http://www.elmundodeportivo.es/Xxx/20090813/e__archivo_photo_10_1_1_20090813_yba11f4.tif6.Xxx ויקטור סאנצ'ז יצטרף לחרז לברצלונה תיהיה אפשרות להחזיר אותו בסוף העונה.
* לאחר שהברווזון צ'יגרינסקי נשחט והתקשורת התחילה לעלות שמות של אופציות חלופיות לחיזוק ההגנה (אבואה, סיסיניו..). היום היה זה תורו של סאגת ססק להיסגר לעת עתה. לכולנו ברור ששמו הוא יוקשר לצד שמה של ברצלונה ושהוא עתיד להיות קלף אדיר בבחירות הקרובות אך לפחות בינתיים - ונגר שם קץ לסאגה. "אתם באמת חושבים שנמכור שחקנים שלנו יום אחד לפני שהליגה נפתחת?, שחקנים בעלי תפקידי מפתח בקבוצה? אין שום סיכוי" סיכם ונגר וסגר את האפשרות שססק יצטרף לשורות ברצלונה הקיץ.
בוא נגיד שהיא כן משחקת כמו קבוצה גדולה. מה לעשות שאנחנו לא ברצלונה שכל עונה יכולה להוציא 50 -60 מליון. אני קורא פה הודעה שמישהו כתב: "ברצלונה הוציאה 44 מליון על רכש העונה, אפילו נאפולי הוציאו יותר". בארסנל בחיים לא יוציאו סכום כזה בקיץ אחד. עד עכשיו יש לנו רק רכש אחד שעלה 13 מליון יורו, וגם זה נראה מוגזם עבור השחקן הזה. נכון שאנחנו מייחלים לרכש, אבל אם הוא יגיע הוא לא יהיה שם גרנדיוזי ואני לא מאמין שיעלה יותר מ-15 מליון יורו. לעומת זאת, בארסה מביאה כל קיץ סטאר חדש, יש לכם את המשאבים ולכן הקבוצה שלכם הישגית יותר, אבל להגיד שהיא לא משחקת כמו קבוצת צמרת?!?! רואים שאתה לא מבין על מה אתה מדבר בכלל... ראית משחק של ארסנל בעונה האחרונה שאתה מדבר? בנוסף הסיכויים שלכם להשיג אליפות היא בערך 50-50 כל עונה, לעומת ארסנל לה יש שלוש יריבות לצמרת(עכשיו אפילו ארבע). אז אל תשווה בכלל בין ברצלונה שהיא "מועדון גדול" לארסנל. שים את ארסנל בספרד ואת ברצלונה באנגליה וגם ברצלונה הייתה הופכת לקבוצה שלוקחת אליפות כל 5-6 שנים, ולא כל שנתיים. עשה לי טובה, תפסיק לדבר שטויות.
יש תופעה מדהימה. כשאוהדים של קבוצה מתווכחים בינם לבין עצמם בנוגע למשהו - הם מוכנים ללכת הכי רחוק שיש, כנגד ההנהלה, המאמן, ההיסטוריה, השחקנים והכל. אך כשישנו ויכוח לגבי הקבוצה שלהם אל מול אוהד של קבוצה אחרת - העקרונות בצד, כל הדברים אשר ביקרת אל מול אוהדי הקבוצה שלך הופכים להיות נכונים אל מול אוהדי קבוצה אחרת. העובדה שארסנל אינה מוציאה כסף בקיץ היא מטומטת. אף אחד לא מצפה מהם לשבור שיאי ההעברות אבל לכולם ידוע שחלון העברות קיים בשביל סיבה מסויימת - על מנת לבצע העברות. איני חושב שלארסנל יש במה להיות גאים בנוגע למדיניות של ונגר בשוק. מה רע בשמות גרנדיוזים? זה לבטח עדיף משלחרר את השחקנים שהבאת לקדמת הבמה העולמית ליריבה ישירה שלפי דעתי תותיר את ארסנל מחוץ לטופ 4 השנה. ישנם פערים כלכליים בינכם לבין יתר הקבוצות הבכירות ולכם יש גם חובות מבניית האצטדיון להחזיר - אך אין זה מצדיק כזה קיפאון הקיץ. אך למרות כל המגרעות, ארסנל מועדון וקבוצה גדולה ולהתעלם מכך זאת טיפשות.
לא אמרתי שהיא לא קבוצה גדולה, אמרתי שהתוצאות והצורה שהיא משחקת לא מעידות על קבוצה גדולה. כל שאר הטיעונים שלך לא סותרים את העובדה הזאת.
http://www.as.com/recorte/20090813dasdasftb_10/C280/Ies/Leo_Messi.Xxx ליאו מסי קיבל כאמור אישור מגוארדיולה להחמיץ את משחק פתיחת העונה בליגה נגד ספורטינג גיחון, כדי שהארגנטינאי יוכל להתכונן טוב יותר למשחק החשוב של נבחרתו, נגד ארגנטינה במוקדמות המונדיאל. אני בטוח שאם היה מדובר במשחק קשה או חשוב עבור ברצלונה, מסי לא היה מעלה על דעתו אפילו לבקש להשתחרר. אבל האם מישהו בכל-זאת מתנגד למהלך הזה ורואה כאן קצת זילזול או משהו כזה?; בנושא אחר - בסיום המשחק אתמול צ'אבי הדגיש שהקבוצה לא שבעה והיא רוצה להמשיך לזכות בתארים. אני סבור שהשחקנים אמרו את זה גם אחרי עונת השיא עם רייקארד(06\2005), אבל הפעם הם באמת מתכוונים לזה. גוארדיולה, בניגוד לרייקארד, יעבוד עם השחקנים יותר על הצד המנטאלי ויאיץ בהם, והאמת שגם ככה המנטאליות שלהם מהרמה הגבוהה ביותר, ואני בטוח שגם למסע הרכש של ריאל מדריד יש השפעה. כל שחקן אומר שהקבוצה מתרכזת אך ורק בעצמה, אבל אי-אפשר להתעלם מהמסביב. ברצלונה תרצה להוכיח שמעבר לסגל השחקנים, החיבור של הקבוצה מיוחדת, ובטח שהיא תרצה לשלוט בכדורגל העולמי יותר זמן ממה שהקבוצה ההיא של רייקארד עשתה זאת. אם כבר אני רושם על ברצלונה, אז ברור שהיא עשתה את רוב הדרך אתמול והסופר-קופה כמעט בוודאות יהיה שלה. ראינו אתמול מברצלונה קצת יותר בעיטות מרחוק מאשר בדרך-כלל(בעיקר התלהבתי מהמשקוף של בוז'אן כבר אחרי שלוש דקות), אבל אני לא בטוח שזה מעיד על ההמשך. שני השערים של ברצלונה היו נפלאים, והקבוצה השתלטה על המשחק במחצית השנייה. צ'אבי שבשנתיים האחרונות התחיל להבקיע קצת יותר, בעט כמו שצריך והשער השני היה אחרי מספר מסירות נאות. פדרו בעט כמו שצריך והוא בכלל שיחק טוב. הנרי לטעמי עדיין פושר, אבל הוא שומר את שלו לעונה שתתחיל. יש בהחלט למה לצפות, הרי גם מסי ואיברהימוביץ...
http://www.fcbarcelona.com/web/Imatges/2009-2010/futbol/noticies/jugadors/pedro/2009-08-20_FIRMA_PEDROx_LAPORTA_05.Xxx פדרו רודריגז האריך אחר הצהריים את חוזהו בקבוצה עד שנת 2014. בקבוצה מאוד מאמינים בשחקן ההתקפה הצעיר בן ה-22, שכבש את שער הניצחון במשחק הראשון של הסופר-קופה הספרדי נגד אתלטיק בילבאו בחוץ, והצמידו לו סעיף שחרור של 75 מיליון יורו. פדרו עלה אשתקד לקבוצה הבוגרת של המועדון אחרי שסיים בהצטיינות את כל קבוצות הנוער (הגיע לברצלונה בעונת 05\2004) ושיחק 14 משחקים בכל המסגרות: שש הופעות בליגה, חמישה בליגת האלופות ושלושה משחקים בגביע המלך. העונה הוא עשוי לשחק קצת יותר. זלאטן:"ניכר שהתרגשתי בהופעת הבכורה. אני מאוד רוצה לשחק ביום ראשון" http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/08/20/futbol/equipos/barcelona/1250726339_extras_noticia_foton_4_0.Xxx בברצלונה לא התרגשו יותר מידי מההפסד אתמול למנצ'סטר סיטי בגביע הגאמפר המסורתי. מה שבעיקר עניין את הקבוצה זוהי הופעת הבכורה של זלאטן איברהימוביץ, שנכנס במחצית. השבדי אמר לאחר המשחק:"הרגשתי טוב מאוד. הייתי מאוד שמח וניכר שהתרגשתי מן הסתם מהופעת הבכורה במועדון גדול שכזה. נהנתי לשחק ליד מסי שעושה את המשחק להרבה יותר קל, וגם ליד שאר השחקנים המצויינים. אני עדיין לא בשיא הכושר מבחינה פיזית ואני צריך גם להתאים את עצמי לפילוסופיה של גוארדיולה". זלאטן עשוי לזכות בתואר הראשון שלו בקבוצה ביום ראשון, במשחק הגומלין נגד בילבאו בקאמפ-נואו, במסגרת הסופר-קופה הספרדי, והוא שולח מסר חד לגוארדיולה:"זה תלוי במאמן, אבל אני מאוד רוצה לשחק".
זילזול? אני לא רואה כאן זילזול. בגלל הסופר קאפ מול שחטאר שישי הבא משחק הליגה מול גיחון ישוחק ביום שני, וזה יוצא מאוד קרוב למועד המשחק של ארגנטינה. אני בטוח שזה נעשה מתוך הסכמה מלאה בין 2 הצדדים, ואפשר רק להעריך את מסי על זה שחשוב לו לעזור לנבחרת הלאומית שלו שנמצאת בצרות במוקדמות המונדיאל. בתקופה כזאת שבה הכדורגל הבינלאומי רק הופך לפחות ופחות חשוב בשביל רוב השחקנים אפשר רק להעריך את זה. אם הכוונה היא לזילזול של גוארדיולה ביריבה, אז אני לא מאמין שגוארדיולה מזלזל באיזושהי יריבה. הוא יודע מה הקבוצה שלו שווה ויודע שהיא תוכל במשחק הזה להתמודד עם חיסרון של שחקן אחד, גם אם זה ליאו מסי. אין מה לדאוג בנושא הזה. החבר'ה האלה פשוט מתים לחזור לשחק כדורגל. ראו בכל משחק בעונה שעברה כמה שהם נהנים מהמשחק. כמובן שגם בתקופת רייקארד הם נהנו, אבל בעונה שעברה זה היה משהו שונה. שחקנים כמו צ'אבי אינייסטה ומסי לא יאבדו את התשוקה שלהם למשחק וזלאטן מת להוכיח את עצמו. החיבור של הקבוצה הזאת זה באמת משהו מיוחד וצריך לקרות דבר הזוי ביותר כדי שנראה משהו שונה העונה(מבחינת המשחק כמובן, מבחינת הישגים קשה מאוד להאמין שאפשר לשחזר את מה שהיה בעונה האחרונה)
מה אתה רומז שדקו ומארקז לא מתו לשחק כדורגל בעונת 06-07? זה הרבה קשור מסביב, לא בהכרח לרעב האישי של השחקנים. אי אפשר לשחק כדורגל שאישתך לוקחת לך את הילדה (הנרי), או שאישתך מתגרשת ממך (דקו ומארקז) או בעיות עם האח (רונלדיניו) זה לא קשור נטו לשבע או לא. אם הנרי לא שבע ורונלדיניו עדיין רוצה להוכיח את עצמו במילאן, גם השחקנים שלנו לא יכולים להיות שבעים. הם תמיד שבעים, אחרת הם היו פורשים אחרי השיא.
אני בטוח שגם אם המשחק של ארגנטינה לא היה מול ברזיל מסי לא היה מבקש לפספס את משקח הליגה הראשון של הקבוצה , הלהט לנצח את ברזיל זה בדיוק כמו הלהט לנצח את ריאל כשאתה שחקן ברצלונה. אני מבין את מסי.... בתקשורת במדריד ניסו קצת לעשות מזה סיפור גדול כשהזכירו בתחילת השנה שעברה שמסי קיבל את השחרור לאולימפיאדה מהמאמן כאשר ההנהלה לא ממש אהבה את זה ודיברו שמסי לא מחזיר לפפ וכו' וניסו להכניס את דני אלבס גם לסיפור למה הוא לא מבקש לפספס את משחק הליגה אבל קצת שכחו שאלבס לא בורג משמעותי בנבחרת (הוא אפילו המחליף של מאייקון) כמו מסי .
ברצלונה תניף הערב את התואר הראשון של העונה אלה עם כן יקרה משהו חריג במינו. http://www.elmundodeportivo.es/Xxx/20090823/miraquetemeior6.Xxx בבילבאו אחרי ההפסד 2-1 בסאן מאמס ויתרו על המשחק הזה ושומרים שחקנים לקראת משחק הגומלין בנורבגיה במוק' הליגה האירופאית וקאפרוס משאיר בבית את: הבלמים,אוסיו ואמורבייטה , הקשרים יסטה, סוסטאה, חאבי מרטינס, דה מרקוס ואת החלוץ מוניאין. במהלך סוף השבוע האחרון נשמע גוארדיולה להוט במיוחד לקחת את התואר הזה ולהשוות את 8 זכיות הסופר קופה של ריאל כשאמר "המשחק הזה הוא כמו גמר" . אבל בעקבות האי רצינות שלוקחים את המשחק הזה בבילבאו סביר להניח שלא נראה את ההרכב האולטימטיבי שירוץ ברוב שלבי העונה וכן נראה את מסי או זלאטן פותחים בספסל או שלא יסיימו את כל 90 הדקות.
http://www.sport.es/vivo/recursos/fotos/foto_384/foto_384091_CAS.Xxx כצפוי , בארסה זכתה אתמול בתואר הראשון העונה ללא הרבה קושי אחרי 3-0 על בילבאו משערים של מסי(2) ובוז'אן . זלאטן לא עשה הרבה חוץ מ2 החמצות או אפשר לקרוא לזה החמצה אחת והצלה אחת של השוער , עדיין רואים שהוא לא מחובר לקבוצה לא עושה את הלחץ שצריך (כמו שבוז'אן עשה והרוויח את השער שכבש) , לא עושה תנועה מקווה שלא נפלנו איתו.
http://img339.imageshack.us/img339/8940/520xw.Xxx עושה הרושם שהצטרפותו של צ'יגרינסקי, בלמה של שחטאר, היא רק עניין של זמן. שמו של השחקן חזר לכותרות בימים האחרונים למרות שסוכנו פסל את האפשרות בתחילת החודש שהשחקן יצטרף לברצלונה. צ'יגרינסקי אינו יוכל לשחק באירופה עם ברצלונה כיוון שעשה זאת עם שחטאר אך אין זה מפריע לפפ ללחוץ על הנהלת ברצלונה לשלם עליו כל מחיר. ע"פ הדיווחים - גווארדיולה דחה את כל השמות החלופיים שהוצעו לו (בינהם גם ברונו אלבס) וכיום נראה שמאמציו מעלים פירות, אמש היה זה לאפורטה אשר אמר: "אנחנו פועלים על מנת להביא בלם, אין זה מדובר ברצון בלעדי של פפ. צ'יגרינסקי זו אפשרות לא פשוטה כיוון שנשיא שחטאר לא רוצה לתת לו ללכת. הסכומים שהם דורשדים גבוהים אך אנחנו עובדים על זה". היום מפרסם ה-sport שהשחקן יקצץ בשכרו על מנת להגיע לברצלונה ושנשיא שחטאר ייתן בקרוב את הסכמתו למהלך. עוד נכתב כי השחקן עשוי להיות מוצג כבר ביום שבת וברצלונה תשלם עבורו כ-25 מיליון יורו.