אממ בוא נגיד שזה די הדדי, גם ניגריה וגם מאלי היו רחוקות מלהרשים היום. אבל אסור לשכוח שניגריה התמודדה מול הנבחרת כנראה הכי טובה בטורניר (יחד עם גאנה לדעתי) בעוד מאלי התמודדה מול בנין. אבל היתרון הוא כרגע לפחות פסיכולוגי אצל מאלי, הם יודעים שכבר במחזור הקרוב הם יכולים להעיף את ניגריה מעליהם, מה עוד שאני כבר לא כל כך בטוח שניגריה תטייל מול בנין.
משחק ענק נוסף היום, כאשר האלופה מצרים פוגשת את קמרון. גם המפגש השני הוא מסקרן למדי, זמביה פוגשת את סודן האלמונית. כמו שנכתב בפתיחה, ישנם סימנים רבים שלמרות אותה אלמוניות, סודן יכולה להיות הפתעה, הערב נוכל לגלות אם יש אמת בדברים.
דקה 18' במשחק של מצרים וקמרון ואלופת אפריקה סותמת פיות: 2-0 אדיר ומוצדק למצרים שרומסים את קמרון מהדקה הראשונה. פנדל מוצדק של חוסני ומתפרצת נהדרת של מוחמד זידאן. מצרים פשוט נותנת את ההופעה המרשימה ביותר של הטורניר עד כה. כמובן שניחסתי להם את הצורה עכשיו.
זיזו :aaa021: זיזו :aaa021: איזה שחקן מוחמד זידאן, מחצית חלומית של נבחרת מצרים, אמנם אחרי שני השערים הראשונים מצרים חזרה אחורה והזמינה את קמרון קדימה, קמרון מתפרקת לגמרי, בקושי עוברת את חצי המגרש שלה.
פספסתי את הגול השלישי (אמרתי לעצמי נשאר שתי דקות מה כבר יהיה), איזה טעות... איך הוא היה? מי כבש? חשבתי עוד בפתיחת הדיון שאנחנו מזלזלים קצת במצרים, אבל הודיתי בפני עצמי שגם אני לא רואה אותם עושים משהו בגאנה. לפחות בינתיים כולנו יכולים לאכול את הכובע. אני כן שמח שפגעתי אבל לגבי קמרון, כמו שהם על הנייר ככה הם בינתיים גם על הדשא, שם גדול וסמואל אטו, לא הרבה מעבר לזה. משהו ששווה לשים לב אליו - הסקוררים של שתי הנבחרות, אטו וזידאן בהתאמה, שניהם לא מפסיקים לרדת עד לאמצע המגרש בכל התקפה, אצל מצרים זה עובד פשוט נהדר, זידאן מחסל את קמרון. השידור המצרי באינטרנט פשוט תענוג "אינשאללה... אינשאללה... אינשאללה... חוסני! חוסני! חוסני!" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
איזה גול.... מצרים לא סופרת את קמרון, ללא ספק ההופעה הכי משכנעת שראינו עד כה, כל הכבוד למצרים, בהחלט מצדיקים את המונח "האלופה". השאלה היא האם זמביה הוא סודן יכולים איכשהו להפתיע על חשבון קמרון...
הדבר הכי הזוי אצל זידן שבקבוצות הגדולות בקריירה שלו הוא תמיד נכשל, רק במיינץ הקטנה הוא הראה את הפוטנצייא שלו. העונה בהמבורג קיבל את הבמה ואיכזב לגמרי ולאחרונה הפך לשחקן ספסל, ולא תמיד לבחירה ראשונה של סטיבנס. משהו מוזר לגביו. ד"א מי זה מידו ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
זידן איכזב בהמבורג? אני דווקא ראיתי שיש לו ממוצע לא רע של שערים לעומת הופעות... מחצית שנייה עם עדיפות קלה ומובנת של קמרון, אבל בגדול משחק נהדר של מצרים. 4-2 אפילו לא עושה איתם צדק. ואיזה גולים, כל אחד יותר יפה מהשני חוץ מהפנדל כמובן. בעוד חצי שעה סודן וזמביה יחפשו 3 נק' שיתנו להן סיכוי להפתיע את קמרון.
משחק מהנה מאוד לצפיה, שערים יפים, רמה גבוה, כן ירבו. מצרים במחצית גדולה פשוט מחצה את קמרון, נראה שמצרים מחוברת הכי טוב בינתיים ומראה שאסור לזלזל בה, היא בהחלט יכולה להיות פקטור רציני במאבק על אליפות אפריקה ואם היא תמשיך ככה אני רואה אותה לפחות בגמר. ני חושב שמבחינת קמרון הפנדל שהיא קיבלה בסיום יכול לעודד אותה, 4-1 יכל לשבור אותה ו4-2 זה כבר משהו אחר, הרבה יותר מעודד.
לא יודע מה עם זמביה, אבל אל תצפו מסודן לדגדג את קמרון. לפני כמה חודשים תפסתי אותם במשחק ידידות מול אותה מצרים באחת התחנות הערביות וזה נגמר בתוצאה אסטרונומית כשמצרים הובילה 2-0 כבר אחרי 5 דקות. מי שבמיוחד זכור לרעה הוא השוער הסודני שמשום מה החליט בכל בעיטה לשער להמר על פינה כאילו מדובר בפנדל. זה היה די מצחיק... אשכרה לראות שחקן מצרי בועט דרדלה לקורה הימנית כשבינתיים השוער מזנק זינוק תיאטרלי אל עבר הקורה בצד ההפוך.
מצרים באה למשחק הזה כאנדרדוג, אפילו התקשורת המצרית הצהירה שקמרון באה למשחק הזה כפיבוריטית, כולם זלזלו בסיכויים של מצרים להתמודד על התואר, וכי הזכייה שלה מהטורניר הקודם היא רק בגלל שהיא אירחה אותו. מצרים פשוט דרסה את קמרון אחת הנבחרות הטובות של הטורניר ואחת המועמדות לזכייה בתואר, יותר מ80 מיליון אנשים צעקו מרוב אושר מרוב שמחה, הגיע להם לנצח, כל הכבוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx