ברצלונה 10\09: דויד ויאה מצטרף!

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by xavi6, Jul 16, 2009.

1. yonmu Member

סתם שאני אבין, ירדן, אם ססק יחזור לבארסה אתה תאשים אותו בדיוק אותו דבר?

2. Ohad_Glr Member

כשססק יחזור לברצלונה כל אוהדי ברסה יצאו לחגוג ברחובות וירדן יכנס לשבוע אבל...

3. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

המקרה של פברגאס שונה משל פיקה ואחרים. ססק הוא הקפטן של ארסנל ונמצא שם הרבה זמן כך שהוא חייב להראות שהוא אוהב את המועדון.

4. קרלס פויול5 Member

א. כשמסי הגיע לספרד עם אביו, אבא שלו הציע אותו לכמה מועדונים בספרד(סביליה, ויאריאל, ברצלונה וגם השטן הלבן) אבל חוץ מברצלונה אף אחד לא הסכים לשלם כ"כ הרבה כסף(לשחקן בגילו זה הרבה כסף) על שחקן שעלול להתגלות כפלופ, אם ריאל היו מסכימים לך תדע מה היה אם מסי היום.
    ב.פיקה היה כישרון אבל אתה יודע כמה כישרונות נקברו בברסה אתלטיק או מצאו את עצמם מדשדשים בליגות הנמוכות, בנוסף פיקה לא היה מתאים לבלמים שעברו בברצלונה באותם שנים(כמו שאמרתי הוא ברסה שיחקה עם בלמים שצורת המשחק שלהם שונה כמו פויול ומארקז) ועוד יותר מזה היו כישרונות שהחשבו גדולים ממנו, הוא התאים מבחינת צורת משחק לליגה האנגלית, לא ממש חשבו עליו בתור אחד מבלמי העתיד, מה אתה רוצה שיעשה? ואלה ממש לא שטויות.
    ג.בתחילה פיקה הוא זה שבה כדי להיות זה שמחמם את הספסל לטובת מיליטו ומחכה להזדמנות בעתיד, בזמן שקאסרס(לא סתם הוא עלה פי שניים ממנו) אמור להיות הבלם המחליף למארקז ופויול, אבל בינתיים קאסרס ממש לא(בלשון המעטה) הרשים את פפ ופיקה הראה יכולת הרבה מעל הפוטנציאל שלו ולאט לאט הפך להיות הבלם מספר 1 שלנו, זה היה עילוי, לא ציפו לזה אם היית אומר לפפ בתחילת שנה שעברה שאו פיקה או קאסרס היו הבלם מספר 1 שלו בעונה הבאה, הוא היה חושב שזה היה קאסרס.
    ד.הוא האמנם הרשים יחסית במנצסטר אבל הוא היה שם בלם רביעי בלבד, אף אחד לא ציפה גם לפני שנה- שנתיים שהוא היה הבלם מספר אחת של ברסה ואחד מהבלמים הטובים בעולם.
    ה. אני יודע שגם בנזמה אמר שהוא אוהד ברצלונה אבל בניגוד אלי(ובניגוד לסביולה שלך), פיקה גם באמת עמד במילה שלו ולא התקרב ליריבות של ברסה.
    ו.שוב, הוא לא היה כישרון אדיר ולמסי, איניסטה, צאבי ואפילו בויאן צפו עתיד גדול יותר ממה שצפו לו, אבל בכדורגל יש הפתעות.
    ז.כולם מנשקים סמלים של קבוצות שהם עברו עליהם, לפי מה שאתה אומר 90% מהשחקנים בעולם הם זולים, איזה היגיון בריא.

5. xavi6 Member

זאת הפעם הראשונה שאני שומע על דבר כזה. לא יודע איפה שמעת את זה-אבל זה לא נכון. הוא הגיע לקבוצות בארגנטינה, אבל אני לא חושב שלהורים שלו היה כסף לעשות טיולים בכל ספרד. הוא הגיע להיבחן רק בברצלונה, לא בשום מקום אחר. אם אתה יכול להוכיח-תוכיח. אם לא אז תמציא לי דברים שבחיים לא קרו.

בטח שהיו מאל כשרונות שנקברו והלכו, וכמה צמחו ועלו. בשורה התחתונה, בפעם ה-100, אם הוא באמת היה אוהב את ברסה הוא היה לוקח את הסיכון, בידיוק כמו שאלה שנקברו לקחו את הסיכון (קרוסאס שמשחק היום בסלטיק) וכמו אלה שהצליחו עם לקיחת הסיכון (איניסטה).
    הקטע עם הבלמים והסוגים שלהם זה כבר גובל בטמטום. באמת. הקשרים שלנו הם נמוכים וזריזים, בוסקטס גדול ומגושם ולא מהיר. הוא היה צריך לעזוב, הרי לא היו בונים עליו. בעצם רגע, הוא כן עלה...הוא פותח אחרי שנה אחת בבוגרים! הוא פתח בגמר ליגת האלופות בעונתו הראשונה בבוגרים! ונחש מה?! הוא הכי שונה מהקשרים שלנו. דיי כבר עם הבולשיט, בלם טוב זה בלם טוב, ופיקה כן היה כישרון אדיר והוא ידע את זה ואם הוא לא היה כישרון הוא לא היה מגיע למנצ'סטר וחלאס למרוח את הטמטום של "הוא לא התאים לבלמים ששיחקו בברסה" אז מה?! אז עכשיו הוא כן מתאים?! הוא היה טכני גם כשהיה ילד.

קסרס אולי עלה פי 2 ממנו, אז מה? פפ לא חוסך בכסף. גם צ'יגה עלה 25 מליון, אתה לא רואה אותו מקבל הרבה דקות, כמו שקסרס לא קיבל הרבה דקות. פפ לא השאיר מקום לחוסר ביטחון וקנה מה שהיה. בעיקרון, שתיהם התחרו על תפקיד הבלם ה-3, והרביעי כשמיליטו יחזור. פיקה ניצח, מה זה ניצח-נוקאאוט. הוא גם קיבל יותר דקות ממנו מההתחלה.

כול שחקן אומר שהוא אוהד ברצלונה. ככה זה פועל היום. אם היו מציעים לפיקה כסף ומעמד כמו שברצלונה עשתה-הוא היה עובר לריאל. לי אישית אין ספק בכך.
    סביולה שלי? אתה לא יכול להאשים שחקן בבגידה כאשר רמסת לו את הכבוד ואת הקריירה. הרצחת וגם ירשת?

אתה יודע לקרוא? אתה בטוח? אני אסביר שוב, ואני מקווה שלאט-90% מהשחקנים לא מנשקים את הסמל של החולצה אחרי גול. אולי 5 % וגם ברגעים ממש חשובים ודרמטים, כמו מסי נגד ריאל מדריד ב3-3. כשאתה מנשק סמל בהצגה שלך בקבוצה החדשה-זה נורמלי, יותר מקובל, אבל פיקה לא עשה זאת בהצגה שלו-הוא עשה זאת אחרי כיבוש שער לזכות מנצ'סטר. כזה מעשה עושים סמלים אמיתיים, לא זאטוטים בני 19. כעבור שנה אחרי שכבש שער במדי ברצלונה הוא מיהר לנשק את הסמל באותה רטיבות וחושניות-שוב, מעשה שעושה סמל אמיתי ולא זאטוט בן 20. והקטע הוא שבקושי עברה שנה בין שתי הנשיקות האלה. עכשיו אתה מבין? אין טענות לנשיקה בהצגה, יש טענות באמצע משחק. ולא, 90% לא מנשקים את הסמל אחרי גול במשחק.

6. hai80 Member

אתה טועה, גם אם היו מביאים את פרדיננד הוא לא היה פותח , התיאום בין פויול למארקז היה מושלם ושחקני הגנה בד"כ לא מתחלפים , זה לא כמו שחקני התקפה שאתה מכניס כדי לרענן את השורות.

שוב, יש הבדל עצום בין להיות מסופסל כשחקן הגנה לבין להיות מסופסל כשחקן התקפה, כשחקן התקפה הסיכוי שתקבל צ'אנס הוא הרבה יותר גבוה מאשר כשחקן הגנה.

ניסית לעקוץ אבל לא הלך לך , אנחנו בניגוד אליכם מתחברים לשחקנים ותוך עונה שתיים נהפכים אוטומטית לשחקני בית בלי קשר לעברם, אין הרבה שחקנים שדרכו בויסנטה קלדרון כשחקני אתלטיקו ולא התאהבו בקהל.

אגב , אגוארו וסימאו שבאו כרכש אוהבים את המועדון כשחקני בית שלא נדבר על כך שהשנה פרצו אצלנו כמה שחקני בית [דומינגז, דה חאה] ומיותר לציין את האהבה של רייס למועדון. ככה שלהגיד שהשחקנים שלנו לא מזוהים עם המועדון זו שטות גמורה.

שוב, שחקן יכול להתחבר למועדון ולקהל שלו מהר מאוד וזה יגרום לו לנשק את הסמל, זה לא אומר שהוא לא אוהב את ברצלונה אין קשר בכלל בין הדברים. זה לא שחור ולבן , זה לא שאם הוא אוהב את ברצלונה הוא לא יכול לאהוב את מנצ'סטר ולהיפך.

באנגה היה הג'וקר שלנו עונה שעברה, ויודע מה? מצידי שאגוארו יום אחרי שהוא עוזב את אתלטיקו ינשק ת'סמל של הקבוצה אליה הוא עובר ואתה יודע למה? נכון זה יכאב לראות את אגוארו במדים של קבוצה אחרת אבל למי אכפת אם הוא פאקינג מנשק את הסמל או לא אני יודע בליבי שאתלטי תמיד תהיה בליבו ושתמיד הוא יהיה אחד השחקנים הכי מוערכים במועדון.

אתה אומר כ"כ הרבה שטויות שאתה פשוט מעורר רחמים.

7. קרלס פויול5 Member

א. נכון, הוא בא רק כדי להיבחן בברסה, אבל לפני זה אביו שלח גם לריאל הצעה שהוא ייבחן אצלה, הם התעלמו ורק ברצלונה רצו.
    ב.כן, אני שחקן שיכול להצליח באנגליה ולעשות מלא כסף אבל רק בגלל שאני אוהד ברסה אני אשאר ואסתכן בזה שאני איקבר ויהפוך להיות שחקן ליגה שלילית בספרד, נו באמת. שפפ הגיע הוא הביא את השינוי בסגל ובאמת שנראה לי מטומטם להסביר לך: קייטה, פיקה, ציגרה, חלב,איברה הם שחקנים שלפני שפפ הגיע אף אחד לא חשב להביא שחקנים בסוג הזה, פפ הביא שינוי מבחינת הבאת השחקנים, פיקה לא יכל לחזות זאת, הוא לא ידע שבאיזשהו שלב יבוא מאמן שיביא שחקנים שמשחקים בצורת המשחק שלו. ושוב פיקה היה כישרון אבל לא נחשב למישהו שהיה אחד מהבלמים הטובים בעולם, חשבו שיהיה מישהו ברמה של בראון, לא שחקן אדיר, כמו שהוא היום.
    ג. ציגרה עלה 25 מיליון כי פפ סומך עליו להיות שחקן חשוב בעתיד, וברור שהם התחרו אבל קאסרס נחשב בתחילה לשחקן חשוב יותר מפיקה ברוטציה, הוא פשווט לא הרשים את פפ בגרוש כבר מתחילת העונה.
    ד. קודם כל אל תהיה בטוח בכך, שהוא היה עובר לריאל, הוא עדיין גדל בברסה גדל ברוח הקטלונית וכו..., לי דווקא נראה שהוא היה מסרב. ובקשר לסביולה קצת לפני המעבר הוא אמר" למרות הכל אני לא אעבור לריאל מדריד", לפחות תעמוד במילה שלך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx , ואף אחד לא הרס לא את הקריירה, יש לו קריירה יפה מאוד ואם כבר ריאל פגעו לו בקריירה עם ה10 דקות בעונה שהוא קיבל שם.
    ה.שחקן צריך לתת 100% בשביל הקבוצה שלו ואם הוא הבקיע גול אם האנדרלין שלו מלהבקיע גול לקבוצה שלו(הוא בלם וגם כן לא משחק הרבה), זה הגיוני שהוא ינשק את הסמל, בייחוד עם הוא לא חשב באותה תקופה שישימו לב עליו במולדת(רייקארד לא חשב עליו אפילו כאופציה). לא מבין מה הבעיה? ואז הוא מבקיע בבירנבאו(!)ב6-2(!!!!!!!!) את הגול הראשון של השנה מבחינתו ואתה מצפה ממנו לא לנשק את הסמל? נו באמת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx .

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

איפה ראית את המידע הזה? אפשר קישור?

למיטב ידיעתי, והשקעתי גם קצת חיפוש אחרי שקראתי את דברייך, מסי בספרד הגיע ישר לברסלונה, לפני כן הלך להבחן בריבר פלייט וזה לא הצליח מסיבות לא מקצועיות.
    מעבר לכך שלא מצאתי שום איזכור למה שציינת, אביו של מסי יצר את הקשר עם המועדון הספרדי דרך קרובי משפחה שגרים בלרידה (ליידה) שהיא עיר בקטלוניה,ומכך יותר הגיוני להסיק שברסה הייתה האופציה הראשונה ובדיעבד גם האחרונה.

לא שזה רלבנטי לויכוח המרתק פה...

Last edited by a moderator: Apr 7, 2010
  9. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

עקב הפציעה של אריק אבידאל נגד ארסל, הוא כנראה יחמיץ את הסופר קלאסיקו ואת המפגש נגד לה קורוניה.

10. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

יחמיץ בוודאות לא כנראה , עשרה ימים בחוץ למגן הצרפתי שקרע (בקצת) שוב את אותו שריר שקרע במהלך האימון שגרם לו להעדר חודשיים.

11. קרלס פויול5 Member

מקסוול ישמור על רונאלדו? אלוהים ישמור :aaaprot: .

12. JR-Riquelme Member

בסדר, אפשר לחשוב שרונאלדו משחק אחד על אחד נגד מאקסוול על כל המגרש.

13. קרלס פויול5 Member

ראית את ארסנל- ברצלונה הראשון? ראית מה וולקוט עשה למקסוול? תחשוב על מישהו הרבה יותר טוב ויותר מהיר, אני לא רוצה לחשוב מה רונאלדו יעשה למקסוול, פויול היה חייב לעזור למקסוול עם רונאלדו הרבה(ואולי אף לפתוח בשמאל אם פיקה יחלים).

14. xavi6 Member

אתה ממציא דברים קרלס. פשוט ככה. לא מסי, לא אבא של מסי ולא הגננת של מסי שלחו מסמכים לויאריאל או לריאל מדריד או לכל קבוצה\שקר כלשהו שציינת. אל תשקר על מנת להצדיק את הטענה שלך. יש דרך לשחק בבוגרים בברצלונה, בטח לבטח בברצלונה שמאז ומתמיד האמינה ותמכה בילדים שלה, ובטח לבטח בשנים האחרונות. כל ההצדקות לפיקה הן מביישות אותך כמחשיב את עצמו "אמיתי" ומעגל פינות ומסלף עובדות לפי רצונותיו ולפי מה שנוח לך. אם אתה מקבל שחקן שירק לך בפנים ועם אותו רוק נישק סמל אחר והעז שנה אחרי לנשק את שלך-שיבושם לך. אני לא יכול לקבל. אתה לא יודע כנראה את משמעות הנשיקה לסמל, ושוב-לא בהצגה, אלא באמצע משחק. אני את הוויכוח על פיקה סיימתי.

ועכשיו להצגה (מה הצגה, אתה שני אחרי מסי) של חי...דוד שלי פעם אמר לי משפט חכם שאני תמיד אוהב להגיד אותו כשאני מתווכח או מנסה ליצור איזשהו דיון עם חכמים כמוך-אל תתווכח לעולם אם טיפש, הוא יוריד אותך לרמה שלו, ובגלל הניסיון שלו הוא ינצח אותך. אבל סתם בגלל שאני נהנה לצפות בבנאדם שחי ב"לה לה לנד" אני אנסה להכניס בך קצת שכל. אני אשתדל.

שחקן כמו פרדיננד לא יושב על הספסל. דבר שני-גם שחקני הגנה מחליפים. שחקני ההגנה שלנו משחקים המון, גם אלה שבספסל. אצל פפ אפילו ויקטור סנצ'ס פתח כבלם, מקסוול רואה המון דקות משחק וראה גם כשאבידאל היה, והרבה פעמים הוא בוחר לעלות בלם ולא איזה חלוץ או קשר. פרדיננד היה משחק, בידיוק כמו שזלטאן משחק, ובידיוק כמו שהנרי שיחק. שחקנים כמוהם לא מביאים לשבת על הספסל, נקודה.

אני אבקש בקשה פשוטה-תוכיח.

אתם מתחברים לשחקנים תוך שנה שנתיים בגלל העובדה שזאת הכמות שרובם נשארים אצלכם ואם הם נשארים יותר-הם בודדים. אתם מתחברים לשחקנים תוך שנה שנתיים כי אין לכם זהות של מועדון, אין לכם משהו שמייחד אותכם וכל שחקן שני נהפך לסוג של "סמל", כאשר השחקן בכלל הגיע בשביל הכסף\לקבל דקות משחק כי בקבוצה הגדולה שהוא היה בה הוא לא שיחק. אין לכם שחקני בית, אז כל שחקן שמשחק אצלכם שנתיים וניקנה בכמה מליונים נחשב שחקן בית. זה פתאטי ורק הוכחת את הטענה שלי-אין לכם לב. כשיהיה לכם לב, אתם תקחו תארים. אתה מבין מה ההבדל בינכם לבין ולנסיה? להם היה את קניזארס, את מיסטה, את אנגולו, את בראחה, את ויסנטה, את אלבלדה, שחקנים שהם יות משנתים במועדון, שהם גדלו ביחד עם המועדון, והם ההבדל בין מקום 3 בלחץ לבין גביע אופ"א וכמה גביעי מלך וסופרקופה ספרדי ואליפות. שיהיה לכם לב-אתם תהיו אימפריה.

רייס? זה האיש שאתה אומר שהוא אוהב אותכם ושהם מחובר ומזוהה למועדון? אתה רציני איתי? השחקן שברח מסביליה, מהבית שלו, שלבש את מדי בטיס והצהיר שהוא אוהד סביליה, השחקן שנהפך לבדיחה בספרד במדי ארסנל כאשר מתחו אותו והוא טלפונית כבר חתם בריאל ולכלך על ארסנל, השחקן שאחרי שנה בריאל עבר ליריבה המושבעת. אכן כן-יש לו עבר של אהבה, בכל מועדון בו הוא שיחק. הוא הראה את זה עם סביליה כאשר היה עם חולצה של בטיס, הוא הראה את זה בארסנל כאשר חתם טלפונית כבר בריאל, והוא הראה את זה כמה שנים אחרי לריאל אחרי שעבר אליכם. ס-מ-ל! יאלה, תנו לבחור את הסרט. הוא ראוי.

לדעתי, לוקח יותר מחצי שנה לאהוב מועדון עד כדי כך בלנשק סמל. כשאתה מנשק סמל, זה יותר מלהגיד "אני אוהב את האוהדים" כשאתה מנשק סמל, זה כמו להציע נישואין בידיעה שהקהל יגיד כן. אתה לא יכול לנשק סמל אחד, ושנה אחרי זה לנשק סמל אחר. זה כמו שתתחתן עם מישהי אחת, ואחרי שנה תתחתן עם מישהי אחרת. לא יודע איך זה אצלכם בכפר, אבל בעולמות רגילים-זה פשוט לא הולך ככה. לא מנשקים סמל אחד ואחרי שנה סמל אחר, זה יותר מידי זנותי ומראה שמידת האהבה של הילד הזה משתנה, ואם הוא מחר ילבש את חולצתה של ביירן מינכן-הוא ינשק גם את הסמל בלי לדעת מה הוא בכלל לובש.

אז תרחם...

Last edited: Apr 8, 2010
  15. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.sport.es/vivo/recursos/fotos/foto_431/foto_431565_CAS.Xxx

השחקן הכי טוב של העונה שעברה כמעט וגומר את העונה , אנדרס אינייסטה עם קרע בשריר הירך ייעדר חודש .

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
    איזה עונה עצובה על השחקן הזה , אחרי עונה כל כך פנטסטית בשנה שעברה באה עונת פרווה מרובה בפציעות.

בפייסבוק שלו רשם אינייסטה , "אחד הרגעים הקשים ביותר אני צריך לחיות. החיים לימדו אותי לא לוותר"

Last edited: Apr 14, 2010