בשירות הוד מלכותה

הנושא בפורום 'פורום יורו 2012' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏27/5/12.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מבין את האנשים שאומרים שריו לא מסוגל לשחק 270 דקות בשבוע, ושסקולס לא מסוגל להשלים אפילו 90 דקות, ושלאמפרד גם לא יעמוד בעומס. מדובר בסך הכל בחמישה משחקים. מדובר בשחקנים מהשורה הראשונה שמתאמנים בשביל רגעים כאלה כל החיים. בשחקנים שכל העונה נלחמו בליגה הפיזית בעולם. הם ישרדו חמישה משחקים בשביל להניף גביע היסטורי. אם בנבחרת כמו הולנד הכוכבים הגדולים, כשכל אחד מהם יותר שברירי מהשני, הצליחו לחבר חמישה משחקים רצופים בזמן קצר כדי להגיע לגמר המונדיאל, גם באנגליה יכולים. במקרה הצורך אפשר לעשות רוטציה ולחלק את המשחקים בין ריו לטרי אם מתעקשים או בין סקולס ללאמפרד, או לשחק עם שחקן כמו ריו במשחק הראשון, לוותר עליו בשני ולהחזיר אותו בשלישי.

אמיר, אני מעדיף אחד שהוא וורד קלאס שנצטרך להתמודד איתו בצמר גפן על אחד שהוא בינוני ואפור ובמילא לא יקח אותי למקומות שבהם אני רוצה להגיע. מעדיף אחד כמו סקולס שיכול לתת רק 60 דקות כל משחק על אחד כמו דאונינו שגם אם ישחק 120 דקות לא יתקרב לתרומה של סקולס.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה,

קודם כל, פרגי הוא זה שריו אמר שפרדיננד לא מסוגל לשחק כל ארבעה ימים. אז אותו אתה לא מבין? הבחור פגיע לפציעות. תעמיס עליו הרבה משחקים, הסיכוי לפגיעה באופן טבעי גובר משמעותית. זה יפה שהם שחקנים מהשורה הראשונה, מתאמנים והכל. אבל לגוף האנושי יש מגבלות והמגבלות הללו משפיעות בשלב זה או אחר על כולם. אין ספק שגם פרדיננד וגם סקולס הושפעו. הם לא יכולים לעמוד בעומס כזה. פציעות במקרה של ריו וירידה ברמה או רגליים כבדות מול קשרים רעננים יותר במקרה של סקולס, זו בעיה.

להגיע לטורניר כשאתה קובע מראש רוטציה בעמדה-שתיים, וזה כשעוד יש לך את רוני שיחזור רק למשחק השלישי, שלא לדבר על פציעות או שינויים אחרים שתבחר לעשות, זה דבר איום ונורא. אנגליה לא יכולה להרשות לעצמה דבר כזה. לנסות ליצוק הרכב קבוע יחסית שיתחבר זה הסיכוי הטוב ביותר שלה לעשות משהו. זה מצער שסקולס בן 37, זה ממש אכזרי שהגוף של ריו בגד בו כך, אבל זה מה יש.

פול סקולס של לפני כמה שנים היה יכול לעשות את ההבדל עבור נבחרת אנגליה. סקולס של היום, ברמות הללו, ייתן לך משהו וייקח ממך משהו אחר. זה קרה גם ביונייטד.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

יכול להתווכח איתך על זה, אבל זה רחוק מלהיות רלוונטי. אם יהיה רלוונטי, ניפגש.

4. StevieG Member

רשמי: למפארד בחוץ.

בוא נראה עכשיו אם התאוריה של ג'רארד-למפארד עומדת במבחן התוצאה.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

פרגי דואג ליוניטד ואני מבין אותו כי ריו גם יכול להיפצע מה שיפגע בעונה הבאה של יוניטד, אבל הדברים שיצאו מריו לפחות הם שלא הייתה לו שום בעיה להגיע והוא לא זומן על רקע מקצועי בלבד. כלומר מבחינת הזווית של נבחרת אנגליה, היה בהחלט אפשר להזמין את ריו.

להגיע בידיעה שאתה צריך לאזן את הסגל שלך בטורניר זה לא מקובע. מקובע זה להזמין כמות נכבדת של שחקנים מליברפול בגלל שאימנת שם תקופה קצרה וזה מה שאתה חושב שאתה מכיר. להיות מקובע זה להזמין לנבחרת שחקן כמו דאונינג בזמן ששחקן כמו אדם ג'ונסון יושב בחוץ. להיות מקובע זה להעדיף שחקן כמו הנדרסון על שחקן כמו קאריק.

ממשיך להגיד שאני מעדיף שחקנים טופ קלאס, גם כאלה שתצטרך להתחשב במגבלות שלהם, על פני כאלה אפורים שלא יוכלו לקחת אותך לשום מקום. אפשר לחשוב שטרי ולאמפרד הם לא שחקנים מוגבלים. למעשה, שניהם נעדרו השנה הרבה יותר מסקולס וריו שנחשבים על ידך כפגיעים. יותר מזה, למרות שחזר מינואר, יש לי הרגשה שסקולס גם שיחק יותר דקות מג'אררד השנה. כשגם גלן ג'ונסון ממה שזכור לי נעדר לא מעט השנה.

מעל ל20 שחקנים לתקופה זמן קצרה זה מספיק והותר עומק כדי לאפשר לך לתמרן בין השחקנים. מעדיף לעשות רוטציה בין טרי לריו או בין סקולס ללאמפרד מאשר לקבל בסיטואציה מסוימת שחקן כמו הנדרסון בהרכב.

אגב סקולס, ואני בכוונה מתמקד בו כי לדעתי מדובר בגאון כדורגל, הוא יכול לתת לך 60 דקות לפחות ברמות הכי גבוהות. אם הוא עושה את זה בקצב הרצחני של הליגה הטובה בעולם הוא יכול לעשות את זה מול נבחרות כמו שבדיה ואוקראינה. מבטיח לך שלפחות ב60 דקות הראשונות אתה לא תרגיש שום חסרונות. ושוב אני שולח אותך ליוניטד. קח את המאזן שלנו עם סקולס וקח את המאזן שלנו בלעדיו, עכשיו תגיד לי אם אפשר בכלל להגיע שסקולס לקח מהיוניטד משהו. בלעדיו האליפות סגורה כבר בפברואר. עכשיו תדבר איתי על ההשפעה של סקולס על הנבחרת (בטח כשגם לאמפרד בחוץ).

6. WellNeverDie Member

סקולס ועוד איך מתאים לנבחרת, בטח אחרי היכולת שהוא הציג ובטח אחרי הפציעות האחרונות והסגל האפור. למען האמת, גם אני יכול לתפקד לא רע כל עוד שחקן כמו דאונינג נמצא בסגל.

ובנימה רצינית יותר, נתחיל מזה שלקאריק חייב להיות מקום בסגל ואפילו בהרכב. היכולת המעולה שלו בעונה האחרונה מעידה על כך ולמען האמת הייתי מהקוטלים שלו בקיץ למרות סוף העונה הקודמת שבה הוא שיחק טוב מאוד. הוא נתן עונה נהדרת ולא צריך (למרות שדווקא כדאי) להסתכל על נתונים כמו טקלים מוצלחים או אחוזי מסירה מדוייקים כדי להבין עד כמה הוא יכל לתרום לסגל של אנגליה ולייצב את החלק האחורי שלה בשקט שהוא נותן - מספיק רק לראות את כמה משחקים של מנצ'סטר כדי להבין. לטעמי הוא היה כמה רמות מעל בארי ופארקר ויכל להיות באנקר בהרכב וחבל לי, בתור אוהד אנגליה, שהוא לא זומן.

סקולס חזר בינואר ומבחינת עומס סביר להניח שהוא קצת פחות שחוק ומה שהוא עשה העונה פשוט פנטסטי - ניהל את המשחק של מנצ'סטר יונייטד באופן מושלם. אומנם הגיל משחק פה חלק אבל לשחק איתו למשל במשחק מול צרפת ואז לתת לו מנוחה (או לפחות להכניס אותו רק בתור חילוף) במשחקים מול אוקראינה ושבדיה יכול לעבוד. אנגליה צריכה כזה שחקן בטח ובטח אחרי שלאמפרד נפצע, וגם אם לא היה נפצע אני חושב שהוא היה מועיל לנבחרת האפורה הזו בכל מקרה.

אם תשאלו אותי, אני מעדיף בעיניים עצומות את סקולס על ג'רארד שלא עשה כלום העונה. אני מאוד מעריך את הקפטן החדש, אבל באמת שאני לא מצפה ממנו לתרומה וסקולס יכל לתת הרבה יותר. בנוסף, אם באמת היינו רואים את קאריק וסקולס בסגל שילוב שלהם, כמו במנצ'סטר יונייטד, זה יכל להוסיף המון לנבחרת. כנ"ל לגבי קייהיל וטרי שמקווה שהם אלו שיפתחו בהרכב ולא לסקוט.

כנראה שההתייחסות לתגובה תגרור תגובות שיטענו שאני לא הכי אובייקטיבי בתור אוהד מנצ'סטר יונייטד אז רק אבהיר את העניין שהמצב כרגע מבחינתי מעולה - סקולס וקאריק נחים לקראת העונה הבאה וזה עדיף לי מאשר פציעות מיותרות או אכזבה עם הנבחרת שיכולה לגרור לביקורות משפיעות. טוב לי ככה בתור אוהד יונייטד אבל לאנגליה יהיה הרבה יותר טוב אם סקולס וקאריק יהיו בסגל.

7. AW forever Member

איזו אדישות בכל הנוגע לנבחרת פה באי. ההתאחדות המפגרת והמאמן המיושן הצליחו לכבות את התשוקה הכי בוערת לנבחרת באירופה, צריך באמת כישרון מיוחד לזה. הייתי רוצה לחשוב שאולי בלי הלחץ והציפיות שיש לפני כל טורניר הנבחרת יכולה להפתיע אבל כל מה שיש לה להציע זה הרכב אפור ומאמן מוגבל. כל כך עצוב. לעבור את שלב הבתים יהיה נס.

מי יחליף את לאמפרד- בעולם אידיאלי היינו רואים זימון של רודוול או קאריק, בעולם של הודגסון אנחנו עוד נראה את גארת' בארי כקשר היצירתי של הנבחרת. dear oh dear

8. skyday20 Member

אתה לא מעודכן שבארי ורודוול לא כשירים..
    קאריק לא רוצה להית חלק מהסגל הרחב של הנבחרת.
    בשביל מה עשו רשימה של שחקנים מחוץ לסגל הסופי שהם אלו שיזומנו במידה שיהיה צריך, סתם לקישוט.?
    זה יהיה הנדרסון כי הוא בתפקיד הזה, ומופיע ברשימה.
    אחרת אפשר לזרוק לפך לתמיד את המושג הזה standby list כי בעצם בפועל כולם זמינים לא משנה אם הם אמרו שזה לא מתאים להם להיות שחקן מחליף בנבחרת.
    אין להנדו מספיק ניסיון, אבל הבנו לאורך השנים האחרונות שהשילוב הזה של ג'ררארד ולאמפס לא יוצר תוצאות מרשימות, לאף אחד לא היה אומץ לפרק את השילוב פעולה הזה, אולי אם זה יקרה בצורה כפויה, נראה משהוא קצת שונה.

Gareth Barry has been ruled out of England's Euro 2012 squad after Roy Hodgson gave up trying to say his name.

נערך לאחרונה ב: ‏31/5/12
  9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה,

פרגי דואג ליונייטד, אבל פרגי לא יחבל סתם בסיכויים של שחקן שלו להופיע בטורניר בינלאומי, זה לא משחק ידידות. ריו אמר שהוא נשאר בחוץ על רקע מקצועי? ובכן, אי עמידות זה שיקול מקצועי. אני חושב שהשילוב של הפגיעות הפיסית שלו והסיפור של טרי הפך את זה להחלטה קלה. בכל מקרה זה לא משנה. ההגנה של אנגליה לא נראית מי יודע מה, אבל אני לא חושב שפרדיננד יעשה את ההבדל.

כבר אמרתי שאני לא מתלהב מהזימונים של הודג'סון. שאם היה לוקח את קאריק, ריצ'ארדס וג'ונסון, זה היה נראה יותר טוב. לא המון, אבל מוסיף קצת איכות. אבל אי אפשר לומר שהוא העדיף את הנדרסון על קאריק, כי קאריק פשוט לא היה מוכן להיות בסטנד ביי או כסתם שחקן סגל. אז קצת קשה להאשים אותו בכך (בזה שהוא לא רואה בקאריק שחקן הרכב, בהתחשב בקשרים שהיו לאנגליה עוד לפני הפציעות דווקא כן).

זה לא משנה אם סקולס שיחק העונה יותר מג'רארד. העובדה היא שאתה מגיע לטורניר עם שחקן שהוא או כזה שעולה מהספסל או כזה שפותח משחק כן, משחק לא. אני לא חושב שזה לוקסוס שאתה יכול להרשות לעצמך בטורניר בינלאומי. אם יש לך סגל מבוסס יותר, אולי כן, כשחקן ה-23. אבל לקבל על עצמך מראש רוטציה בנבחרת שלא תגבור על אף אחד בזכות האיכות שלה אלא רק דרך החיבור בין ה-11, זה לא עובד.

לגבי סקולס ויונייטד, קודם כל, צריך לקחת בחשבון שהתרומה שלו באה במקביל להיעדרות של שחקנים אחרים. זה לא שהוא פשוט מחק כל זכר מקלברלי, אנדרסון ופלטשר והושיב אותם על הספסל. הם פשוט לא היו. אז ברור שסקולס היה שיפור משמעותי על כל דבר אחר שנשאר לנו להעמיד בקישור במחצית השנייה של העונה. מצד שני, בתקופה הזו גם קרה לנו יותר מה שקרה הרבה ב-2010/11 - משחקים בהם דורסים אותנו בקישור, גם אם לפעמים (נוריץ', ספרס) יצאנו מזה בסדר. יש פה גם חיסרון ברור. בסופו של דבר נראה שאנחנו מדברים על מרכז שדה של אנגליה שמורכב באופן בסיסי מקאריק וסקולס... וזה מרכז השדה שכבר נמאס לי לראות ביונייטד כי זה פשוט לא טוב מספיק.

אבל כל הדיבורים האלה הם חסרי משמעות. סקולס בכלל רוצה לשחק בנבחרת?

10. WellNeverDie Member

אני בעיניים עצומות לוקח את סקולס למרות כל המגבלות, בטח אחרי הפציעות - כי אין מישהו טוב יותר ואין משהו אחר. גם אם זה בהפרש של כמה ימים נוכל לומר שבשלב הבתיים סקולס יהיה חשוב רק למשחק מול צרפת ובשני המשחקים האחרים נוכל להושיב אותו על הספסל. בשאר המשחקים, כל מקרה לגופו. לטעמי עדיף חצי סקולס על כל שחקן קישור אחר שיש היום לאנגליה להציע.

ולמען האמת, אתה צודק. גם אם יתחננו בפני סקולס הוא לא יהיה מוכן לחזור, כמו שהיה לפני המונדיאל וסביר בגלל אותם שיקולים.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

נתחיל דווקא מהסוף איך מרכז שדה של סקולס-קאריק-ג'ראררד? או של סקולס-פארקר-לאמפרד נשמע לך?

אמיר, פרגי דואג ליוניטד נקודה סימן קריאה. אם יש אפילו אחוז אחד של סיכון שיוניטד תפגע, פרגי ינסה להימנע מכך. תנסה להיזכר מתי בפעם האחרונה פרגי שיכנע את אחד מהשחקנים שלנו לחזור מפרישה בינלאומית, אפילו כשזה הגיע בגיל מוקדם יחסית כמו אצל סקולס. אין דבר כזה. עכשיו תזכר כמה פעמים הוא רב עם המאמנים של נבחרת אנגליה וכמה פעמים הוא התראיין על העומס הבלתי אפשרי שהנבחרות גורמות לשחקנים.

אני חושב שמנג'ר חזק יותר מהודג'סון מצליח להתמודד עם האגו של השחקנים ולא מגיע למצב (הכל לפי השמועות בתקשורות, לא מדובר בעובדה מוגמרת) שהוא צריך להחליט בין ריו לטרי, צריך להחליט קאריק להרכב או מחוץ לסגל, אולי אפילו מצליח לשכנע אחד כמו סקולס לחזור.
    הודג'סון לדעתי הוא לא מנג'ר חזק מספיק. לדעתי השחקנים וכל המערכת ציפו לאחד כמו הארי רנדאפ ולכן כשהודג'סון מונה הם לקחו את המינוי כסוג של ברירת מחדל. גם הודג'סון תרם לכך כשמאז שהגיע לא עורר יותר מידי גלים, לא ניסה להפוך את הנבחרת לשלו, אלא פשוט הולך עם הזרם. יש ספק האם טרי וריו יסתדרו? לא נזמין את ריו. קאריק עושה פרצופים כי הוא אולי יהיה בספסל, לא נזמין אותו גם אם המצב בקישור איום ונורא. ככה הודג'סון מצטייר בעיני היום רגע לפני היורו.

12. StevieG Member

וקאפלו? האם העובדה שמדובר במנג'ר שנחשב חזק עזרה איכשהו לנבחרת? הנבחרת התפרקה בתקופת קאפלו(אולי כבר הספקת לשכוח את כל סאגת הקפטן שחירבה את הנבחרת מבפנים. והאם העובדה שקאפלו הוא מנג'ר שנחשב לחזק עזרה לרוני להציג יכולת גבוהה בנבחרת? והאם זה עזר לנבחרת בכלל להציג יכולת גבוהה בתקופתו?

דווקא הודג'סון עושה סימנים של שינוי בנבחרת, סוף סוף. הוא עושה דברים אחרת מאשר המאמנים הקודמים של הנבחרת שפשוט עשו את אותם פעולות עם ציפייה לקבל תוצאות אחרות.

אם קאריק נעלב מזה שהמקום שלו לא מובטח בהרכב, אולי עדיף שהוא לא יהיה בסגל, ואם המתיחות בין ריו לטרי עשוייה לפרק את הנבחרת מבפנים, אולי עדיף שאחד מהם לא יהיה בנבחרת(והייתי מעדיף את ריו בפנים מאשר טרי, שהוא חלאה שלא ראוי לעטות על עצמו את חולצת הנבחרת, ודאי שלא לקבל את סרט הקפטן). הדברים הללו מעידים דווקא על עוצמתו של המנג'ר. מנג'רים חלשים לא היו מתמודדים בכלל עם הסיטואציות האלה, מזמנים את כל השחקנים האלה ומקווים שזה לא ייתפוצץ להם בפנים.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברגע שאנחנו שולחים שחקנים לכדורגל בינלאומי, יש סיכוי שהם ייפצעו, והוא גבוה הרבה יותר מאחוז אחד. פרגי לא מת על הכדורגל הבינלאומי, לא אוהב את משחקי הידידות ובטח שנוח לו שהשחקנים שלו יפרשו מהנבחרות, כך שאין לו סיבה לשכנע אותם לחזור מזה, אבל יש הבדל בין כל זה לבין טורנירי גמר של אחת לשנתיים. הוא לא היה קובר את הקריירה הבינלאומית של ריו כך, נקודה. הוא אמר לגביו את האמת, שידועה לכל.

אני לא יודע אם הודג'סון חזק, לא חזק. זה לא רלוונטי אין לו זמן לתמרונים. המהלכים שיעשה אחרי היורו יאפשרו לשפוט אותו טוב יותר. וקאריק לא "עשה פרצופים". הוא אמר שאם ממש רוצים להשתמש בו, שיזמנו אותו. אחרת, הוא לא בעסק. מה רצית שיעשה שיזמן אותו בכוח ויושיב אותו על הספסל?

14. skyday20 Member

הנדרסון זומן לסגל של הנבחרת עכשיו.
    Good luck Henderson : )

נערך לאחרונה ב: ‏31/5/12
  15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שזה הקש האחרון. ג'ורדן הנדרסון, שחקן צעיר שעוד לא עשה כלום, שלא בטוח שיעשה כלום, שהעונה האחרונה שלו לא היתה מביאה אותו אפילו לסגל המורחב של 60 שחקנים במדינות כדורגל אירופיות גדולות אחרות, נמצא בין ה-23 של אנגליה. די, נמאס. אנגליה ביורו מתחילה להיראות מבחינתי כמו מעמסה מתישה. שהנגרים יפנו בשקט את מקומם אחרי הסיבוב הראשון, יתפנו לבנות מחדש את הנבחרת ויתנו לאלו שיודעות לשחק כדורגל לתפוס את הבמה המרכזית.

הייתי אומר שההתעקשות של קאריק גרמה לו לפספס בגדול, אבל הוא בטח עדיין היה המחליף השני גם במצב הזה.