ברצלונה 10\09: דויד ויאה מצטרף!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י xavi6, ‏16/7/09.

1. Ohad_Glr Member

אתה צריך להחליט, ואז לכתוב תגובה.

בהתחלה אמרת שלא יהיה אף אחד בתוך הרחבה (בשפיץ):

.

ואחר כך אתה כותב שכן יהיה מישהו:

אז תחליט סופי אם יש או אין שחקן בשפיץ, ותחזור אליי (התשובה אגב היא שתמיד יהיה).

EladLR:
    אתה לא מבין דבר אחד, זלאטן הוא לא פגיעה מצומצמת בסגנון המשחק, הוא שינוי של סגנון המשחק לגמרי!

Nereo Rocco:
    זה מאוד נחמד שרומא שיחקה בלי חלוצים (בכל מקרה היה לה את טוטי) אבל ברסה לא תנטוש כל כך מהר את ה4-3-3 והיא לעולם לא תשחק 4-6-0, אני מוכן לחתום לך על זה.

אני את שלי כבר אמרתי. לדעתי, כדי שההעברה הזאת תשתלם לברסה זלטאן חייב להשתנות (להפוך לתחנה אחרונה במקום ראשונה, לרוץ וללחוץ יותר), או שברסה תשתנה (שני החלוצים שהציע ירדן) . קשה לי לראות אותו לוקח את המקום של אטו בצורה חלקה.

2. קטלוני Member

אוהד,ברצלונה שיחקה כמה פעמים בלי חלוץ מעשית כשההתקפה הורכבה מג'ולי,רונאלדיניו ומסי שהם לא חלוצים בשום אופן.

3. Bensh Member

מה לא מובן? אף שחקן במערך הזה לא יעמוד ברחבה ויחכה לכדורים

4. Ohad_Glr Member

מה שלא מובן הוא שני הציטוטים שלך שהבאתי, שדי סותרים אחד את השני.

או אתה או אני טועים בגדול. דעתי היא שזלטאן יעמוד ברחבה ויחכה לכדורים (או שחקן שהוא יחליף איתו מקום). אם אף שחקן לא מחכה ברחבה אתה מוציא מכלל שימוש מסירות עומק לתוך הרחבה, שהיו כלי כל כך יעיל אצל ברסה בעונה האחרונה.

נ.ב: ברור שאני לא מדבר על לחנות ברחבה בסגנון ואן ניסטלרוי ולחכות למצב. זלטאן יהיה דינמי ויחליף מקום עם הרבה שחקנים אבל עמדת המוצא שלו תיהיה "לעמוד ברחבה ולחכות לכדורים" (מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי כמו שצריך).

ג'יולי ומסי על אותו מגרש ביחד?, אתה בטוח? . אני אשמח לראות הוכחה לזה.
    בכל מקרה מדובר בניסיון טקטי, הרי כולנו יודעים שבאותה תקופה אטו היה המועדף כשלישי בשלישייה הקדמית. אי אפשר להשוות את זה לרומא ש-Nereo Rocco הזכיר כי שם היה מדובר במערך הבסיסי והרגיל כמערך בלי חלוצים, ולא באיזה ניסיון למשחק שניים.

נערך לאחרונה ב: ‏30/7/09
  5. Sergio Ramos Member

אוהד, אני שמח אם תסביר למה. זלאטן יכול למלא את החלל של אטו בכל דרך שיירצה - בין אם זה לעמוד כמו בול עץ ולחכות לכדורים עם הגב לשער, או בין אם זה לסגת אחורה ולאגפים בדיוק כשם שאטו היה עושה בשנותיו היותר טובות. נהפוך הוא, הורסיטליות שלו עשויה להשתלב באופן מושלם למשחק הצירופים של ברצלונה.

חלוץ מסוגו מתאים לכל קבוצה וכל שיטה, הוא מיוחד במינו ואין לו כמעט חסרונות, כך שמבחינה מקצועית נטו אין שום סיבה שהוא לא יצליח להתאים את עצמו. אם הוא ייכשל ושנינו מייחלים לכך, אני בטוח שזה יהיה מסיבות אחרות שלא קשורות לכדורגל.

6. Bensh Member

אוקיי. לזה התכוונתי

7. Ohad_Glr Member

Sergio Ramos:

אין לי ספק שתיאורתית הוא יכול להיכנס למשבצת של אטו (הרי כמו שאמרת, אין לו כמעט חסרונות) אבל אני מאמין שסגנון המשחק שלו שונה מאוד ממה שברסה צריכה.
    ראית את זלטאן באינטר נכון? הוא תפקד שם כ"תחנה ראשונה" . זאת אומרת סגנון המשחק שלו הוא של חלוץ שיורד אחורה, מסדר ומתחיל את ההתקפה (וזה לדעתי הייחוד הגדול שלו, אין הרבה חלוצים כאלה)-לאניטר זה התאים "כמו כפפה ליד" אבל ברסה פשוט לא זקוקה לזה כי יש לה את צ'אבי ואינייסטה. כל רגע בו זלאטן מסדר את ההתקפה הוא רגע בו צ'אבי לא עושה את זה, וצ'אבי הוא בעל הבית.
    בנוסף לכך זלאטן לא ירוץ את אותם הקילומטרים של אטו. הריצה הבלתי פוסקת של אטו הייתה אחת הסיבות העיקריות לכך שהוא כל כך מתאים למערך של ברסה, אצל זלטאן אני לא רואה את זה.
    שנינו מסכימים שההתקפה של ברסה בעונה שעברה (בה אטו שיחק) הייתה מדהימה.אני מניח שאתה תסכים איתי שזלטאן הוא חלוץ עם סגנון שונה (אפילו שונה מאוד) מאטו. אז השאלה שלי היא כזו, למה לקחת חלוץ עם סגנון כל כך שונה? ואיך אפשר לצפות שסגנון שונה של חלוץ לא ישנה את סגנון המשחק?
    אני אישית חושב שהם היו יכולים גם להשאיר את אטו. אבל אם כבר מרגישים צורך "לרענן" (לגיטימי בעייני) למה לא ללכת על חלוץ שיותר דומה לסגנון של אטו, דויד ויאה למשל?
    אני פשוט לא מבין את המחשבה הבסיסית שמאחורי ההעברה הזאת. כשאתה משקיע 40 מיליון אתה מצפה לראות שיפור בקבוצה שלך. מבחינת הבקעת שערים אני לא מאמין שיהיה שיפור (לזלטאן יהיה קשה מאוד להשתוות לממוצעים המפחידים של אטו בברסה), היתרון הגדול שזלטאן יכול לתת להם הוא זה שהוא מהווה "תחנה ראשונה" להתחלת ההתקפה, אבל גם את זה הם לא צריכים. אז בשביל מה בדיוק הייתה ההעברה הזאת? (חוץ מבשביל להראות לפלורנטינו שגם הם מסוגלים?) .

אני רק אסתייג קצת ואזכיר מה כתבתי:
    אם זלטאן יתאים את עצמו לקבוצה ולא ינסה לכפות את עצמו, אז ברסה בהחלט יכולה להמשיך את הכושר מהעונה שעברה.

8. קטלוני Member

אוהד,או שמסי שיחק באמצע ורונאלדיניו בשמאל או שרונאלדיניו באמצע ורייקארד שם את מסי בשמאל.

9. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

הזכרתי את רומא כדוגמא לקבוצה ששיחקה בלי חלוצים והצליחה. לא ביקשתי מברצלונה לעבור ספציפית למערך 4-6-0.
    אני מאמין שמה שבן ניסה להגיד זה שאף אחד ספציפית לא יחכה בתוך הרחבה. בכל פעם יהיה מישהו אחר בשפיץ בהתאם לסיטואציה ולמהלך. ככה משחקים במערך ללא חלוצים - הרבה תנועה וחילופי מקומות בין שחקני החלק הקדמי.

10. Mr.Eko Member

שוב,שני המשחקים מול צ'לסי הם כנראה הסיבה שפפ החליט ללכת בכל הכוח על זלאטן והמשחקים האלה רק חיזקו את ההשקפה של פפ עוד מהקיץ הקודם לפיה החלוץ בטירו הקדמי יהיה מסוגו של זלאטן.

והורסטליות של זלאטן בהחלט יכולה לשפר את המגוון ההתקפי של הקבוצה.

11. Ohad_Glr Member

זה נורא נחמד שהוא משפר את המגוון ההתקפי (כי הוא באמת מוסיף בעיטה מרחוק) אבל האם הוא משפר את ההתקפה? לא בטוח בכלל.
    ברסה משחקת עם חלוץ מאז שהיא נוסדה. זלטאן הוא חלוץ וגם בוז'אן הוא חלוץ. אני לא מאמין שאנשים מעלים כאן את האפשרות שברסה תשנה מערך (כי לדעתי אין סיכוי שיוותרו על 4-3-3 ההולנדי) ועוד בשביל אחד בלי חלוצים.
    כמעט בטוח שברסה תשחק באותו סגנון גם בעונה הבאה (או לפחות תנסה)- נכון שהסגנון הזה כולל בתוכו חילופי מקום, אבל הוא כולל בתוכו גם חלוץ.

קטלוני:
    מסי בשמאל נשמע לי כמו המצאה. רונלדיניו לעומת זאת בהחלט שיחק באמצע כמה פעמים. אני עדיין מחכה לאיזושהי הוכחה שהשלושה שיחקו ביחד כטריו ההתקפי- כתבה, סקירה של משחק או משהו כזה.

12. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.elmundodeportivo.es/Xxx/20090730/ghelkca6.Xxx

קאסרס (מימין) משלים את השאלתו ליובנטוס שאם תרצה לרכוש אותו בעונה הבאה תפרד מ12 מיליון יורו.
    חלב(משמאל) משלים השאלה לשטוטגרט שתשלם את מלוא שכרו , בארסה תפצה את אינטר ב3 מיליון יורו בעקבות כך שחלב לא יגיע למילאנו בסופו של דבר.

http://www.fcbarcelonanews.com/wp-content/uploads/cache/2705_NpAdvSinglePhoto.Xxx

וקיירסון בחר בבנפיקה

13. xavi6 Member

תצאו מהסרט שברצלונה המציאה את ה4-3-3 ושככה היא שיחקה כל הזמן. זה לא נכון. עכשיו אני צופה בקלאסיקו של 02-03, ברסה משחקת אשכרה במערך 4-4-2 למהדרין. מוטה וצ'אבי באמצע, אוברמרס ומנדייטה בצדדים, לוצ'ו וקליוורט בחוד. אגב, זה דווקא לא נראה כ"כ נורא, כ"כ לא נורא שזידאן משותק ע"י מוטה, מקללה לא מסתדר עם צ'אבי וקליוורט עולה מעל הראש של היירו. ברסה יכולה לשנות מערך ולשחק עם 2 חלוצים, זה לא משהו שלא עשינו וזה לדעתי משהו שבהחלט נעשה בבוא הזמן, כי החומר שחקנים שלנו לא מתאים כל הזמן למערך, שלא נדבר שלפעמים שחקנים מאבדים את התכונות שמתאימות למערך, קרי-רונלדיניו שהשמין ונהיה יותר איטי, לא יכול לרוץ על הקוו עם המגן כבר, לכן הוא גם נכשל בשנתיים האחרונות שלו כי בתקופה הזאת הוא התחיל את השינוי בסגנון משחק שלו. או אטו שלדעתי ירד מאוד ביכולת והוא בנסיגה עצומה ואני אישית צופה לו לכישלון ענק באינטר בהיעדר התקפה נורמלית סביבו. לפעמים החומר שחקנים מתאים למערך מסוים, ואני מקווה שפפ יבין שהחומר שחקנים הנוכחי יותר מתאים למערך 4-4-2 מאשר למערך 4-3-3.

14. Spanish Weapon Member

מהלך פנטסטי לשלוח את קאסרס לאיטליה,להתחשל קצת בכדורגל הפיזי שם וללמוד הגנה איטלקית
    מה היא.
    לא חושב שהסעיף של ה12 מיליון יורו כל כך חכם, בכל זאת זרקנו עליו 18 מיליון ואם הוא יוכיח את עצמו
    שם סימן שכדאי לנו להחזיר אותו ולא למכור במחיר מציאה של 12 מיל'.

15. riquelme1 Member

ירדן באמת נירא לך שגוארדיולה ישנה את המערך ל4-4-2 מערך שנכשל בתקופה שאמרת אם קלייברט, אוברמארס וכו' שבארסה בקושי הגיעה לגביע אופ''א, ויחליף את ה4-4-3 מערך שברצלונה הביאה איתו 3 גביעי אירופה ואין ספור אליפויות?

גוארדיולה בחיים לא ישנה את המערך, בטח לא בגלל זלטאן שהוא דווקא כן מתאים למערך, נכון שהוא יורד אחורה לפעמיים, אבל בבארסה הוא לא יצטרך שיש מאחריו שחקנים כמו איינסטה וצ'אבי. כל מחלקות הנעער של ברצלונה משחקות את ה4-4-3, צ'אבי, איינסטה, פויול כבר משחקים את המערך הזה יותר מ8 שנים, למה נראהלך שגואדיולה ישנה את המערך? אתה הזוי.