ברצלונה 2006/7: הנרי ,טורה ואבידאל חתמו !

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Barcik, ‏10/7/06.

1. Bensh Member

ככל שידוע לי, תיאגו מוטה עדיין חלק מהסגל הבכיר

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏12/7/06
  2. Jose Mourinho Member

אז כנראה לא ראית משחקים של יובה בשנים האחרונות. תוראם שחקן הרכב קבוע ביובנטוס כבר כמה שנים טובות - בהתחלה כמגן ימני אדיר ואח"כ כש"הזדקן" מעט, הוא עבר לעמדת הבלם וגם שם המשיך להיות ענק, והוא המשיך את היכולת שלו במונדיאל.

3. Barcik Member

http://www.elmundodeportivo.es/mundo-img/20060713a/60_archivo55_graphic_10_1_2_20060713_Y13PORTB2.Xxx.Xxx

בארסה תציע לתוראם חוזה לשנתיים, ואני לא רואה את ההעברה הזו נופלת. אפילו אם יובה זוכה לחנינה.
    בגזרת זאמבוטרה דווקא עושים רושם של ויתור, כאשר בארסה לא רוצה להקלע למלחמה כספית על שירותיו של האיטלקי מול מילאן וריאל מדריד. אותי, אישית, הקמצנות הקטלונית הזו מתחילה לעצבן. זה באמת נחמד שאפשר להביא בלם כמו תוראם בחינם, ואני מאוד בעד. אבל רבאק, אפשר גם לבזבז קצת כסף מדי פעם, בייחוד על רכש נחוץ ומצויין כמו זאמברוטה. רק תחשבו כמה זה ישפר את ברצלונה! אני לא אומר שצריך לשפוך על האיטלקי עשרות מיליוני יורו, אבל בכל זאת - בוודאי יש לבארסה הצעות סבירות לכיס המועדון אשר לא יפלו מאלה של מילאן ומדריד. כל עוד הסכומים המדוברים של שני המועדונים האלה לא מוגזמים, צריך לנסות להשיג אותו.

בגזרת סביולה, הארנבון יפתח את האימונים עם ברצלונה ביום שני (אני מתקשה להבין מדוע אין לו חופש לו זכאים שחקני המונדיאל), אבל הסוכן שלו כבר באנגליה.

4. EL Capitan Member

בוריס, מה גם שזמברוטה ככל הנראה עשוי להעדיף את בארסה על פני ריאל (אם יובה יורדת, מילאן יורדת יחד איתה לסריה בי). לשמחתנו, לא הכל מונע בעולם ע"י כסף.

5. Spanish Weapon Member

אני מאוד אשמח לראות את טוראם אצלינו.
    אולי בן 34 , אבל היה שילוב מצויין בהגנת יובה יחד עם קאנאברו , מה גם שטוראם מטבעו הוא מגן ימני ככה שאני חושב שאפשר לפתור את הבעיה של בארסה בשנתיים האחרונות בעמדת המגן הימני ע"י החתמת טוראם.

6. Jose Mourinho Member

הסיבה העיקרית שתוראם עבר מעמדת המגן ימני לעמדת הבלם ביובנטוס היא הגיל שלו. הוא כבר לא מהיר כמו פעם(תכונה שנחוצה למגן ברמות הגבוהות), ככה שאתה יכול לשכוח מתוראם כמגן ימני בבארסה.

7. Spanish Weapon Member

אני מעדיף את טוראם מגן ימני מאשר בלטי/אולגר, עד כמה שהם זריזים.

8. מאסי המלך Member

תוראם ילחם עם מארקז על מקום בהרכב בעמדת הבלם ואחד מהם יהיה מחליף לעמדת הבלם וזו התחזקות משמעותית לבארסה לדעת שיש בלם ברמה גבוהה בספסל.

9. Jose Mourinho Member

תהיה בטוח שמארקז לא ייצא מההרכב. תוראם, אם יבוא, ישמש אך ורק כגיבוי בספסל לפויול ומארקז.

10. Yeste Member

לפני כמה שבועות עלתה שמועה די הזויה באס שלפיה אתלטיקו וברצלונה מתכננות לעשות טרייד בין פאבלו איבנייס לאנדרס אינייסטה. עכשיו כשבארסה ככול הנראה תרכוש את טוראם, הדבר הזה נשמע עוד יותר מצחיק.

ובלי קשר לספקולציה הזו, לא נראה לכם שאינייסטה מבזבז את הזמן שלו בברצלונה ? הרי מדובר בשחקן שכבר מזמן עבר את 'גיל הלמידה'. כלומר, בסוף העונה הקרובה הוא יהיה כמדומני בן 23, ובגיל כזה שחקן בקנה מידה של אייניסטה חייב לשחק, לשחק ועוד לשחק. בשום פנים ואופן אסור לו להיות על תקן שחקן ספסל. גם לא בקבוצה כמו ברצלונה. הבעיה היא שאוהבים אותו מאוד בברצלונה והשחקן עצמו כבר הצהיר מספר פעמים שהוא רוצה לסיים את הקריירה בקטלוניה. אבל בכול זאת: מעשית, אני לא רואה סיכוי שגם בעונה הקרובה הוא יעשה את קפיצת המדרגה משחקן ספסל\ מחליף פצועים עיקרי למקרה הצורך, לשחקן הרכב קבוע. בעוד שמסי בילה בקושי עונה אחת על הספסל של ברצלונה מהרגע שעלה מקבוצת הנוער, הרי שאינייסטה עבר מסכת עינויים עד אשר קיבל את ההזדמנות האמיתית שלו. וגם כשהוא הוכיח עד כמה הוא שחקן גדול - גם אז נראה שרייקרד לא ממש בנה עליו כשחקן משמעותי בברצלונה. אך בלית ברירה, צריך להודות, שכן בניגוד למסי, למשל, אינייסטה משחק בתפקיד שמאוייש בקבוצה ע"י שחקנים גדולים, שרובם מקבלים אוטומטית עדיפות על פניו, כמו שאבי, דקו, אדמילסון, ון בומל. וכאן טבועה הבעיה למעשה. כדי להתקדם, אייניסטה חייב בגילו לשחק באופן קבוע, שזה אומר לפתוח בהרכב של קבוצה על בסיס קבוע וכן להיות שחקן מוביל, כיאה לשחקן ברמותו. בברצלונה הנוכחית, לצערי, אני לא רואה אפשרות שזה יקרה. לכן, אינייסטה חייב לטעמי לעזוב הקיץ את ברצלונה לטובת אחת הקבוצות הגדולות בספרד (פרט לריאל, כמובן) כדי שיוכל להתקדם ולהפוך לשחקן טוב יותר. הגיע הזמן.

11. Barcik Member

היה לי דיון מעניין על זה בטיול בפריז. נאמר שם שאינייסטה צריך להיות שחקן הרכב של ברצלונה, ולקבל משכורת ויחס של שחקן הרכב. אבל, במקום להיות בהרכב הפותח - הוא יהיה בהרכב המסיים. שחקן הרכב לכל דבר, כאמור, אבל אחד שעולה מהספסל במקום לרדת אליו. נשמע מעניין ביותר, אני חייב להודות.
    בכל אופן, לקראת העונה הבאה, לא כדי לאנדרס לברוח מהר מדי. הוא היה פשוט אדיר בסיום העונה כקשר אחורי דווקא, ויש לי תחושה שבעונה הבאה נראה נסיונות של שלישיית דקו - אינייסטה - שאבי (האם אפשר קישור יותר אלגנטי מזה?). ובכל אופן, גם בעונה הבאה הוא יקבל כ- 2,500 לפחות בברצלונה. לא ה- 4,000 שהוא יכול לקבל בקבוצה אחרת - אבל אף אחת מהן היא לא בארסה.

12. Yeste Member

כן, אבל השאלה היא מה חשוב יותר: טובת הקבוצה, שבמילא לא תפגע משמעותית במידה ויעזוב, או טובת השחקן, שעלול להרוס את הקריירה שלו במידה ויישאר. אני חושש שאם הוא לא יערוק בקרוב לקבוצה אחרת, אז הסבירות שהוא יגמור כמו גוטי תהיה גדולה. אמנם אין ספק שאינייסטה שחקן מוכשר יותר, והוא כמובן הרבה יותר צעיר, אבל כשעושים אנלוגיה בין השניים מגלים שהמצב שגוטי נקלע אליו בעבר ובהווה די מזכיר את הסיטואציה שאינייסטה נמצא בה כעת. שניהם, בניגוד לראול ומסי, לדוגמה, לא קיבלו את הפריבליגיה הזו שראול ומסי קיבלו - להיות שחקן צעיר שנחשב לשחקן מוביל ומשמעותי בקבוצה גדולה. שניהם מנגנים כינור שני לכוכבים גדולים יותר, כי שניהם משחקים בקבוצות גדולות שתמיד שואפות להחזיק ולרכוש את השחקנים הטובים ביותר בכדורגל העולמי. חוששני שאם אינייסטה יישאר, המצב לא ישתנה והוא ימשיך להשאר במקרה הטוב 4-5 שנים בצל של שאבי, דקו או כוכב אחר שיגיע בבוא העת לברצלונה, עד שהוא יאבד את הביטחון שלו ובדרך גם את האיכויות שלו. כי שחקנים שלא משחקים מספיק בסופו של דבר מאבדים מאיכויותייהם.

המסקנה היא שכמו במקרה של הארנבון, רייקרד חייב לקחת את הילד לשיחה ולהסביר לו את המצב. בדיוק כמו שמפריעה להולנדי העובדה שסביולה היה מתבזבז לו על הספסל במידה והיה נשאר, כך גם צריך להדאיג אותו המצב של אינייסטה. אין צורך לחכות לנס שיגרום לאינייסטה לתפוס מקום קבוע בהרכב של ברצלונה. צריך להקדים תרופה ומכה - למכור או להשאיל אותו לקבוצה אחרת.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/06
  13. Quique_Flores Member

יהיה מתאים לי לראות את אינייסטה בולנסיה כיורש לסוס המת בארחה, אבל בתכלס גם אני ושאר העולם יודעים שבארסה לא תשחרר את המהנדס לשום מקום

אבל עדיין מותר לפנטז http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

14. SkiMan Member

יסטה, ההשוואה שלך בין אינייסטה לגוטי עושה לאינייסטה יקירנו עוול - גוטי לא מגרד אפילו קמצוץ מרמתו של אינייסטה.

בכל אופן, אני לא רוצה לראות את אינייסטה בקבוצה אחרת אבל מתישהו זה יחלחל אצלו שאם הוא רוצה לראות את שמו על הלוח לפני המשחקים בצורה קבועה עליו לעזוב. עם כל הצער שבדבר, אינייסטה לא יותר טוב מצ'אבי ודקו ולכן הם עדיפים עליו בהרכב. צריך לשים לב למה ש-Barcik אמר: אינייסטה הוא אכן השחקן ה-12 של ברצלונה ואני מניח שגם אינייסטה עצמו מודע לזה. אופציית הקשר האחורי לא באה בחשבון מבחינתי. הוא אמנם מילא אותה דיי בהצלחה בליגה הספרדית אבל לעמדה הזאת אני מעדיף (וגם רייקארד לדעתי) קשר אחורי טבעי. איניסטה כמעט בכל משחק יקבל דקות, השאלה היא מה הכי חשוב לו. תתפלאו, גם לאהבה למועדון יש חלק.

בנוגע לזאמברוטה: ללכת עליו. בכל הכוח!

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/06
  15. Yeste Member

התכוונתי כמובן להקדים תרופה למכה ולא ומכה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

סקימן, בעיקרון אני מסכים, אבל אני חושב שאתה טועה בדבר אחד: אינייסטה היה טוב כקשר אחורי בעיקר באלופות.
    בעמדה הזו הוא לא בפרוש לא יכול להמשיך ! זה היה עוול לכדורגל אם שחקן כ"כ יצרתי ומוכשר יבלה את שארית הקריירה בהריסת התקפות. בסופו של דבר, שחקן ברמה של אינייסטה לא אמור להיות השחקן ה-12בשום קבוצה, כולל בברצלונה. עכשיו זה הזמן הנכון והמתאים בשביל אינייסטה לעזוב את הספסל של בארסה וללכת לשחק ולככב. רצוי בספרד.