ברצלונה 10\09: דויד ויאה מצטרף!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י xavi6, ‏16/7/09.

1. xavi6 Member

רק תשים לב מי זה שמתחיל, אחרי זה אתה וחבריך מציפים אותי בהודעות פרטיות לשמור על הפה. אם תעשו "נונונו" לאחרים כמו אייג'נט יקיר ליבם של האיטלקים גליקלישי ולעמי, לא תצטרכו להציף אותי בהודעות אחרי כל דבר קטן.

עמי, התכוונתי למשחק השני, לא לראשון. אולי מול צ'לסי שוב זה היה עניין של רוטציה, אבל עד לפני הפציעה של מארקז שוב-פיקה היה שחקן מחליף לרוטציה, לא באנקר מובהק בהרכב.

סבבה, 99.999999999999999%, אבל לא בטוח. זה כל מה שאני אומר, שלא בטוח שהוא יהיה שחקן הרכב.

נערך לאחרונה ב: ‏24/7/09
  2. Raulito Madridista

http://www.as.com/recorte/20090724dasdaiftb_21/C280/Ies/Etoo_va_Inter_130_goles.Xxx

מילות פרידה של הקמרוני עדיין אין, אבל בתקשורת הספרדית כבר התחילו לסכם את העידן המוצלח של סמואל אטו בברצלונה. שלוש אליפיות ספרד, שתי זכיות בליגת האלופות(כאשר הוא כובש בשני משחקי הגמר), זכייה בגביע המלך וברמה האישית - תואר הפיצ'יצ'י בעונת 06\2005. 'אטו הוא לעיתים קרובות בלתי נראה. הבלמים לא מאמינים איך החלוץ היה משיג אותם בכדורים אבודים. כל שחקני ההגנה היו רועדים ממנו', כותב קיקה פנידו באתר המארקה. 'הטעויות היחידות של אטו היו מחוץ למגרש'. הכתב המשיך לתאר את אטו ואמר 'הדם והחום שנתן אטו למען הסמל, חשובים לעיתים הרבה יותר מהמספרים המדהימים שלעצמם'. כמובן שצויין גם שאטו תמיד הגיע בשיאו למשחקי הקלאסיקו(ארבעה שערים בשבעה משחקים)והוא זה שפתח את הקונצרט של ברצלונה בברנבאו בעונת 06\2005. הכתב הלך רחוק, אפילו מידי, כשסיכם 'הדחיקה של אטו מברצלונה היא אי-צדק היסטורי'. המספרים שלו פשוט בלתי נתפסים - 121 שערים ב-177 הופעות במדי ברצלונה, ממוצע של 0.68 שערים למשחק. אטו ממקום גבוה בטבלת הכובשים של ברצלונה בכל הזמנים.

* מרטין קאסרס עשוי לעבור ליובנטוס בתחילת השבוע הבא. לדבריי ה'קויירה דלה-ספורט', השחקן התראיין ואמר:"זו גאווה גדולה עבורי שמועדון גדול כמו יובנטוס רואה אותי כחלק מהפרוייקט המתוכנן לשנה הבאה". סוכנו של השחקן, דניאל פונסקה, הוסיף שהעיסקה ממש קרובה לסיום ונותרו רק עוד פרטים קטנים לסגור. "אני מקווה שהקבוצות יסגרו את העיסקה בהקדם האפשרי כי אני להוט להתחיל לשחק עבור מועדון שלא חושב בכלל על להפסיד, זו הרפתקאה חדשה ומעניינת עבורי", סיכם קאסרס.

נערך לאחרונה ב: ‏24/7/09
  3. Federer Member

בלוג מס' 2 של הנריקה:

" אנחנו נמצאים כבר יומיים במרלו. בשלבים המוקדמים של האימונים אנחנו מדגישים בעיקר את החלק ההגנתי. המאמן לוקח את כל שחקני ההגנה ואומר לנו לעשות כל מיני תרגילי מיקום. זה חדש עוברי, בגלל שבקבוצות אחרות ששיחקתי עשינו תרגילים בקבוצה אחת, בעוד שכאן, אנחנו עושים זאת לחוד. במהלך ההפעלות האלו פפ מדבר המון, נותן הוראות, ומנסה להדגיש עבורנו את הדברים שאנחנו עושים נכון ובעיקר את הדברים שאנחנו לא עושים נכון, אני חושב שזה עוזר לנו המון. לא הפסקתי ללמוד מאז שהגעתי לכאן.

אנחנו גם משחקים כדורגל, רק על מגרשים קטנים. יש לי ניסיון מזה מברזיל וזה מאוד נוח; בנוסף אתה גם פוגש פנים מול פנים שחקנים מוכשרים שיש לבארסה. אני הייתי צריך להתמודד עם ליאו מסי. במהלך הקריירה שלי בברזיל הייתי צריך לפגוש הרבה שחקנים מהירים, אבל אף אחד מהם לא כמו מסי.

קייריסון יגיע ביום חמישי. אני מכיר אותו היטב מהימים ששיחקנו יחד בקורטיביה, שיחקנו יחד 4 שנים ואז עזבתי לפלימרס. אנחנו מכירים אחד את השני די טוב, אנחנו בקשר מתמיד ולפעמיים אף נפגשיים. הוא שחקן מאוד מהיר עם יכולות טכניות אדירות, הוא יודע איך לגמור את המהלך (לכבוש), הוא לוקח את הסיכויים שלו, זה מה שצריך על מנת להיות חלוץ. אני מאחל לו כל טוב.

נשארו פחות מ-24 שעות לפניי הופעת הבכורה שלי ואני מרגיש מאוד רגוע. אנחנו נשחק בוומבלי - איצטדיון היסטורי. אני יודע שבארסה זכתה בצ'אמפיונס הראשון שלה כאן, ושיש לזה משמעות אדירה עבור האוהדים. שיחקתי רק פעם אחת בלונדון, באיצטדיון האמירויות, בבית של ארסנל, במשחק ידידות עם הנבחרת הלאומית. אני מצפה בקוצר רוח לראות את וומבלי. לא נשאר הרבה זמן.

נתראה מחר, הנריקה"

______________________________________________---

ראיון עם הנריקה(אין קשר לבלוג):

האם אתה זוכר את המיקום שלך ב-27 למאי, בשעה 20:45?

הייתי בבית, צפיתי במשחק הגמר של ליגת האלופות בגרמניה, החזקתי אצבעות וקיוויתי שבארסה תנצח. הייתי מאוד לחוץ, הרגשתי כאילו אני חלק מהקבוצה הזאתי. בסוף הייתי מאוד שמח.

מה הרשים אותך יותר - לזכות בטריפלטה או בדרך של הזכייה בטריפלטה?

אופן הזכייה היא מאוד מרשים, אבל הדבר שהכי הרשים אותי זה היה האיכות של הקבוצה הזאתי. הקבוצה הזאתי מאוחדת, כולם פה כמו משפחה ואת זה אפשר לראות על המגרש.

האם אתה מכיר את פריס הילטון?

אני יותר אדם של משפחה, אני אוהב להישאר ביית עם השפחה שלי ולא לצאת החוצה. נו בחייך, כמובן שאני מכיר אותה, אבל אני לא מכיר אותה באופן אישי.

מדריד מחתימה שחקנים...

מקסימום מוטיבציה. אני חיי את החלום שלי ואני לא מודאג בקשר למדריד.

בברזיל, את מי מעריכים שם שתזכה במונידאל?

בברזיל כמובן. טוב, אנחנו הברזילאים נהיה שם, אבל יהיו שם עוד מספר מדינות, ספרד היה אחת המדינות שיכולה לזכות במונדיאל.

מה לגביי הזוכה של כדור הזהב?

טוב זה יהיה ליאו מסי. נכון לעכשיו, הוא השחקן הכי טוב בעולם. אין שום שחקן כמוהו בעולם, אין אפילו שחקן שיכול להתחרות מולו.

האם זה כואב להיות השחקן היחיד שלא הוצג?

לא, זה לא חשוב לי. זה היה יכול להיות נחמד, אבל זה לא משפיע עליי.

מייקל ג'קסון, רצח או תאונה?

זוהי שאלה שכל האנשים מסביב לעולם חושבים עלייה. זה לא ברור לי.

האם פגשת את אטו?

לא, וחבל. אני מעריץ אותו.

מי היא הקבוצה מהעודפת עלייך בברזיל?

כשחקן עבר של פלמירס התשובה ברורה: קורינתיאס היא כמו ריאל מדריד.

הצרפתי הבינלאומי של בארסה, תיירי הנרי, דיבר הפעם הראשונה לעונה במסיבת העיתונאים. בין היתר, הוא שיבח את מספר ואיכות השחקנים מהאקדמיה: "זה הישג בלתי רגיל." הנרי עומד לשחק בעונתו השלישית בברצלונה, לשם כך, הוא התבקש להשוואות את מצב המועדון יחד עם הניסיון שלו מארסנל: "ונגר עשה דברים דומים בארסנל, אבל כאן יש הרבה יותר (שחקני אקדמיה)."

"שנה שעברה שיחקתי הרבה מאוד משחקים חשובים עם 9 או 8 שחקני בית. אף קבוצה לא עשתה זאת, ויש הרבה מעט קבוצות באירופה שיכולות לעשות זאת חוץ מבארסה. אני יכול לזכור רק דוגמה אחת - כאשר בקאהם, גיגס, סקולס ורובי קין, עשו זאת במשחק של מנצ'סטר ב-1997."

הנרי חושב שזאת תהיה עונה מאוד קשה, לאחר עונת הזכייה בטריפלה: "העונה הזאת תהיה מאוד קשה. כל קבוצה תרצה לנצח אותנו וכל משחק יהיה מאוד קשה. כמו גם, העונה שלנו תהיה מאוד ארוכה. ריאל מדריד? אני מאמין שנהיה מאוד קרובים כל העונה, אבל אני מקווה שהניסיון שלנו ידחוף את מאזן נקודות לטובתנו."

הנרי הוא אחד השחקנים הבודדים בימינו שזכה בהכל ועדיין משחק, אבל הוא עדיין רעב להצלחה: "עבורי כל זה עבר. אני לא צריך שום סוג של מוטיבציה, בגלל שכדורגל הוא עצמו ולנצח תמיד את המשחק הבא זה מספיק. הדבר שאני הכי נהנה ממנו זה תחרות, להיות במועדון שתמיד רוצה לנצח את המשחק הבא, זה מה ששומר אותי במוטיבציה."

השמות: אטו, ריברי ואיברהימוביץ', כל הזמן עולים בעיתונים ובחדשות. הנרי אמר בראיון כל מה שהוא חושב על כל אחד ואחד מהשחקנים. על אטו הוא אמר: "אני רק יוכל לומר לך שהוא חבר טוב שלי ושחקן כדורגל נהדר. והוא עדיין שחקן של בארסה."

על פרנק ריברי הוא אמר: "הוא קיבל חולצה של בארסה בבית, אבל כשאנחנו מדברים, זה היה הכל חוץ מכדורגל. אני חושב שהוא ישאר בבאירן מינכן השנה."

על איברהימוביץ', הוא אמר: "הוא שחקן גדול. ארסנל רצו להחתים אותו לפני שהוא עבר לאייקס. מאז אני שם עין עליו. אם הוא יבוא לפה, לא יהיו לו שום בעיות בהאחזות ביכולתו כחשקן כדורגל גדול."

_________________________________-

מספר מילים של הסוכן של קייריסון: "קיבלנו הרבה הצעות, אבל שום דבר עוד לא חתום. הההחלטה תתקבל בשני, המעבר הכי הגיוני כרגע יהיה לפורטו או אייקס."

__________________________________________-

ביום ראשון הקרוב בארסה תציג את את הרווחים מעונת 08\2009 ואת תקציב בקבוצה לעונת 09\2010, הסכום המשוער הוא 405 מיליון אירו. אל ההצגת הנתונים יהיה אחרי סגן הנשיא - ז'ואן בויס.

נערך לאחרונה ב: ‏25/7/09
  4. xavi6 Member

המשחק הכי משעמם שראיתי. גיא אסולין אוברייטד, יש לנו אחלה מגנים ואחלה קשרים בצדדים, גודי חייב לחזור לליגה האנגלית, הנריקה בלם זוועתי ומארק מונייסה הוא האלוהים החדש. פויול יכול לפרוש בשקט, יש יורש שלדעתי אם ימשיך ככה יהיה יותר טוב מטרזן.

5. Spanish Weapon Member

אני לא מבין איך אפשר להגיד על אסולין אובר-רייטד אחרי מחצית אחת? בכלל,איך אפשר להגיד עליו
    אובר-רייטד? מה,ביחס לתקשורת הישראלית שמעריכה אותו יתר על המידה או ביחס לתקשורת הספרדית
    שמתייחסת אליו שווה בין שווים עם שאר שחקני הנוער שלנו?
    אתה צריך להבין שכל שחקן ישראלי בחו"ל יזכה לחשיפה תקשורתית מטורפת כאן בארץ,אנחנו לא יצאני
    ספורטאים מהגדולים בעולם אז התופעה די מובנת, על אחת כמה וכמה כשמדובר בשחקן עם פונטציאל
    להיות שחקן סגל בברצלונה.
    נראה לי שצריך לתת לאסולין עוד קצת זמן,אל תשכח שהוא באמת ילד (בן 17 אם אני לא טועה) והקפיצה
    הזו למים העמוקים לא תמיד עוברת בהצלחה על הפעם הראשונה.

איך שכחת להזכיר את יאיא?!?! משחק כל כך שקט וטוב שלו,מעונה לעונה אני פשוט מעריץ את השחקן
    הזה,הבחור הזה הוא פשוט אוצר לכל קבוצת כדורגל,צריך לחתום איתו על חוזה לכל החיים,ענק!

6. Mr.Eko Member

יש כבר יורש לפויול.

פיקה.

7. קטלוני Member

פיקה הוא היורש של מארק ידידי,הם דומים כל כך בסגנון המשחק שלהם שזה מדהים אותי כל פעם מחדש.

8. Mr.Eko Member

זה גם נכון,פיקה למד לא מעט דברים מרפא.

אבל פיקה מבחינתי הוא היורש של פויול,פשוט סמל קטלוני.

9. xavi6 Member

סמל קטלוני שעזב את הקבוצה בילדותו. אחחח לא יאומן איך שוכחים. אתם קלים להשגה יותר מזונה מתל ברוך. פיקה מבחינתי לא יורש לפויול, הוא לא יורש לכלום. הוא שחקן חדש שאמור להיות הבלם הראשון בקבוצה, אבל מונייסה יהיה לדעתי ה-מנהיג. זה באמת אצלו בדם.

שפניש וופון, גיא אסולין נחשב בברצלונה לאחד מבין ההבטחות הכי גדולות בקבוצה, ממש אחרי מונייסה. לא צחוק, הוא מבין ה-3 הכי מבטיחים. הוא, מונייסה ותיאגו הם השחקנים שהכי בונים עליהם בקבוצה הבוגרת והכי מדברים עליהם לבוגרת. הוא פשוט לא נראה לי זה, נחכה ונראה. אולי זה הלחץ. ויאיא? זה יאיא, התרגלתי מלפני שנתיים שהוא מס' 1.

10. REAL MADRID Member

ירדן, אתה בונה את המנהיגות על שחקן שירד בוכה כמו ילדה קטנה מהמגרש?. אני כבר יכול לדמיין אותו מקבל מרפק מראמוס ורץ לאמא בקהל.

11. david silva Member

הוא בונה את המנהיגות לפי משחק אימון אחד ולפי מה שאמרו בפורום אחר. אני לא אתפלא אם הוא לא ראה את המשחק בכלל
    גיא אוברייטד בגלל משחק אימון חלש?
    ליצנות כבר אמרנו?

12. xavi6 Member

אתה לא מצחיק. באמת.

דויד סילבה-נכון, אתה צודק.

13. Mr.Eko Member

ירדן,פיקה כבר הוכיח בלא מעט משחקים העונה שהוא ראוי להיות המנהיג כמו שאתה אומר. ראייה הכי טובה הוא המשחק מול צ'לסי ולמרות שציינו את זה מליון פעמים אז הנה אני מציין את זה בפעם המליון ואחת,הוא החזיק את הקבוצה ברגעים הכי קשים בזמן שאחרים עושים שטויות ודחף ללא ערף למרות לחץ בלתי פוסק מהאגלים שהיו יותר טובים במשחק הספציפי הזה.

והנה אתה כבר מציין אחרי פעם שנייה שנראה לי אתה רואה את הבחור שזהו הוא "מנהיג בדם",אתה שומע את עצמך?

14. riquelme1 Member

גם אני עד עכשיו לא ראיתי מגיא אסולין יכולת מספקת כדאי להיות בסגל של בארסה, בלי שום קשר למשחק של אתמול שעליו לא השפיע בשום דבר. עברה עליו עונה בינוניית מאוד בבארסה ב', לפני שנתיים הוא הצטיין וכבש לא מעט אבל זה עדיין לא מתקרב בכלל לרמה של הקבוצה הראשונה.

מקצועית, הוא לא מספיק מוכן כרגע ולא נירא שיהיה מוכן, הוא טכני מאוד וזריז מאוד, אבל חסר לו משו, נכון הוא לא פיזי וגם מסי לא פיזי, אבל הוא לא כובש מספיק ואין לו השפעה על המשחק, הוא נעלם ביותר מדי דקות מהמשחק, וגם יכולת מסירה מיוחדת לא ראיתי מימנו, לא יודע אולי הוא באמת כשרון כזה גדול, אבל כרגע אין לו מקום בסגל של ברצלונה, אולי עונת השאלה לאיזה קבוצה תחתית לקבל דקות ולהרשים, ולחזור לבארסה בעוד שנה הרבה יותר מוכן.

15. xavi6 Member

מנהיג מבחינתי זה משהו באופי, לא ביכולת נטו. כמובן שצריך שהשחקן יהיה טוב, ומונייסה באמת היה נקי מטעות אחת באותו משחק. אולי פיקה יהיה יותר טוב ממנו עוד 5 שנים, כמו שמארקז יותר טוב מפויול, אבל מנהיגות לא קשורה ליכולת אלא נטו לאופי.

אני לא מבין למה כ"כ מהללים את המשחק מול צ'לסי, כאילו שהוא נתן שם תצוגה הירואית. אתה שוכח שהם הגיעו ללא מעט מצבים, באחד מהם פיקה נמרח על הדשא כמו טירון. הוא היה טוב, סביר, בידיוק כמו טורה-וזה הספיק. רוצה משחק הרואי? קח את מנצ'סטר וריאל שהוא לדעתי היה מס' 1 בהגנה. אבל מול צ'לסי לא ראיתי הרואיות, ראיתי מדני אלבס משחק מדהים לדוגמא למרות הפאולים הטיפשיים בהתחלה.