אז כצפוי, המשחק בין אנגולה לטוניסיה הסתיים בתיקו, ועוד יותר כצפוי, 0-0, כששתי הנבחרות לא ממש מתאמצות להגיע למצבי הבקעה (לדעתי אפשר היה לספור בעיטות לשער על יד אחת במשחק הזה). לא שאם היתה מושגת הכרעה במשחק הזה זה היה משנה משהו, כי סנגל ודרא"פ גם סיימו בתיקו.
אחלה רבע גמר. גאנה - ניגריה. משחק שלרוב אין מושג איך הוא ייגמר. אבל לדעתי גאנה עוברת. לניגריה יש טורניר לא מוצלח במיוחד, וגאנה מארחת וזה נותן לה מוטיבציה, חוץ מזה שלדעתי הם פשוט יותר בכושר. חוף השנהב - גינאה. פעם שנייה ברציפות שגינאה ברבע גמר. הפעם היא מסוגלת להפתיע את חוף השנהב שפתחו יותר מדיי טוב את הטורניר הזה. לדעתי יהיה או תיקו או ניצחון מינימלי של חוף השנהב, וגם במקרה של תיקו חוף השנהב תנצח בהארכה, כי בכל זאת הטורניר הזה חשוב להם. מצרים - טוניסיה. שתי הצפון אפריקאיות היחידות ששרדו בקרב גדול. למצרים יש עוד אליפות מצויינת, טוניסיה היו יכולים להיות הרבה פחות טובים. מצרים לא טיפשים - הם לא כמו כל הנבחרות שאחרי שהן לוקחות אליפות הן מזלזלות באליפות שאחיה. מצרים יכולה להוכיח את עצמה בטורניר הזה, ולדעתי היא תעקוף את טוניסיה. אנגולה - קמרון. הקרב המותח של רבע הגמר. אנגולה היא הסינדרלה של הטורניר. היא גם נבחרת מאוד סימפטית. אנגולה רוצה לארח את הטורניר ב2010 עם טעם טוב בפה, ולהראות שאם הם מסוגלים להגיע לחצי הגמר בגאנה, הם יכולים לזכות אצלם בבית. קמרון, בהשוואה אלייה כבר לא נבחרת שרודפת אחרי כל תואר. בטורניר הזה היא תחזור לעצמה - קמרון תנצח בהארכה או בפנדלים. חצי הגמר: גאנה - מצרים. גאנה רוצה להיות כמו מצרים של שנה שעברה ולזכות בתואר בביתה, מצרים רוצה תואר שני ברציפות. אבל גאנה, וכל הנבחרות שהן לא מצפון אפריקה ולא מדרום אפריקה, מה לעשות, יותר טובות.. וגאנה מראה את זה, למרות שהמצרים בכושר לא רע בכלל. גאנה בגמר. חוף השנהב - קמרון. בכל פעם שהן נפגשו לאחר ההדחה המעצבנת של קמרון מהמונדיאל, קמרון לא הצליחה לנקום בחוף השנהב. אטו ודרוגבה שוב נפגשים, אטו בכושר שיא, קמרון רוצה את הנקמה הכי מתוקה שאפשר, והופ - קמרון בגמר. שתי הפיינליסטיות של האליפות הקודמת מודחות בחצי גמר. גמר: גאנה - קמרון. גאנה רוצה לחזור להיות כמו בשנות ה70 וה80 - הנבחרת הכי טובה וכשרונית באפריקה, שרק למונדיאל אז היא לא הצליחה לעלות. קמרון - רוצה אותו דבר. שתיהן רוצות את התואר, לגאנה יש את הקהל הביתי וגם לקמרון, שלא כל כך רחוקה מגאנה, יגיע ככל הנראה קהל. שתי הנבחרות רוצות את התואר, וזה ייגמר בפנדלים. לגאנה בכל זאת יהיו יותר אוהדים שידחפו אותם בפנדלים. גאנה זוכה בתואר.
טוניסיה ואנגולה הציגו משחק טיפוסי כדי להבטיח את עלייתם לא כמו חוף השנהב שהייתה ספורטיית וניצחה 3-0,אני חושב שבחצי ישחקו הנבחרות הבאות:גאנה,חוף השנהב,טוניסיה,קמרון.
נראה לי שמחזור הליגות המתרחש בסופ"ש הזה, קצת השכיח מאיתנו את אליפות אפריקה שיצאה למנוחה של יומיים בלבד. מחר ייפתח שלב רבע הגמר, כששעות המשחקים ישתנו-מעתה אין יותר 21:30, יש 22:30. גאנה תארח מחר ב-19:00 את ניגריה, במשחק מסקרן מאוד בין שתיים מהנבחרות הטובות ביבשת. גאנה לא ממש הרשימה בשלב הבתים, אבל אספה 9 נקודות מתשע אפשריות. ניגריה היתה אף יותר גרועה, ועלתה רק בזכות חסדי חוף השנהב ששחטו את מאלי במשחק האחרון. למרות שניגריה נבחרת מאוד חזקה, ניצחון שלה בהחלט יהיה בגדר הפתעה. גאנה ביתית ואמורה לדלג לחצי הגמר. חוף השנהב תשחק מול גינאה מחר ב-22:30, במשחק שלטעמי הוא הבאנקר של רבע הגמר. גינאה עלתה בזכות משחק טוב אחד מול מרוקו, חוף השנהב היתה הנבחרת המרשימה והאיכותית ביותר בשלב הבתים, ואין שום סיבה שהיא לא תמשיך הלאה לחצי הגמר. מצרים תשחק נגד אנגולה ביום שני בשעה 19:00. הפרעונים הרשימו מאוד בשלב הבתים כולל ניצחון מוחץ על קמרון. אנגולה נתנו הצגה אחת ויחידה נגד סנגל, וצברו עוד שתי תוצאות תיקו, אך הוכיחו שהם נבחרת שאין לזלזל בה. ההערכה שלי היא שמצרים תתקשה מאוד, ואולי אף המשחק יימשך מעבר לתשעים הדקות, אבל בסוף המצרים יעלו לחצי הגמר. את רבע הגמר יחתום המשחק בין קמרון לטוניסיה ביום שני ב-22:30. קמרון התחילה רע מאוד בתבוסה צורבת למצרים, אבל השתפרה מאוד בהמשך האליפות, כשסמואל אטו מפלס את דרכו בבטחה לתואר הפיצ'יצ'י של האליפות. טוניסיה, כמו אנגולה, נתנה הצגה אחת מול דרום אפריקה ושתי תוצאות תיקו, ובאופן כללי היא נבחרת פחות איכותית מקמרון. שיהיה לנו המשך אליפות איכותי ומהנה בדיוק כמו שלב הבתים שהסתיים...
ניגריה היא נבחרת גדולה באפריקה, עם כמה שהיא שיחקה רע בסיבוב הבתים זה ברור שגאנה לא הולכת לטייל היום, ניגריה איכותית, בהחלט יכולה להתעלות על עצמה ולתת פייט יותר מראוי לגאנה, הייתי מעדיף לראות את 2 הנבחרות האלה בשלבים יותר מכריעים- חבל שאחת מהן תלך הביתה היום. גאנה פייבוריטית אבל אני לפחות ממש לא יהיה מופתע אם ניגריה תנצח.
גאנה עם ניצחון הירואי במיוחד. ניגריה פתחו את המחצית השניה מצוין לאחר מחצית ראשונה שקולה, והגיעו למצב של אחד על אחד מול השוער של גאנה. ג'ון מנסה מגאנה היה האחרון בדרך לשער, והכשיל את השחקן הניגרי, וראה אדום מוצדק. זה לא שבר את גאנה, שהשיגה גול ניצחון בדקות הסיום מרגליו של ג'וניור אגוגו. לטעמי זה היה אחד המשחקים הטובים שהיו לנו באליפות.
אין מה לעשות.. הנשרים זה כבר לא מה שהיה פעם. לא מבין איך הניגרים לא הצליחו לנצל את ההרחקה של מנסה, העורף הגנאי היה מאוד דליל והניגרים הגיעו לא מעט להתקפות עם יתרון מספרי אבל לא הצליחו להבקיע, פראיירים, אין מילה אחרת.
לבנתיים אין הפתעות הניגרים לא ניצלו 10 שחקנים ועפו אחרי משחק טוב מאוד של שתשי הנבחרות. לבנתיים גינאה וחוף השנהב לא ממש מצליחות לכבוש במשחק
נראה לי שגינאה הייתה מוותרת על ההופעה שלה היום ברבע הגמר... 20 דקות אחרונות קלטניות של חוף השנהב וזה 5-0 לחבורה של דרוגבה. חד וחלק. אני משוכנע שחצאי הגמר יהיו מאוד שקולים ושיוויוניים. מחר 2 משחקים מאוד שווים ומעניינים.
עד הדקה ה-70 גינאה עוד חשבה שתוכל להשיג משהו. באותו רגע, דרוגבה וסלומון קאלו התחילו לדרוס, וכל גול נראה יותר קל מהשני. ציון לגנאי אני אתן לשופט של המשחק הזה-על מה בדיוק להוסיף 3 דקות? חוף השנהב משחקת משולשים ומשפילה את גינאה כבר דקות ארוכות. למה זה היה טוב? הוספת 3 דקות, וקיבלת תיגרה בתוספת הזמן משחקנים גינאיים עצבניים, על סתם. היה צריך לסיים את המשחק איך שמחוגי השעון הראו 90:00.