yedidel Member

אולי זה עוד מוקדם אבל עושה רושם שנתניה צריכה לחשוש לגבי עמדת השוער.

10. Igi Member

"ערן לוי: כשגוטמן יקרא, ארוץ לנבחרת"

למה רק לנבחרת? ישר לברצלונה.

11. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

ערן לוי מסוגל לרוץ?

12. South Boy Member

אם תקשור לראש שלו מקל ולמקל תקשור מנה שווארמה

13. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא עד כה הוא הותיר עליי רושם מצוין. הרבה בזכותו זה נגמר רק בשלישייה.

ידעתי שנפסיד בשנייה שראיתי עם איזה הרכב טל בנין בחר לעלות למשחק. יש שחקנים שיכולים לשחק רק עם שחקנים מסוג מסוים לידם. אי אפשר במתוך 11 שחקנים יעלו 7 שיודעים רק להיות מובלים ולא מובילים.

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

תרשמו לפניכם מכבי נתניה מועמדת חזקה מאוד לירידה. קבוצה כל כך גרועה שבאמת אם היכולת שלה בליגה תיראה אחרת אני יהיה מופתע עולמות.

משחק קליל של מכבי, מחצית ראשונה נהדרת, אני לא חושב שנתניה נגעה יותר מ-10 פעמים בכדור, ועם פחות אנוכיות מעטר, זה היה נגמר ב-3:0, ברצלונה סניף ת"א קקי פיפי בחומוס.

ומילה טובה להנהלת מכבי שדאגה לכך שתהיה רכבת שתצא בשעה 23:10 כשהמשחק הסתיים ב-22:40. כמה עשרות אוהדים נסעו בה, אני ביניהם, באתי איתה גם, 10 דקות מסבידור, בקלילות, והתחנה על האיצטדיון. אין לי ספק שעם פרסום בעיתונות בעתיד, מה שלא קרה הפעם, ובמקומות הנכונים, במשחקים בימי חול, הרכבת תהיה מפוצצת ואנשים כמעט שלא יגיעו עם מכוניות, מה גם שהחנייה במושבה זה שואה. והמחיר? 25 שקל הלוך חזור. תענוג. לא 100+ על דלק וגם מהיר.

15. Don Joan Roman Member

רק שוב בנוגעי למשחק של אשדוד מול בית"ר, אנחנו אירחנו אותו לא אשדוד והמחיר היה בדיוק אותו מחיר כמו למשחק מולכם: 30 שקלים

ובנוגע לערן לוי: שאלו אותו אז הוא ענה, אם כבר את הטענות צריך לשלוח ל"כתב" ששאל אותו את זה.

נערך לאחרונה ב: ‏19/8/12