ברצלונה 10\09: דויד ויאה מצטרף!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י xavi6, ‏16/7/09.

1. xavi6 Member

לכלך בצדק? כבר עכשיו אתה בונה לו אישיות אהובה? בסדר בן, בסדר...על רוב הדברים שהוא לכלך אי אפשר לדעת אם בצדק או לא.

חבר הנהלה לא צריך ללכלך ככה על אחרים ועל מי שנותן בו אמון, היו צריכים לבעוט לו בתחת לאלף עזאזל. חסר לו אם הא ישאיר את צ'יקי.

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/10
  2. Bensh Member

היה לו חלק משמעותי מאוד בקבוצת הדאבל של 03-06 וגם אני במקמו הייתי כועס אם היו דוחקים אותי לפינה ואומרים לי לשתוק ולא להתערב

3. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברצוני לשתף אתכם בנוגע לטיאגו מוטה, כי אתם בטח מכירים אותו יותר טוב ממני.

אני לא יודע למה, אבל לפעמים מרגיש שהוא קשר מרכזי מושלם. יש לו ראיית משחק מדהימה, מסירות מדוייקות, נודניק בשמירה אישית על שחקנים, בעיטות חזקות, מבקיע שערים מדי פעם ויש לו קור רוח מדהים. ואני חושב שמבחינת יכולות לבחור לא חסר משהו כדי שיהיה אחד הקשרים הכי טובים בעולם. אני מודע לזה שהוא שברירי ולא מסיים עונה ללא פציעה, אבל האם יש סיבה אחרת שבגינה ברסה ויתרה עליו? האם לא ראו פוטנציאל לעתיד? למה לא הלך לו גם באתלטיקו?

נערך לאחרונה ב: ‏23/6/10
  4. המבין Member

אני לא יודע כמה זה אמין, אבל באתר ערוץ הספורט אומרים שחואן מאטה הולך לחתום אצלכם בימים הקרובים וולנסיה תקבל עליו כ-20 מיליון יורו.

5. riquelme1 Member

לא שווה אפילו חצי מיזה. העיסקה הכי גרועה של בארסה מאז קייטה.

6. Bensh Member

תדירות הפציעות הייתה בלתי נסבלת, חוץ מזה שהיו מספיק קשרים איכותיים בתקופה שהוא עזב. אין טעם להשאיר שחקן מועד לפציעות כשהוא גם ככה לא אופציה ראשונה או שניה

7. yonmu Member

נשמע ממש טיפשי. בלי קשר לסכום המופרז מאוד-מאוד, אין לבארסה צורך כרגע בעוד שחקן התקפה. מסי וויאה באנקרים, זלטאן לא יסופסל לגמרי, לפחות לא בהתחלה, פדרו אחרי עונת בכורה אדירה ובויאן וג'פרן עדין מחפשים הזדמנויות. מאטה סתם יפריע לצעירים ולא יקבל הרבה דקות בעצמו.

8. Raulito Madridista

http://estaticos04.marca.com/imagenes/2010/06/23/futbol/equipos/barcelona/1277251737_0.Xxx

חואן מאטה נמכר לברצלונה בתמורה ל-20 מיליון יורו. וולנסיה עדיין נתונה בקשיים כלכליים, גוארדיולה מחבב מאוד ובוטח בשחקן ולכן המשא-ומתן בין הצדדים היה קצר מאוד. החלוץ הספרדי יחתום בברצלונה לחמש עונות. יש לציין כי בתחילת הפגרה וולנסיה דחתה הצעה גבוהה יותר מברצלונה, אך מאטה ואביו נפגשו עם מנואל יורנטה והנשיא שינה את דעתו. מאטה הוא השחקן השני שמגיע לברצלונה מוולנסיה, אחרי שקודם עשה את המעבר דויד ויאה. הוא יהיה השחקן הספרדי התשיעי בסגל של ברצלונה. מסתמן כי הצעד הבא של ברצלונה הוא להיפטר מזלאטן, היות שמאטה אמור לשחק בכנף שמאל אז ויאה יהיה החלוץ המרכזי חד-משמעית. גם הנרי צפוי שלא להמשיך.

כואב לי קצת לשמוע על המעבר הזה כי מאטה גדל אצלינו, ולמרות שהעונה הוא היה מאוד בינוני - יש לי תחושה חזקה שאצל גוארדיולה ובהתחשב במכונה המשומנת של בארסה - מאטה, שגם ככה הוא שחקן סופר-מוכשר - יעשה התקדמות אדירה. מאטה שחקן מהיר וזריז, הוא טכני, חוצפן במובן החיובי. לדעתי מדובר ברכש טוב מאוד של ברצלונה. וולנסיה, מנגד, ממשיך להתפרק ומעניין מי הבא בתור. בברצלונה יודעים לעשות רכש - אחת, שתיים, שלוש ויש שחקן חדש. לא משא-ומתנים ארוכים ודברים כאלה. כל הכבוד לברצלונה שעל-אף עונה מצויינת שלה אשתקד, עושה שינויים ומשדרג עוד יותר את ההתקפה. מה שכן - מאוד מעניין מה יהיה עם פדרו שלטעמי הצטיין בעונה האחרונה שכבש שערים רבים והיה חלק ממכונת ההתקפה ביחד עם מסי וזלאטן(קצת פחות).

9. riquelme1 Member

עם מאטה מגיע בתור שחקן הרכב, ברצלונה פה עושה מהלך גרוע מאין כמוהו, הוא לא שחקן לרמה של ברצלונה, הוא עבר עונה זוועתית בולנסיה העונה, הוא נבחר לשחקן הכי מאכזב של האוהדים, וכל אוהדי ולנסיה פה יכולים להגיד לכם כמה שמדובר שחקן בינוני, לא החלטי שמאבד אין ספור כדורים.

אני יכול להביא פה רשימה של 20 שחקנים יותר מוכשרים מימנו ובחיר זול יותר, פדרו גם עדיף עליו ולשלם 20 מיליון יורו על שחקן ספסל זה טיפשות.

אחד המהלכים הגרועים של ברצלונה בשנים האחרונות, מהר מאוד יתברר כפלופ.

10. מראדונה Member

נראה לי שזה חותם את עזיבתו של זלאטן,לא?

11. Raulito Madridista

אני חושב שמאטה כן שווה עשרים מיליון יורו. העונה האחרונה שלו הייתה מאכזבת, אבל ב-09\2008 הוא היה התגלית עם 11 שערים שערי ליגה, מספר בישולים ויכולת סוחפת. ובכל-מקרה - המחירים בענף קפצו בצורה משמעותית. פפה היה בלם אלמוני יחסית בפורטוגל וריאל רכשה אותו ב-30 מיליון יורו. אין לדעת אם מאטה יהיה שחקן הרכב או לא. בהנחה שמדובר בשחקן ספסל, יכול להיות שהמחיר היה קצת גבוה מהמקובל, אבל בכל-זאת יהיה לבארסה שחקן ספסל איכותי. זה בלתי-נתפס שברצלונה מצליחה כל-כך עם ספסל לא מספיק מעובה. לא לקחת בחשבון שמאטה שחקן צעיר(באפריל האחרון מלאו לו 22) והוא עוד יכול להשתפר ולעשות קפיצת מדרגה, וזה מה שאני צופה לו.

יש קבוצות שרוצות את זלאטן, עדיין יש לו ביקוש, אך ברצלונה רוצה למזער נזקים והיא לא תמכור אותו בגרושים. לכן זו בעייה מבחינתה. זלאטן כרגע הוא כמו עצם בגרון עבור בארסה. אגב, אם זלאטן יעזוב זה נוגד מעט את מדיניות הרכש של ברצלונה לפיה שחקנים מקבלים 'צ'אנס נוסף' כדי להוכיח את עצמם, מה שהיה למשל עם זאמברוטה וטורה שלא הבריקו בעונה הראשונה שלהם והמשיכו. אני לא חושב שיש הבדל בין זריקת הונטלאר על-ידי ריאל מדריד לבין המקרה פה של ברצלונה וזלאטן, אם וכאשר.

12. xavi6 Member

אל תקשיב לבן, אין לו מושג. זאת הייתה תקופה שמלא נפצעו ולא רק מוטה.

תיאגו מוטה הוא שחקן טוב, מאוד, אחד האהובים עלי וכאב לי יותר שהוא לא שיחק בגמר מאשר שאנחנו לא הגענו לגמר. מבחינתי בוסקטס מחוק מאותו רגע. הוא שחקן טוב, אבל רחוק ממה שאתה מנסה לצייר אותו. אין לו ראית משחק כמו צ'אבי או פירלו, אפילו לא מתקרבת לזה. הוא שחקן התקפי מספיק אולי במערך של מוריניו, אבל הוא לא קשר אמצע התקפי באמת. בברסה הוא היה מתופקד על תקן הקש"א ובמידה והיינו מול קישור קשוח היינו שמים אותו כ50-50 (כמו מול צ'לסי, שם הוא כבש שער עצמי) בשביל שהמרכז יהיה יותר חזק. למה הוא עזב? היינו צריכים למכור או את מוטה, או את אדמילסון. זה היה ההסדר. מוטה היה יותר טוב מאדמילסון, יותר פוטנציאל, ומעל הכל-הוא היה סמל. שחקן בית שאהבו והחשיבו כסמל. הוא אפילו הניף את גביע קטלוניה והיה שם קפטן בגמר. אז למה לא מכרנו את אדמילסון? הוא היה פצוע, ואף קבוצה לא רצתה לקנות אותו כשהוא היה פצוע, לעומת מוטה שמאז ומתמיד אינטר רחרחה סביבו ואת' מדריד. לכן הוא שוחרר בצער רב לאת', ואנחנו נשארנו עם אדמילסון פצוע בלית ברירה.
    לא הלך לא באת' כי הם היו מלוכלכים חסרי כבוד, והם רצו לעשות איתו הסדר "מושלם"-כמות המשחקים שהוא ישחק, ככה הוא ירוויח. רק באת'. הוא גמר את העונה, כאשר לפני שהוא נפצע הוא היה השחקן הכי טוב אצלהם. אז הוא הלך לג'נואה והשאר היסטוריה...

מאטה יהיה טעות. תמרקרו את מילותי.

13. Christian Vieri_32 Member

מאטה כישרון אדיר, רכש במקום של ברצלונה, ישלים שלישיה מפחידה עם מסי ו-ויאה. אין מה להשוות לבויאן ופדרו. זלאטן לדעתי יימכר בכלל.. ומה עם הנרי???

14. קרלס פויול5 Member

הנרי כבר עזב ומאטה לא חתם בכלל ספורט 5 טיפשים.

15. Raulito Madridista

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2010/06/25/futbol/equipos/barcelona/1277477818_0.Xxx

רפא מארקז שוקל את המשך דרכו בברצלונה. לבלם המקסיקני אומנם יש חוזה עד שנת 2012, אך מארקז מעוניין לשחק הרבה יותר והוא אינו בטוח שבברצלונה הדבר אפשרי. מארקז מתכוון ליזום שיחה רצינית עם גוארדיולה בארבע עיניים ואחר-כך הוא יחליט איך עליו לנקוט. "בשנה שעברה לא שיחקתי הרבה וקיבלתי את זה. השנה אני רוצה לראות אם משהו ישתנה והאם גוארדיולה כולל אותי בתוכניות שלו. אם לא, אבדוק אם יש דרך מילוט", אמר השחקן למקורביו. יש לציין שהעובדה כי בנבחרת מקסיקו המשיכו לבנות עליו כשחקן מרכזי, גרמה לשיפור בביטחונו העצמי ומארקז בטוח שהוא יכול לתרום עוד ברמות הגבוהות כשחקן מן המניין.