להזכירך פויול בגמר שיחק מגן שמאלי והעלים לחלוטין את מספר 7 של היונייטד. הוא ואינייסטה היו המצטיינים בגמר לדעתי. לגבי שאר העונה, מסי וצ'אבי ביי פאר היו השחקנים המשמעותיים ביותר. אבל עזוב כל אחד ומה שהוא זוכר, שנינו לא נלך ונראה עכשיו משחקים מלאים. וגם אטו היה לא רע ברגעי ההכרעה...חוץ מהחמצה גדולה במצב היחיד שהיה לו מול צ'לסי בבית הוא עשה את העבודה בניגוד למה שאמרת פה, כולל גול בגמר. התשובה שלי למה ששאלת על היורו: קאסיאס ואינייסטה. צ'אבי היה בינוני פלוס ברוב המשחקים
דווקא עם הטענה שבסך הכל של העונה מסי וצ'אבי היו משמעותיים יותר אני מסכים. אי אפשר להתווכח עם העובדה שהוא פצוע חלק לא קטן מהעונה ובחלק הראשון גם שהוא שיחק, הם היו בולטים ממנו. השאלה היא כמה חשיבות אתה מעניק למשחקים המכרעים לעומת כלל העונה.
אבל הדעה שלך לא באמת מורכבת ממה עושים במשחקים האחרונים (אחרונים ולא מכריעים כי אין באמת הבדל בהכרעה בין רבע לחצי) בצ'מפיונס ובטורנירי הנבחרות, אלא מזה שאינייסטה השחקן האהוב עלייך בקבוצה (כנראה). אחרת היית מדרג את זידאן כגדול השחקנים ולא טוען שהוא אובר-רייטד כמו שטענת פה בדיון.
בודאי שיש הבדל בין משחקים שהתוצאה בהם הייתה 4-0 במחצית לבין משחקים שהיו יותר קשים. זה לא שהוא הצטיין רק במשחקים האלו, אבל הוא בלט והתעלה, גם שהאחרים לא תפקדו. הערכתי לאינייסטה נובעת מהדרך שבה אני מפרש את היכולות שלו ככדורגלן ולא להפך. זה לא שיש לי חיבה אליו מעבר ליכולתיו והעובדה שהוא משחק בקבוצה שאני אוהד. וכמובן שהדברים האלה נתונים לויכוח, אבל ההבדל בין ההערכה שלי אליו לרוב ההערכות המקובלות היום, הוא בסך הכל מקום שניים-בדרוג. את משאלי השחקן הצטיין ה"רישמיים" אתם מכירים. דוגמאות אחרות: הרשימה של הגארדיאן: http://www.guardian.co.uk/football/datablo...rs-top-100-list מקום רביעי. הרשימה של מגזין 442: http://www.bigsoccer.com/community/threads...layers.1979364/ מקום שלישי. הרשימה של ESPN- השחקנים הטובים ביורו (לפני הטורניר): http://espnfc.com/en/blogs/euro2012top40players מקום שני. שוב, זה לא שקביעות הללו בהכרח נכונות וחייבים להסכים איתן (ריברי למשל מאד אנדרייטד מחוץ לגרמניה), אבל זה כן אומר שההערכה האישית שלי אותו רק מעט יותר גבוהה ממה ש"מקובל בעולם"- בכך שאני שם אותו גם לפני רונאלדו. בסופו של דבר אין פה אמת מוחלטת ואפשר להתווכח על הדירוגים הללו מצאת החמה עד צאת הנשמה, אבל לבד בדעה שלי לגביו אני לא. מה שכן, לא הבנתי מה הקשר לזידאן. בעיקר כי מעולם לא טענתי שאינייסטה הוא שחקן טופ 10 היסטורי או משהו בסדר הגודל הזה, טענות שכן קיימות בהקשר של זידאן.
"אינייסטה טוב מרונאלדו", ו"ראול גדול שחקני נבחרת ספרד בכל הזמנים" הן קביעות שנמצאות בעמדת מיעוט ונובעות לרוב מאהדה/הערכה לשחקן מצד האדם שאמר זאת...כמו גם הרעיון שאולי פברגאס עדיף במצבים מסויימים על אינייסטה. אבל למרות הזלזול שלך בהודעה הראשונה שקבעת ש"אין דיון" וזה רק אצלי בראש, אתה חייב להודות שהתפתח פה דיון מעניין ומגוון... נ.ב אנדרס אינייסטה גאון כדורגל ושחקן ענק.
ההבדל היחיד שזידאן הספיק להיכשל בקבוצות שהוא לא התאים להן ואינייסטה בכלל לא שיחק בכזאת וספק אם הוא בכלל ישחק בכזאת וזו הסיבה שבשבילי הוא ושאר חבריו בברצלונה לא יחשבו כגדולים בהיסטוריה, חוץ מפויול ומסי (וגם הוא פרץ כשהתפנה מקום בסגל אחרי שכמה שחקנים משמעותיים עזבו) אף אחד מהשחקנים היותר מבוגרים בבארסה לא היה שחקן משמעותי אצל רייקארד וספק אם הייתה קבוצה שהם היו יכולים להיות משמעותיים בה כי שחקנים כמו צ'אבי ואינייסטה הם שחקנים לשיטה מסויימת וזה שהם לא היו משמעותיים בשום קבוצה שלא שיחקה בסגנון שלהם רק מראה את זה.
טוב בגלל שנראה לי שאתה מאלה שחושבים ששחקנים כמו די סטפאנו, פושקאש, בקנבאואר וכו' לא הוכיחו את עצמם מול ההגנה של סטוק סיטי, הם לא ברשימת הגדולים, אין באמת מה לדון בחלק הראשון שכתבת. בקשר להמשך השטויות - מסי פרץ רק אחרי ששחקנים עזבו? מגיל 19 והרבה לפני גווארדיולה מסי נחשב לשחקן הכי טוב בעולם או במקרה הרע שני, להזכירך הוא הגיע למקום השני בבחירת שחקן השנה שנתיים ברצף בשנים שהוא נפצע המון ובארסה לא זכתה בשום תואר...צ'אבי הוא הבורג המשמעותי ביותר בקישור שלנו מהרגע שפפ פרש, הוא לא נצץ כמו רונאלדיניו אבל להגיד שהוא לא היה משמעותי לפני גווארדיולה כמאמן זה עיוות של ההיסטוריה שתתאים לתאוריה שלך.
כמה דברים בנוגע לזידאן: פחות או יותר בגיל 25 הגיעה הפריצה שלו, לא כולם נותנים בראש כמו ראול בגיל 17, אבל אני חותר למקום אחר בכלל: - בצעירותו האיטיות הייתה פחות נוראית, אבל הבן-אדם צב. ובכל-זאת אי-אפשר היה להוציא לו את הכדור מהרגל וזה אומר הרבה, אולי אומר הכל. בזכות קריאת המשחק הפנטסטית והשליטה המדהימה בכדור הוא ביטל כל מי שעמד מולו. סגנון משחק ייחודי. - לגבי התקופה ספציפית בריאל מדריד - אז נכון שרוברטו קרלוס בילה יותר בחצי המגרש של היריבה ויש שהגדירו אותו בכלל כ'קיצוני שמאלי', אבל זידאן לא תמיד שיחק באמצע מה שהקשה עליו. הוא נע בין עמדת המוצא לעמדה אחרת. - מסכים שזידאן 'היה צריך' לזכות ביותר תארים קבוצתיים(לא שיש לו במה להתבייש), אבל אל תשכח שאינייסטה משחק בנבחרת שגדולה בכמה רמות על האחרות, כנ"ל לגבי ברצלונה. הפערים בין יובה לשאר הקבוצות באיטליה או בין ריאל מדריד הגאלקטית של פעם עם כל הבאז סביבה לבין היתר - לא היו כאלה גדולים. אינייסטה חלק מהמכונה אבל בכל-זאת, וכמובן שלא תהיה אפשרות 'לבדוק אותו' כי הוא לא אמור לשחק בקבוצה אחרת. העניין של 'חלק ממכונה' נכון גם לגבי נבחרת ספרד, מה לעשות. זידאן בצוותא עם פיגו היה השחקן הכי טוב ביורו 2000 ובמונדיאל 2006 זו בכלל הייתה קלאסה. - אינייסטה לא כובש את 'החמישי והשישי' אבל זה הזוי שבמכונת התקפה מושלמת כמו של ברצלונה הוא בקושי כובש שערים. הוא בטח לא אומר לעצמו 'טוב, אין טעם שאני אבקיע עכשיו'. אני אישית חיבבתי הרבה יותר את פיגו ובצעירותי גם החזקתי ממנו כ'גדול יותר' מזידאן. אהבתי את סגנון המשחק של פיגו עם הפדאלדות על הקו, המהירות הזריזות והדריבל. אולי הוא היה שחקן יותר יציב, אבל מה שזוכרים זה את המשחקים הגדולים, מן הסתם. בעוד זידאן כבש את השער הכי זכור בתולדות ליגת האלופות - פיגו היה השחקן הכי חלש על המגרש באותו הגמר ודל-בוסקה החליף אותו כבר אחרי 60 דק' של כדורגל. דיברת על 'אהדת הקהל', נקרא לזה ככה. זידאן נבחר ע"י מגזין הצ'מפיונס לשחקן הטוב ביותר בתולדות המפעל, כשהוא מקדים את ראול, מאלדיני ומסי. אגב, זה נכון שזידאן כבש חלק מהשערים המכריעים שלו בפנדלים - אבל יש סיבה שבחרו בו. תיזכר בפנדל האחרון שלו, בגמר המונדיאל נגד איטליה. כמה קור-רוח. והנה קצת מהשערים החשובים במשחקים הגדולים שלא נכבשו בפנדל: * שער בהקפצה מול בארסה בחצי גמר הצ'מפיונס ב-2002 * הוולה האדיר מול לברקוזן * שער בחצי גמר הצ'מפיונס מול יובנטוס בטורינו(2003) * שער ניצחון על באיירן בשמינית הגמר(2003-04) * שער מול מונאקו ברבע גמר ליגת האלופות(2003-04) * בעיטה חופשית מושלמת מול ספרד ביורו 2000 * השער השלישי של צרפת מול ספרד במונדיאל 2006
כל זה ושכחת לציין לו את הצמד בראש בגמר מונדיאל 98 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx? ומי שמזלזל בזידאן זה כמו שיזלזלו במסי היום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
http://resources1.news.com.au/images/2013/02/08/1226573/132153-lionel-messi.Xxx ליאו מסי האריך אתמול את החוזה שלו עד 2018, סעיף השחרור אם שאלתם הוא רק 250 מיליון יורו
ראיתי את הזוועה במילאנו רק בשידור חוזר וזה ללא צל של ספק המשחק ה"גדול" הגרוע ביותר של ברצלונה בארבע וחצי השנים האחרונות, לצד אולי המשחק מול שטוטגראט ב2010. נגד צ'לסי ב2009, אינטר ב2010 וריאל בגמר הגביע ובמשחק העונה בקמפ נואו בעונה שעברה, לפחות היריבות היו חזקות הרבה יותר ממילאן הנוכחית. מול צ'לסי בחוץ בעונה שעברה, התוצאה הייתה לא טובה, אבל המשחק עצמו היה די טוב, השליטה הייתה מוחלטת, היו הרבה מצבים ורק יכולת הסיום הייתה רעה. הפעם מילאן היו טובים בהרבה וניצחו בצדק. אני עדין מאמין שבמידה וברצלונה לא תספוג בגומלין היא תעלה או במקרה הגרוע, תגיע לפנדלים. מצד שני, עם הגנה שספגה משחק עשירי רציפות (הרצף הגרוע ביותר מאז עונת 98-99) קשה לבנות על זה. האמת היא שגם 4-1 אפשר לנצח עם גול מוקדם, ניצול מצבים טוב ומשחק בהרכב נכון. ופה אני מגיע לנקודת המפתח- בעונה וחצי האחרונות יש תחושה שמתקבלות החלטות על פי מה שטוב לשחקנים מסוימים ולא בהכרח לקבוצה. כדי להפוך את התוצאה מהמשחק הראשון, זה צריך להשתנות: - בהנחה ובתקווה שכולם כשירים, פאברגאס צריך רדת לספסל והקבוצה צריכה לחזור להרכב הקלאסי מ2011: צ'אבי, אינייסטה, בוסקטס בקישור, מסי, פדרו, וייה בשלישיה הקדמית. אני אחזור על מה שכתבתי ביורו: זה לא משנה אם יש לך את המוסרים הכי טובים בעולם, אם אין להם למי למסור. מטרת הכדורגל היא לא לשבור שיאי פוזשן או אחוזי דיוק במסירות, אלא לנצח. אם כולם באים לאמצע ואף אחד לא עושה תנועה לעומק, כל הפוזשן והטכניקה בעולם לא ייצרו מספיק הזדמניות. אף פעם לא להבנתי למה שינו משהו שעבד כל כך טוב ועוד יותר לא ברור למה ממשיכים עם משהו שעובדתית עובד הרבה פחות טוב. מקווה שהמשחק הזה יפיל את האסימון. - מאד חשוב שמסי יבקיע יותר מרונאלדו, אבל זה לא יותר חשוב מהצלחת הקבוצה. יש לענין הזה שתי משמעויות: 1. צריכים לשחק עם יותר שחקנים שמאיימים על השער בשלישיה הקדמית, גם אם המשמעות של זה היא שמסי עצמו יבקיע פחות. עם כל המספרים המטורפים, מישהו זוכר משחק ממש טוב של מסי לאורך 90 דקות בשנה האחרונה, במשחק גדול? לא נעים לכתוב את זה, אבל הוא נהיה קצת מאריו גומז (משודרג מאד אומנם): מכונת שערים עם תרומה קטנה מידי למשחק השוטף. לפעמים לא צריך את מסי שמסיים, אלא את מסי בן 18 שפירק את צ'לסי של מורינו, במשחק חוץ, בלי להבקיע. אז נכון שאז התמקדו בעיקר ברונאלדיניו והיום בעיקר בו וזה יותר קשה, אבל משחקן כמוהו מותר וצריך לצפות ליותר מרק מספרים. 2. חלק מהבעיה נובעת מכך שהוא משחק כל משחק. אם יש לך פער דו ספרתי בליגה, אין שום סיבה שהוא ישחק כל כך הרבה, גם אם זה יפגע במספרים שלו. מבחינתי שעד המשחק מול מילאן ישחק רק במשחקים מול ריאל. וזו החלטה שצריכה להתקבל, גם אם הוא עצמו מתנגד לה. עוד הערה קטנה: ברצלונה צריכה מאמן בשיעור קומה, במשרה מלאה. אם לא ניתמם, די ברור שמאז הנסיעה של וילנובה, יש ירידה חדה ביכולת של הקבוצה. האמת היא שפה אין טענות לאף אחד, מכוון שבאמת נוצרה סיטואציה לא צפויה ומורכבת ובוודאי שאי אפשר לדרש מילנובה לסכן את סיכויי הצלחת הטיפול שלו, לטובת קבוצת כדורגל. אבל לפחות כלקח לעונה הבאה, זה משהו שצריכים להתייחס אליו. למזלה של ברצלונה, בליגה נוצר פער מספיק גדול, אבל בטורניר נוק אאוט כנראה שקשה מאד לקבוצה שהמאמן שלה בפועל הוא ג'ורדי ראורה, לנצח קבוצות שהמאמנים שלהן הם מוריניו, פרגוסון, היינקס ואפילו אלגרי. גם אם השחקנים שלה יותר טובים על הנייר. חבל שפרדי דוד תפוס.
מסי נסגר בצורה הרמטית ע''י משחק ההגנה של מילאן, הבעיה היא כאשר מסי משחק כחלוץ אז זה לא ממש כחלוץ אמיתי והוא מגיע הרבה לאמצע, והאמצע היום היה מספיק פקוק שצ'אבי, בוסקטס, איינסטה וססק דורכים אחד בתחת של השני, מה שגרם שגם האמצע היה חנוק וגם למקסס, זאפטה והקשרים של מילאן היה קל לחנוק את מסי. בארסה שיחקה בצורה שקופה ולא הכינה שום תוכנית ב', והמשיכה להתעקש לשחק מהאמצע, הבעיה שלבארסה אין חלוץ אמיתי שיטריד את הבלמים, ובנוסף ישחרר את מסי משמירה, דבר שני בארסה חייבת לרווח את המשחק שלה לצדדים, ומשחק האגפים שלה כמעט ולא קיים, פדרו לא ממש הפתרון כי הוא נראה רע ובכלל בעונה בינוניית ומטה, והוא גם לא שחקן קו קלאסי שפורץ באגף ועובר שחקנים. בכושר הזוועתי של אלכסיס ופדרו, הפתרון היחיד שאני חושב זה להחזיר את וייה לההרכב במקום פבארגס, ולפתוח עם ההרכ הבא: ואלדס אלבה, פויול, פיקה, אלבס\אדריאנו איינסטה, בוסקטס, צ'אבי וייה, מסי, פדרו\אלכסיס\טייו השאלה מי בשלישייה בנוסף למסי ווייה, פדרו בינוני העונה ולא מספיק יציב, אלכסיס חלש מאוד וחסר ביטחון, וטייו אומנם כובש פה ושם שערים שנכנס, אבל אני לא חושב שהוא הפתרוןבמשחק כל כך חשוב ואני לא ממש מחזיק מימנו כשרון גדול. בכל מקרה, בקיץ ברצלונה חייבת לרכוש חלוץ סטייל אגוארו או אפילו לבנדובסקי שיוסיף לה עוד מימד של מחץ, או כמובן ניימאר למרות שהוא גם סימן שאלה גדול מבחינתי.
- "כושר רע" זה לא משהו עמוק מידי בעיני, בטח במקרה של שחקן כמו פדרו שהוכיח את עצמו לא מעט פעמים במשחקים גדולים. אם הבחירה היא בינו לבין אלכסיס, זה נו בריינר. - אני לא מצליח להבין למה בכל עונה הם חוזרים על אותן טעויות. לפעמים עדיף להחזיק בכדור "רק" 55-58 אחוז מהזמן, אבל למשוך את הקבוצה היריבה החוצה ולייצר לעצמך יותר מרחבים. ב4-0 של ספרד על איטליה הפוזשן היה נמוך מ55 אחוז וזה היה המשחק הכי טוב של ספרד באליפות. המשחק הכאילו סבלני הזה שבו כולם תקועים באמצע, פשוט שיחק לידיים של מילאן.