הגזמת קצת,קח לדוגמא את פויול.מה רונלדיניו עשה שפויול לא עשה?ויש עוד הרבה שחקנים כאלה,לרונלדיניו יש הרבה נסיון אך הוא ממש לא היחיד בברצלונה.
אין לי בעיה עם רונאלדינו אבל בזמן האחרון נדמה שהוא מזלזל. למרות שיש לו הרבה שערים ובישולים הוא עדיין צריך להתאמץ קצת יותר ולהשקיע קצת יותר. אני ממש לא רוצה שרונאלדיניו יעזוב ואני גם די בטוח שהוא לא יעזוב. אבל לא תזיק קצת השקעה מצדו..
אתם מדברים שטויות , להגיד שרונאלדיניו מזלזל? כל משחק רואים אותו פשוט נואש בשביל הקבוצה. אני לא שוכח את ההתלהבות שלו בשערים והפנים האלה שלו של אחד שרוצה להצליח במשחקים נגד ריאל וליברפול לדוגמא. נכון , זה לא כמו פעם - היום למדו את רונאלדיניו , השמירה עליו אישית הרבה יותר קפדנית וכן , גם הזריזות לא כמו שהייתה פעם , אבל הוא עדיין נותר הלידר של הקבוצה והוא ללא ספק הקיי פלייר של הקבוצה העונה ואיך שלא תראו את זה הוא סוחב את בארסה העונה גם כשהוא לא במיטבו.
שמע,זה נכון שבזכות רונלדיניו אנחנו עדין במאבק על האליפות אבל הגורם העיקרי לכך זה אי יציבות של צמרת הליגה,כל שבוע קבוצה צמרת אחקת מועדת ומפסידה ואף אחת לא מצליחה לברוח לשנייה.
ברלוסקוני "משוגע" על רונאלדיניו זועקת הכותרת הראשית בספורט , 110 מיליון יורו עבור המטאסטרו http://www.elmundodeportivo.es/mundo-img/20070315a/_archivo55_photo_10_1_1_20070315_YBA01F2.Xxx.Xxx אבל מנגד מדברים על שיפור החוזה עד 2010 http://www.elmundodeportivo.es/mundo-img/20070315a/60_archivo55_graphic_10_1_2_20070315_Y15PORTB.Xxx.Xxx
110 מליון יורו על רונאלדיניו? חחחח עם כל הכבוד, אף שחקן בעולם היום לא שווה חצי מהסכום הזה וזה טירוף אם ההעברה הזאת אכן תתבצע. ברלוסקוני בקושי הוציא 15 מליון יורו על שחקן הרבה יותר חיוני למילאן (רונאלדו), אז 110 מליון יורו על הארנב? קשה לי להאמין שהוא באמת יוציא סכום כזה..חוץ מזה כמו שאור אמר, הקוריירה דלה ספורט בין העיתונים הכי פחות אמינים באיטליה. אתם יכולים להיות רגועים בנתיים.
עושה רושם שבתקופה האחרונה, התלות של ברצלונה ברונאלדיניו ירדה, אולי רק בעקבות הקלאסיקו האדיר של מסי, רונאלדיניו היה ביום בינוני ומסי פשוט שיגע את ריאל מדריד, אבל צריך לזכור שמי שסידר לברצלונה המון נקודות שאותו מסי וסמואל אטו היו פצועים, זה רונאלדיניו. השנה הוא כובש יותר ממצבים נייחים ובנגיחות, אין הרבה שערים של סלאלומים כמו אשתקד, ויש ירידה ביכולת שלו, אבל עדיין, אי אפשר להיות בשיא כל הזמן, ורונאלדיניו של אשתקד היה שחקן מדהים. אני לא חושב שברצלונה צריכה למכור אותו, הוא לא יזוז מקאמפ נואו, הוא אליל האוהדים, הוא בורג מרכזי בקבוצה ואני מאמין שהכל ייסתדר בקבוצה וסיכוי טוב שהיא תיקח השנה אליפות. לאחר השנה המדהימה, קשה לרונאלדיניו לשחזר את היכולת בדיוק, כי גם הציפיות בשמיים והלחץ יותר גדול, גם כי הוא היה השחקן הטוב בעולם אולי שנה שעברה, וגם כי שומרים ומכסחים אותו הרבה יותר, וגם, שוב, אין שחקן שהוא בכושר מדהים לאורך כל, כל, העונה. השנה נראה שיש ירידת מתח גם בברצלונה, הקבוצה לא משחקת כמו שנה שעברה, את ליגת האלופות היא כבר איבדה, הקבוצה לוקחת יותר נקודות במשחקים לא רעים בלבד ולא הצגות כמו שהיו שנה שעברה. אבל, אבל, אין שום שחקן בעולם ששווה את מאה מליון היורו. ברצלונה צריכה לחשוב בכובד ראש על הצעה כזו במידה ותגיע, בסכום הזה אפשר להביא חמישה שחקנים מעולים ולסדר חצי קבוצה. אם ברלוסקוני יציע הצעה כזו היא פשוט טיפש, מסכים עם מיכל, הוא לא הסכים להוציא יותר מדיי כסף בקיץ, שהיה ברור שאוליביירה שבא בסכום לא "ענק", הוא לא המחליף לשבשנקו, והיה ברור שתבוא ירידה, והרכש של מילאן לא היה משכנע ולמרות הכל הנשיא נשאר אדיש למצב והעריך את הסגל והיכולות של הקבוצה בצורה לא נכונה. יש לברלוסקוני כסף, 100 מליון? שיביא ארבעה שחקנים סופר טובים והקבוצה מסודרת, לא שווה להשקיע את הכסף הזה בשחקן אחד וגם לא בשניים.
מסכים אם דור. אין כרגע שחקן אחד בעולם ששווה סכום שכזה. קשה לי להאמין שברלוסקוני יוציא סכום שכזה למרות שהוא נירא כרציני ביותר. יש לי הרגשה שהדרים טים של שנות האלפיים כבר מיצא את עצמו (יש לאמר דיי מהר). ברצלונה תתחיל ליהיות יותר ויותר תלויה במסי ופחות ברונאלדיניו. הקבוצה צריכה רענון, כניראה בעמדת המאמן. שוב, השמועות של ה110 מיליון יורו ניראה לי כהזוי ויש לקחת אותו בערבון מוקבל.
מיום ליום אני שומע יותר ויותר אנשים שאומרים את זה. למה אתם חושבים שזה באמת יקרה בזמן הקרוב? ליונל מסי הוא לא כדורגלן טוב יותר מרונאלדיניו, לפחות לא בשלב הזה. כרגע, הוא בעיקר נהנה מהעובדה שהקבוצות היריבות מתרכזות בעיקר ברונאלדיניו ובכך שהוא 'טרי' בכדורגל העולמי וששחקנים עוד לא למדו את כל התנועות שלו. אני ממש לא מזלזל בילד הפלא הארגנטינאי, כי גם אני, כמו כל מי שרואה אותו, שרוף עליו, אבל אני גם לא מצליח לדמיין מצב שבו רונאלדיניו וסמואל אטו נפצעים ושליונל מסי לוקח את ברצלונה על הגב שלו.
בוא נתחיל ככה, שרונלדיניו נותן עונה טובה, עונת השיא שלו בברסה מיבחינת מספרים אבל, במאני טיים הוא לא נמצא. זה ההבדל היחיד כיום. הכושר שלו לא ירד, אולי התרגילים מיתפקששים, אבל יחסית במספרים אין לנו בכלל על מה להיתלונן. יכול ליגמור משחק בנגיעה? תאמין לי שיש עוד הרבה כאלה. קאקא לדוגמא, דלה פנייה,הנרי, ג'רארד. לא חסרים שחקנים שיכולים ליגמור משחק בנגיעה. השאלה כמה הם עושים את זה ומתי. בעונות האחרונות רונלדיניו עשה את זה בכל משחק חשוב, מריאל ועד צ'לסי. השנה הוא לא עושה את זה כלל במאני טיים וזה גורם לכם לחשוב שהעונה הזאת היא כישלון בישבילו. ובקשר לניסיון-תרגעו. טוראהם, פויול, סילביניו(כן כן סילביניו! הוא עשה סלאלומים בהייבורי כשרונלדיניו היה עוד בגרמיו ושהנרי עוד היה כישלון ביובה) צ'אבי וג'ולי לא נופלים ממנו כלל מיבחינת ניסיון. פויול, איניסטה, סביולה לא סתם זה rem ולא r ולא e ולא m. גם כשאטו שיחק לבד היה לו קשה והוא שיחק בתור בלם מס' דקות. אני לא חושב שמישהו מהם יכול לבד להחזיק קבוצה, בכל זאת זה 11 שחקנים. גם רונלדיניו בעונה הראשונה של סה"כ היה כישלון כי הקבוצה לא הצליחה לא משנה כמה טוב הוא היה מיבחינה אישית.
היום מסתבר , שהפציעה של דקו היא קצת יותר ממה שזה נראה אתמול כשהוא הוחלף. http://www.sport.es/vivo/recursos/fotos/foto_206959_CAS.Xxx דקו ינותח באצבע מחר בצהריים ויעדר מהמגרשים לערך שלושה שבועות , עדיין לא החלטה רישמית. למזל של בארסה יש פגרה בת שבוע וגם דקו מושעה מהמשחק הבא בגלל צהובים ובמקרה הטוב הוא מחמיץ רק משחק אחד בגלל הפציעה
אני חושב שהפציעה שלו יכולה לעשות טוב לכל הצדדים. מצד אחד, יכול להיות שאחרי הפציעה הוא יחזור שחקן טוב יותר, כפי שהיה בעונה שעברה, כיוון שבעונה הזאת אני לא מתרשם ממנו. מצד שני, לקבוצה זה גם יכול להיות טוב, כי ככה רפאל מארקז יעבור לקישור האחורי ולדעתי שם הוא ממצה הכי הרבה מעצמו, כי המסירות הארוכות שלו זה משהו נדיר.