ברצלונה 10\09: דויד ויאה מצטרף!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י xavi6, ‏16/7/09.

1. riquelme1 Member

גועל נפש, לא מגיע לך שחקן כמו פיקה בקבוצה, אתה לא אוהד בארסה אמיתי. לא שפיקה שחקן הרבה הרבה יותר טוב ממיליטו, הוא גם קטלוני בנשמה ושחקן שגדל במועדון.

ולא, לא דיברו על זה בספרד, וגם הוא לא אמר אתזה לשחקן של מיורקה, הוא אמר אתזה פעם בזמנו לג'ון קארו החלוץ של אסטון וילה, איך הגעת למיורקה?

2. xavi6 Member

לא מגיע לי שחקן כמו פיקה? אני לא רוצה שחקן כמו פיקה! שיעוף כבר, שישבור את הרגל לחלקיקים קטנים ויגמור את הקריירה.

ותפנים-הוא לא שחקן בית. שחקן בית זה תואר שצריך להרוויח, בין היתר בישיבה של הספסל של ברצלונה, פיקה לא עשה זאת. פיקה הלך. לא הלך-ברח, ברח לו לקבוצות אחרותץ לכן, הוא לא שחקן בית. שחקן בית זה מסי שחיכה שנתיים עד שקיבל הרכב. שחקן בית זה איניסטה שחיכה 3 עד שקיבל דקות רציניות. שחקן בית זה ואלדס, שחקן בית זה בויאן שיושב על הספסל ומחכה לדקות שלו. זה שחקן בית. לא שחקן ששילמנו עליו כמה מליונים שישחק בשורותינו. לרומנטיקנים האמיתיים מאוד "קל" לשים אותו כקטגורית שחקן בית, אבל מבחינתי הוא לא היה ולא יהיה, בידיוק כמו שססק לא יהיה במידה ויחזור. שתיהם בוגדים קטנים ומסריחים שלא היה אכפת להם מהמועדון-ולא יהיה להם אכפת אף פעם. ינשקו כל סמל שיביאו להם. זה גועל נפש.

אתמול שראיתי את המשחק עם חבר אוהד ברסה הוא אמר לי שדיברו על זה, שהיה לו תאקל עם בלם מיורקה וזה מה שנאמר.

נערך לאחרונה ב: ‏5/4/10
  3. קרלס פויול5 Member

נו באמת, זה פשוט גועל נפש, אתה טוען שפיקה שנזרק ע"י ברצלונה למנצסטר הוא לא שחקן בית, השחקן שמחזיק את ההגנה, נותן את כל כולו ואחד מהשחקנים שיש יאמרו שייקח את סרט הקפטן מפויול אחרי הפרישה של פויול הוא בוגד? באמת שטויות. אהה ואיניסטה חזר להתאמן היום לראשונה ונראה שיהיה כשיר לקלאסיקו.

4. xavi6 Member

נזרק? הוא נזרק? לא, אני אסביר לך-סביולה, נזרק. רונלדיניו? נזרק. אטו? נזרק. פיקה? ברח. הוא לא נזרק. הוא היה ילד שבחר להתקדם במקום אחר ולא בברסה, כי הוא לא אהב מספיק את ברסה. נקודה. הוא גם נישק את הסמל של מנצ'סטר, שוב-מהסיבה שהוא לא באמת אהב את ברסה או הרגיש איזשהי נאמנות לקבוצה. אם הוא היה מרגיש נאמנות לקבוצה, הוא היה רוצה לגדול ולעלות לבוגרים, והוא לא עשה זאת, אם הוא באמת היה מרגיש משהו קטן לברסה-הוא גם לא היה מנשק את הסמל של מנצ'סטר כ"כ מהר. והכי מגעיל שעונה אחרי הוא נישק את שלנו. זה דוחה. זה בוגדני, זה זול. אתה יכול להיתעוור מהיכולת המדהימה שלו ומהביטחון העצמי של הילד, וזה נכון, מקצועית-זה עילוי. אבל מבחינת האופי של השחקן, הוא באותה שורה עם כ.רונלדו=ינשק כל מה שיביאו לו.

5. Ohad_Glr Member

למה דיבורים כאלה?

איזה יופי, גם אני וגם אתה בעד זה שבויאן ומיליטו יפתחו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏5/4/10
  6. xavi6 Member

אני לא בעד, חשוב לי להבהיר, כמובן שהדבר הכי חשוב זה שפיקה יהיה כשיר וגם זלטאן, אבל במידה ולא-זה הזמן של מיליטו ובויאן.

7. קרלס פויול5 Member

קודם כל יש עניין נישוק הסמל, גם מקסוול נישק את הסמל של ברסה שהוא חתם, גם זלאטן, כצעט כל שחקן רכש שמגיע לקבוצה מסויימת מנשק את הסמל שלה(אני גם בטוח שפיקה נישק את הסמל של סראגוסה) ודבר שני עם מחלקת נוער שמלאה בלמים+ מספר רב של בלמים בקבוצה הבוגרת(כשהוא עזב)+ זה שהוא לא יכול לחתום על חוזה בברצלונה(ברצלונה יכולה לשחרר אותו בכל רגע שתרצה, בלי כסף) מגיע הזדמנות לשח באנגליה, במנצסטר עם המאמן הטוב בעולם, מה אתה הייתה עושה? זה לא כאילו הוא עבר לריאל, יש הבדל.

8. Jose Mourinho Member

אתה רציני? ב2002, ג'ון קארו שהיה אז בולנסיה אמר על זלאטן שהיה אז באייאקס(שתי הקבוצות נפגשו באותו זמן בליגת האלופות וזלאטן כבש שער ניצחון במסטאייה וגם התעלל בעטלפים באמסטרדם), שהוא טוב בלעשות טריקים עם הכדור אבל הוא לא תכליתי. זלאטן בתגובה ענה: "מה שאתה יודע לעשות עם כדור, אני יודע לעשות עם תפוז..." מוזר וקשה לי להאמין שאותה סיטואציה בדיוק חזרה על עצמה מול מאיורקה.

*עריכה*
    רק עכשיו ראיתי שעמי תיקן, אבל בכל מקרה זה הסיפור המלא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/4/10
  9. xavi6 Member

תפסיק עם הבולשיט, מלאה בבלמים. הוא היה בן 15 כשהוא עזב נראה לי, הוא יכל לחכות, בלמים עוזבים והולכים ובמידה והוא היה באמת טוב-היו בונים עליו. בידיוק כמו שבנו על מסי, איניסטה, צ'אבי ופויול. היו מביאים לו את ההזדמנות, בידיוק כמו שהיו מביאים לססק את ההזדמנות. אתה יודע מה ההבדל? שהם לא כמו איניסטה צ'אבי ופויול לא באמת חלמו לשחק בברצלונה, לא היה אכפת להם איפה ישחקו. לכן באותה מיה, גם לא היה אכפת לפיקה איזה סמל הוא מנשק. כשהוא נישק את הסמל של מנצ'סטר זה לא היה בהצגה שלו, כי לא הייתה הצגה, אלא במשחק. זה "קצת" יותר נחשב. כל שחקן מנשק את הסמל בהצגה כי זה מה שמצפים ממנו, אבל מעט מנשקים את הסמל באמצע משחק. פיקה עשה זאת במנצ'סטר, ואחרי עונה (!!!) בברצלונה. זה מעשה של זונת כסף וקבוצות. לא יעזור.

הכי מעצבן אותי שאם היה מדובר בשחקן בינוני כולכם הייתם באותה דעה שלי.

נערך לאחרונה ב: ‏6/4/10
  10. קרלס פויול5 Member

לא נכון, פיקה היה בלם גבוה ופיזי, בזמן שבברסה שיחקו בעיקר עם בלמים כמו פויול ומארקז אתלטים ומהירי, אף אחד לא הבטיח לו שיבנו עליו, שהיו הרבה בלמים במחזור שלו(מחזור הנוער), וכל רגע יכלו לשחרר אותו בלי כסף(לא היה לו חוזה). הוא חשב על עתידו ועבר למועדון אחר שהוא אחד מהמועדונים הגדולים בעולם כדי לפרוח(בסוף הוא התייבש שם על הספסל) ובין היתר נישק את הסמל של הקבוצה, זה לא הופך אותו לזונת סמלים(גם אם הוא נישק את הסמל שלה) כי כמו שכבר אמרתי, אני בטוח שגם צאבי, איניסטה, מסי וכל אחד בעולם(כמעט) היה מנשק את הסמל של הקבוצה עליה הוא היה עובר, בקיצור אתה סתם מדבר שטויות.
    נ.ב. במקרה קוראים לך גם שביט?

11. xavi6 Member

איזה שטויות, כאילו שמארקז ופויול גמדים. איזה תירוצים אתה מביא לי. ברסה בנתה בזמנו על בלמים את' ומהירים...
    כל שחקן יכולנו לשחרר בלי כסף. הקטע הוא שהם נשארו ולקחו סיכון כי הם חלמו לשחר בברסה ושום דבר לא הזיז אותם מזה. הוא היה הבטחה גדולה כשהיה צעיר בידיוק כמו ססק ושאר הילדים שגם היום מככבים. הוא ידע זאת. אם הוא לא היה הבטחה-הוא לא היה מגיע למנצ'סטר.
    לא צ'אבי, לא מסי ולא איניסטה ולא אף שחקן בית משלנו היה מנשק את הסמל של הקבוצה אליה הוא עבר אחרי שנה. הם בקושי מנשקים את הסמל של ברצלונה, אז את של קבוצתם החדשה? אתה חי בסרט. אולי הם ינשקו בהצגה שלהם, אולי אולי אולי, אבל בטח לא באמצע משחק, ובטח כעבור שנה לא ינשקו סמל אחר.

12. קרלס פויול5 Member

הם לא גמדים אבל יחסית לציגרה ופיקה הם נמוכים. והוא נחשב להבטחה פחות גדולה מאיניסטה, צאבי ושוט', לא מאוד בנו עליו בתקופה ההיא(תקופת ואן חאל ורייקארד), אם כבר דיברת, ידעת שאבא של מסי הציע אותו לריאל זה פחות נורא מבחינתך?אם הם היו מסכימים מסי היה היום בריאל, הוא כיום יהיה מוכן לעשות הכל לברסה בגלל שהוא לא כפוי טובה הוא יודע מי נתנו לו הכל (היא בערך הקבוצה היחידה שהסכימה לשלם את הדמי תשלום הגבוהים שלו), לא בגלל שהוא אוהד אותם מגיל צעיר או משהו, ולנושא, היו הרבה בלמים שנחשבו להבטחות יותר גדולות מג'רי, אל תשכח שגם שגוארדיולה הביא אותו בהתחלה הוא היה אמור לבוא רק כדי להיות בלם רביעי(אחרי פויול, מארקז וקאסרס), ז"א שיחסית הוא לא היה הבטחה ענקית, זה שהוא הפתיע מקצועית זה משהו אחר. הוא תמיד אמר שהוא אוהד ברסה, אבל בניגוד לססק שדווקא היה נחשב לעילוי, גרי היה סתם עוד שחקן במילואים ובנוסף בניגוד לססק, לא היו שמועות כל קיץ על רצון להחזיר אותו לקאמפ ועד שפפ הגיע, לא שמו עליו. מה אתה מצפה ממנו, שיהיה עוד אחד מהכישרונות האלה שנקברים בברסה אתלטיק(ב,ג).

13. xavi6 Member

מאיפה הבאת את זה שמסי הוצע לריאל? תן לי לינק.

אל תטמון את הראש בחול. פיקה היה כישרון גדול בילדותו, אחרת מנצ'סטר לא הייתה לוקחת אותו. בברצלונה הוא היה מקבל את ההזדמנות, כנראה בגיל מאוחר יותר-אבל היה מקבל במידה והיה טוב. כמו שמונייסה יקבל וכבר קיבל, כמו שכול הילדים שלנו קיבלו את הדקות שלנו. אנחנו לא ריאל מדריד או את', אבל פאקינג ברצלונה, ואנחנו ביחד עם ארסנל באמת מקדמים את הנוער שלה. אז אל תבלבל לי בשכל שהוא פחד. הוא פשוט ברח. כל הסיפורי סבתא והתאוריות על בלמים גבוהים נמוכים זריזים עם חננה באף-תעשה לי טובה. השעה מאוחרת אבל עד כדי כך?

פיקה וקסרס הגיעו שתיהם וידעו שאחד מהם ילך בוודאות כי אחד מהם הגיע רק על מנת לחפות על מיליטו, לחמם לו את הכיסא, זה הכל. פיקה לקח את ההזדמנות בשתי ידיים ועם מזל גדול ופציעה של מארקז הוא מה שהוא היום. במנצ'סטר הוא דיי הרשים במעט ששיחק, וגם בנבחרות הצעירות.

נ.ב
    אתה לא יודע? כווווווווווווווווווווווווווווווולם אוהדי ברסה. בידיוק כמו שכוווווווווווווווווווווווווווווווווולם אוהדי ריאל.

14. hai80 Member

אתה פשוט מעורר רחמים. אתה בא בטענות לשחקן שרצה להתקדם ולא לשבת על הספסל? אתה על סמים?

כי לא אהב מספיק את בארסה? נו באמת! הוא כישרון אדיר למה שיתבזבז על הספסל של ברצלונה? מה הקשר בין אהבה למועדון לבין הרצון להתקדם?

אם הוא נישק סמל של קבוצה אחרת זה אומר שהוא לא אוהב את ברצלונה? כמה שטויות רשמת בחיי פשוט ערימה של שטויות.

אם תועיל בטובך להביא לי קצת מהחומר שלקחת אני אשמח

15. xavi6 Member

אם הוא כישרון אדיר הוא היה משחק גם בברצלונה. הוא לא היה מתבזבז. אתה רואה את איניסטה מתבזבז? אתה רואה את מסי מתבזבז? אתה רואה שחקנים כמו פדרו ובוסקטס, עם פחות כישרון, הם מתבזבזים? הקשר בין האהבה שלו לזה שהוא עבר מאוד פשוט. אם הוא באמת היה אוהב את המועדון, הוא היה נשאר. נקודה. אני יודע שקשה לדבר איתך על אהבה בין שחקן לקבוצתו, כי אצלכם אין באמת שחקנים שאוהבים את המועדון, בטח לא מהנוער-האחרון משחק כיום באנגליה ושמח כשחטפתם גול מקבוצתו, אבל תשתדל לפתוח את הראש (לא לקחת סמים) ולנסות להבין על מה אני מדבר. למרות שמנסיון אישי זה בטח קצת קשה לך...

אם הוא מנשק סמל אחד, ולאחר שנה סמל אחר-זה לדעתי אומר הכל על מידת האהבה שלו, לכל אחד מהמועדונים האלה. במידה וטורס היה מנשק את הסמל שלכם וכעבור שנה את שלהם, איך היית מרגיש? עזוב, נניח שלפני שנה באנגה שיחק באת' (הוא שיחק שם? עזוב, לצורך העניין) ונישק את הסמל שלהם, כעבור שנה הוא מנשק את של ולנסיה. זה אומר הכל על מידת האהבה שלו לקבוצה, והיא שואפת ל-0. אין לו כבוד לסמל, כי אם היה לו כבוד הוא היה מחכה טיפטיפה לפני שהוא היה מנשק את הסמל של מנצ'סטר, ומחכה עוד יותר לפני שהיה מנשק את שלנו. אתה לבקש את הסמים שלי, להגיד שאני מעורר רחמים, אני לא מחפף ולא מעלים עין.