ראוליטו ידידי, תדה רבה על תרגום הראיון של לאפורטה. רק אני רוצה לציין שלאפורטה אמר שהמועדון מעוניין לרכוש: בלם, מגן שמאלי, קשר וחלוץ. אני לא יודע למה הוא התכוון כשהוא אמר חלוץ, אולי לאנריקה, אולי לא. AGENT ORANGE , כידוע, לאפורטה מסיים את תקפידו כנשיא של בארסה בעונה הבאה, כמו פפ. נשיא חדש יהיה בברצלונה. פפ רוצה קודם כל, לבדוק מי יהיה הנשיא ואם זה מתאים לו(אין קשר לזה קשר פיננסי) לעבוד תחתיו.
אז קיים סיכוי תאורטי שהמאמן שהביא טריפלטה לא ימשיך? הצד הטוב בעזיבת לאפורטה הוא שכנראה גם צ'יקי לא ימשיך.
אני יודע שהוא בלם, אני פשוט לא מצליח לערוך את התגובה שלי. התכוונתי לרשום 'למה הוא מתכוון כשהוא אומר בלם, לאנריקה? כי לפי איך שאני רואה את זה עכשיו זאת האופציה היחידה של בארסה עכשיו.
החתמנו את קיירסון שהוא חלוץ, אבל סיכוי קלוש שהוא לא יושאל. הוא הגיע כקלף מיקוח על וייה, מכיוון שולנסיה רדפה אחרי קיירסון שנה שעברה, אז אנחנו רוצים שהוא יתנו לנו את וייה ואנחנו נוריד את המחיר עם קיירסון כמושאל. יש סיכוי קלוש אומנם שהוא ישאר אצלינו דווקא, אבל עדיין סיכוי, במידה וניצא קרחים משם ומשם. אגב, בנוגע להנריקה, הוא יבחן כמתאים לקבוצה או לא לעונה הנוכחית במסע של הקבוצה, אבל כנראה שהוא שוב יושאל, כאשר אחת המוזכרות להשאיל את הבחור היא יובנטוס. הייתי שמח שהוא יקבל קצת שכל ואלגנטיות מקנבארו ומלחמה מקייליני. רק שלא יקח את מלברג כחיקוי...
טוב, אני רואה האשכול הזה כמעט לא מעודכן. הגיע הזה שהאשכולשל הקבוצה הכי טובה בעולם לפחות יהיה האשכול הכי פעיל בפורום של הכדורגל הספרדי. העיתון 'A Bola', מפרסם שבארסה מתכוונת להציע לפורטו הצעה 'ענקית' על ברונו אלבס. העיתון מציין שהצעה תהיה בסביבות ה-30 מיליון יורו, שזה סעיף השחרור של השחקן. הנשיא של המועדון, נונו פינטו דה קוסטה, לא מתכוון לשחרר את השחקן בפחות. האם זה הבלם שעליו התכוון לאפורטה? חוסה לואיס טמאגרו, הסוכן של דויד וייה, טלפן לסגן הנשיא של ולנסיה, חאבייר גומס, על מנת לקבוע פגישה רשמית עם ולנסיה, וגומס הודיע לו שעליו לדבר על כך עם יורנטה. כרגע, נשאר רק לקבוע את היום ואת שעת הפגישה, בה טמאגרו יודיע רשמית לולנסיה שהרצון היחיד של דויד וייה הוא לשחק בבארסה. החל מאותו רגע, ולנסיה תדע כי היא חייבת להתחיל במו"מ. בינתיים, השחקן ממשיך להנות מכמה ימים של חופשה באסטוריאס מולדתו, אך עם הראש בברצלונה, עד לרגע בו ידע איפה הוא רוצה לגור ואיפה תהיה המרפאה בה יוולד בנו באוגוסט. מספר ציטוטים של לאפורטה מהפגישה של האגודה לקבוצות האירופאיות בה לבארסה יש הסכם על מנת לקדם פעילות נגד גזענות ואלימות: "אם זה היה תלוי בי לא הייתי מחתים אך אחד" "אני מאוד רגוע לגביי הרכישות, יהיו החתמות בקיץ הזה." לפי ה-MD בארסה תציע לולנסיה הצעה של 45 מיליון יורו + גודיונסן. גודי עצמו עשוי להסכים לשחק במאסטייה בגלל שהילדים שלו יהיו קרובים לאקדמיה בברצלונה וגם הוא יוכל להמשיך לשחק ברמות הגבוהות ביותר של הכדורגל הספרדי. הנשיא של ברצלונה(בלאו גראנה) הביע את רצונו בחלוצה של ולנסיה, דויד ויאה, ואמר שהוא שחקן שהוא מאוד אוהב אותו כמו פורלאן ואיברהימוץ'. הוא אומנם לא נכנס לסכומים מדויקים אבל הוא אמר: "אנחנו ננסה להשקיע את הסכומים בצורה הגיונית ומידית. ולנסיה יודעת כמה אנחנו מוכנים לשלם." הנשיא גם אמר שהוא מחבב את חאבייר סלה ו-חומה פרר (Jaume Ferrer ). שני מועמדים לנשיאות. בקשר לאטו הוא אמר - "יש כבר עניין מצד הסיטי בסמואל, אבל בהקשר של זה - אנחנו אמרנו את מה שאנחנו חושבים כמועדון. שזה שחקן שיש לו חוזה בקבוצה, ושננסה לחדש לו את החוזה ואם לו נצליח הדבר הנורמלי ביותר יהיה שהוא יעזוב." בעוד שקרוייף וברצלונה פותחים דלתות את דלות הקאמפ נואו, גם מנצ'סטר יונייטד מצטרפת למרדף על אטו, ויש גם את מילאן כאופציה שלישית אך, המצב הכלכלי שלהם מונע אפשרות לשלם את המשכורת של אטו. מארק יוז, מוכן לפעול עם סבלנות עם אטו וטבז. עם זאת, כניסה של מנצ'סטר יונייטד עלולה לסבך קצת את העניינים אצל 'הסיטניז', הרי ברור שאטו ירצה לשחק בקבוצה שזוכה באליפויות ותמיד שואפת לזכייה בליגת האלופות. כמובן, שהצעה של מנצ'סטר יונייטד (25M ועוד 50 מיליון יורו ב-5 שנים) עשוייה לא לספק את המועדון ואת השחקן. לפי ה- SPORT צ'ירגינסקי, אמר לא לבארסה. הבלם דחה את הצעה של בארסה בגללרצון להמשיך ללבוש את החולצה של מחזיקת גביע אופ"א. החדשות הפתיעו קצת מפני שהשחקן אמר בעבר שלבוא לבארסה יהיה חלום עבורו. אגב, הבעלים של שחטאר, השקיע במספר שחקנים ברזילאים (איך לא?) ובבנייה של אצטדיון חדש, שיפתח בחודש הבא.
די מוזר לי שסאגת המגן השמאלי נעלמה קצת מהכותרות,כמו שהבנתי דפור עדיין לא מתפשרת למרות רצונו העז של פליפה לואיס לעבור לבארסה. בכל מקרה,יאללה מקווה שיסגר כבר. 30 מיליון עבור ברונו אלבס .? נראה לי מופרך משהו אלא אם כן פפ רואה בו משהו ממש מיוחד...
אתה טועה חביבי, שגעת המגן השמאלי לא נעלמה ולא תעלם (עד שיוחתם מגן שמאלי) מפני שלאפורטה הודיע בפירוש שבארסה תלך על 4 מטרות - מגן שמאלי, קשר, בלם וחלוץ. הערכות שלי הם: מגן שמאלי - פליפה לואיס, קשר - מסצ'רנו, בלם - אנריקה וחלוץ - וייה. רק היום פורסמה כתבה שדפור דחתה הצעה של 9 מיליון יורו מצד בארסה ופליפה לואיס הקדים את מועד סיום חופשתו על מנת, לנסות לשכנע את הנשיא של דפור שימכור אותו ב-9 מיליון. ובארסה על מנת לנסות בדרך שלה לגרום לנשיא של דפור למכור את פליפה, הוציא פרסומים שליפהם בארסה מעוניינת בסאנטוס, המגן של נבחרת ברזיל. דבר אחד לא ברור לי - אם בארסה רכשה את קיירסון, ולפורטה אמר שבארסה תרכוש חלוץ (1) אז הוא התכוון לקיירסון? או דבר בקשר לעמדת הבלם...
לכל המעונינים - ראיון של פיקה לאתר של UEFA. בראיון יש בין היתר, השוואות של פרגוסון - גווארדיולה, איך זה לשחק בבארסה ואיך זה לשחק במנצ'סטר: http://www.sport.es/default.asp? idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=628344&idseccio_PK=803 אני רק רוצה להזכיר שפיקה זכה בשני תארי ליגת האלופות ברציפות. אומנם בשנה הראשונה הוא ישב ביציעה אך, בשנייה היה שחקן הרכב. ____________________________________________________________ פליפה לואיס, נסע היום למדריד על מנת לשכנע את הנשיא של דפור שתשחרר אותו בסכום שבארסה הציעה (8-9). "היום זה הכל או כלום. אני רוצה ללכת." אמר פילפה.
אני כבר מתחיל לאהוב את הפליפה הזה. הוא בידיוק מה שאנחנו צריכים. אני זוכר לפני שנים דיברו עליו כיורש האולטמטיבי לר.ק, הוא שיחק בנוער של ריאל מדריד שכרגיל עשתה צעד מטופש וויתרה עליו. מדובר במגן חזק, פיזי, מאוד מאוד חכם וכמובן יודע לעשות התקפה כיאה למגן ברזילאי. פשוט מושלם לקבוצה, וכבר עכשיו הייתי מוציא את אבידאל בשבילו.
רק שיהיה ברור - פליפה בא לספסל ולא להרכב. הוא כמובן יזכה יותר לדקות משחק מהברזילאי האחרון שיחק בעמדה, עם או בלי פציעה של הצרפתי.
ירדן, פליפה נחשב ליורש של רוברטו קרלוס שהוא הגיע והתקווה הזאת נעלמה אחרי כמה משחקים. אחרי ההופעות שלו העונה בדפור גם אני שאלתי את עצמי איך ריאל בדיוק ויתרה עליו. מכל מיני שיטוטים באינטרנט הבנתי שהוא איכזב מאוד במדריד וההחלטה לוותר עליו הייתה מובנת לגמרי. ברור שזה קל להיות חכמים בדיעבד ולהגיד עכשיו שלא היו צריכים לשחרר אותו, אבל אני חושב שבנקודת הזמן ההיא עשו בריאל את החחלטה הנכונה.