ברצלונה 10\09: דויד ויאה מצטרף!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י xavi6, ‏16/7/09.

1. guyholl Member

האמת שגם לי יש סוג של הרגשה בזמן האחרון שזלטאן ממשיך לקבל את הקרדיט בהרכב רק בגלל שהביאו אותו במיליוני דולרים ולא בגלל שמגיע לו לשחק. הרי, זה ברור שאם בוז'אן או פדרו לדוגמא, היו משחקים ביכולת של זלטאן, הם לא היו משחקים חצי מהדקות שזלטאן משחק בתקופה האחרונה למרות היכולת העלובה שלו.

אני מאוד מקווה שזה לא באמת כך, והשיקולים הם אחרים, אבל זה ממש לא מריח טוב.

נערך לאחרונה ב: ‏27/2/10
  2. xavi6 Member

אה אז המאמן קבע שזלטאן יותר טוב=שזלטאן יותר טוב? דעה של אחד לא אומרת הכל. אצל פפ גם קייטה פותח המון...מבחינת יכולת, לדעתי, בויאן פשוט יותר מתאים למשחק שלנו מאשר זלטאן.

3. Ohad_Glr Member

בקיצור, אתה יכול להשליך את תאוריית ה"בברסה משחק מי שיותר טוב ולא מי שעלה יותר" לפח.

אגב, אני מזמין אותך גם לבדוק מי שיחק השנה יותר דקות- בנזמה או היגואין. אחרי זה תבדוק בבקשה גם מי עלה יותר...

4. xavi6 Member

למה לזרוק לפח? כתבתי שהוא יקבל יותר היזדמנויות. כמו שהנרי קיבל יותר היזדמנויות משחקן נוער אחר למשל במידה והיה במקומו, אבל לאחר שאכזב יותר מידי-ירד לספסל.

למה שאני אבדוק? בוא תראה לי. למה אתה שולח אותי לעבוד, יא סרסור...

5. Ohad_Glr Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

כולם מוזמנים לקרוא את הדיון על זלאטן שהתפתח מעמ' 8 בדיון הזה.
    איך אני גאה בעצמי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

נ.ב: ועכשיו, אחרי התגובה השטותית שלי כמובן שנראה את זלאטן מתרגל לשיטה שלכם ונהפך לחלוץ הכי טוב בעולם עוד פעם...

ירדן, מבדיקה מרפרפת עולה שבנזמה והיגואין שיחקו בערך אותו דבר העונה. היגואין היה פצוע קצת יותר, אבל לא באופן רציני (שניהם נפצעו מספיק העונה).
    עם זאת, אין ספק שהיגואין מועדף כיום על בנזמה, למרות שהצרפתי עלה יותר (כי היגואין משחק יותר טוב).
    אני מאמין שמאז עונת קאפלו (עם הספסול הזכור של בקאהם) העלות של השחקן הפכה להיות גורם הרבה פחות משפיע בריאל מדריד...

6. Sergio Ramos Member

ההודעה שלך מה-28 ליולי תומאת אך ורק את החמדנות של אוהדי ברצלונה, לא את המציאות.

לא ברור לי מה רוצים מזלאטן. כאילו שאטו בשנתו האחרונה לא היה "דוחק כדורים". אולי זה טבעי לשאוף לשיא השלמות ולהישאר איתה אחרי שהקבוצה הרגילה אותך לתארים נונסטופ, אבל יש בזה גם משהו לא ברור ודוחה. יש לכם מפלצת כדורגל, פאקינג זלאטן ואתם מתלוננים שהוא לא תואם לככה וככה וככה לשיטה. הקבוצה שלכם מקום ראשון בספרד ונשארה מספר 1 באירופה אם כמה שכואב לאמר את זה. ואם יש סיבה שבארסה פחות דורסת העונה ומידי פעם מועדת היא ברצון ירוד במעט מזה של שנה שעברה ומעט שובע.

אני מסכים שהוא מגלה במשחקים מסוימים יכולת ירודה, אבל מגיע לו כמו לכל שחקן אחר יותר זמן להסתגל ולהתרגל אליכם. אני לא חושב שזה משהו(ההסתגלות שלו)בלתי ניתן לשיפור או להשגה. מה גם שאי אפשר לכנותו נכון לעכשיו ככישלון או משהו ברמה של זה, הוא מספק את הסחורה מעבר ומעבר במונחים של הליגה הספרדית ובליגת האלופות המבחן האמיתי שלו אמור להתחיל ברבע הגמר, אם וכאשר ברצלונה תעפיל.

7. guyholl Member

איזה חמדנות תגיד לי?
    הבעיה שלי היא לא איך הוא כובש את השערים שלו (מצידי שיכבוש גם עם התחת), אלה עם איך שהוא משחק. הוא הורס התקפות בדריבל איום ונורא (אני לא מבין, ההגנות באיטליה לא אמורות להיות חזקות יותר?http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx) וכל כדור שהוא מקבל, 99% שהוא גם יטרח לאבד אותו. אלה דברים שממש לא קשורים להסתגל או לא הסתגל, אלא פשוט לכושר האיום שהוא נמצא בו כבר כמה חודשיים. לגאורדיולה יש גם חלק מסויים בזה שהוא לא מוריד אותו כבר לספסל, אבל זה כמבר משהו אחר.

8. Ohad_Glr Member

אז זהו, שהיכולת שלו לא מתקרבת לזו של אטו במדי ברסה- לכן הוא ממש לא מספק את הסחורה במונחים של ליגה ספרדית (הרי לא קנו אותו בשביל להיות פחות טוב מזה שהוא החליף).
    המבחן שלו בליגת האלופות מתחיל ברבע הגמר? אם הוא לא הצליח לפצח את הבונקר של קזאן, למה אתם חושבים שהוא יצליח לפצח את של צ'לסי למשל? (שיהיה ברור, אני חושב שהוא שחקן מעולה. הוא פשוט לא מתאים לעמדת החלוץ בברסה ואת הסיבות לכך אתם יכולים לראות בהודעות שכתבתי בתחילת הדיון).

ברסה רק נחלשה, ועוד שילמה על זה 40 מיליון יורו...

נערך לאחרונה ב: ‏28/2/10
  9. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

זלאטן הרס התקפות, ולא כבש הרבה גם בחצי הראשון של עונת הבכורה שלו באינטר, אך אני מאמין שעם הזמן הוא יסתדר.
    לפחות הוא כובש, לא כמו "האריה" שקיבלנו.

10. xavi6 Member

האריה שקיבלתם פשוט לא מתאים לסגנון משחק שלכם, שהוא בונקריסטי ודוחה. זה לא הוא, זה אתם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. Campeon Member

לא יורידו שחקן ששווה עשרות מיליונים לספסל
    תשאל את פלורנטינו

12. REAL MADRID Member

אין ספק שכסף משחק על המגרש אבל עד גבול מסויים. בנזמה עלה הרבה יותר מהיגוואין ומשכורתו גבוהה יותר, אין היום ספק שמקומו של הצרפתי הוא בספסל. בברצלונה אין זה המצב. זלאטן אמנם אינו יושב בדיוק על סגנון המשחק של ברצלונה אבל הוא טוב פי כמה וכמה מכל האופציות האחרון שקיימות על הספסל (בוז'אן).

בסופו של דבר זלאטן עושה את שלו, הוא מהווה סכנה מתמדת על שער היריב והוא אחד החלוצים הטובים ביותר באירופה. הוא אינו יושב על המערך של ברצלונה וזה ניכר במשחק שלו ובטעויות הרבות שהוא מרבה לבצע. סגנון משחק הוא דבר מאוד דינמי ואני משוכנע שבעונה הבאה לכל המאוחר זלאטן כבר יתאים עצמו לברצלונה ולהפך, כי כן - זלאטן הוא שחקן שמתאימים עבורו סגנון משחק.

13. xavi6 Member

לעולם לא התאמנו את עצמנו לשחקן מסוים, ואנחנו לא נשנה שיטה שלמה למען זלטאן. פה זאת ברסה, לא אינטר ולא יובה ששיחקו על זלטאן בלבד. ולצערי הרב-כרגע בויאן פשוט עדיף על זלטאן.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אז למה בויאן לא משחק?

15. REAL MADRID Member

ירדן, אין פה שום כוונה שברצלונה תעבור לשחק 4-4-2 או משהו, אבל זלאטן הוא שחקן ברמה מספיק גבוהה על מנת להתגמש עבורו בדיוק כמו שהוא עושה זאת עבור הקבוצה. מדובר בסה"כ בעונה הראשונה בקבוצה ובפעם הראשונה מזה שנים שהוא לא השחקן שבונה את ההתקפות אלא מתפקד הרבה יותר כמוציא לפועל.

לא מוותרים בכזאת קלות על כלים התקפיים כמו של זלאטן.