ריקלמה מן הסתם רציתי שמכבי תבקיע והיא גם לא הייתה רחוקה מזה... אבל עדיין זה לא אומר כלום על חשיבות המשחק. אם זה היה בליגה, ולאו דווקא נגד הפועל וראנגלוב היה מחמיץ, הרבה זמן לא הייתי שוכח את ההחמצה הזו אבל בגלל שזה היה בגביע הטוטו ועוד במשחק חסר חשיבות, ישר בשריקה העברתי כבר למשחק של ארסנל. אל תבלבל בשכל, לא סחטה ולא כלום, מכבי במחצית השנייה הייתה הרבה הרבה יותר טובה מהפועל שמלבד השער המביך שוסולומון ספג, לא עשתה כלום, חד וחלק, ואפילו בקושי עברה את החצי. במחצית השנייה החלק ההתקפי האמיתי של מכבי נכנס וראינו הרבה הזדמנויות בזמן שהפועל עשתה סוג של בונקר ומכבי החמיצה לא מעט. במזל גם הפועל לא הפסידה את המשחק בסופו של דבר כך שהיא צריכה להתנחם בכך. הייתי מוכן להפסיד היום 3:0 ולנצח ביום שבת את הפועל עכו, וזה רק מראה על חשיבות המשחק היום, במיוחד שזה בגביע הטוטו ואחרי שעלינו שלב עוד לפני המשחק. בסופו של יום לא הפסדנו, סיימנו במקום הראשון בבית ועלינו לרבע הגמר. אה, והפועל במקום האחרון ובחוץ. יאללה הביתה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אם הסגל של מכבי חיפה עם רוני לוי היה אליפות בלי מאמן...אבל גם הסגל הזה של מכבי זה אליפות בלי מאמן. אבל עם כל הכבוד למאמנים, עם כמה שיש להפועל יתרון על הצוות של מכבי וברור שיש לה, המאמנים הם לא אלו שמשחקים על הדשא, אתה יכול להביא 1001 דוגמאות מפה עד מחר, מוריניו פרגי ומי שלא תרצה, בסופו של דבר מי שמשחק על הדשא זה השחקנים. בארסה יכולה להיות אדירה ככל שתהיה, עם פפ גווארדיולה עם כל הקסמים והמשחק הגדולים, אם אינייסטה, שחקן, להזכירך, לא בועט לשער את הבעיטה היחידה למסגרת, עד היום פפ נשאר באותו מקום שהיה לפני הזכיה בצ'מפיונס...ועם כל הכבוד, לפפ לא היה שום נגיעה במהלך של הגול הזה...בטח כשמדובר בדקה 93 ושחקנים מתאבדים על המגרש, לא פפ. גם מוריניו בשנה שעברה באינטר, לא הצליח לעבור את שמינית הגמר עם זלאטן בשיאו...רק כשהביא שחקנים, הם אלו שהביאו את התואר!
ואז עם שריקת הסיום נשמעה שאגת יש מאוהדי הפועל...אולי די להיות קטנוני ופאתטי? דור לא ידעתי אגב שפרנסמן וטועמה זה הרכב שלישי...כנ"ל שבחון, מרעי, שיש, קנדה ודואני (שהוא ממש לא שחקן הרכב שלישי, מה לעשות שיש שחקנים לפניו ברוטציה) קיצר די לגנוב דעת... עזוב היחידה שהיה לה מה להפסיד בדרבי הזה זו מכבי... מי שאיכזב אותי זה כלל השחקנים שיקבלו הזדמנות ב-45 הדקות הראשונות ונראו פח אשפה! אבל לעומת זאת מי שנכנס במחצית השניה הראה שדווקא גם במשחק זניח כמו גביע הטוטו הוא מסוגל לשחק ואני מתכוון לעטר, סדיבה, מאדוניאנין, ראנגלוב ומי שנכנס וזה ממש לא מעניין אותי שזה היה מול אפרוחי גוטמן כי אותם שחקנים שנכנסו במחצית השניה גם יכלו להפסיד 1:3 ולשחק בחוסר חשק ולשים זין כי זה גביע הטוטו, אבל דווקא הם! הראו שהם חדים...שישחקו ככה נגד עכו כמו ששיחקו כשנכנסו וננצח.
הייתי מסכים איתך אם היית מדבר על משחק אחד שבו הכל יכול להיות, והדוגמאות בליגת האלופות שנתת הם ממשחקי נוקאאוט, אבל לאורך עונה שלמה ההשפעה של מאמן מאוד משמעותית, המשמעת, סגנון המשחק, אלו דברים שדווקא כן מכריעים. עכשיו אתה כבר אומר שלהפועל יש ייתרון בעמדת המאמן, אני שמח שאנחנו מתקדמים לאט לאט. יכול להיות שמכבי לבסוף תיקח אליפות, אני לא אומר שלא, אבל הזלזול שלך בהפועל והביטחון הכל כך גדול שמכבי הולכת לזכות באליפות בהליכה, די עצבן אותי. זאת הייתה סתם עקיצה על כך שהוא אמר שמכבי תיקח אליפות גם אם הוא יאמן אותה בטלפון. טוב לדעת שאתה מסכים עם הרעיון הכללי שאני מוביל.
אה אני מתנצל לא ראיתי את הקטע הזה, חשבתי אתה מתכוון כאוהד. הליגה הזו תקבע רק ע"י המאמנים, כי בסופו של יום אני לא מאמין שיהיה יותר מידי הפרש בנק' בין מכבי, הפועל וחיפה.. ככה שמשחקי הפלייאוף בין הגדולות יהיו אלה שיקבעו את האליפות ובמשחקים האלה המאמן הוא חלק גדול יותר מהשחקנים לדעתי, ככה שהפועל נראים במצב טוב, אבל מצד שני אני משער שהם ימכרו שחקנים בקיץ ככה שצריך לחכות ולראות... אבל אף קבוצה לא תיקח את האליפות בהליכה, זה לא יכול לקרות עם הקיזוז.
לא אמרתי שמכבי תיקח, אמרתי שהיא צריכה לקחת! למה אתה מעוות? ודווקא בגלל מה שאתה אומר, השחקנים הם אלה שהכריעו, עם כל הכבוד לגוטמן! כמה שהוא מאמן ענק...הוא לקח אליפות בזכות ערן זהבי בדקה ה-93 בסופו של דבר... המאמן, עם כמה שיש לו תפקיד חשוב, יכול להיות הכי טוב בעולם, אם השחקנים על הדשא לא ישחקו אז מה שווה כל הבלבולי שכל והטקטיקות ושמקטיקות? אהה כי אינטר שיחקה נגד מכבי דליית אל כרמל לא? לא נגד צ'לסי, באיירן וברצלונה...מה הקשר אם זה נוק אאוט? עם כל הכבוד לליגה! קבוצות משקיעות יותר בצ'מפיונס ליג, גם בארסה וריאל וכולן.
זו גם האכזבה שלי מהמשחק, ממש לא מהתוצאה אלא מהיכולת של השחקנים שקיבלו הרכב אבל בגדול לא ראיתי שום דבר חדש. קלמי סבן ורוני גפני ממשיכים להיות מגנים של ליגה שנייה, תסלחו לי אבל הם נראים פשוט זוועה ומסתבר שאפילו בגביע הטוטו אין להם מקום, שירן ייני ממשיך עם היכולת המחרידה שלו, ניסו קפילוטו הראה שעדיין הוא לא יותר מבינוני, גל אלברמן עדיין לא מראה אחוז מהיכולת האמיתית שלו ויובל אבידור רק יודע לרוץ מהר. מבחינתי, רוני גפני וקלמי סבן לא צריכים לראות הרכב יותר בחיים כל עוד יואב זיו ודור מלול בריאים למרות שגם פאביצ'ביץ' יכול לשחק כמגן ימני, שירן ייני צריך להבין שרק מלחמה על ההרכב תעזור לו אז שלא ייעשה דווקא וכבר אמרתי זאת לא פעם ואומר זאת שוב - ניסו קפילוטו חייב להיות מושאל לקבוצת אמצע טבלה על מנת שייקבל דקות אחרת הוא סתם מתבזבז על הספסל שלנו. פוטנציאל יש לו אבל בלי דקות משחק, הוא לא יצליח, כמו היום.
אגב זה רק אני או שדור מלול ובוזגלו פשוט שמרו על הרגליים שלהם כל 45 הדקות שהם שיחקו? כי ככה זה היה נראה... אגב אני לא יודע אם שמת לב לזה אבל גם בשבת, זה שראנגלוב באמצע ועטר בא מהצד, זה עושה את ההתקפות יותר שוטפות, גם העובדה שמאדוניאנין משחק טיפה למעלה (לא מספיק אבל עוד קצת) זה גם נותן עוד יתרון להתקפה שלנו ויותר מימד, שימשיך ככה. גל אלברמן, הבן אדם לא שיחק שנה וחצי רובם בגלל פציעה, מה ציפיתם? שהוא יבוא ויהיה תותח? מי שחשב ככה הוא פשוט מטומטם. המטרה היא שגל אלברמן יגיע ככל שהעונה מתקדמת לכושר רצוי וגם היכולת תהיה בהתאם בשביל הישורת האחרונה...
האמת התוצאה היום פחות מעניינת אותי. חיכיתי יותר לראות קצת ניצוצות מאלברמן וקולאוטי שמאוד איכזבו אותי. אלברמן רצה, אולי אפילו יותר מידי. קולאוטי לא עשה יותר מידי מלבד הזדמנות אחת או שתיים. עד מתי נראה את רוני גפני במכבי? בליגה לאומית לא הייתי נותן לו לשחק. ושום מילה על סולומון האפס הזה, הגול השלישי היה פשוט מביש. איך שוער בליגת העל לא לוקח כדור כזה איך? ראנגלוב מתחיל להכנס לעניינים, בינתיים זה נראה טוב. סטרול גם היה מצוין בלי קשר לגול בסיום. עם עוד קצת מזל ושוער נורמלי היינו יוצאים עם נצחון. מקווה שנשמור את זה לדרבי בליגה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
תגובה שרשמתי בדיון מכבי: למרות שכיף לכל העולם לגלוש על הגל של ההרכב הצעיר מלא הילדים של הפועל, זה שרובם נכנסו בדקה ה-80 והפועל שיחקה עם 6 בהגנה עד הסיום לא הופך את ההרכב לנוער. גליל בן שאנן, לא נוער. יוסי שבחון, לא נוער. ביבאן פרנסמן, לא נוער. סלים טועמה, לא נוער. גל שיש, לא נוער. עומרי קנדה, לא נוער. ויקטור מרעי, לא נוער. רמי דואני, לא נוער. 8 שחקנים שהם המחליפים של הפועל, 2 מהם עשו 90 דקות נגד חיפה, השאר הם שחקני סגל קבועים שלעיתים פותחים בהרכב, אבל מה איכפת לכולם? זה נוער ילדים ג'. בכל אופן, כלל השחקנים שפתחו את המשחק, אם הייתם צריכים את התשובה לשאלה "אבל למה אנחנו לא משחקים בהרכב? זה לא פייר! אנחנו לא הכי חלשים במכבי" אז הנה, 45 דקות, קיבלתם אותה. כל אחד ואחד ששיחק צריך להתבייש בעצמו, כולל מאור בוזגלו ודור מלול ששמרו רגליים לשבת, כבר היה עדיף שלא היו משחקים ומעלים שחקני נוער לשחק במקומם. היחידי מתוכם שראוי לציון לשבח, אבי סטרול. לעומת זאת, מי שנכנס בדקה 45, מאדוניאנין, עטר, ראנגלוב, וכל מי שנכנס בהמשך, המשחק שלכם שטף, הגענו לשלל מצבים, והיה צריך להיגמר בתאכלס 7:3. הנעת הכדור היתה טובה מאוד, זה שכבשנו ממצבים נייחים? הלו זה חלק מהמשחק! בטח מול קבוצות שמצופפות, במיוחד כאלה עם 5 בהגנה, הרי הם עושות עבירות כל חצי שניה אז גם מזה צריך לדעת איך לעשות גולים. ראנגלוב בשפיץ, זה פשוט עולם אחר לעומת אלירן עטר, שעם כל הכבוד, הוא לא חלוץ קלאסי, ונמני ויוסי רואים את זה. אני מקווה שראנגלוב ימשיך לקבל קרדיט כי הוא מתחיל להראות מה יש לו ברגליים. שער בשבת, שער היום ומשקוף, לאט לאט. גם בשבת לא בטוח שהוא יכבוש, אבל ברור שאם כן אז זה אקסטרה ועוד לביטחון, אבל רואים שהוא שחקן. מאדוניאנין מתחיל טיפה להוריד מהזילזול, זה אומנם עדיין לא זה, וכמובן שאני לא מאמין לזה שהוא רץ 13.7! הוא רימה בטוח, גם לזה שסידיבה רץ 12.7 זה לא כזה אמין אבל יאמר לזכותו של הסנגלי, שהוא! דווקא יש מצב שהוא באמת רץ ככה! כי הוא משקיע את הנשמה כל משחק, כל המשחק. רואים שמתחיל להיות חיבור אט אט בחלק ההתקפי, אני בטוח שעם ניצחונות זה ימשיך והביטחון גם יעשה את שלו אבל כמובן, צריך יכולת בשביל לנצח, והמשחק בשבת חשוב מאוד בשביל זה, במיוחד אחרי הניצחון של הפועל בקרית אליעזר על מכבי חיפה. אז נכון הפסדנו למכבי חיפה במחזור הפתיחה וגם הפסדנו להפועל במחזור ה-6, וגם לא נראינו טוב נגד הפועל חיפה ב-0:0. שאני יזכיר לכם שהפועל ת"א פתחה את השנה שעברה עם 4 נקודות מתוך 12? כולנו יודעים איך העונה נגמרה, צריך לתת זמן לקבוצה, ואני בטוח שזה ישתלם לנו. סך הכל אומנם הפועל יותר מחוברת ויותר טובה עם ההרכב המלא שלה, אבל זה רק בגלל החיבור, כי מבחינת השחקנים שנמצאים במכבי, על הנייר, הם יותר טובים מהפועל, השאלה היא אם הם מסוגלים להביא את זה למגרש, ומול עכו זו דרך טובה מאוד להתחיל! יאללה מכבי. אגב על פי שיטת לואיס פרננדס ההרכב הראשון למחצה (בכל הקשור לקישור ולהתקפה כן?) ניצח במחצית השניה 1:2 חחח מי אמר שהצרפתי לא מלמד אותנו דברים? עם הראש לאיסלנד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
להחתים ויפה שעה אחת קודם! הוא משחק כקשר 50/50. קיים בו פוטנציאל לא קטן, ניתן לראות זאת בשליטה שלו בכדור ובמסירות העומק הטובות שלו. אין ספק שהילד יודע כדורגל.
משחקי שמינית הגמר מכבי ת"א-מכבי חיפה מכבי פ"ת-בית"ר ירשולים מכבי נתניה-בני יהודה עירוני קריית שמונה-מ.ס. אשדוד המשחקים יערכו ב28/29 לדצמבר .
אני ארצה לעשות דיל עם אוהדי הפועל ת"א...גביע טוטו בשבילכם, האליפות לנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx המשחק הזה באמת לא מזיז לי, מה לי עם גביע טוטו? אני רוצה את האליפות!