אין לך מושג על מה אני מדבר כי אתה מעדיף לזכור דברים אחרים, כולם מעדיפים. לא בכינו כמו אוהדי צ'לסי על כך שבמשחק הראשון בוסינגווה עשה להנרי תרגיל ג'ודו ברחבה, זה היה פנדל. לא בכינו שברחבה בלי לשים לב, באלאק בעט לעצמו ליד. רק הם יודעים לבכות, כי הם לא יכולים לקבל את זה שהכדורגל שלנו ניצח אותם. בכיינות אנגלופילית טיפוסית. לא אכפת לי אם תזרקו, לא אכפת לי ממכם. אכפת לי מה יזכרו עוד כמה שנים, וזה שברסה עשתה היסטוריה.
בלה, בלה בלה, אתם לא בכיתם הם כן. שורה תחתונה- צ'לסי הייתה אמורה להיות בגמר ואתם לא- אתם הייתם שם רק בזכות השופט. מה אתה מסובב את המציאות? כואב להודות באמת? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
שופט או לא שופט, בארסה הקבוצה הכי טובה בעולם. מבחינת איכות הכדורגל, אין קבוצה שמתקרבת או תתקרב לרמה שברצלונה ייצגה. זו רמה אחרת. רק בבארסה יש שחקנים כלכך טובים בזמן שהם כלכך נטולי אגו.
http://www.as.com/prom/201001/pro_photo1263983728.Xxx גוארדיולה ממשיך בברצלונה. האתר הרישמי של הקבוצה מדווח כי בשעה 14:30 יקיים המועדון מסיבת עיתונאים רשמית בהשתתפותו של המאמן פפ גוארדיולה, הנשיא ז'ואן לאפורטה וגם צ'יקי ברגסטיאן, בה תצא הודעה רישמית על כך שהמאמן חידש את חוזהו בברצלונה למשך שנתיים נוספות. כזכור, בתקשורת פורסם לאחרונה כי גוארדיולה, שזכה עם ברצלונה בכל התארים בעונה הראשונה שלו כמאמן, מתלבט האם להמשיך מעבר לחצי השנה שנותרה לו בחוזה, משום שקריירת האימון גוזלת לו חלקים נרחבים מהזמן הפרטי, וסיבה נוספת שהניעה אותו לעשות חושבים - הבחירות לנשיאות ברצלונה בקיץ הקרוב. בשבועות האחרונים הופעל לחץ עצום על גוארדיולה מצד ההנהלה, האוהדים וגם השחקנים עצמם, ונראה כי הלחץ נשא פרי. "אנחנו לא יכולים לראות את עצמינו עם אף מאמן חוץ מגוארדיולה", הצהיר צ'אבי בימים האחרונים. * סוכנו של זלאטן איברהימוביץ הצהיר היום כי החלוץ השבדי ככל הנראה לא יתלה את נעליו בברצלונה. "זלאטן רוצה לשחק עד גיל 36 או 37 וקשה להאמין שברצלונה היא התחנה האחרונה בקריירה שלו", אמר רינו ראיולה. "זלאטן מאוד נהנה כאן, אבל הוא לא שיחק תקופה ארוכה באף קבוצה, ואולי גם בברצלונה יהיה שינוי כלפיו בזמן מסויים. איטליה, בה עבר את השידרוג ביכולתו, או שבדיה, שם התחיל את הקריירה - הם מקומות נאים לסוף".
מי רוצה שיתלה את הנעליים שלו אצלינו? אני מת על הבחור, אבל שוב-קשה לי להאמין שהוא יסתגל לסגנון משחק שלנו. הוא פשוט לא מתאים למשחק המהיר של מסירות וכניסות, הוא לא כזה. אני עדיין חושב שהיינו צריכים להביא את וייה ולתת לבויאן לגדול תחתיו.
צודק. למרות שיש לו טכניקה מדהימה, אין לו זריזות מחשבה, אין לו חוכמה מתי להכנס לעומק, את הדברים הקטנים שיש לאטו. גם עכשיו אני לא שמח בעזיה של אטו, אם אטו היה נשאר , בארסה הייתה מראה כדורגל הרבה יותר יעיל ודרסני. למרות שדוד וייה הוא אופציההרבה יותר טובה משניהם, אבל טעויות בהנהלה של ברצלונה זה דבר שכיח.
זלטאן ישאר לפחות עוד 3 שנים, ויגמור את החוזה שלו, אחר כך ה' גדול. זלטאן הוא חלוץ גדול, אולי הטוב בעולם היום ביחד עם דרובה ודוויד וייה, אבל כמו שאמרו פה הסגנון הספרדי ובמיוחד של ברצלונה, לא הכי מתאים לסגנון המשחק שלו, כמו באיטליה למשל. זלטאן הוא חלוץ יותר טוב מאטו, אבל לא בטוח שמתאים לצורת משחק של ברצלונה כמו אטו. כרגע זלטאן התאקלם מצויין בברצלונה, אבל המבחנים שלו והסיבה שהוא באמת הגיע זה לשלבים המאורחים בליגת האלופות ובמיוחד נגד האנגליות, שם זלטאן באמת יצטרך להוכיח.
ירדן, בינתיים זלאטן עושה עבודה טובה כמדומני והיה ברור שכך או כך,גם גם כשהיכולת שלועל הילוך ראשון, זה יספיק כדי לנפק תפוקה יפה מאוד בליגה הספרדית. גם אטו למשל, אני סבור שהיה מבקיע עד שלב זה של העונה כמות שערים זהה לשלו אם היה נשאר בברצלונה, אבל מיותר לדבר על זה, כי העסקה בסופו של דבר הייתה משתלמת ונכונה מאוד מצד בארסה, שכן לא נדמה לי שלבארסה הייתה עוד הזדמנות מלבד הקיץ האחרון להנחית את זלאטן אצלה, ומובן שאטו תוך שנה-שנתיים כבר יגיע לשחיקה מוחלטת ואזיי ממילא יצטרכו לחפש אחר תחליף הולם. מלבד זאת, אני מסכים עם עמי - לכולם ברור שהמבחן האמיתי של איברהימוביץ' מתחיל בשלבים הקרבים של ליגת האלופות, אז הוא ייצטרך לעשות את ההבדל במצבים מעיקים שבארסה נקלעה אליהם גם בעונות הזכייה שלה, כמו המשחק המתיש נגד צ'לסי כדוגמא בולטת שם השופט ואלילת המזל והקסם של אינייסטה עשתה עמכם חסד. על שמינית הגמר בארסה תדלג בקלילות גם עם פינטו בחוד ההתקפה, אבל משלב הרבע(כמובן שזה תלוי גם ביריבה שתקבלו)הנוכחות הטקטית של שחקן מסוגו של השבדי תהיה לדעתי קריטית ואולי הכי חשובה במערך של בארסה בתוך כל מלחמות השחמט של של הטקטיקנים האנגלים והאיטלקים מחריבי המשחק. בסיכומו של עניין, גם אני מסכים עם דעת הרוב שחלוץ במודל של וויאה למשל הוא הרבה יותר קלאסי ותואם את השיטה ואת השחקנים בברצלונה, אבל לא צריכים להיות חמדנים יותר מידי, זלאטן הוא מפלצת כדורגל ואינו מהווה לכם בעיה, הוא עד כה פורע בצורה יפה את מה שבארסה שילמה עליו. כל העסק עם גווארדיולה המתפתח לטובה לאלו שרוצים בהישארותו, צריך להוריד לדעתי אבן ענקית מהלב של האוהדים. לא יודע מה איתכם, אבל כל הדיבורים והאימרות סביב הספק בהישארותו של גווארדיולה בקאמפ-נואו מאוד השפיעו עליי במחשבה שהוא בהחלט עשוי לערוק למקום אחר, וכמובן שזהו היה כל מבוקשי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
בינתיים הוא לא מהווה בעיה, בהמשך לדעתי הוא יתקשה פי כמה וכמה. יש דברים שפשוט רואים שלא מתאימים, אחד מהם זה הסגנון משחק של זלטאן לשל ברסה. אז הוא כובש במצבים שיש לו, שלרוב הם מאוד נוחים אם תחשוב על זה, אבל הוא לא מביא את הערך המוסף שציפינו ממנו, ויותר מזה-הוא לא כובש בקלילות כמו אטו ולא מחובר כמו אטו למשחק השוטף. זלטאן אומנם נכשל ברגעי האמת שלו באינטר וכו', אולי באמת ככינור שני ואפילו שלישי לצד איניסטה ומסי הפוקוס לא יהיה נטו עליו והוא יוכל להיתגבר על פרדיננד\טרי. עם זאת, אני עדיין מאמין שהוא יחרב לנו את המשחק המהיר יותר מאשר יחשוף את הצדדים החלשים של הבלמים.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx אז הוא התאקלם מצויין אבל לא מתאים לשיטה די ניגוד לדעתי. האמתי שגם אני חושב שוייה טוב יותר לבארסה, איברהימוביץ' האמתי תפור דווקא על ריאל מדריד. איזה מזל שיש באלופות משחק אימון כדי שהשחקנים ינוחו ויתכוננו כמו שצריך לסיומת של העונה. אליפות + ליגת אלופות !
אני מבין שלא רק שראית את כל קבוצות הכדורגל אי פעם (כמו ריאל של שנות החמישים, או מילאן הגדולה של ההולנדים) אלא אתה גם מגד-עתידות. יפה לך, עם נתונים כאלה אתה צריך להגיב פה יותר ולחלוק עם כולנו את העתיד... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx נ.ב: נכון, אני קטנוני, אבל תגובות כמו שלך מביאות לי את הסעיף. ביום שברסה תזכה ב-5 גביעי אירופה רצופים באופן כשר (היי, אפילו ירדן הודה בזה) תחזור ותגיב תגובה כזאת. וברצינות- הגביעים האלה באמת היו כשרים- אלא אם כן אתם חיים בסרט שלפרנקו הייתה יותר השפעה ממוסוליני או היטלר באירופה.
לדעתי הרמה של שנות ה-50 היא טיפטיפה יותר נמוכה מהרמה של היום. ברסה שברה כל שיא אפשרי. רוצה לשים קבוצה של ריאל בכוח שמתקרבת? סבבה, ריאל של 2002. מדהימה. וריאל של העגלקטיקוס כשהיא התחברה. סביליה הייתה סוחפת ברמות מטורפות, ברזיל של 2002 נגעה בשלמות, ומבחינתי ולנסיה של מנדייטה הייתה הקבוצה הכי מאוזנת ויפה שראיתי. הקבוצה עם הכי הרבה אופי הייתה שלנו ב06-05. לדעתי יותר טובה מהקודמת, אבל הקודמת מה לעשות, עשתה מספרים לא הגיוניים, וכל האנגלים והאנגלופילים יכולים להמשיך לבלבל את המוח על חולשה של הליגה. לא ראיתי את אותם אנגליות נותנות 6-0 לאת' וסביליה וויאריאל עם החולשה שלהן. אוהד, גם מוסוליני נתן את ההשפעה שלו במונדיאל של איטליה, תשאל את פושקש, תקפוץ לביקור במונדיאל 34. ספורט ופוליטיקה הלכו יד ביד, מאז ומתמיד, והם גם תמיד ילכו. לפעמים ביותר ישיר, לפעמים בפחות. היטלר? אממ..שמעת על סינדלר? החלוץ הכוכב של נבחרת אוסטריה שסרב לשחק בגרמניה הנאצית ונמצא מת בדירתו? תעלומה. שוב-או שאתה מתמם או שאתה טמבל. קשה לי להאמין שאתה תמים באמת. אתה רוצה לחיות בסרט שזכיתם ביושר-לך על זה, תהנה חביבי. אני אהנה עם ההווה, אתה תאונן על העבר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx