http://img30.imageshack.us/img30/2652/2008062614chiquilaporta.Xxx ברצלונה אינה סיימה את הרכש שלה לקראת עונת 2009/10 אך כרגע נראה שישנם קשיים והתלבטויות בין לאפורטה, צ'יקי וגווארדיולה לגבי זהות האדם בו ברצלונה צריכה להשקיע את מרב המאמצים ותקציב הרכש (שע"פ המונדו דפורטיבו עומד על כ-30 מיליון יורו). בואו ננסה לעשות קצת סדר בשמות. ססק עד אשר יפרוש או יגיע לריאל מדריד - ססק תמיד יהיה מועמד טבעי לברצלונה וכרגע הוא משמש גם כקלף מרכזי לקראת הבחירות הבאות לנשיאות שיתקיימו בשנה הבאה. הקשר המחונן של ארסנל נערץ ע"י הקהל בקאמפ נואו והאדם אשר יצליח להחזירו לברצלונה ייזכה באהדה רבה מן הסוסיוס. לאפורטה אינו ירוץ לבחירות אך יעשה ככל שביכולתו על מנת לתמוך במועמד שלו, ססק הינו אחד מהשמות שסנדרו רוסל - אחד המועמדים האחרים לנשיאות מתכוון להניח עליו את ידו ולאפורטה מעוניין לעשות זאת לפניו על מנת לפגוע בסיכויו של רוסל להיבחר. אם נתעלם מכך שארסנל אינה מתכוונת לאפשר להעברה שכזאת להתבצע בקלות, מחירו של ססק גבוה בצורה משמעותית מיתרת תקציב הרכש הקטלוני (30 מיליון יורו). מה הפיתרון? המונדו דפורטיבו מדווח שברצלונה תנסה לצרף את גודיונסן (שסיכויו לעזוב את הקאמפ נואו הקיץ גבוהים) והשאלה של אנריקה, הבלם הצעיר שנרכש בקיץ שעבר וחזר לאחר עונת השאלה בלברקוזן. עד כה השחקן אינו מרשים את פפ שעתיד לרצות להשאילו בכל מקרה. אך חילוקי הדעות נכנסים פה? פפ גווארדיולה כמובן שאינו יתנגד לראות את הבן האובד חוזר לברצלונה אך מעדיף להתרכז בהגעת בלם, קיצוני או קשר אחורי. צ'יגרינסקי הבלם של שחטאר היו אחד הברווזים היותר מאוסים של הקיץ הזה. שמו עלה וירד כ"כ פעמים בקיץ הנוכחי וקשה להעריך כיצד זה הסתיים. שחטאר הודחה ממוקדמות ליגת האלופות מה שמשפיע בצורה משמעותית על עתידו של הבלם. ע"פ התקשורת הקטלונית הוא האיש איתו פפ מעוניין לסיים את הקיץ ותומך בשימוש 30 מיליון יורו על מנת להביא את השחקן (לא להתבלל - מחירו של השחקן מוערך בסביבות ה-20 מיליון יורו). אי שביעות הרצון מאנריקה בנוסף לפציעות של מארקז - מחזקות את רצונו של פפ לרכוש את השחקן על מנת לא להגיע למצב במהלך העונה שרק פויול ופיקה כשירים. כפי שנכתב, קשה להעריך היכן תסתיים הסאגה הזאת. קודם כל ברצלונה צריכה להחליט בצורה חד משמעית שהיא מרכזת בו את מירב המאמצים והתקציב. מאטה ומסצ'ראנו נראה שהשמות האלה יורדים מהפרק. מאטה מבין כמה הוא מוערך בולנסיה וע"פ הדיווחים קיבל הבטחה שברגע שהמועדון יתאזן כלכלית - חוזהו הצנום ישודרג. המצב עם מסצ'ראנו קצת מעורפל אך נראה שלאחר העזיבה של צ'אבי אלונסו, אי הנכונות של ברצלונה לשלם עבור הקשר סכומים אסטרונומים והעובדה שהליגה האנגלית נפתחת בקרוב מאוד - בניטז אינו יאפשר לארגנטינאי לעזוב את ברצלונה והאופציה הזאת כאמור, יורדת מהפרק.
סתם שאלה: ונגיד שססק אכן מגיע לברסה העונה, באיזה עמדה בקישור הוא אמור לשחק ובמקום מי בדיוק, צ´אבי או אינייסטה ?
איך במקום יא יא שהוא קשר אחורי בעוד ססק הוא 50/50 לא ממש ברור לי, מה גם שהצד החזק במשחק שלו זה היכולת ההתקפית, זה יכול להיות בזבוז ענק של שחקן פנטסטי על עמדה שהוא לא יבוא בה לידי ביטוי יחסית לפוטנציאל שלו. בעמדה של איינסטה והנרי יורד לספסל ? לא נשמע כמו רעיון הכי מבריק האמת.
אתה לא מקשיב למה שאומרים לך? אם ססק בא הוא נכנס למשבצת של אינייסיטה לצד צ'אבי, ואינייסטה יהיה קיצוני שמאלי קבוע
בדיוק, זה יהיה החלטה הכי טיפשית שגוארדיולה יכול לעשות, לא בגלל שססק לא יכול לתרום, פשוט מיותר וההחלטה להציב את איינסטה בצד שמאל זה החלטה הכי טיפשית שבארסה יכולה לעשות, איינסטה פשוט מתבזבז בשמאל והוא לא מפיק 50 אחוז מהיכולת שלו שם- איינסטה רק באמצע.
ועדין זה יהיה מהלך טיפשי. הקישור של בארסה השנה היה מושלם, ויש צרוך רק להוסיף מחליפים (במיוחד בהתחשב באליפות אפריקה). גם ההתקפה היתה מושלמת בעונה שעברה, וזלטאן-אטו זה שינוי מספיק גדול. ההגנה צריכה חיזוק בוודאות.
אני שותף פה לדעה של גווארדיולה (ע"פ הדיווחים) לפיה עדיף להתרכז בהגעתו של בלם נוסף. בנוסף, אני חושב שברצלונה ויתרה מהר מידי על מאטה. מסי אינו מסוגל (ובעיקר אינו צריך) להעביר עונה נוספת עם כל כך הרבה משחקים, המזל עם הפציעות שיחק לברצלונה בעונה שעברה. למרות קדם הונה הטוב שלו, איני חושב שז'פראן הוא כרגע האיש שמסוגל לתת למסי לנוח. לא סתם התקשורת דיברה על ריברי על העונה. הפיכתו של הנרי לשחקן רוטציה זה המהלך המתבקש.
* המטרה העיקרית של פפ גווארדיולה עד לתום מועד ההעברות, רכישתו של דמיטרו צ'יגרינסקי נראית פחות ופחות ריאלית ככל שהזמן חולף. המונדו דפורטיבו מדווח שקבוצתו של הבלם האוקראיני, שחטאר דונייצק דחתה את כל ההצעות של ברצלונה ובעצם מבהירה לברצלונה שהתקווה שלך להחתמת בלם - צריכה להגיע ממקום אחר. הידיעה הזאת מצטרפת לדבריו של סוכנו של צ'יגרינסקי שאמר ל-Ona FM ש"כרגע, ברצלונה צריכה לשכוח מצ'יגרינסקי ולהתמקד בשחקנים אחרים. הכי טוב יהיה עם ברצלונה תשכח ממנו כיוון ששחטאר אינה מעוניינת למכור". אין לדעת כרגע האם ברצלונה תחפש בלם אחר לחיזוק או תתמקד בשחקן לעמדה אחרת. * קשה להעריך האם מדובר בברווז קיץ מאוס שמגיע על מנת למכור עיתונים או בידיעות עניינות המשקפות את המציאות אך מה שבטוח הוא שעתידו של ססק פברגאס, המטרה העיקרית של לאפורטה עד לתום מועד העברות - צריך להיות מוכרע מהר מאוד. ארסנל תפגוש את סלטיק ב-18 לאוגוסט והמשחק הינו הדד ליין להעברה אפשרית (או לא אפשרית) של הקשר הצעיר. הופעה של פברגאס במשחק נגד הסקוטים, תמנע ממנו להופיע עם ברצלונה במפעל ולמעשה תהרוס את הסיכויים לחזרתו של פברגאס הבייתה. כאמור, המשחק יתקיים בעוד שבוע וכרגע נראה שמלבד גישושים בסביבתו של השחקן שאינו עתיד לסרב לברצלונה אין כרגע שום דבר מעשי. העסקה הזאת עומדת בפני לא מעט מכשולים מלבד הזמן, הבולטים שבינהם הם המחיר וארסן ונגר. ברצלונה ע"פ הדיווחים, הקצתה כ-30 מיליון יורו לרכש בעוד שמכירו של השחקן מוערך בין 40 ל-50 מיליון יורו (ונגר אינו מעוניין בגודיונסן והתוכניות של ברצלונה להכלילו בעסקה יורדת לעת עתה), ארסן ונגר אשר כבר מכר למנצ'סטר סיטי את טורה ואדאביור אינו צפוי לאפשר לקפטן הקבוצה שלו לעזוב כשהליגה נפתחת ממש בקרוב והסיכויים למציאת תחליף הולם קלושים.
לא בטוח שברצלונה זקוקה לבלם נוסף. יש לה שלושה מעולים כרגע - פויול, פיקה ומארקז, שאחד מהם תמיד יהיה כגיבוי על הספסל, ואסור לשכוח שגם אבידאל יכול לשחק כבלם ולדעתי הוא יצליח בתפקיד הזה. הוא התחיל את הקריירה שלו בתור בלם, הוסט לעמדת המגן השמאלי ומשם המשיך. במקרה כזה, מאקסוול יישחק בצד שמאל ויתרום הרבה יותר ממנו להתקפה. גם גאבי מיליטו אמור להחלים בשלב מסויים. אני לא מתייחס יותר מידי לפירסומים לגבי פברגאס. אינייסטה אומנם הציג יכולת טובה מאוד בצד שמאל במספר משחקים, אבל ברצלונה מאבדת בכך את החדות מהאגף הזה - ברור שהנרי כובש וגם מבשל יותר מאינייסטה. ברצלונה לא וויתרה על מאטה, הסאגה הזאת עשויה להימשך. באימון נבחרת ספרד, מאטה התבקש על ידי הכתב להתייחס לנושא זה והתחמק. הוא דיבר אך ורק על כך שהוא מבין את המצב בוולנסיה אך בכל-זאת רוצה לזכות לשידרוג בשכרו. עבורי זה יהיה עצוב מאוד לראות אותו לובש את המדים של ברצלונה, הוא אחד השחקנים היותר טובים שגדלו בריאל מדריד בשנים האחרונות. אני חושב שרכישה של מאטה, אם וכאשר, תיפגע במעט במעמדו של בוז'אן, שאצל רייקארד למשל שיחק גם לעיתים בכנף, אם כי לא יותר מידי.
אני כלל לא בטוח לגבי זה. אם ראינו את גווארדיולה נאלץ לשחק עם טורה כבלם, למה שהעונה זה יהיה שונה?. קשה לי להאמין שהסאגה הזאת תימשך. חואן מאטה בדיוק כמו ויאה וסילבה הוא חלק מהציר שולנסיה תעשה ככל שביכולתה על מנת להגן. יורנטה מתגלה כנשיא אשר מודע מאוד לצרכיה המקצועים של הקבוצה ואני משוכנע שחוזהו של מאטה ישודרג ברגע שהקבוצה תתאזן. עושה רושם שזה הפן הכלכלי אשר מטריד את מאטה וזה סימן טוב, כל עוד השחקן אינו לחוץ לעבור לשם בשל השדרוג המקצועי - יהיה קשה מאוד לבצע מהלך שכזה. ולנסיה לא תחזיק את מאטה בכל מחיר, אך השאלה מהו המחיר שברצלונה מוכנה לשלם - וכרגע נראה שעמדת הקיצוני אינו נמצאת בראש סדר העדיפויות.
האם הנרי יחמיץ את המשחק הראשון של הסופר-קופה? http://img190.imageshack.us/img190/1812/12500203670.Xxx תיירי הנרי נמצא בספק רציני לקראת המשחק הראשון של הסופר-קאפ הספרדי נגד אתלטיק בילבאו ביום ראשון. הצרפתי, שסובל מבעיות פיזיות בשתי הרגליים, הקדים מידי עם חזרתו לאימונים וכנראה שהמחצית ששיחק נגד צ'יבאס לא הועילה לו. הוא גם נאלץ להחמיץ את המשחק החשוב של נגד צרפת הערב, נגד איי-פארו, במוקדמות מונדיאל 2010. "נכון לעכשיו הוא בספק. אבל התחושות וההתפתחויות יכולות להשתנות עד סוף השבוע, אז תיהיה לנו תשובה ונדע אם הנרי ישחק או שהוא יחכה לגביע גאמפר(יום רביעי)", הסביר פרונה, רופא הקבוצה.
שאלה לי לאוהדי ברצלונה - בתקשורת מדברים אחרי הרכישה של זלאטן (שעליה אפשר להתווכח עד כמה היא חשובה ונחוצה, אבל אני משוכנע שכבר טחנתם את הנושא מספיק ואין צורך לחזור לכך) על ססק, מסצ'ראנו, מאטה וגם על בלם אוקראיני. די מפתיע שאחרי שקבוצה מסוימת זוכה בטרבל ומשחקת כדורגל כה מושלם, היא רודפת אחרי חצי שוק. הנקודה שאליה אני חותר היא - האם אתם לא חושבים שלאפורטה עושה טעות שהוא מתפתה והולך אחרי מדיניות הרכש של ריאל, מחפש את הכוכבים במקום לעשות רכש צנוע ומוצמצם שירחיב את הרוטציה - שינוי קוסמטי קטן?