ברצלונה 2012/13:: אליפות רביעית בחמש שנים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Iker Casillas, ‏10/7/12.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אין בעיה עם החתמה של ניימאר אבל לדעתי היו העברות חשובות יותר לבצע קודם.
    בלם, שוער וחלוץ במקום וייה הם דבר שלדעתי היה מאוד הכרחי, אלו היו הנקודות הבעיתיות בקבוצה. עם כל הכבוד לניימאר, לא חושב שהוא השחקן שכל כך חסר לנו. עוד שחקן עם דריבל מצויין שינסה דרך האמצע להכנס לרחבה.

2. Tomas Member

לדעתי פרננדו מוסלרה יכול להיות אלטרנטיבה הרבה יותר טובה מפפה ריינה לדוגמא. לא יודע איך ריינה בכלל הגיע למעמד של "מועמד לבארסה" אחרי שנות הבינוניות ומטה שלו בליברפול. שוער לא מספיק טוב עם נטייה לשטויות במעמדים גדולים, לעומת מוסלרה שהציג יכולת אדירה במדי לאציו למרות שאז עוד היה טיפה צעיר מדי וגם נטה לטעויות מוגזמות מדי פעם. דרך אגב, אם שואלים אותי, גם בארסה וגם כל קבוצה גדולה אחרת (ארסנל?) שמחפשת שוער צריכה ללכת בכל הכח על פדריקו מארקטי מלאציו. כבר היום אחד הטובים בעולם ורק הולך ומשתבח.

3. Guardiola Member

Merci Eri abidal

אחד השחקנים האהובים עליי...

הפרידה היא זמנית, כשאבידל יפרוש הוא יקבל תפקיד במועדון. תודה 6 שנים מדהימות. אמשיך לעקוב אחריך. בהצלחה, גיבור.

:aaa8:

4. Raulito Madridista

http://imageshack.us/a/img23/280/13699221277659821369922.Xxx

"הייתי רוצה להמשיך לשחק בברצלונה. הם קיבלו החלטה שלא ציפיתי לה. אמשיך לשחק כדורגל עוד שנים כי אני במצב טוב". חוץ מהמשפט הזה שאולי יגרור ויכוח על ההחלטה של ברצלונה - מסיבת העיתונאים של אבידאל הייתה מלאת אמוציות והיה קשה להבחין באנשים שלא הזילו דמעה. "שיחקתי כאן 6 שנים וזו הייתה החוויה הכי טובה שהייתה לי בחיים, יש לי כאן חברים לכל החיים. עוד אחזור לברצלונה בהמשך". אבידאל ציין את הרגע בוומבלי בו חזר כדי להניף את הגביע יחד עם הקפטן פויול כרגע המרגש בקריירה שלו, הודה שוב למועדון וכמובן למשפחתו וציין שהמשיך להילחם כדי לראות את הבנות שלו. אנדוני זוביזארה אמר:"אנחנו תמיד נישאר חברים של אבידאל וזה מה שחשוב". סנדרו רוסל אמר:"זו הייתה החלטה קשה מאוד מבחינתינו".

-------------

אבידאל היה מגן מעולה, בלם גדול, שחקן אחראי, אבל עזבו, אין מה לדבר על כדורגל. אבידאל לא נלחם במצ'אפ מול הכדורגלנים הטובים בעולם, כלומר הוא כן עשה את זה, אלא נלחם נגד מחלה ארורה וניצח פעמיים. קשה שלא להתרגש, קשה שלא להזיל דימעה ולא רק עכשיו אלא במחווה של בארסה בוומבלי יחד עם פויול, בחגיגות האליפות. מצדיע לאבידאל ומאחל לו רק טוב, גם בקריירה הספורטיבית. הוא מודל לחיקוי. הכדורגל לא שווה כלום בלי הרגש, החיים לא שווים כלום בלי רגש ואני תמיד מאלה שאומרים שכדאי לתת עוד צ'אנס ו'למה לחתוך'. אבל מוגזם לומר שברצלונה טעתה או משהו. הבחור אכן כבר לא שייך לרמות הגבוהות באמת וברצלונה בסופו של דבר מעמידה לנגד עיניה גם את ההצלחה הספורטיבית. אולי לא מכובד עבורו כשהוא כשיר להיות סותים חורים בלבד, ובארסה לא 'הפקירה אותו'. הוא בריא ברוך השם וגם כשיר. אין אחד שלא יעקוב אחריו...ובשם כל הכדורגל הספרדי - Merci Abidal. חפשו ביוטיוב, יש כמה קליפים מאוד מרגשים.

נערך לאחרונה ב: ‏30/5/13
  5. Bensh Member

עם כל הכבוד להנפה המרגשת של אריק ב2011, מה שאני אקח איתי מהמלך זה דווקא החילוץ הבא, שלדעתי מכיל בתוכו את כל מה שאבידל מייצג:

איש ענק, דמות מופתית, ולמרות שכל מה שהוא עבר די גימד את זה, גם אחד משחקני ההגנה האדירים ביותר שראיתי בחיי

אדיוס אבי :aaa8:

6. GentlePunter Member

האמת, בעיניי הסיפור של אבידאל גדול בהרבה מאבידאל עצמו. שחקן סביר, nothing to write home about, חולייה חלשה בקבוצה חזקה.

ומכיוון שהסיפור הפך להיות חזות הכל, ובארסה גזרה עליו המון קופונים של סימפתיה (מוצדקת בזמנה!), אני חייב לומר שהם סידרו לו סוף מה זה מסריח וציני. אולי לא היתה ברירה ואולי זה הדבר הנכון לעשות, אבל מריח טוב זה לא. נותר לראות מי מהמסמפתים יפגין טיפה יושר אינטלקטואלי ויקרא לילד בשמו.

7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעיניי אבידאל היה שחקן ההגנה הטוב והיציב ביותר של ברצלונה בעידן פפ גווארדיולה. הוא פשוט אישיות שקטה יותר מכל שאר השחקנים ששיחקו לידו. אם "הסיפור של אבידאל גדול בהרבה מאבידאל עצמו?" בוודאי, אך אין זה סותר כי היה מדובר בשחקן הגנה יוצא מן-הכלל. הוא היה קר רוח באופן נדיר שביחד עם קריאת משחק מושלמת ונתונים פיזיים אדירים הפכו אותו לאחד משחקני ההגנה הטובים ששיחקו בכדורגל העולמי בשנים האחרונות.

האמת היא שברצלונה התנהגו איתו בצורה מאוד הוגנת ומכובדת. ברמת הסגל אין לי ספק שהוא יכל בהחלט לתרום, אך על-פי מה שאני מבין אבידאל ביקש הבטחה ליותר דקות ולא יכל לקבל תשובה חיובית בעיקר בגלל העונה הנהדרת שעברה על ג'ורדי אלבה. יתר על כן, הוצע לו מההנהלה לחזור לתפקיד במועדון כאשר יפרוש וזו מחווה יפה בפני עצמה. עם זאת, הוא מאמין שיש מספיק קבוצות כיום שהוא יוכל לשחק בהרכב הפותח שלהן, גם לאחר כל מה שעבר ולכן הוא העדיף לעזוב למרות שהחיבור שלו עם ברצלונה היה פנטסטי. זה נכון שיש דברים שהוא איבד, אך את חוכמת המשחק והניסיון שיש לו אף אחד לא יוכל לקחת לו לעולם.

נערך לאחרונה ב: ‏31/5/13
  8. riquelme1 Member

כמה רפש ושטויות בהודעה אחת.

אבידאל בשיאו אולי המגן השמאלי הטוב באירופה, חוליה חלשה? על מה אתה פאקינג מדבר, איתו ההגנה של בארסה הייתה מהטובות שהיו לה בהיסטוריה והוא היה אחד הברגים המשמעותיים בהגנה הזאת. אתלט מדהים, קריאת משחק אדירה, שליטה בכדור, הוא היה מגן כמעט מושלם.

מה בדיוק מסריח בסוף הזה, אתה פשוט הזוי.

9. GentlePunter Member

תגובה פבלובית טיפוסית. מקווה בשבילך שאתה מאד, אבל מאד צעיר. מציע לך להתרגל שיש אנשים שלא חושבים כמוך, זה ימנע ממך הרבה מבוכה בחיים.

10. riquelme1 Member

אין לי בעיה שיש אנשים שלא חושבים כמוני, אבל מה שרשמת על אבידאל מראה על בורות, או שראית 5 משחקים של ברצלונה ב-4 שנים האחרונות.

11. Raulito Madridista

http://estaticos02.marca.com/imagenes/2013/05/31/futbol/equipos/barcelona/1370014222_extras_portada_1.Xxx

קרלס פויול ו-ויקטור ואלדז קיימו הצהריים מסיבות עיתונאים מתוכננות. אף-אחד מהם לא הודיע רשמית על עזיבה, בטח לא הקפטן. ואלדז אמר שיכבד את חוזהו ויעזוב בסיום העונה הבאה כשחקן חופשי. הנה חלק מהדברים.

פויול: "המטרה שלי היא להגיע למאה אחוז בקדם העונה ולהישאר במועדון עוד 3 עונות ולשחק עד גיל 40". "במהלך כל הפציעות שקלתי לפרוש מכדורגל. בכל-מקרה, לא אלך למילאן. אני חושב אך ורק על ברצלונה ורוצה לשחק כאן". על הנבחרת - "זה לא הזמן לדון בזה. בזמן האחרון אני סובל מהרבה פציעות ואם בקבוצה בקושי סומכים עליו, אז בטח שלא בנבחרת". הרגע הכי קשה - "הרופאים אמרו לי שאחזור לשחק רגיל תוך חודש עד חודש וחצי ובסוף נעדרתי ארבעה חודשים. אני מרגיש הרבה יותר טוב כרגע אבל העונה לא הייתי מסוגל לתרום". פויול סיכם - "ביום שבת ראיתי את הנשיא ואמרתי לו - "אם אהיה טוב ואוכל לשחק כדורגל בצורה סדירה - אמלא את החוזה שלי, ורק כך".

ואלדז: "אני בלה-מאסיה מאז שנת 1992. כבר 20 שנה משחק בברצלונה שנתתי לה הכל והיא נתנה לי הכל. אני כמעט עשר שנים בהרכב של הקבוצה הבוגרת של ברצלונה וזה המון אחריות, זה מאוד מתיש עבורי ועבור המשפחה. צריך לייצג את המועדון בכבוד גם אם אתה סתם הולך ברחוב". "אני רוצה לציין שאגן על החולצה הזו בכל משחק כאילו זה עניין של חיים או מוות כמו שעשיתי עד עכשיו". "ההחלטה התגבשה אצלי בשנה האחרונה ממניעים פסיכולוגים. אני יודע שאני חייב הסבר לאוהדים מדוע אני לא מחדש את החוזה והנה אני פה כדי להסביר". "אני רוצה להודות לכל השחקנים והחברים ואנשי המועדון שתמכו בי בתקופה הקשה הזו. רציתי להיות שקוף עם כולם ולהודיע את מה שאני מרגיש".

12. Bensh Member

http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/110/268/tumblr_lisp6ohmdy1qb3l9fo1_500.Xxx

אחת ההודעות הכי חסרות מושג שקראתי בהקשר של ברצלונה. לא קיים מישהו שצפה בבארסה של 2009-2011 שיכול לקרוא לאבידל "סביר" או "חוליה חלשה". מדובר היה באתלט אדיר ולידר אמיתי עם יכולת ארגון הגנה, שמירה ותיקול ששמורה לגדולים ביותר. אז כנראה שהשאלה צריכה להישאל היא - צפית?

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

למרות הסכנה שאני אחריף את הסרטן שלך, לצערי, לדעתי גם אם הוא לא היה החוליה החלשה, הוא לא התקרב ל"גדולים ביותר". מצד שני, וזה אולי כבר לדקדק בשמות תואר ולא הנקודה, גם לא הייתי מגדיר אותו כשחקן סביר כי אחרי הכל הוא שיחק בהצלחה ברמות הכי גבוהות. מה שאני כן מסכים איתו, זה שהסיפור שלו גדול מהשחקן עצמו.

14. riquelme1 Member

מצטער אליאס, כל אחד שהיה עובר סיפור כמו של אבידאל היה גדול יותר מהשחקן עצמו, שמדובר בדברים כאלה הכדורגל הוא שולי, גם אם חלילה וחס היה זה מסי או רונאלדו הסיפור היה גדול מהם.

15. Raulito Madridista

1+

ומבחינת כדורגל נטו, גם בשיאו דניאל אלבס לא היה מגן שמצטיין בעבודות ההגנה, ומי שהביא את האיזון וכיסה שטחים לעתים כבלם שלישי הוא אבידאל. הוא לא היה מגן תוקף ברמה גבוהה, אפילו בינוני מאוד ביחס לציפיות משחקן של ברצלונה, אבל אני לא מוצא שום מגרעות וחסרונות מעבר לכך באבידאל מבחינה מקצועית. אין טעם להיכנס להשוואות ואני לא אגיד שהוא היה שחקן ההגנה הבולט של בארסה כי היו שם גם פויול ופיקה, אבל לאבידאל לא היה במה להתבייש. אם נוריד את העונה האחרונה אז יש לו 188 הופעות ב-5 עונות וזה בסדר, בהתחשב בכך שהוא נעדר לפרק זמן של שנה בגלל הסרטן שהציץ בפעם הראשונה.

ובארסה לא עשתה שום דבר לא בסדר כשויתרה עליו, מספיק עם השטויות. הוא בריא ברוך השם, יכול לשחק במועדון אחר. המועדון לא 'הפקיר' אותו בעת המחלה אלא תמך בו והיה לצידו. אני לא חושב שאף מועדון על הגלובוס היה מסוגל מבחינת הנפש לוותר על אבידאל בעת גילוי הסרטן. הבחור גם נושק ל-34, צריך לזכור.

נערך לאחרונה ב: ‏31/5/13