מאותה סיבה שהאיטלקיות תמיד נפלו, הן הגנתיות מדי והיה להן קשה מול קבוצות פחות טובות. אתה לא יכול להתעלם מהשפעת הקאלציופולי על הליגה, ומהעובדה שהאיטלקים איבדו כמעט בבת אחת דור אדיר של שחקנים. ובהתחשב בקשיים, הכדורגל האיטלקי עדיין מצליח להופיע למשחקים הגדולים. גם בשנה שעברה מילאן עשתה מספיק מול ברצלונה ופנדל מפוקפק (לא הנקודה) העלה את ברצלונה בסוף. כשמדובר על צמצום פערי איכות בעזרת הגנה חזקה, האיטלקים עדיין מובילים בתחום. אני די בטוח שראית את הגמר, זה לא היה משחק של 4-0.
פדרו לא משחק טוב בזמן האחרון, אני גם לא קונה את השחקן של משחקים גדולים כי יש לו משחקים ויש לו. הוא בכושר לא טוב בלשון המעטה וגם אתמול הבנתי שהיה רע להחריד, לא יודע אם טייו צריך לפתוח אבל לפתוח שוב עם פדרו תתברר כטעות אני בטוח. מצד שני, גם המניות של אלכסיס לבטח לא בעלייה בלשון המעטה אז מעניין מי יפתח בסופו של דבר. אני חושב שוייה אם יהיה כשיר צריך לשחק בכל מצב, בהרכב כמובן.
"הפנדל המפוקפק" (מה היה מפוקפק בו?) מתקזז עם הפנדל המאד לא מפוקפק שפויול לא קיבל במשחק הראשון. להבדיל מהמשחק אתמול שבו מילאן היו הרבה יותר טובים, המשחקים בעונה שעברה (גם בבית המוקדם) היו הרבה יותר חד צדדיים משהראתה התוצאה. אני גם לא בטוח שזה "הכדורגל האיטלקי". זו מילאן, לא איזה פיקציה של שייחים אלא המועדון השני הכי מצליח בהיסטוריה של הכדורגל והכי מצליח ב25 השנים האחרונות, שבערב גדול מעמדת האנדרוג המאד נוחה, מול סאן סירו מלא וגועש, יכול להתעלות. זה רוח של מועדון שכמעט מנותקת מזהות השחקנים שמשחקים בו. מהסיבה הזאת גם לא רציתי לקבל את מילאן בשמינית למרות המצב הלא מזהיר שלהם כביכול.
מבלי להפריע לדיון שמתפתח פה - אבידל קיבל את הפטור הרפואי וכשיר לגמרי לחזור לשחק. http://estaticos04.marca.com/imagenes/2013/02/21/futbol/equipos/barcelona/1361452605_extras_portada_0.Xxx הצרפתי השתחרר היום מבית החולים וכשיר למשחק נגד סביליה ביום שבת הקרוב. כזכור, אבידל עבר ניתוח השתלת כבד ב-10 באפריל 2012 ומאז הוא עבר תהליך השתקמות ארוך ומייגע. ב-19 בדצמבר הוא כבר התחיל להתאמן עם חבריו לקבוצה לאחר שקיבל את הפטור הרפואי לחזור להתעסק בכדורגל ומאז הוא עבר סדרת אימונים מפרכים כדי להיכנס לכושר משחק מלא. הפעם האחרונה שבה דרך אבידל במגרשי הכדורגל הייתה ב-26 בפברואר 2012 בניצחון 2-1 על אתלטיקו מדריד וכמעט שנה לאחר מכן הוא צפוי לחזור למגרש ואולי לקבל מס' דקות כבר בשבת נגד סביליה.
עקרונית אתה צודק, אבל מה קשור לאתמול? תצפה שוב פעם במחצית השנייה. אחרי השער הראשון עם ההתלהבות של הקהל מילאן יצאה ועוד איך יצאה מתבנית משחק של הגנה מול התקפה. היו דקות ארוכות שבהן הרחבה של מילאן הייתה ריקה לגמרי מכל שחקן שלא קוראים לו אביאטי. וזה כשהכדור אצל ברצלונה. כלומר כל מילאן יצאה קדימה כדי ללחוץ גבוה ולנצל את המומנטום. זה תסריט קלאסי שבו ברצלונה הייתה אמורה לנצל שטחים (משהו שהיא גם עשתה בעבר, כמו שציינת). לא יודע מה נבע ממה, פריסה מדהימה של מילאן או חולשה על גבול ההזויה מצידה של ברצלונה (לא זוכר מתי ראיתי את מסי כל-כך פחדן/אדיש בגישה שלו במשחק גדול) - אבל זה לא היה עניין של סגנון משחק במובן שאתה מדבר עליו. זה היה עניין של קבוצה אחת שהגיעה למשחק והשנייה לא. ההוכחה לכך היא שמילאן הייתה "עליונה" בשני המצבים השונים שהתפתחו לאורך המשחק ובשניהם ברצלונה התקשתה לבטא את עצמה באופן שלא נוגע להחזקת כדור עקרה. עכשיו לעניין אחר: תגיד, סדרו - משלמים לך כדי להיות גונב דעת? כשפראנדלי, המאמן הכי לא איטלקי באיטליה, מפסיד 4-0 זה מעיד על ההגנות האיטלקיות, אבל כשמילאן נותנת משחקי הגנה מהסרטים זה לא מעיד כי זאת מילאן? מה שבאמת הזוי זאת החלוקה ללאומים. איטלקי=מייצג את הכדורגל האיטלקי גם אם אין לו קשר סגנוני לאיטליה. לא איטלקי=לא מייצג את הקאלצ'ו בשיט למרות שבערך כל סגנון המשחק של הקבוצה שלו הוא איטלקי למהדרין ומדובר בקבוצה שחיה, אוכלת ונושמת קאלצ'ו. הפעם היחידה שראיתי ניסיון אמיתי לכדורגל הגנתי ("בונקר") מצידו של פראנדלי היה במשחק החוץ של פיורנטינה נגד באיירן. זהו. אבל כמובן שהוא הוא המדד האמיתי ליכולות ההגנתיות של הקאלצ'ו... מוריניו בכל-כך הרבה מובנים הוא מאמן איטלקי. הוא לבטח יותר איטלקי מפראנדלי.
איזה טרגדיה, אפשר לחשוב שבארסה כבר עפה. גול מהיר בקאמפ-נואו ומילאן עלולה לרדת מובסת. ברור לכולם שגם אם מילאן 'תחנה את האוטובוס\מטוס\שרק ליד השער' - בארסה תהיה הרבה יותר מסוכנת. צריך לזכור שני דברים מרכזיים: היכולת של בארסה במשחקים הגדולים מתחילת עידן גוארדיולה, בעיקר במשחקי החוץ - פשוט מדהימה, זה ממש לא טריוויאלי. כנ"ל לגבי מסי(משחק גדול שלו לאורך 90 דק' מלאות? הקלאסיקו בליגה למשל). הצרות של בארסה ידועות לא מאתמול ובעיקר מפתיעה החולשה ההגנתית בהתחשב לאחוזי החזקת הכדור המדהימים. גם לא מדובר בהכרח בהפקרה של שטחים נניח ע"י אלבס ואלבה שהם מגנים שתוקפים כל הזמן, אלא סתם רשלנות הגנתית. דבר נוסף שפוגע בבארסה הוא המערך כמובן. נוח לבנות על ה-90 גולים של מסי בעונה אבל הנעת הכדור היא אמצעי לנצח ולא המטרה של המשחק. ויאה לא קיבל מספיק קרדיט גם כשהיה כשיר ואני בספק אם יפתח בהרכב בגומלין, אבל במידה ובארסה תחזור למערך הרגיל - הסיכוי שלה להמשיך הלאה גובר משמעותית. אני האחרון שמחבב את מסי אבל להשליח את האחריות עליו לכושר העלוב של סאנצ'יז לדוגמא זה מוגזם. אפשר באותה מידה לומר שרונאלדו מבקיע על חשבון אחרים. גם בריאל מדריד יש את אותה 'בעייה'. הגולר השני הכי טוב בבארסה לא משחק וזה הכל.
François Steyn, 1. אם לא שמת לב, התכוונתי לתת מחמאה לקבוצה שלך, לא לרדת על כלל הכדורגל האיטלקי. אני כן חושב שלרוח מועדון ולמסורת יש משמעות שלפעמים קשה להסביר או לכמת. אותם שחקנים של מילאן במדי ארסנל או לברקוזן ולא בסאן סירו באווירה של אתמול ולתחושתי זה היה נראה קצת אחרת. 2. לא התכוונתי שהמשחק ההוא מייצג את הכדורגל האיטלקי יותר מהמשחק אתמול, התכוונתי שאי אפשר לקחת משחק ספציפי ולבנות עליו תיאוריות. מה שכתבת על ענין הלאומים זו בדיוק הנקודה: כיום ההבדלים הסגנוניים די שוליים בהשוואה לעבר. אתלטיקו מדריד של סימאונה היא קבוצה יותר "איטלקית" מנאפולי, פיורנטינה, או רומא (לא בהקשר שלילי או חיובי, סגנונית). באינטר של מוריניו, שיא ההגנתיות ה"איטלקית", שיחקו בהרכב שישה שחקני שדה שהגיעו מהליגה הספרדית: סמואל, קאמביאסו, סניידר, מוטה, אטו ומליטו. אלו בסך הכל קלישאות.
זה לא עניין של מחמאות. אני לא מגיב ככה כי אני נעלב, אני מגיב ככה אני חושב שאתה מדבר שטויות. אתה לוקח נתונים אקראיים לגמרי ובונה עליהם תיאוריות (או יותר נכון, מפריך בעזרתם תיאוריות). 6 שחקני שדה ש"הגיעו מהליגה הספרדית". זה בדיוק למה אני משתמש במונח "גונב דעת". היכולת של שחקן להתאקלם בשיטת משחק מסויימת או להתאים את עצמו לסגנון שמזוהה עם כדורגל מסויים (איטלקי מסורתי/ספרדי מסורתי) באמת נמדדת על סמך מי הקבוצה האחרונה שבה שיחק לפני שהגיע למועדון הנוכחי שלו? מה זה רלוונטי בכלל? איפה סמואל בילה שנים לפני מדריד ומי בדיוק היה המאמן שלו (פאקין קאפלו)? כמה שנים קמביאסו העביר באיטליה תחת שיטות איטלקיות מאז שעזב את ספרד ועד שהגיע מוריניו? איפה הגיעה הפריצה האירופית של מיליטו (פאקין סרייה B - יש יותר קאלצ'ו מזה?)? אבל לשיטתך, לאף אחד מהשחקנים הנ"ל אין קשר לכדורגל איטלקי, כי הם עברו בשלב כזה או אחר בקריירה שלהם בספרד. על מה אתה מדבר בנאדם?! אינטר של מוריניו שיחקה עם שלד של שחקנים בעלי חתיכת ותק בכדורגל האיטלקי, שספגו לאורך הרבה מאוד שנים שיטות משחק איטלקיות והודרכו ע"י מאמנים שכל מה שהם יודעים זה קאלצ'ו. זאנטי שיחק 95% מהקריירה המקצוענית שלו באיטליה, אבל הוא "זר" ולכן אינטר לא מייצגת את הכדורגל האיטלקי. ככה בערך נראות הטענות שלך בנושא וזה מגוחך. בנוגע לסעיף הראשון - ברור שסאן סירו זה לא הביי ארנה או הספרייה הזאת בלונדון, וברור שהמסורת של המועדון מחלחלת לשחקנים - אבל אם אתה חושב ש-90% ממה שמילאן עשתה אתמול לא נובע ממה שאלגרי למד בקוברצ'אנו, אתה טועה. זה לא אומר כמובן שמי שלא למד בקוברצ'אנו לא יכול להעמיד ככה קבוצה, אבל לבוא עם הידע הזה זה חתיכת יתרון.
נראה לי שאתה מתעקש ליצר אי הסכמה, למרות שאנחנו די מסכימים. - לא כתבתי ש"אין להם קשר" לכדורגל איטלקי, כתבתי שבעידן בוסמן לקילשאות הללו אין יותר מדי משמעות. הנקודה היא שאת אותה קבוצה בדיוק, עם אותו מאמן, אפשר היה לבנות גם בספרד. זה לא היה המצב לפני 20 שנה נניח. נכון שהקהל של ריאל מדריד לא היה מקבל כדורגל כזה (ופה אולי ההבדל). עדיין, לדעתי, אם תבחן את כל הליגות הבכירות באירופה לא תמצא יותר מידי קבוצות שמשחקות "כדורגל מסורתי" שמזוהה עם המדינה שלהן, בבטח בהשוואה למצב לפני חוק בוסמן. - חלק מאותם שחקנים "ספגו שנים של קאלצ'יו" ממנצ'יני, שהוא אולי המאמן הגרוע ביותר בצמרת הכדורגל האירופאי. אפשר לראות בהצלחה שלה תחת מוריניו תוצר של שנים של הכנה, אפשר לראות ביכולת של מוריניו להוציא מהם יותר, עדות גם לרמת האימון של קודמיו בתפקיד. - ברור שיש שחקנים יותר מתאימים לשיטת משחק או תרבות מסוימת (סמואל היה כישלון מחפיר בריאל). אם אתה רוצה להגדיר שחקנים יותר הגנתיים כ"מתאימים לכדורגל האיטלקי", סבבא, אבל זה בפועל יותר ענין של סגנון מאשר ענין של לאום או אפילו של איפה השחקן שיחק רוב הקריירה שלו. מהבחינה הזאת, מוטה הוא שחקן "איטלקי", למרות שהוא גדל בברצלונה.
מה קשור גומז? מגומז לא מצפים שיתרום (כמעט) למשחק השוטף, אלא שישב ברחבה ויחכה לכדורים שגיעו אליו. מסי, מהצד השני, אמור להיות במרכז הנעת הכדור של הקבוצה, ואז זה באמת יוצר בעיה למשחק הקבוצתי. ואגב, אתה מדבר על גומז של העונה שעברה, העונה - מסיבות די אובייקטיביות - הוא בקושי משחק.
אני באופן אישי מעדיף את מסי בגירסה הישנה של שחקן שלוחץ על ההגנה כל הזמן יחד עם עוד שני שחקני התקפה מובהקים, ולא זה שנח על המגרש ומשחק 90 דקות בכל משחק. אולי ככה הוא לא יגיע ל90 שערים בשנה ורונאלדו יסיים מלך השערים של הליגה, אבל נרוויח מזה במשחקים החשובים באמת. מה גם שהאחרים לאורך זמן יכנסו לכושר הבקעה מחוסר ברירה (ראה פדרו בנבחרת) סדרו קייטה, ססק חייב לרדת לספסל בגומלין.
ככה ברצלונה שיחקה אתמול במחצית השנייה מול סביליה. אלכסיס שעלה בהרכב והיה גרוע כרגיל הוחלף ע"י טייו במחצית השנייה ומכאן ראינו ברצלונה אחרת זה בהחלט חומר למחשבה עבור טיטו וראורה, אבל פדרו מקבל השנה קרדיט עצום משניהם ואני לא רואה תסריט בו הוא יורד לספסל. צריך גם לזכור שאם כל הכבוד לכך שברצלונה צריכה לכבוש מול מילאן ומהר, היא צריכה להיות אחראית לשם שינוי בהגנה ולהפסיק גם הספיגות הקלות דני אלבס במשחקים האחרונים מאוד לא אחראי בהגנה והיום אני מבין למה וילאנובה ניסה לחנך אותו בתחילת השנה כשהוריד אותו לספסל ונתן לאדריאנו ומונטויה לפתוח
התחלתי לראות רק אחרי שברצלונה כבשה את השני, אבל ביכולת שהיא הפגינה עד הסוף היא לא תצליח לעבור את מילאן. טיו לא יתן לברצלונה את מה שהיא רוצה באגף בעיקר בגלל שהוא לא מסוגל ללכת שמאלה אלא רק ימינה, וכשהוא משחק בשמאל הוא לא מרווח את המשחק.
זה נכון שכריסטיאן טייו שקוף יחסית ומוגבל בתנועה שלו אבל אני לא מסוגל לראות יותר את אלכסיס סאנצ'ז על המגרש מלבד הצלילות התאטרליות וההחמצות הקוסמיות שלו ממצבים של 200% הוא לא תורם כלום ורק תוקע את ההתקפה אנחנו לא נראה מילאן אחרת ממה שראינו בסן-סירו, כולם כולל כולם יתאבדו בהגנה ונצטרך למצוא את הדרך לשבור את הקרח