גם מילאן יודעת את זה, ובגלל זה תחפש לתת פוזשן לברצלונה. ברצלונה מטבעה תשלוט בכדור כי זו שיטת המשחק שלה כבר שנים. אני לא חושב שהפתרון של ברצלונה צריך לבוא מהפחתה בפוזשן. פתרון ריאלי אחר הוא דווקא (ואני מופתע שהם לא יישמו אותו אמש) ההגנה הבעייתית של מילאן בקרנות ובמצבים נייחים. אם ברצלונה הייתה שולחת כדורים לרחבה מהמצבים הנייחים שעמדו לרשותה אמש, אני משוכנע שהם היו לפחות מאיימים על השער.
מלבד פויול אין לברצלונה כלים לניצול מצבים נייחים ע"י הגבהות, ולכן כמעט 90% הקרנות הם קצרות. מה עוד שמלבד פיקה ובוסקטס כולם שחקנים נמוכים אין ספק שברצלונה מתקשה מאוד מול סגנון המשחק שמילאן הראתה אתמול, כולם בהגנה ואף אחד לא מוציא את האף מה16 שלהם אפשר להגיד שזה מכוער, לא יפה ולא ראוי לקבוצה במעמדה של מילאן להתגונן בצורה כזאת ולהרחיק כל כדור אפשרי מהדקה הראשונה בתכלס המטרה הושגה, מילאן ניצחה וזה גורם להפסד להיות מתסכל עוד יותר כשאתה יוזם ומנסה ליצור משהו שדומה לכדורגל ובסוף חוטף בצד שלך הרבה חומר למחשבה לקראת הגומלין, מילאן 2013 לא שונה מאינטר של 2010 וצ'לסי של 2012
האמת היא שאין קבוצה בעולם שמסוגלת ממש לעשות משהו נגד הגנה מעובה ואינטליגנטית ברמה הזאת. ואם כבר מישהו מסוגל, זאת ברצלונה. מה שקבוצות אחרות היו עושות זה פשוט מאוד לתת למילאן להחזיק יותר בכדור, לתת להם לתקוף, ולנסות למשוך אותם החוצה ולהכות במתפרצת. יש קבוצות גדולות שחיות על צורת המשחק הזאת. נראה שלפעמים זה לא בכבוד של ברצלונה שלא מצליחה להתאים את עצמה מתוך רצון או מתוך יכולת. הייתי מצפה שעד עכשיו הם היו מתכוננים מראש למצב בו 10 שחקנים נמצאים מאחורי הכדור. בכל זאת כבר פעמיים ב-4 השנים האחרונות הם הודחו בצורה הזאת. לפעמים צריך תוכנית חלופית. אני דווקא חושב שההגנה של מילאן יותר טובה מההגנה של צ'לסי שפחות או יותר סתם עמדה והרחיקה כדורים. ההבדל הגדול הוא שכאשר צ'לסי אירחה את ברצלונה בשנה שעברה, מי שהפסיד לברצלונה את המשחק הייתה אלילת המזל כי בארסה הייתה יכולה לכבוש גם רביעייה. אתמול מילאן מנעה מברצלונה (!) להגיע למצב אחד בודד במשחק שלם. זאת הגנה באמת טובה, מה שצ'לסי עשתה זה סתם חוסר אונים וחוסר יכולת לעשות יותר מזה. בכל מקרה הגומלין עדיין פתוח וגול מוקדם ישנה את התמונה. הלחץ של הקאמפ נואו יכול לעשות את ההבדל. מצד שני אם ברצלונה תתקשה היא גם תלחץ עם הזמן ומילאן מסוגלת לכבוש שער. things just got interesting.
הגול הראשון היה חייב להיפסל (בשביל מה יש שופטי רחבה אם הם לא עושים את תפקידם?), אבל אני לא בא בטענות יותר מדי, כי הגיע לבארסה להפסיד. רוארה אמר אחרי המשחק: "מילאן ניצלו את שני המצבים היחידים שהיו להם". ליצן. מיותר לדבר על זה "כשהקבוצה שלו" לא הגיעה לאף מצב. קבוצה שלא מגיעה למצב אחד ב- 90 דקות לא ראויה להוציא משהו במשחק, ולא משנה כמה היא מחזיקה בכדור.
מוזר שמאז ומתמיד זו הבעיה שלכם ורק עכשיו מתלוננים עליה. זה כמו לטעון שהבעיה של בארסה היא שאין לה חלוץ בזמן שיש לה שחקן שכובש 100 שערים בעונה.
גם אני חשבתי ככה אבל בהילוך איטי רואים שהכדור פגע בראש של זאפטה ולכן זאת החלטה נכונה של השופט. בארסה שיחקה ממש לידיים של מילאן.לא הבנתי למה מסי שיחק כל כך למטה אתמול.זה לא שלבארסה היה חסר קשרים שיודעים לנהל את המשחק וגם השחקן היחיד שיודע לעשות משהו מבחינה התקפית שיחק כמו קשר 50/50.אבל זה לא רק זה,לא ראינו אתמול שום ניסיון של בארסה ללכת דרך האגפים.פדרו לא עשה כלום ואנייסטה נראה שאין לו למי למסור.גם שהייתה הצטרפות של המגנים לא באמת היה להם למי למסור ושוב הם היו תקועים התקפה אחר התקפה.אי אפשר ברמות האלו לבנות על כך שמסי יעבור לבד את כל ההגנה של מילאן,משהו שדי מזכיר את ארגנטינה במונדיאל האחרון ולא את בארסה.
לא התלוננתי רק ציינתי עובדות. ברצלונה נופלת במצבים נייחים ולכן היא משחקת 90% מהזמן על הקרקע ולא משחקת על הגבהות לרחבה בכדורי קרן אם נכנסנו לרעיונות לפיצוח בונקר שכזה בארסה צריכה לבעוט מרחוק ולמשוך את ההגנה אליה. מלבד קו ההגנה הרגיל גם בואטנג ואל שעראווי שיחקו כמגנים ונתנו גב ראינו את אינייסטה לקראת הסיום בועט מרחוק ולא רק שהכדור שרק ליד הקורה, הוא גם הפתיע מאוד את אביאטי. הקבוצה המתגוננת מחכה לבארסה וגם סוגרת נתיבי מסירה לדני אלבס וג'ורדי אלבה שתומכים תמיד בהתקפה
- אני מסכים שמבחינה טקטית מילאן שיחקה הרבה יותר טוב מצ'לסי בעונה שעברה. "העמידה שלהם על המגרש" מה שנקרא, הייתה אדירה. עם זאת, נקודת התורפה של ההגנה הזאת היא הפרסונל- השחקנים עצמם לא גדולים בלשון המעטה. זאפטה למשל, היה אחד האחראים העיקריים לירידת הליגה של ויאריאל. אני חושב שאם הכדור היה מסתובב קצת יותר בתוך הרחבה, היית רואה מהם טעויות אינדבידואליות שאפשר היה לנצל. רק שבגלל המשחק האובר סבלני הזה, היה להם יותר זמן להתארגן ולהישאר כל הזמן בעמדות. המשחק הוא יותר מידי שמרני. לא צריך לחפש כל הזמן את המסירה המושלמת שבוודאות תגיע ליעד. - ב"הפחתת פוזשן" הכוונה היא לא לשנות את סגנון המשחק ב180 עלות, אלא קצת להכריח את הקבוצה השניה לצאת חוצה ולהוציא אותם מתבנית המשחק הזו של הגנה מול התקפה. מי שזוכר את הגמרים מול יונייטד, אחד הדברים שעבדו לטובת ברצלונה זו העובדה שיונייטד דווקא פתחה טוב את שני במשחקים בעשר-חמש עשרה דקות ראשונות, מה שהוציא אותה החוצה ותפס אותה לא מוכנה שהתחיל המכבש. - כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, כל הסיטואציה שבה ראורה הוא המאמן בפועל, היא מאד בעיתית ורואים ירידה חדה ביכולת מאז שוילנובה נסע. מצד שני, אין מה לעשות, וזו הסיטואציה נוצרה כתוצאה מאילוצים שאי אפשר לצפות או לשלוט עליהם והם גדולים מכדורגל. זה כן לקח לקראת עונה הבאה: במידה ווילנובה יאלץ להמשיך בטיפולים, לא תהיה ברירה ויצטרכו להביא מאמן במשרה מלאה. אי אפשר לבוא עם ג'ורדי ראורה למשחקים מול המאמנים הטובים בעולם. והאמת היא שאם ברצלונה איתו על הקווים תזכה בליגת האלופות, אז באמת אפשר לסגור את הכדורגל. - ברור שהתלות שנוצרה בגולים של מסי מוגזמת לחלוטין. השאלה פה היא מה הביצה ומה התרנגולת: האם זה מצב שנוצר כתוצאה מכך שכל החלוצים האחרים לא בכושר או לחילופין מכך שהדומינטיות של מסי, פוגעת בשחקנים האחרים. נאמר זאת כך: בנבחרת פדרו מצוין.
לא ראיתי את המשחק אתמול לצערי אבל למרות הכל אני חייב לסייג ולהגיד שאני מאמין שעל אף התוצאה הזו ברצלונה לא אמרה את המילה האחרונה ואני מניח שבסופו של דבר הם יצליחו להעפיל, יכול מאד להיות שזה יהיה קשה הרבה יותר עבורם ממה שהם ציפו אבל ברור לכולם שזו לא משימה בלתי אפשרית. מה שכן, ראורה וטיטו צריכים לטעמי לקראת הגומלין לאפשר הרבה יותר מנוחה למרבית השחקנים בליגה. אם אני לא טועה הגומלין ב-12 למרץ ואין סיבה (אולי להוציא את הקלאסיקו ב2 במרץ בליגה) להעלות עם הרכב סופר חלש, בעצם זה משאיר רק משחק אחד כזה בליגה (מה גם שזה משחק ביתי נגד דפור האחרונה בטבלה), אבל זהפריווליגיה טובה מאד ללא ספק ויאפשר הכנה יותר טובה אני מאמין, לא רק מבחינת מנוחה לשחקנים אלא מבחינת מנטאלית וטקטית.
סדרו מפתיע לשמוע את זה ממך רק עכשיו, אני טוען כבר הרבה זמן שמסי עם כל הכבוד לכמויות האדירות של השערים שהוא מבקיע, חלק מהם מגיעים על חשבון שחקנים אחרים. לברצלונה יש את דוד וייה, אחד החלוצים הטובים בעולם כל עוד הוא מצליח לעמוד על 2 רגליים. מסי צריך לזוז הצידה ולתת לשחקני התקפה אחרים להשתלב, אולי הוא יכבוש פחות אבל ברצלונה תהיה הרבה יותר מסוכנת. זאת גם הבעיה עם ההגנות בספרד, הן לא מספקות הכנה טובה להגנה טקטית איטלקית בינונית אפילו. אין שום ערובה לכך שמילאן יתנו משחק הגנתי מושלם כזה בקאמפ נו בעיקר בגלל שהשחקנים שלהם לא מספיק טובים. אפילו בהתקפה אין להם איכות מספקת בשביל לדעת שהם שווים שער במתפרצות. לכן ברצלונה עדיין פייבוריטית לעלות. אני עדיין לא מבין מה עושה את טיטו וילנואבה מאמן בעל שיעור קומה יותר מאשר הבחור שאימן אתכם אתמול. לשניהם אין שום ניסיון באימון בוגרים.
- כבר כתבתי לגבי התלות המוגזמת בגולים של מסי. אני לא מצפה מנדב יעקובי ודומיו לתובנות מעמיקות מידי, אבל לא צריך להיות גאון בכדי לראות שבכל עונה מסי מבקיע יותר, אבל הקבוצה עצמה מבקיעה בערך באותם מספרים. שזה אומר, ששחקנים אחרים מבקיעים פחות. הבעיה פה היא גם שמסי מבקיע בכל עונה יותר, אבל עושה פחות בכל אספקט אחר בערך. גם מוסר העבודה שלו במגרש לא מספיק טוב. כאמור, זה גם (ואולי בעיקר) נובע מכך שהוא משחק בכל משחק, עוד תוצאה של האובססיה שהוא פיתח למספרים אישיים / תחרות מול רונאלדו. - לא הייתי בונה תיאוריות על ה"הגנות האיטלקיות" על פי משחק אחד, טוב ככל שיהיה. אנחנו לא בשנות ה80 וה90 ואם ההגנות האיטלקיות היו כל כך יותר חזקות ככלל זה היה מתבטא בהישגים יותר גדולים בשנים האחרונות. הרי הקבוצה האיטלקית האחרונה שהעמידה באמת הגנה חזקה היתה אינטר ב2010, עם מאמן לא איטלקי ואפס שחקנים איטלקים בהרכב. הנבחרת האיטלקית קיבלה רביעיה מאותם שחקנים מינוס מסי, רק לפני שמונה חודשים, במשחק הרבה יותר גדול מזה של אתמול. ההגנות באיטליה (ככלל, לא במשחק ספציפי) היום לא עדיפות בכלום על ההגנות בכל ליגה בכירה אחרת. - אני מסכים שהמפתח מבחינת ברצלונה בגומלין זה לא לספוג. הבעיה היא שאיכשהו הם תמיד סופגים בסוף, כולל מול קבוצות שלא מנסות להתקיף בכלל. "במצב נורמלי" ניצחון של ברצלונה על מילאן הנוכחית 2-0 בבית, זו תוצאה כמעט צפויה. אבל ברצלונה לא בדיוק הוכיחה יכולת מדהימה לשחק מפיגורים (בתוך המשחק או במפגש כולו) בשנים קודמות ולכן מילאן צריכה להיות פייבורטית, אם כי מהפך לא יהיה בגדר "נס לה קורוניה" או משהו באזור הזה. - וילנאובה היה עוזר של גווארדיולה ארבע שנים. הוא נבחר לתפקיד אחרי ששהגיעו להחלטה שהוא האיש המתאים ביותר. ראורה לעומתו, קיבל אותו לא כתוצאה מהחלטה רציונלית ואפילו ללא הניסיון שהיה לוילנובה. שוב, אין פה האשמה של אף אחד, אבל זה בוודאי מצב בעייתי.
אגב לגומלין נקודה למחשבה רצינית עבור טיטו - לנסות לרווח את המשחק דרך שני קיצוניים ואני הייתי הולך על וייה בצד אחד וטייו הצעיר בצד השני (יחד עם חילופי מקומות ביניהם), לא חושב שפדרו יכול לעשות מה שהם יעשו והם יכולים לגנוב הרבה שטחים ולפנות אותם למסי. כנראה כנראה יהיה צורך לוותר על פברגאס בכל מקרה, יותר מדי צפוף שם ואני לא רואה צ'אנס לוותר במשחק כזה על אחד מהשלושה - אנדרס, צ'אבי,בוסקטס.
אולי בארסה יקבלו השראה מהמשחק הגדול ההוא. אכן אם בארסה תעשה מהפך זה יהיה לא דומה בכלל וקרוב לזה, אז זאת הייתה גראנדה מילאן שהייתה אולי הקבוצה הכי חזקה באירופה, עם קאקא בשיאו, נסטה, מאלדיני, קאפו, אינזאגי שבצ'נקו, מה גם שדפור מחקה פיגור של 4-1 מהמשחק הראשון שזה יותר קשה מ2-0(למרות שער חוץ). כל הזמן שאני נזכר במשחק הזה יש לי צמרמורת.
אני לא רואה סיבה הגיוניות לתת לטיאו לשחק לפני פדרו. פדרו לא בכושר טוב, אבל הוא גולר יותר טוב ושחקן עם רקורד נהדר במשחקים גדולים. האמת היא שאם כולם יהיו כשירים, אני מניח (לצערי) שנראה את אותו הרכב ואותו מערך של אתמול. ריקלמה, אתה צודק. מילאן באותה עונה הייתה הקבוצה הכי טובה באירופה (עם כל הכבוד לארסנל) והקבוצה הכי חזקה של עידן אנצ'לוטי. ברצלונה היום היא קבוצה הרבה יותר חזקה ממילאן על הנייר ולכן זו סיטואציה שונה. צריך גם לזכור שפה 2-0 מספיק להארכה.