אם שני משחקי המחזור האחרון בבית א' יסתיימו בתיקו, למרוקו ולגינאה יהיו 4 נקודות. במקרה כזה, מה קובע? הפרש השערים או תוצאת המפגש הישיר?
ראיתי אתמול את מרוקו-גינאה, היה משחק מטוב יחסית, בזכות הניצחון הזה של גינאה היא העפילה לשלב הבא, קשה לי לראות אותם מפסידים נמיביה, בעוד שמרוקו תשחק עם גאנה המארחת, רוב הסיכויים שגאנה וגינאה יעפילו שתיהן לרבע הגמר... אבל עדין אפשר לקוות. אגב, הגיע למרוקו פנדל מוצדק אך השופט לא שרק, היה יכול להיות משחק דרמטי.
לא רואה היום ומחר הפתעות בגזרה האפריקאית חוף השנהב,קמרון ומצרים לא צפויות להתקשות מול יריבותיהן (נמיביה,בנין וסודאן) המשחק הבאמת מסקרן הוא היום בין ניגריה למאלי , שתי נבחרות שהמשחק הזה יכול אולי אפילו להכריע את הכף במובן מסויים. לא רואה הרבה הבדלי איכות ורמה בין שתי הנבחרות, התחושה שלי מראש הייתה שמאלי תהיה ה"הפתעה" של הבית הזה ותעלה על חשבון ניגריה/חוף השנהב ואני עדיין חושב כך.
חוף השנהב מרשימה מאוד ומנצחת את בנין 4-1, במשחק שאולי היה הכי חד צדדי עד היום בטורניר, וזה למרות דקות מצוינות של בנין בסיום. דרוגבה פשוט עשה צחוק מההגנה של בנין, ואם היה נשאר על המגרש ולא היה מוחלף בבובאקר סאנוגו, סביר להניח שהתוצאה היתה גבוהה יותר.
חוף השנהב עם רגל ו-99/100 הרגל השנייה ברבע הגמר. רק ניצחון ניגרי היום ובמחזור האחרון בתוספת ניצחון של מאלי על חוף השנהב עצמה יכול להשאיר את הפילים בחוץ אחרי 4-1 קליל על בנין. דרוגבה, קייטה, יאיא טורה וארונה דינדאנה כבשו לזכות חוף השנהב, רזאק אומוטויוסי כבש לזכות בנין.
אני גם חושב הפרש שערים, כי אתמול יורוספורט הראו את הבית בסיום המשחקים של מרוקו-גינאה, ושל גאנה-נמיביה, ולמרות ניצחון גינאי על מרוקו, המרוקאים במקום השני בטבלה בזכות הפרש שערים עדיף.
התיקו המאופס הראשון בטורניר מגיע במשחק השני כשניגריה ומאלי לא מוצאות את הרשת במשחק פיזי וטוב . במחזור השלישי , ניגריה חייבת לנצח את בנין (וזה מה שהיא תעשה כנראה) ותצטרך לקוות שמאלי תפסיד לחוף השנהב (שכבר עלתה) אצל מאלי יעדר במשחק השלישי מאמאדו דיארה שחקנה של ריאל מדריד שקיבל את הצהוב השני שלו בטורניר ויעדר מהמשחק השליישי.
0-0 משעמם בין ניגריה למאלי. תוצאה זו מבטיחה את עלייתה של חוף השנהב, ורוב הסיכויים שגם את של מאלי. ניגריה חייבת לנצח במחזור האחרון את בנין (רצוי ביותר משער אחד), ולעומת זאת, למאלי יספיק תיקו, מול חוף השנהב שכבר ברבע הגמר. כבר נודעו מקרים שכשקבוצה היתה צריכה רק נקודה, היא השיגה אותה ללא בעיה, והחשש הוא ממקרה דומה גם הפעם. מאלי לא נראית מדהים בכלל. פרדי קאנוטה חלוץ אדיר, אבל אין לו את לואיס פביאנו לידו כמו בסביליה, והוא נראה די בודד בהתקפה והרבה יותר קל לחסל אותו, גם בנין וגם ניגריה עשו זאת בהצלחה מרובה.
מאלי אולי מרשימה אבל בעמדה הרבה יותר טובה מאשר ניגריה, קשה לי לראות בסיטואציה הנוכחית את ניגריה עולים, חוף השנהב עלתה, למאלי מספיק תיקו, וכמו שמישה ציין אנחנו יודעים איך רוב המקרים האלו נגמרים. (או שבעצם ניצחון גדול של ניגריה על בנין יעלה אותה בגלל הפרש שערים...)
כמו שאמרת תיקו של מאלי יספיק לה, כי במקרה כזה יהיה לה 5 נק', ולא משנה כמה ניגריה תנצח יהיה לה רק 4 נק'. חוף השנה אכן עלתה, אבל לדעתי היא לא תסתפק בכך ותנסה לעלות מהמקום הראשון בבית, כי אם היא תסיים במקום השני, רוב הסיכויים שהיא תפגוש ברבע הגמר את גאנה שתסיים ראשון, בקרב ענק.
ניגריה מאוד מאכזבת אותי עד כה. החלוצים המצוינים שלה לא מקבלים מספיק כדורים, בעיקר בגלל מרכז קישור אפור ומאוד לא מדויק. אני לא מאמין שחוף השנהב תנצח את מאלי. וחבל, ניגריה נבחרת יותר איכותית לפחות על הנייר, ממאלי, שמלבד קישור אחורי מצוין, וקאנוטה אחד בודד בחוד, לא מרשימה. אני מאמין שאם ניגריה תעלה היא תשתפר.