ורוצ'ינה עדיין בהפועל אם אני לא טועה. להפועל אין מה להתרגש יותר מידי מההפסד, אבל למכבי נתניה דווקא יש הרבה מה לקחת מהמשחק הזה. הניצחון הזה מאוד חשוב לקבוצה כמו נתניה שהעתיד שלה העונה הוא בגדר סימן שאלה. יש לנתניה כמה שחקנים שהם שחקני מפתח העונה, אחד מהם זה אחמד סבע, שלמרות שהוא לא כזה מהיר, הוא מאוד מתאים לקבוצה כמו נתניה. הוא מאוד פיסי ויש לו סיומת טובה מול השער. קובי דג'אני (שגדל במחלקת הנוער של מכבי) ממש מראה נינוצות של שחקן גדול. הוא לקח בעלות על מרכז המגרש של נתניה, עושה המון עבודה הגנתית וגם יודע להוציא התקפות קדימה בדיוק כמו שקשר אחורי צריך לדעת לעשות. וכמובן גם חן עזרא הצעיר, שממש הרשים אותי היום. מאוד טכני ומסוכן. צריך לחשוב קצת יותר ולדעת לשחרר את הכדור טיפה יותר מהר, אבל הוא עדיין צעיר ורואים שיש לו המון כישרון ברגליים.
לירן אני רוצה לתקן אותך וטיפה את עצמי, יש חשיבות למשחקי גביע הטוטו: עבור קבוצות שהחליפו הרבה שחקנים/בונות את עצמן מחדש. עבור קבוצות שרצות כבר שנה שניה/שלישית וכו' אין בזה שום דבר. אבירם, גאגא צ'קטיאני, מרוצים ממנו או שכמו אקקי כבר מחפשים לו קבוצה?
עומר, בשביל הפועל ת"א המשחק הזה היום בכלל לא היטה חשוב. הקבוצה מתרכזת בליגה ובאירופה וגביע הטוטו היא למעשה תחרות שמעניינת רק את הקבוצות הקטנות. האמן לי שאחרי הדרמה במינסק דווקא משחק בגביע הטוטו חשוב ביותר למכבי חיפה, אבל האדומים והצהובים מתל אביב מתרכזים בדברים אחרים לגמרי.
זה מה שאמרתי...עבור הפועל וקבצות כמוה זה לא חשוב...עבור נתניה שהיא בונה את עצמה מחדש וקבוצות כמוה סטייל בית"ר/ב"ש אפילו מכבי עם כל הלחץ והכסף ו-9 שחקנים חדשים זה חשוב לביטחון וגם ליכולת כי המשחקים של כולן הן לא בדיוק על עיוור
אני דווקא חושב שעבור הקבוצות שמשחקות באירופה, המשחקים בגביע הטוטו יכולים להיות חשובים מאוד. מכבי תל אביב, לדוגמא, ניצלה את המשחק מולנו כדי לתרגל חלק מהדברים שהיא רצתה מול אולימפיאקוס. אמנם לא ראיתי את המשחק, אבל מסתמן לפי ה-11 של הפועל תל אביב שאלי גוטמן לא ניסה משהו מיוחד חוץ מלתת הזדמנות לשחקנים שהוא רוצה שיכנסו לכושר או כאלה שיוכיחו לו. אני מקווה לראות את השידור החוזר מתישהו. עומר - אין לי מושג. מפתיע מאוד שהוא לא מקבל דקות. הייתי בטוח שהוא הולך להיות החלוץ הפותח שלנו השנה, לצידו של אחמד סבע.
עומר, לפי מה שהבנתי מאוד מאוכזבים מהיכולת של גאגא צ'קטיאני באימונים ולא פלא שנגד מכבי ת"א הוא שיחק 10 דקות ונגד הפועל ת"א הוא שיחק 20 דקות.
תוצאות משחקי היום: בין המטרה האמיתי של הפועל תל אביב לעונה הזו, צצו לה 2 משחקי גביע הטוטו. את שנייהם היא הפסידה, הערב 2-1 למכבי נתניה בקופסא. ערן זהבי העלה את הפועל ליתרון, אך צמד נפלא של אחמד סבע במחצית השנייה קבע את תוצאת המשחק. בדרבי הראשון של העונה - ידם של הלוזונים על העליונה. 0-2 למכבי פתח תקווה על הפועל. המשחק היה אגרסיבי ביותר והשיא הגיע כאשר ג'ונתן אסוס להפועל הורחק בדקה 40. את צמד השערים כבש החלוץ המוכשר דובב גבאי במחצית השנייה. שני משחקי בית לאשדוד, 100% הצלחה. הערב הם ניצחו 0-2 את אשקלון של גיא עזורי. את השער הראשון כבש דמיטרי מקראייב, משה אוחיון הוסיף מהנקודה הלבנה עוד לפני המחצית. הוגו קאולינו, ששיחק על תקן נבחן, הורחק בכרטיס אדום בדקה 43. הפועל רמת גן שוב מפסידה 1-3, הפעם לבני יהודה. החלוץ הנבחן של קשטן, פאבל קומולב, כבש צמד, אסי בלדוט חתם. וובה בראון איזן זמנית לזכות הרמת גנים. הפועל חיפה משיגה ניצחון ראשון לעונה, 0-1 קטנטן על הפועל עכו. סאשה "המחליף של ערן לוי" סטויאנוביץ' חתום על שער הניצחון.
ראיתי את המשחק באופן ממש לא רציף, בגדול בית"ר לא קיימת מבחינה התקפית, היינו קצת יותר טובים משבוע שעבר, אבל עדיין, אם נשחק כך בליגה אולי נסיים בפלייאוף האמצעי, חבל על הפנדל, ניצחון היה נותן לנו משהו מבחינה מוראלית, אבל לא ביג דיל, בסך הכל הקבוצה שיחקה בסדר, יש הרגשה שפרננדס צריך להוריד מעליו לא מעט חלודה. להגנה לא הייתה היום יותר מדי עבודה, ממה שראיתי מה שהיו צריכים לעשות עשו, צריך לעבוד על החיבור, המשחק הזה לא אינדיקציה לשום דבר רציני.
כאוהד הפועל פ"ת שרוף, זה פשוט מתסכל. מתסכל להגיע לאיצטדיון המסריח הזה ואומרים לך שאין כרטיסי חייל. שכרטיס עולה 80 שקל. אחרי שאתה מאיים לעזוב הקופאי הבן **** פתאום מחליף את הטון ופתאום נשאר לו זוג כרטיסים לחיילים ב-40. מתסכל להיכנס ולצפות מהקבוצה שלך שתלחם בדרבי. כן, גם אם זה גביע חרטה. מתסכל שאתה משלם 40 שקל להתאחדות מסריחה שלא מסוגלת לשים שופט נורמלי על המגרש. היה כואב לראות את גיא צרפתי פשוט אוכל את עצמו וקופץ כמו ילד מול השופט עם דמעות בעיניים של תסכול-היו עליו לפחות 6 כניסות של צהוב ברור, והשופט פשוט הוציא את האדום לאסוס כאילו כלום. השופט הרס את המשחק, וזה עדיין לא תירוץ. דקה 70 אחרי מצב של מכבי שבו הרגשתי באמת זלזול של השחקנים לקחתי עם עצמי ונסעתי. זה לא אותו דבר, באורווה זה לא היה קורה. אבל לגבי השיפוט אני באמת לא מתפלא-כשלוזון נמצא שם, משגיח טוב טוב, השופט הזה לא היה מוציא צהוב גם אם היו חותכים לצרפתי את הרגליים עם מסור.
משחק הערב היה משחק בלי התקפות והתוצאה לא מפתיעה בכלל. משחק חלש מאוד וכבוי. יש לשתי הקבוצות הרבה מה לעבוד, מה שמפחיד הוא שההרכב של בית"ר בהמשך העונה ירוץ עם לא מעט שינויים ואילו אנחנו עלינו הפעם בהרכב החזק שלנו (נאסר במקום זגורי) ובכ"ז לא נראנו טוב בכלל.
למרות התוצאה אפשר למצוא דברים טובים במשחק מבחינת באר שבע. באר שבע שלטה והגיע למצבים המסוכנים היחידים במשחק עד שהגיעו שתי הדקות שבעצם הרסו לה את המשחק, כי אם מליקסון מבקיע את הפנדל ואייל שן לא עושה גליצ'ים מאחורה באמצע המגרש שהוא סוחב צהוב (ולא משנה שמויאל עשה הצגה), אז זה היה יכול להגמר אחרת. נכון שכשבית"ר משחקת בלי רוב שחקני ההרכב שלה זה לא ממש חכמה אבל בכל זאת יש שיפור ניכר מהמשחק הקודם נגד אשדוד, בעיית המגן הימני עדיין לא פתורה אבל בעמדות הבלמים יכול להיות לנו שקט יחסי בינתיים, גביש וסוארס שיחקו נהדר וגם את ההתקפות המעטות שאליהן בית"ר הצליחה להגיע הם עצרו.
הקבוצה ממשיכה לאכזב. נכון, יש שיפור מאשדוד, נכון, פרננדז ממש להראות המון ניצוצות והיום גם גביש הקיבל את הצאנס ולקח אותו בשתי ידיים, אבל יש המון מקום לשיפור. שוב העמדות של המגן הימני, הקשר האחורי והקשר באגף ימין (כשרביבו שם) הם העמדות החלשות שלנו. מקווה מאוד שיגיע כבר המגן הימני שיגאל אותנו מהצרות באגף ימין. בית"ר י"ם? קשה להתייחס לקבוצה מלאה בשחקנים חסרים ברצינות.
מי לא שיחק היום בבית"ר? אגב פאבל לוקומב הנבחן של בני יהודה כבש 2 ואחד בהקפצה מעל השוער. השער של בלדוט מ-25 מטר אמרו שהיה מרהיב, אגב יבוריאן המשיך להחמיץ, מה חדש?
וואלה יצאו מגעילים בני יהודה, לקחו 50 שקל לילד למשחק גביע הטוטו המעפן נגד הפועל ר"ג. וגם זרקו את האוהדים שלנו למאחורי השער למרות שאוהדי בני יהודה איכלסו רק את שער 13. ר"ג חייבת לפחות 5-6 שחקנים חדשים להרכב, אחרת יהיה קשה מאוד לשרוד.
המשחקים האלה לא אומרים שום דבר להפועל ככה שזה לא ממש משנה. לבית"ר זה דווקא כן, לקבוצות שלא משחקות באירופה שני המחזורים הראשונים של גביע הטוטו חשובים ובינתיים גם אשקלון וגם ב"ש שנראתה נורא מול אשדוד הוציאו מולם נקודה, האם הקיצוץ המשמעותי עושה את שלו?