אני לא מבין מה סודן עושה שם בטורניר הזה בגאנה, איך היא הצליחה להעפיל לשם, בקושי מצליחים לחבר כמה מסירות, בקושי ובאיטיות מוחלטת הם יוצאים להתקפה, וההגנה שלה על הפנים. זה יהיה הישג עבורה להבקיע שער אחד באליפות אפריקה. לו עמדה מולה נבחרת טובה יותר שקצב המשחק שלה יותר מהיר, היא תובס ותקבל לא פחות משבעה שערים, הרי גם הנבחרת של זמביה לא משהו, מבחנתי מצרים וקמרון כבר העפילו לרבע הגמר.
התוצאה של מצרים פשוט מדהימה, וכל אחד מהגולים למעט הפנדל יכול להיבחר לשער הטורניר. בקמרון רק אטו שיחק, וכמו שזה נראה, הם די חלשים בחוליה האחורית שלהם. גם אם הם יעלו סיבוב, סביר להניח שהנבחרת הבא שהם יפגשו תנצל את זה. ואני כמעט בטוח שקמרון תעלה בכל זאת-סודאן מאוד חלשה, וזמביה שניצחה אותה ממש לא נראית כמו נבחרת גדולה. קמרון פשוט חייבת להוציא 6 נקודות משתי הנבחרות האלה.
משחקי הענק נמשכים גם היום כאשר תוניסיה תפגוש את סנגל ב-19:00 לקרב שהמנצחת בו תהפוך אוטומטית לפייבוריטית לסיים בראשות הבית. וב-21:30 דרום אפריקה פותחת באופן רשמי את עידן קרלוס אלברטו פאריירה וההכנות ל-2010 מול אנגולה.
ההבדל בין הנבחרות החזקות והבינוניות לחלשות באליפות הזו הוא כל כך בולט שזה מפחיד. לא מבין איך נמיביה,סודן ובנין מצאו את מקומן באליפות הזאת? זה מגיע למצב שאני מרחם עליהן לפעמים. מצרים אתמול הוכיחה שהיא מתחרה ראוייה לשמירה על התואר שלה וכמו שהיא נראתה אתמול נגד אחת הנבחרות הטובות בטורניר אין ספק שבקהיר הציפיות צריכות לעלות לשמיים. היום במוקד שני משחקים באמת פתוחים לחלוטין, במשחק הראשון תוניסיה הנהדרת מארחת את סנגל שאיכשהו הניצוצות ממונדיאל 2002 עוד מנצנצים פה ושם ונותנים תחושה כאילו סנגל של היום לא כל כך רחוקה מהסנגל ההיא, תוניס פייבוריטית לטעמי אבל לא בהרבה, שום תוצאה כאן לא תהיה הפתעה. ובמשחק השני דרום אפריקה שמתחילה בהכנות המקצועיות/מנטליות לקראת מונדיאל 2010 שייארח שם משחקת היום מול אנגולה שעצם עלייתה למונדיאל 2006 בגרמניה היווה הפתעה והכניס אותה לרשימת הנבחרות שאין להספיד אותן טרם הזמן. גם דרום אפריקה וגם אנגולה שלא ממש היו אימפריות בשנים האחרונות רוצות לפחות לעלות לשלב הבא והמשחק הזה קריטי.
לדעתי את הניצחון של המצרים, עם כל ההערכה שיש לי כלפי ההופעה שלהם אתמול, אפשר לסובב גם מהצד השני - קמרון פשוט לא כזאת גדולה. תוציאו לרגע את אטו מהסגל של הקמרון, מה נשאר? ג'רמי? סונג? מאקון? נבחרת שאי אפשר להזכיר באותה נשימה כיום לא עם גאנה, לא עם חוף השנהב, לא עם ניגריה, וכן, אפילו לא עם מצרים, תוניסיה וסנגל למען האמת. אולי אתמול היה יום רע מאוד של קמרון וטוב מאוד של מצרים, ואולי פשוט זה מה שקמרון באמת שווה כיום. לא ראיתי את סודן וזמביה היום, אבל דווקא בספורט 5 החמיאו לסודנים וכתבו שהם תקפו לא מעט והיו ראויים לכבוש ולא שער אחד... הנבחרת הזאת גם סיימה מעל תוניסיה במוקדמות, ככה שלמרות שהסיכוי לעלות הוא כמעט אפסי, אני עדיין מאמין שסודן יכולה לקלקל קצת בבית ג'. נמיביה ובנין זה סיפור אחר. נמיביה קיבלה בית מוקדמות חלש, בנין הייתה אחת משלושת הסגניות הטובות ביותר, שתיהן התברגו פשוט כי יש 16 מקומות. בכל זאת, 12-13 נבחרות על רמה (יחסית כמובן) בטורניר של 16 זה לא רע.
אני אישית מאוד נהנה הטורניר בינתיים , הרבה גולים ומעט טקטיקה כמו שכדורגל צריך להיות לטעמי סודאן נבחרת מאוד חלשה , אני לא מבין איך הם העפילו . אצל זמבייה היה כמה שחקנים טובים , אהבתי את המשחק של מס' 10 עם הסרט בשיער.
סודן הצליחה להגיע לשער היריבה, החזיקה יותר בכדור, זה נכון.. אבל, המשחק שלהם פשוט בושה, נבחרת זמביה הובליה 3-0, ואחר כך הם נרדמו לגמרי, ובכך הזמינה את סודן להתקפות שהובילו לשום מקום. מול נבחרות כמו מצרים וקמרון היא לא יכולה להסתדר. (החלוץ שלהם מס' 10 בשם טמבל !!)
קמרון לאט לאט נהיית האנגליה של אפריקה... פשוט לא ייאמן, לחטוף ממצרים רביעייה. אני באליפות הזאת הולך עם חוף השנהב. אין להם עמדה אחת חלשה על המגרש, זה פשוט מפחיד.
סנגל יכולה להרגיש קצת מאוכזבת מעצמה. היא הייתה צריכה לנצח במיוחד כאשר הובילה וחזרה מפיגור, חבל מבחינתה כי ניצחון על טוניסיה היה עושה לה את החיים הרבה הרבה יותר קלים בהמשך, הם יצטרכו להיות במיטבם כדי לעלות, נגד דרום אפריקה ואנגולה לא מחכים להם טיולים, זה בכלל בית מאוד מאוד מעניין.
המשחק התחרותי ביותר של גביע אפריקה נערך היום אשר בו נפגשו טוניסיה וסנגל, לסנגל אולי הגיע יותר לנצח, אבל בסה"כ טוניסיה היית מאוד חלשה היום (יחסית למה שראיתי ממנה לפני כמה שנים), איכזבה בגדול, וההגנה שלה נראת רע, רע מאוד. תוצאות המשחקים של הבית הרביעי מאוד משקפות את מה שהתרחש בבית הזה ומה שעוד יתרחש, לכל נבחרת יש סיכוי טוב להעפיל לשלב הבא, הבית הכי צמוד, צפוי לנו קאמבק ענק.