ברצלונה 2006/7: הנרי ,טורה ואבידאל חתמו !

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Barcik, Jul 10, 2006.

1. קלייברט Member

אני מעדיף את זמברוטה וג'יו. זמברוטה רק ישתפר לדעתי, וג'יו זה ג'יו.

2. Puyol5 Member

אני אישית מעדיף את אולגר. פשוט לשים את זמבי שמאלי ואולגר ימני. אולגר אפשר להגיד יותר אחראי במחינה הגנתית ולא מגזים בהצטרפות שלו להתקפה. הוא יודע שקודם כל הוא בא לעשות הגנה.

בקשר לטרזגה. אני חושב שצריך להשאיל אותו עד סוף העונה. ושיובה תעלה ואטו יחזור הצרפתי יחזור ליובה. תבינו בילבאו היא לא צ'לסי והיא לא ריאל, גודי וסביולה לא יחגגו ככה מול ריאל ובשלבים המתקדמים של ליגת האלופות. בארסה חייבת חלוץ עד ששמוליק יחזור..

3. מאסי המלך Member

בארסה לא צריכה להביא חלוץ יש לה סגל רחב מאוד גם ככה.
    מאסי-סביולה-רוני פותחים מחליפים:גולי למאסי,גודי לסביולה,ואסקרו לרוני ואם זה משחקים חשובים או קשים מעבירים את מאסי שמאלה וגולי ישחק לבארסה עדין יש שלישית התקפה מצוינת גם אם גודי יפתח ועוד שני מחליפים מצוינים+שחקן סביר ואפשר לשחק עם מאסי משמאל אז יש מחליף לכל שחקן התקפה.

4. Puyol5 Member

צודק אזקרו מחליף מעולה לרונאלדיניו, למה הוא לא פותח?
    בכלל אין לי מושג למה הביאו אתו. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

כל ההזדמנויות שאטו עשה לבד, השערים, קבלת הכדור מהקישור ולבד להוביל אותו לשער. זה גודי וסביולה לא יעשו. לברצלונה יש סגל רחב זה אתה צודק אבל מליף לאטו אין לה.

Last edited by a moderator: Oct 2, 2006
  5. Melixon 15 Member

אתה צודק בקשר לאולגר, מה גם שזמברוטה מצטרף המון להתקפה וכך נוצר איזון שיש תרומה להתקפה וההגנה לא מופקרת..

אני לא רואה את בארסה עושה השאלה כמו טרזגה למרות שזה נכון לעשות,
    רייקארד כמו רייקארד ירצה לתת ביטחון למחליפים שלו ולהראות להם שהם ראויים.. תהיו בטוחים שהוא לא יביא שחקן מבחוץ במקומם..

אוף טופיק: אל תהיה בטוח שיובה תעלה כ"כ בקלות..

6. Barcik Member

כמה מהגולים בקריירה של טרזגה נכבשו ממצבים שהוא עשה לעצמו?

7. Melixon 15 Member

עשה לעצמו? הצחקת אותי.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

8. מאסי המלך Member

צודק הם לא ברמה של אטו,אבל גם אין מחליפים ברמה של פויל,דקו,רוני,מאסי אבל אין מה לעשות מחליפים תמיד פחות טובים מאלא שפותחים.
    אני מאמין אבל שזה יספיק ואל תשכחו כולם בשלבי ההכררעה אטו יהיה עם בארסה בשביל לזכות שוב בתארים.
    אסקרו התכונתי מחליף במשחקים קלים יחסית במשחקים חשובים מאסי יחליף אותו.

9. roy_10 Member

כמה שזה ישמע הזוי אני חושב שדויד סואזו מקאליירי האיטלקית יכול לאטום את החלל שהשאיר אטו, לפחות את רובו.
    הוא שחקן בין המהירים בכדורגל האיטלקי, יש לו שליטה מעולה בכדור ובעונה שעברה הוא כבש 22 שערים ועוד במדי קאליירי, ולמרות שהוא בן 27 , אני מצפה לו עתיד ענק בכדורגל האירופי ואם הוא יעזוב את קאליירי המקום הטוב ביותר שהוא יוכל לעבור אליו זה ברסה כי הם באמת צריכים אחד כמוהו.

Last edited: Oct 2, 2006
  10. Puyol5 Member

צריכים אותו לחצי שנה ומה אז?
    אם כבר רוצים חלוץ חדש בקאמפ נואו צריכים להשאיל.

שמוליק איזה צרות אתה עושה לנו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

11. Barcik Member

עכשיו ברור אין אני העברתי את הצום....

אפתח בגילוי נאות: אינני צם ביום הכיפורים. למעשה, את שורות אלו ממש אני כותב כאשר הצום בשיאו. אמנם החזיר והבירה עדיין רחוקים ממני, אך סביר להניח שכאשר כמה חבר'ה יגיעו לצפייה בסרטים יצא המרצע מן המקרר. ובכל זאת, אני מתכוון לקפוץ על העגלה ולהצטרף לאחד מהטרנדים של היום. ולמה לא בעצם? הרי מזמן כל יהודי במדינת ישראל מהווה כת משלו, עם מגוון נגיעות והתאמות אישיות לפולחן הדתי. לכן, אני אנצל את המועד המיוחד הזה כדי להתנצל ולבקש אלפי סליחות. לא בשמי - בשמכם. זאת היות שלאחרונה חטאתם ביחס מעליב ומזלזל לשני אנשים יקרים מאוד, אשר במקום לזכות בתמיכה ואהבה, שומעים בעיקר גידופים.

http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20060927/i/r3926529100.Xxx

במשחק ליגת האלופות מול ורדר ברמן, המשיך רייקארד בשיטת הרוטציות שלו. לשם שינוי, בארסה התקשתה מאוד והצליחה לבסוף רק לגנוב תיקו. את עיקר ההאשמות ספג המאמן פרנק רייקארד, אך הוא לא היה היחיד. שניים משחקניו זכו אף הם למנה הגונה של האשמות במקרה הטוב, וגינויים במקרה הרע. זוהי לא הפעם הראשונה. טיאגו מוטה ואולגר פרסאס הפכו להיות פרסונה נון-גראטה בקרב אוהדי ברצלונה, והשעירים לעזאזל המיידיים לאחר תוצאות לא מוצלחות. בשיחות עם חבריי האוהדים, זכיתי לשמוע הרבה מאוד גידופים על השניים, ואף תקווה שיפצעו כדי לפנות מקום ברוטציה לשאר שחקני הסגל!

כאשר אני שומע דברים כאלה, אני נחרד; במיוחד כאשר זה יוצא מפיהם של אנשים אשר מעדיפים פויול אחד על חמישה רונאלדיניואים. חברים, אין לכם לב? האם איבדתם פרופורציות? שכחתם את מי אתם אוהדים? אין כל ספק שמוטה ואולגר הם מהשחקנים החלשים ביותר בסגל. אבל זה לא צריך לגרום לנו לסלוד מהם. נהפוך הוא, זוהי הסיבה שאנחנו מחוייבים לאהוב אותם. בהיותנו קולס, זהו חלק לא פחות אינטגרלי מהשנאה לריאל מדריד.

אולגר ומוטה לא בורכו בכשרון של מסי, אינייסטה ופויול. ברוב המשחקים בהם יעלו לשחק, הם יהיו מהחלשים ביותר על כר הדשא. בסבירות גבוהה, הם גם יהיו אחראים על שערי החובה שבארסה תספוג. אבל למה ציפיתם? הם גרועים. יש להם תירוץ מצויין לשחק רע, דבר שאין לשחקנים כמו בלטי, ג'יולי או מארק ואן-בומל בעונה שעברה. אבל, השניים הם שחקני בית, ולכן תמיד ניתן לסמוך עליהם שיעשו את המיטב וימשיכו להלחם גם אחרי שאחרים מוותרים. ובכלל, כל שחקן שיצא ממחלקת הנוער אל הסגל הבכיר הוא מבורך.

מעבר לפרופיל הבסיסי שמחייב הערצה מצידנו – שחקני בית בינוניים שהשתלבו בקבוצה הראשונה – עלינו להתייחס גם לכל אחד מהשניים באופן פרטני.

http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20060927/capt.b5de26f96de9487ea4de8ae6a04e4f64.germany_soccer_champions_league__jbre105.Xxx

טיאגו מוטה נחקק בתודעה הקטלונית עם משחק הירואי בסנטיאגו ברנבאו בעונת 2002/3. המשחק ההוא, בו העלים את זידאן לחלוטין, היה השיא של עונת פריצה נפלאה. באותו שלב, הדרך של מוטה נראתה סלולה מעלה. ואז, החל ביש המזל לרדוף אחרי הברזילאי. פציעה אחרי פציעה השביתה את מוטה, שהתקשה לחבר מספר משחקים רצופים ללא ביקור במרפאה ביניהם. הפציעות השפיעו על יכולתו, ומאותו ערב בברנבאו נותר רק זכרון עמום. במקום זאת, מוטה כיום הוא שחקן איטי, שלא מועיל למשחק ההתקפה ומתקשה לעצור מומנטום של היריבה. אך, למרות שתרומתו למהפך של ברצלונה ב- 3 השנים האחרונות היא שולית ביותר, הברזילאי היה מהחוגגים הצוהלים ביותר ב"סטאד דה פראנס" ב- 17.05.06. בעוד רונאלדיניו חוטף את הגביע ומקיף את עצמו בחומה של צלמים, מוטה רץ להתחבק עם האוהדים ושר את ההמנון ללא הרף. הברזילאי כבר מעולם לא יהיה אותו קשר אחורי אימתני לו פיללנו, אבל אוהד שרוף הוא היה ונותר.

למועדון הכדורגל של ברצלונה יש צביון. בפשטות, ניתן להגדירו כ"שמאלני". אף שחקן מאז פפ גווארדיולה הגדול לא מייצג צביון זה טוב יותר מאולגר פרסאס. המגן/בלם הוא גיבור קטלוני. דעתן, אינטיליגנט, סטלן, מוסרי ומאוד מאוד פוליטי. בתור חזיר אנוכי, ימני וקפיטליסט, אני כנראה לא אצליח להגיע להסכמה איתו על שום נושא בעולם, ובדיוק בגלל זה אני אוהב אותו. ברצלונה צריכה יותר שחקנים כמוהו, המהווים גשר ישיר לעבר הסוציו-פוליטי של המועדון הזה – להזכירכם, הרבה יותר מסתם מועדון כדורגל. כבר היום, אולגר צריך להיות הקפטן השלישי של הקבוצה (למי שתוהה, רונאלדיניו בערך שביעי ברשימה שלי); למעשה, אילולא ענייני ותק, אין אדם מתאים ממנו לענוד את הסרט האדום-צהוב על כל משמעויותיו.

יותר מכל שחקן אחר, מוטה ואולגר הם הלב של בארסה האמיתית. רק מעט אנשים בעולם ניחנים ביכולות הטבעיות של כוכבי ברצלונה. עם מוטה ואולגר, לעומת זאת, גם אנחנו יכולים להזדהות. קולס בלב ובנפש, ועוד כאלה שביכולת שלהם מזכירים את תצוגת השיא שלנו במשחק בין י'3 לט'4 בחצי גמר גביע בית הספר. לכן, חובה עלינו להעניק להם חיבה ואהבה, ועל רייקארד לתת להם קרדיט שיראה מוגזם עבור שחקן רכש באותה רמה. מוטה ואולגר, בשם כל אוהדי ברצלונה שחטאו בסלידה מכם, אני מבקש סליחה. גמר חתימה טובה!

12. Puyol5 Member

צודק בוריס. הנשמה חשובה אבל גם היכולת. קבוצה כמו ברצלונה לא יכולה ששחקנים יחגגו על הקישור ועל ההנגה שלה. לכן אדמילסון צריך לחזור לעמדה של מוטה. יש הרבה אפשרויות אבל לצערי אין למוטה מקום בהרכב. ברצלונה שיחררה את ואן בומל שהוא בתפקיד של מוטה כמחליף לאדמילסון אז כך שמוטה צריך להשאר אבל כמחליף.

בקשר לאולגר, אני אוהב את השחקן לא משנה מה שתגידו. הוא אחראי ולמרות שלפעמים הוא עושה פשלות אבל הוא צריך להיות המגן הימני בעוד שמברוטה צריך להכנס כשמאלי.

13. Bensh Member

ואמוס אולגר!
    באמת שחקן נשמה. כלפי מוטה אין לי שום חיבה, מצטער

14. EL Capitan Member

אי אפשר לצפות מבארסה, שיהיה לה על הספסל חלוץ ברמתו של סמואל אטו, כי חלוץ כזה לא יהיה מוכן לבלות את הרוב הזמן על הספסל. בארסה בהחלט יכולה להסתפק בסאביולה וגודי, גם כי אין לה ברירה אחרת. תחשבו על זה ככה: חלון ההעברות נפתח עם תחילת חודש ינואר, ואז מה יהיה? יביאו חלוץ בשביל חודש וחצי, שיגרום לבעיות בהיררכיה של חלק מהשחקנים מהחוליה ההתקפית, כשאטו יחלים מהפציעה? בארסה תצטרך להסתדר עם המצב הקיים, ולנו רק נשאר לקוות לטוב.

15. Barcik Member

:aaaprot:

תתפטר!