ברצלונה 10\09: דויד ויאה מצטרף!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י xavi6, ‏16/7/09.

1. George Best Member

איך אפשר להשוות בין הגולים, לעזאזל?
    השער של זלאטן זה אשכרה שער משום מקום.
    מה כזה מיוחד בשער של אטו וזה של מסי שהביאו פה בהודעה שציטטתי?
    הדריבל של מסי היה כ"כ צפוי, והסיומת של אטו מ-4 מטר..נו באמת.

זלאטן הוא השחקן לשבור בונקרים באמצעות ההברקות שלו, חד וחלק.

יותם,
    אני באמת לא מסוגל לחשוב איך יש לך את הכוחות לתת להם הסבר כ"כ מפורט על דבר כ"כ שקוף.

2. riquelme1 Member

כן, ראיתי מה זלאטן שובר בונקרים, וראיתי אותו מתמודד כבר למעלה מ-4 שנים נגד הגנות אנגליות נוקשות, ונעלם מהמשחק גם בעונה שעברה במדי אינטר נגד יונייטד, וגם נגד ליברפול לפני שנתיים, וגם ביובה. זלאטן נכשל פעם אחר פעם נגד הגנות אנגליות.

זה שהוא כובש שער משום מקום נגד פאלרמו לא אומר כלום, עם כבר מסי זה שחקן שנותן שער משום מקום, השער שנתתי נגד סביליה בעונה שעברה בפיחואן היה ממש לא צפוי, הוא קיבל כדור ארוך נגד 3 שחקני הגנה ומשום מקום שיחרר וולה.

בברצלונה יהיה לו הרבה יותר קל, בגלל הקישור שיהיה מאחוריו, אם איינסטה וצ'אבי גם פיני בללי היה כובש בצרורות. ברצלונה לא צריכה שערים משום מקום, זה לא הסטייל שלה, ברצלונה רוצה שערים מהתקפות מתוכננות.

נערך לאחרונה ב: ‏30/7/09
  3. 亚历山大帕托 Member

לזאלטן יהיה מזל אם ימלא את המכסה של אטו מהעונה שעברה ולא ברור לי לי איך הוא יחליף את הקמרוני בתור חלוץ מטרה שטורף את הרחבה.

4. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא לא צריך להחליף אותו והוא לא צריך למלא את המכסה שלו. ניצחון 3-0 זה בדיוק כמו 6-0 במשחקים נגד מלאגה ודומותיה. זלאטן מגיע כדי לתת עוד אפשרות גיוון אם וכאשר יגיעו משחקים נגד קבוצות עקשניות כמו צ'לסי (ויגיעו). כשאתה מגן מול ברצלונה זה דבר אחד, להגן מול ברצלונה כשפתאום מוסיפים לך את האפשרות שמישהו שם יבעט לך כדורים מ-40 מטר לשער, פתאום לא כל-כך קל להצטופף ברחבה. אתה אשכרה צריך לדאוג שיהיו שחקנים שיצאו החוצה ויסגרו אותו. יותר שחקנים בחוץ = פחות שחקנים ברחבה = יותר מקום פנוי = צ'אבי/אינייסטה/מסי נדלקים עם המסירות שלהם = אלוהים אדירים איזה פחד!

5. Ohad_Glr Member

וכשזלטאן יוצא החוצה מי בדיוק מחכה בפנים כדי לקבל מסירה ולהבקיע? פעם זה היה אטו, היום? אין לי מושג.
    ברסה ממש לא צריכה חלוץ שיוצא מהרחבה ומתחיל משם התקפות (בניגוד לאינטר). יש לה כל כך הרבה שחקנים אחרים שיכולים לעשות את זה, וכמו שאמרתי לא בטוח שפחות טוב. היא צריכה חלוץ שיסיים את ההתקפות האלה וישתמש במהירות שלו כדי לפתוח אופציות לשחקנים האחרים.

זלטאן בהחלט צריך למלא את המכסה של אטו. הוא אמור להיות זה שיבקיע את רוב השערים בעונה הבאה, ואם הוא יבקיע מספר נמוך מ"המכסה של אטו" (שהייתה באמת מרשימה, בגלל שהוא כל כך מתאים לקבוצה הזאת) זה יחשב לדעתי כאכזבה.

כמו שכבר אמרתי, אני בכלל לא בטוח שמבחינה התקפית הם התחזקו, והם גם הרסו לעצמם את משחק הלחץ (כי הוא חייב להתחיל מלמעלה). על זה הם עוד הוסיפו 40 מ'? שיהנו.

6. 亚历山大帕托 Member

אני בהחלט מבין את הנפח שזלאטן מוסיף למשחק ההתקפה, אבל למה בארסה צריכה את זה בכלל? כי היא נתקלה במשחק מבוקר נגד צ'לסי? ובכן, זה חוס הידינק ושחקנים מהטופ העולמי - כאשר יודעים איך לעשות את זה נכון, לא משנה מי השחקנים שעומדים מנגד.

למה לתקן משהו שעובד כל כך טוב? ואני לא מתכוון לאטו, אלא לשיטה. בארסה הביאה שחקן עם איכויות שיש לה בשפע ו/או שהיא לא צריכה ב-90% מהמשחקים, אך ויתרה על טורף אמיתי ברחבה. לא מרוצים מההחמצות של אטו? מקובל, תביאו חלוץ מטרה אחר, אבל זלאטן?! הוא יכול להוסיף הרבה מאוד, אבל לא לברצלונה. בוז'אן הוא החלוץ היחיד שנשאר, וגם הוא לא יכול לשחק חלוץ מטרה.

7. JR-Riquelme Member

עשיתם את זלאטן שחקן שעומד על החצי ומחכה לבעוט מרחוק... הוא עדיין חלוץ שיגיע למספיק מצבים של 1 על 1 מול שוערים.

אני חושב שברסה רק הרוויחה מזה כי הטכניקה שיש לה זה דבר בלתי נתפס... לא זוכר קבוצה עם כל כך הרבה שחקנים טכנים בקבוצה אחת. איך קבוצות יעמדו מולה אין לי מושג, יהיה מעניין בעונה הבאה.

8. Bensh Member

אטו בעצמו אף פעם לא היה חיית רחבה, כמעט בכל משחק אפשר היה למצוא אותו דוהר מהחצי, באגף ימין, באגף שמאל, ליד הקרן, בתיבת החמש ובכל מקום על המגרש
    מי יחכה באמצע? אף אחד. שני דאבל פסים ומסי שם את זה בפנים. או צ'אבי. או זלאטן. או אינייסטה. או טורה. או פאקינג מארק מונייסה. כמעט כל שחקן בסגל מספיק טכני כדי לא רק לשים כדור ברשת אלא גם להשכיב 2 מגנים בדרך. זה באמת דבר שבחיים עוד לא ראיתי

9. kraz11 Member

אטו איבד את זה בשנתיים האחרונות ,למרות שהוא כבש בצרורות
    ראו שזה לא זה
    ומול צ'לסי הוא בכלל לא היה פקטור.
    אגב בגמר מול מנצ'סטר הטעות הייתה של וידיץ' כי הוא פשוט עבר דרכו
    זלאטן לא סקורר כמוהו ,זה ידוע לכולם
    אבל זלאטן יוסיף את מה שאוטו איבד, את הטכניות וחוץ מזה את הראיית משחק שלאטו אין
    והוא השתפר בסיומת ב3 שנים האחרונות אז אולי בכל זאת הוא יתקרב למכסה של אטו

ואגב הוא כן הגיע למשחקים מול מנצ'סטר,נכון שהוא החטיא אבל הוא כן הגיע
    והבעיה העיקרית שלא היה לו עם מי לשחק

בקיצור יהיה מרתק לראות את בארסה העונה

10. Mr.Eko Member

קודם כל בסרטון שהעלו פה במשחק מול סביליה,הכוונה הייתה בכלל לגול השני של מסי ולא לזה של אטו...

דבר שני הגול שאני העלתי הייתה בעיטה מחוץ לרחבה שאף אחד לא ציפה לה,אם לדעתם זה כזה שקוף,תיהיו בריאים.

11. Ohad_Glr Member

אטו הוא בהחלט חיית רחבה, מהזן הכי מפחיד. הוא לא חי ברחבה אבל הוא בהחלט חיית רחבה.
    המקומות האלה שתיארת שאטו בילה בהם הם תוצאה של חילופי המקומות בהתקפה. אין לי ספק שזלטאן יעשה אותם גם, אבל השאלה היא אם בכזאת התלהבות ומרץ כמו אטו.
    ההתקפה הזאת שאתה מתאר היא בעצם התקפה בלי חלוץ, אתה באמת מאמין שדבר כזה יכול להתקיים? (כשיטת משחק ולא כניסיון פעם במחצית).
    לא סתם קיים שחקן בשפיץ ותמיד יחכה שחקן בפנים לקבל מסירות עומק, כי קבוצה לא יכולה להסתדר בלי זה (למה לכם לקנות את זלטאן בכלל? תקנו עוד קשר התקפי ותיכנסו עם דאבל-פסים לרחבה!).
    האפשרות הזאת שזלטאן יצא לטייל מחוץ לרחבה היא נחמדה (בגלל האיום שלו בבעיטות מרחוק) אבל שחקן יכנס לתפוס את הואקום שהוא יצר שם. שלא תחשוב שהוא ישאיר אותה פנויה וריקה.
    זלטאן בונה את המשחק יותר טוב מאטו (ותוך כדי כך גם מאט אותו) וזה היתרון הגדול שלו על אטו. העניין הוא שלדעתי בארסה ממש לא צריכה את היתרון הזה (יש לה את מסי, צ'אבי ואינייסטה) והיתרונות של אטו יעזרו לה הרבה יותר (חיית רחבה, רץ בלי הפסקה ומטרה מעולה לכדורי עומק).
    זה יכול להשתלם רק אם זלטאן יחליט לשנות את המשחק שלו (להפוך לתחנה אחרונה במקום ראשונה) ואז הוא באמת יכול להיות תחנה אחרונה מדהימה בזכות הטכניקה שלו. השאלה היא אם כדאי לכם להמר על זה, אחרי שההתקפה עבדה כל כך טוב בעונה שעברה.

12. Bensh Member

זאת לא התקפה בלי חלוץ, כי תמיד יהיה שחקן שישחק בתפקיד השפיץ

13. EladLR Member

אני לא יודע כמה הקנייה הזאת טובה או תפגע במרקם או בדרך המשחק של ברצלונה.אני לא יודע אם זלאטן באמת שווה את אטו+45 מיליון(מחיר אסטרונומי כי אטו שווה במחירים של היום יותר מ30 מיליון לדעתי למרות שאינטר לדעתי תינזק מהעסקה הזאת). ברצלונה מקבלת כאן שני דברים חשובים. הראשון ביניהם הוא רענון. כל קבוצה שלוקחת כל כך הרבה תארים או גם תואר אחד גדול חייבת רענון לסגל שלה, נכון לא מהפכה, אבל רענון כזה או אחר. רענון בדמותו של זלאטן הוא רענון גדול בצורה המצומצמת ביותר מבחינת פגיעתה בסגל או בסגנון המשחק ולכן זה דבר חיובי מאוד. הדבר השני שברסה מקבלת הוא פשוט עוד שחקן שיכול לעשות הכל לבד. עכשיו ננסה להזכר במשחק מול צ'לסי, משחק שהיה לברצלונה קשה מאוד לשחק ולהגיע למצבים. במשחקים מהסוג הזה זלאטן יוכל למשוך עוד תשומת לב ואו לרווח את המשחק של האחרים או לעשות את הפעולה האגואיסטית ולהכניס את הכדור לשער ,דבר שאטו לא יודע לעשות. אם זלאטן היה בברצלונה כבר השנה, ברצלונה הייתה מנצחת את צ'לסי ביותר קלות ממה שהיא ניצחה השנה. זלאטן הוא חיזוק למשחקים נגד הקבוצות האנגליות, והוא חיזוק אדיר גם להתקפה בליגה הספרדית שיש לקבוצות היריבות עוד מטרה שהם צריכים לשמור חזק והיטב.

בסופו של דבר, אני חושב שיש המון יתרונות ותוספות שזלאטן מביא עימו לברצלונה ואני מקווה מאוד שהוא יסתגל מהר וישכיח מהר מאוד מהתפוקה של אטו.

14. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק. רומא בזמנו שיחקה במערך 4-6-0 בלי חלוץ והמערך תיקתק ועבד מצויין. כדורגל מרהיב, הגנה חזקה, הרבה גולים - זה עובד. ולפני שמישהו יקפוץ ויגיד שרומא עם המערך הזה מעולם לא זכתה במשהו - לרומא לא היה את מסי, אינייסטה וצ'אבי.
    דרך אגב, אל תתפלאו לראות את השלישייה הקדמית עולה ככה:

-------מסי-------הנרי--------איברהימוביץ'-----

איברה יודע לשחק בתור חלוץ צדדי ולהיכנס לאמצע והוא עשה את זה לפעמים באינטר. הנרי בשיאו בארסנל היה חלוץ במרכז. תעשו 1+1 ותקבלו אופציה מעניינת שיכולה להיות אפילו יותר יעילה מהחלפה המובנת מאליה של אטו באיברה בכל מה שקשור למערך.

15. xavi6 Member

אבל הנרי תמיד שיחק עם חלוץ לצידו במערך של 4-4-2, לא כחלוץ יחיד. הוא נכשל כישלון חרוץ שנה שעברה במערך הזה. אני לא רוצה אותו כחלוץ יחיד, אני באמת מעדיף את איברה במרכז. לפחות בהתחלה.

בכלל, לדעתי הכי טוב יהיה לעבור למערך של 4-4-2, ואולי מסי יהיה מתחת לשתי החלוצים. במערך שכזה תהיה אפשרות לבדוק אם בויאן באמת מתאים למערך של שתי חלוצים, ולדעתי זה לא נכון-הוא שיחק כחלוץ יחיד כל הקריירה שלו. פתאום הוא לא מסוגל? פתאום מפליצים מערך שיתאים לו? אבל שיהיה, זה יותר טוב להנרי וזלטאן שמשחקים עם חלוץ לידם. אצל בויאן הכל אפשרי, רק דבר אחד צריך לתת לו-ביטחון ודקות. ברגע שזה מגיע, הוא יכול להיות חלוץ מטרה מעולה ולהיכנס לכל נעליים בעולם תוך שנה. בכל אופן, המערך ששיחק נגד מנצ'סטר. מסי יבוא לאמצע לשחק עם צ'אבי ואיניסטה, ישחק מאחורי שתי החלוצים שיהיו זלטאן והנרי. זה יכול להיות מפחיד, אבל שוב זה גם יכול להיות סבטוחה אחת גדולה במשחק.